Pääkallo.fi

A-poikien SM-sarja 2019-2020

Viestejä
46
Onko vielä mitään spekulaatioita joukkueiden ensi kauden kuvioista? Ainakin M-Team ja Oilers kärsineet pelaajamenetyksistä, mites muualla?
 

Pipsapossu

Onko vielä mitään spekulaatioita joukkueiden ensi kauden kuvioista? Ainakin M-Team ja Oilers kärsineet pelaajamenetyksistä, mites muualla?
Ennakkosuosikkeja (ainakin osa niistä) taitaa olla Classic ja Nokia, bubbling under SPV. Todennäköisesti tulossa erittäin tasainen sarja jälleen kerran. Liigajengien rosterit ovat isossa osassa, ja vaativat joukkueilta aika laajaa rinkiä. Pohjalla suorittanevat M-Team, Lasb ja Hawks.
 
Viestejä
4,400
Toivottavasti Oilers onnistuu uusimaan viime kauden tuloksen ja tämä AB yhteisjoukkue ottaa kolme playoff-sarjavoittoa.
 
Viestejä
54
Spv:n nostaisin itse mestarisuosikiksi. Nokialla timanttinen nippu mutta maalivahtitilanne on ongelma
Spv tulee olemaan vahvoilla, viimekauden hopeanippu pysyy suhteellisen samana, erityisesti -01 ikäluokan kärki heillä tulee ottamaan suurta vastuuta harteilleen.
 
Viestejä
79
Oilersilla tulee kyllä vaikea kausi kun katsoo julkistettua rosteria, Ervinkin tilanne on heikko jos liigasopparilla olevat tulevat taas mukaan vasta kun kakka on housussa. KRP:llä/Tiikereillä ja TPS:lla vähän sama tilanne kun Ervillä. Toki Tiikereille näyttää siirtyneen Hagberg, Rintala ja Sipilä joten jos A ikäiset pelaavat A:ta niin voivat hyvin olla kärkijoukkue. M-team/LasB ja Oilers lienevät pohjakarkeloissa. Hawks aika mysteeri mutta kuulemma saaneet paljon pelaajia eri seuroista. Happee/Steelers lienevät taas keskitason joukkueita. SPV ja Classic tulevat olemaan muita reilusti edellä koska junnuilla näissä seuroissa vaikea saada miehissä peliaikaa. Liigan peliohjelma jo julkistettu, seuroissa varmaan kovasti suunnitellaan milloin A:n pelit halutaan pelata sen perusteella. Kovat neuvottelut tiedossa.
 
Viestejä
49
Runkosarja on tasainen. Sijoituspeleihin tulee tarvittavat liiga yms. avut, joten veikkaan seuraavaa:

Neljä parasta on KRP, Tiikerit, SPV ja TPS.
Perustelut:
- KRP:llä hurjat -99 - -00 ikäluokat. Olisi kuulunut olla jo viime kaudella mitaleilla.
- Tiikereillä erinomaiset -00 ja -01 ikäluokat sekä uudet liigapelaajat tuovat A:n kärkipelaajat Tiikereihin. Voittavia pelaajia.
- SPV on vain kova. Erinomaiset -00 ja -01. Ei vain vielä riitä finaaliin.
-TPS:n pelaajat eivät pysty haastamaan pleijarissa kärkijoukkueita. Puuttuu voittavat pelaajat.
 
Viestejä
4,400
Uskon Oilersin olevan varsin hyvä tällä kaudella. Moni pelaaja on erittäin hyvä, mutta tasoitusta toki annetaan iän puolesta. Uskon joukkueen selviävän pudotuspeleihin, jotka taas ovat ihan oma maailmansa.
 

yyz

Viestejä
280
Pääkaupunkiseudun jengeistä Oilersin tilanne on todella vähintäänkin mielenkiintoinen; ”virallisessa” kokoonpanossa näyttäisi olevan ainoastaan viisi varsinaista A-ikäistä (99-01), toki nollakakkosista löytyy varmasti pelaajia, jotka voivat pärjätä ainakin kohtuullisesti, mutta lujasti saadaan tehdä hommia, että pleijareissa oltaisiin.

ErVillä on kolmen kentän verran laatupelaajia ilman ”liiga-apujakin”, joten tilanne on jo lähtökohtaisesti huomattavasti parempi vuoden takaiseen. Ja nuorimmat liigajätkätkin todennäköisesti pelaavat pääsääntöisesti A:ssa.
Myös ErVi Akatemian divarijengissä on huomattavasti vahvempi ja laajempi runko kuin viime kaudella, joten sinne ei tarvita varmastikaan niin paljon apuja A:sta kuin viime kaudella. Pleijarit ovat aivan mahdolliset ErVille.

Tiikerit tulee olemaan varmasti kova ensi kaudella ja ainoa mahdollinen haaste on kuinka paljon A:n kärkijätkät joutuvat (pääsevät) pelaamaan liigassa ja miten se vaikuttaa peleihin A:ssa. Kaiken osuessa nappiin voi Vantaan ylpeys olla korkeallakin runkosarjan päätyttyä.
M-Teamille ei kovinkaan ruusuista kautta ole odotettavissa ja pleijarit olisi jo pieni ihme.

Hawks on mielenkiintoinen tapaus; runko pysynyt pitkälti samana viime kaudesta ja näyttämisen halu on kova. Muutama kova vahvistuskin on tullut vaikka menetyksiäkin oli, mutta mahdollisuudet pleijareihin ovat olemassa.
Uusi valmennus voi toisaalta olla kysymysmerkki; löytyykö yhteinen sävel ja jatkuuko seurassa kovasti mainostettu ”hyvä meininki”?
 

R2.

Viestejä
23
Onko vielä mitään spekulaatioita joukkueiden ensi kauden kuvioista? Ainakin M-Team ja Oilers kärsineet pelaajamenetyksistä, mites muualla?
Kovat:
SPV: Omissa papereissa kovin suosikki. On laajalla rintamalla hyvää pelaajaa. Seinäjoella tehdään todella hyvää duunia junnujen kanssa ja tästä (y) sinne! Kuten joku mainitsikin niin myös liigajengi sen verran kova, että junnuja ei tarvitse väkisin sinne nostaa, vaan A:ta saa pelata aika hyvin pojat!

Classic: Viime kauden joukkueesta aina moni saa tälläkin kaudella pelata A:ta. Jos Seinäjoella on kova liigajengi, niin Tampereella on aivan käsittämättömän kova liigajengi, joten A:ssa saa pojat peliaikaa varmasti. Nämä ikäluokat mitkä nyt A:ta pelaavat (99-01) eivät ole ne Classicin parhaat ikäluokat missään nimessä, mutta kuten jo toisessa topicissa sanoin niin Classicissa on luotu jotain sellaista, että se kestää muutokset, vaihtuvuuden ja vaikeat ajat!

Krp: Jos nämä ikäluokat ei olleet Classicilla ne parhaat niin Krp:llä nämä A-ikäluokat ovat kovat. Krp:llä tosin Aata varmasti enemmän rassaa liigapelit kuin ylemmäksi rankattuja. Toki pitää ottaa huomioon, että liigakiireet todennäköisesti loppuvat Krp:ltä ennen C:tä ja Speveä.Taistelu putoamisesta (suoraan tai karsimalla)
M-Team: Viime kauden joukkue oli Metsikkö, Paulaharju ja 98-pelaajat. Paulaharju lähti Krp, 98 kasvoivat ulos. Seuraavat ikäluokat eivät ole samalla tasolla eikä uusi yhteistyö pelasta M-Teamia tällä kaudella.

Oilers: Vaikea kausi tulossa. Hyviä äijiä mutta erittäin nuori jengi ja samat pelaajat pelaavat vielä B:tä. Toki Oilerssilla vielä liigaringissä muutama A-ikäinen, joista varmasti saa apua tarvittaessa.

Hawks: Lähtijöitä näytti olevan kuten myös tulijoita. Tulijat eivät kuitenkaan ole näiden A-ikäluokkien kärkipelaajia, joten vahvistuisen suhteen vähän niin ja näin. Tietääkö kukaan onko Bergman mukana valmennuksessa mitenkään? Tällä kaudella olivi varmasti isoa tarvetta, jotta taistelu putoamista vastaan helpottuisi. A SM on kuintekin selkeästi kovempi sarja kuin tuo A:n 1dirre.
 
Viestejä
275
Ensi vuoden a:n sarjan ennustan olevan aika arvaamaton. Heikentyneet joukkueet, M-team ja Oilers aika arvoituksia, lasbin näkisin myös sarjataulukon pohjakerroksessa, tosin yllätysvalmis joukkue. Oilers kyllä säilyy viimeistään liiga-avuilla. Sc Hawksin uskon säilyvän sarjassa mutta ei välttämättä playoffeihin.

Sijat 5-8
Keskikasti on aina vaikea ennustaa, mutta Happeen uskon sieltä löytyvän. On aina kova kotijoukkue. Steelers on myös tasainen nippu, mutta liiga verottaa kokoonpanoa. Eräviikingit tekee paluun pudotuspeleihin ja on vaikea voitettava. Krp:llä kenttäpelaajien rosteri on ilman värilasejakin sarjan paras, mutta maalivahtitilanne on heikko. Menee silti playoffeihin. Tiikereillä myös jäätävän kova rosteri, kuinka liigapelit saadaan sovittua limittäin? Heillä joka osa-alue kunnossa ja voivat mennä päätyyn asti.

Tps:n uskon tekevän paluun viime vuoden floppauksen jälkeen. Kaikki osa-alueet ovat kunnossa. Kysymysmerkkinä jakautuvatko tehot tarpeeksi laajalle.

Classicilla on mielestäni sarjan paras maalivahtikaksikko. Vahva pallollinen peli toimii, mutta riittääkö joukkueen fyysisyys pitkälle kevääseen?

Spv:lle laittaisin rahani jos jotain pitäisi veikata. Maalivahtiosasto pieni arvoitus, mutta ei kaadu siihen. Taitavia ja nopeita pelureita yhdistettynä aggressiiviseen pelitapaan. Myös viime vuoden finaalipettymys halutaan kääntää voitoksi. Kova kotijoukkue.

Siinä mun nopeaa arviointia, varmaan menee päin puuta ja pahasti🤔😀
 
  • Tykkää
Reaktiot: R2.
Viestejä
15
Classicilla 99-junnujen c Sm aikanaan. Monta liiga-äijää sekä perus-äijää siitä ikäluokasta. 2000 ei niin vahvaa mutta yksittäisiä osaajia sielläkin. Sitä nuoremmat taas huippulaatua. Classic pelaa mitaleista ensivuonna ja mestaruudesta sitä seuraavana.
 

R2.

Viestejä
23
Kovat:
SPV:
Omissa papereissa kovin suosikki--
Jatketaan nyt loputkin joukkueet..

Keskikasti on aina vaikea ennustaa, mutta Happeen uskon sieltä löytyvän. On aina kova kotijoukkue. Steelers on myös tasainen nippu, mutta liiga verottaa kokoonpanoa. Eräviikingit tekee paluun pudotuspeleihin ja on vaikea voitettava. Krp:llä kenttäpelaajien rosteri on ilman värilasejakin sarjan paras, mutta maalivahtitilanne on heikko. Menee silti playoffeihin. Tiikereillä myös jäätävän kova rosteri, kuinka liigapelit saadaan sovittua limittäin? Heillä joka osa-alue kunnossa ja voivat mennä päätyyn asti.
Pitää vähän "peesata" Tietäjää. Tuntuu tietävän, joten haetaan tästä suuntaviivat!

Millanen porukka tuo EräViikingit on ensi kaudella ja onkohan jossain kokoonpano jo nähtävissä? Ilmeisesti parhaat Aasta (jos jo beestäkin) liigapahvilla liikenteessä? Ilmeisesti ihan pelaavaan kokoonpanoon pitäisi olla myös saumat heillä päästä. Tämä varmasti sotkee kautta sen verran että kovin tasaista runkosarjaa on vaikea pelata.

Toinen minkä perään täällä jo huudeltiinkin oli tuo Tiikereitten rosteri. Onko kenelläkään oikeasti tarkempaa tietoa millaisella rungolla lähtee kauteen? Siirtolistalla ollut useampia A ikäisiä Tiikerit->muut seurat. Ja liigaan tulleet pelaajat ilmeisesti "ostettu" isoon rooliin sinne. Toki maalivahdit on hyvät Tiikereilläkin! Mahdoton heittää tässä vaiheessa mihinkään suuntaan. Voi olla ylhäällä, mutta voi olla alhaallakin. Ehkä haastavin veikattava tällä hetkellä? Jos pitää sanoa niin 6.

Steelers myös mielenkiintoinen tapaus. Pari vuotta sitten finaalissa (vahvalla 97 rungolla), viime vuonna runkosarjan 8. ilmeisen 99 painotteisella joukkueella Aassa sekä B:n hopeat joukkueella mikä vissiin aika 50:50 01/02. Tällekkin kaudella olisi ollut aika hyvä nippu heittää laatikkoon näihin A-nuorten karkeloihin ja olisin playoffs-lipun leimannut jo valmiiksi, mutta.. ainoa ongelma on, että käytännössä A-junnut+pari aikuispelaajaa ovat myös liigajengi. Liigajengi varmasti ajaa edelle (suora säilyminen pitää hoitaa) ja hyvät B-juniorit sitten paikkailemaan näitä A-pelejä. Tämä ei voi olla vaikuttamatta pistesaaliiseen. Speve, C, Krp, Ervi, TPS, Tiikerit, Happee. Kyllähän siihen Steelers mahtuu kuitenkin vielä mukaan kasin joukkoon!

Happee jaa-a. Ei mitään tietoa. Kilpailu o2:n kanssa ei vissiin vielä syö Aasta pelaajia, joten jos vaihtuvuus on pieni niin kyllähän tämä pudotuspeleihin menee!

LASB:lla olisi hyvä tilaisuus säilyttää sarjapaikka. Mun papereissa kamppailee Oilerssin ja Hawksin kanssa 9. Sijasta eli voisi niputtaa tuonne edellisen viestin "taistelu putoamisesta" alle.

Näin mä tän nyt näkisin.
 
Viestejä
7
Happeella tulee olemaan todella kova porukka ensi kaudella. Kovia 99 ikäisiä mm. Tuomala, Liponen ja Salminen. Kovia 00 ikäisiä mm. Siekkinen, Simola, Kotka ja Aaltokallio ja junnuista tulee kovia mm. Minkkinen, Pylväläinen ja Heinäharju. Puolustus on pääosin 99 ja 00 ikäisiä. Laajuus puolustuspäässä iso miinus, mutta huikea maalivahtipeli ja todella hyvä hyökkäyspeli joukkueen suurimmat vahvuudet. Suuria menetyksiäkään ei 98 ikäluokasta tapahtunut ainoat isohkot menetykset ovat Aarela ja Hassinen. Top 4 mahdollisuudet realismia mielestäni!
 
Viestejä
1
Happeella tulee olemaan todella kova porukka ensi kaudella. Kovia 99 ikäisiä mm. Tuomala, Liponen ja Salminen. Kovia 00 ikäisiä mm. Siekkinen, Simola, Kotka ja Aaltokallio ja junnuista tulee kovia mm. Minkkinen, Pylväläinen ja Heinäharju. Puolustus on pääosin 99 ja 00 ikäisiä. Laajuus puolustuspäässä iso miinus, mutta huikea maalivahtipeli ja todella hyvä hyökkäyspeli joukkueen suurimmat vahvuudet. Suuria menetyksiäkään ei 98 ikäluokasta tapahtunut ainoat isohkot menetykset ovat Aarela ja Hassinen. Top 4 mahdollisuudet realismia mielestäni!
Toisiks viimene lause kertoo, miten pihalla olet Happeen A:asta
 
Viestejä
7
Toisiks viimene lause kertoo, miten pihalla olet Happeen A:asta
Happeesta tuli huomattavasti parempi joukkue kun 98 ikäluokka lähti, sillä kaikki 98:t olivat hyökkääjiä ja viime vuonna oli todella laaja hyökkäysosasto joten oli todella paljon rotaatiota hyökkäyskentissä. Esimerkiksi Simola, Kotka, Saukkonen ja Liponen tulevat saamaan paljon enemmän minuutteja ilman huolta peli ajasta mikä tasapainottaa hyökkäyskenttiä ja vähentää rotaatiota hyökkäyspäässä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös