Pääkallo.fi

A-poikien SM-sarja 2019-2020

Viestejä
5,613
Oilers tänään Happeeta vastaan (Tulospalvelu - Salibandy)
1578219616269.png
Torstain Nokia-peliin verrattuna seuraavat muutokset:
Ykkönen tasan sama.
Kakkosesta Vähäkangas puolustajaksi Kuhasen paikalle, Lepistö kokonaan uutena sisään Vähäkankaan paikalle oikeaan laitaan.
Kolmoseen Martin Salosen tilalle keskelle, muuten sama. Salonen kokonaan sivuun.
Penkille Kuhanen kakkosesta ja Pekari kokonaan uutena kokoonpanoon.
Penkiltä T. Pitkänen pudotettu kokonaan kokoonpanosta.
Maalivahdeista Kirjonen jatkaa maalilla, mutta penkille Hellsten Fougstedtin tilalle.

(Kokonaan uutena = Ei pelannut Raholassa, muuten toki olleet joukkueen pelaajia. Kokonaan sivuun vastaavasti tarkoittaa, ettei ole kokoonpanossa, ei sitä, että olisi joukkueesta muuten pois.)

Näissä on hyvä huomata, että Jyväskylä-teemalla mennään huomennakin, kun on PBSM-peli O2 vastaan vieraissa. Voisin kuvitella, että osa pelaajista huilaa ihan sitä ajatellen.

Lisäksi huomatkaa, että Oilersilla oli Raholassa vain yksi pelaaja penkillä, tänäänkin vain kaksi.
 
Viestejä
775
Olisi ollut mielenkiintoinen matsi nähdä tuo ErVi-SPV. Molemmat oli ilmeisesti unohtanut puolustamisen kokonaan. Ei ole ainakaan maalinteko samanlainen ongelma SPV:n A-pojilla kuin edustuksella. Ja heillä on taito kääntää tiukatkin pelit kerta toisensa jälkeen voitoiksi.
 
Viestejä
5,613
ErVi laittoi SPV:n suht tiukille, mutta ei auta, 10-11 lopputulos.

Oilers onnistui nousemaan komeasti jatkoaikavoittoon Happeeta vastaan oltuaan 2 - 6 tappiolla. Varsinkin erittäin vähän tällä kaudella pelanneen Elias Pekarin tasoitusmaali oli todella positiivinen tapaus.

Jatketaan tätä "mitä vaatisi, jotta Oilers jäisi playoffeista"-spekulaatiota:

Jos ErVi ottaa lopuista peleistään täydet pisteet, niin Oilersille riittää (pl. ErVi-peli) saldo 4-0-0-3. ErVin pitää pelata loput pelinsä vähintään 3-0-0-4, vaikka Oilers ei saisi lopuista peleistään pistettäkään. Se olisikin jo merkittävä parannus ErVin tähän astiseen kauteen nähtynä.

Oilersilla on myös sellainen etu puolella, että varsinaisia ihan oikeita reissupelejä ei ole enää yhtään. Kerran käydään Lahdessa ja kerran Hämeenlinnassa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
652
Tiikereiltä positiivinen viikonloppu, näädillä vaikeaa, nyt tippuivat sijalle 7, mitä ei rosterista oikein uskoisi🤔
 
Viestejä
5,613
Tiikereiltä positiivinen viikonloppu, näädillä vaikeaa, nyt tippuivat sijalle 7, mitä ei rosterista oikein uskoisi🤔
Toisaalta Nokian vastustajista viisi viimeistä ovat olleet sarjataulukon yläpuoliskolta kaikki. Kolme seuraavaa onkin sitten alempana olevia vastaan.
 
Viestejä
5,613
Rosterin perusteella Oilersin pitäisi olla varmaan myös monta sijaa alempana.
Kuten jo heti kauden alussa totesin, se riippuu ihan täysin siitä miten iso painoarvo iälle annetaan. Oilersilla on melkoinen nippu aivan huippupoikia, mutta he vain ovat sen 3-4 vuotta nuorempia kuin mitä PASM:ssä voisi olla.
 
Viestejä
794
Kuten jo heti kauden alussa totesin, se riippuu ihan täysin siitä miten iso painoarvo iälle annetaan. Oilersilla on melkoinen nippu aivan huippupoikia, mutta he vain ovat sen 3-4 vuotta nuorempia kuin mitä PASM:ssä voisi olla.
Juuri näin. Lisäksi tänä vuonna monella muullakin jengillä tuo -99 ikäluokka on kapea, tai ei mikään hirveän laadukas. Toki laadukkaimmat vanhimmat A-juniorit ovat tietenkin edustusjoukkueiden mukana. Sinänsä ei ole yllätys, että Oilersin valtakunnan kärkipään B-juniorit ovat pärjänneet näinkin hyvin sarjassa.
 
Viestejä
652
Tosi laadukkaita koosteita Jussi K💪🔥. Ja Krp:llä on ollut kyllä vaikeat vastukset viime aikoina, mutta olisin uskonut heidän ottavan pisteitä ihan kärkijengeiltä🤔
 
Viestejä
300
Juuri näin. Lisäksi tänä vuonna monella muullakin jengillä tuo -99 ikäluokka on kapea, tai ei mikään hirveän laadukas. Toki laadukkaimmat vanhimmat A-juniorit ovat tietenkin edustusjoukkueiden mukana. Sinänsä ei ole yllätys, että Oilersin valtakunnan kärkipään B-juniorit ovat pärjänneet näinkin hyvin sarjassa.
Intissä olevat pelaajat voidaan laskea joukkueille pienellä miinuksella, vaikka hyviä olisivatkin. On niitä myös Oilersilla, vaikkei ykköskentässä
 
Viestejä
5,613
Saa nähdä miten vaikuttaa lasbin peliin se että aika isoja menetyksiä inttiin.
Todella mielenkiintoista seurata ErVi-lASb välistä tilannetta. Tällä hetkellä viisi pistettä eroa, jos ErVi paukuttaa oikein huolella turpaan lAsBia 9.2. keskinäisessä pelissä, niin maaliero voi olla luokka tasan ja eroa sitä myöten olisi vain kaksi pistettä. ErVillä vielä Steelers ja M-Team vastassa muttei SPV:tä tai Classicia, lasBilla pohjakolmikosta Hawks, kärjestä SPV ja Classic.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
92
Jos A-ikäisistä ajatellaan että saa liigastatuksen tässä vaiheessa viidellä merkatulla liigaottelulla niin alla lista löytämistäni A-ikäisistä liigapelaajista. Tämän perusteella Steelersillä (46) ja SPV:llä (45) ylivoimaisesti eniten liigapelaajien pelejä pelattuna A:n SM-sarjassa. SPV:llä nämä ovat pelanneet Lokasaarta lukuunottamatta noin 2/3 osaa pelistä ja joukkue selkeänä ykkösenä sarjassa. Steelersin liigapelaajat ovat pelanneet keskimäärin alle 1/3 peleistä ja todennäköisesti vuorotellen, tässä vaiheessa riittää jumbotaisteluun A:ssa. SPV:ssä koko joukkueen taso on hyvä ja ollaan pystytty hyödyntämään huippuyksilöitä paremmin kuin Steelersissä. Luulisi että Steelers tässä vielä nappaa tarvittavat pisteet lyömällä kaikki munat samaan koriin kevään aikana. heidän kannaltaan olisi toivottavaa että otteluohjelmat (liiga,A) mahdollistaa tämän.

Hawksilla ja M-teamillä luonnollisesti ei yhtään liigapelaajaa.

Liigaseuroista vähiten "apua" on ollut Classicilla (käytännössä vain Laitila joka ei suurilla minuuteilla liigassa pelaa) ja Tiikereillä.

TPS:llä monta pelaajaa liigastatuksella mutta peliaika liigassa heillä kaikilla kortilla, Vesterinen on viime aikoina saanut hyvin vastuuta myös liigassa. Happeelle Siekikinen on A:ssa tärkeä lenkki, kuten liigassakin, on ehtinyt puolet peleistä pelaamaan ja varsin tehokkaasti. Oilersin liigalla on ollut paljon loukkaantumisia ja täten junioreita on käytetty aika laajasti liigassa, kuitenkin vain Kuusela ja Silvonen ovat olleet sen vähintään 5 peliä mukana. Kainulainen ja Rauhala ovat enemmän liigapelaajia kun A pelaajia, ovat kuitenkin molemmat ehtineet kolmeen peliin mukaan. Yksittäisiin peleihin mukaan tuleminen ei kuitenkaan ihan helppoa ole ja dominointi oikeastaan puuttuu vaikka Kainulainen onkin paukuttanut 2 pistettä/peli tahtiin.

Edellä parjatulla Krp:llä on joo paljon -00 syntyneitä pelaajia jotka eivät ole mestaruuksia voittaneet mutta muistaakseni kyllä mitaleita nuremmista junioreista löytyy. Tasainen ryhmä joka pystyy A:ssa laittaa kampoihin kelle vaan. Heidän A-ikäiset helmet Rantala ja Kovanen ovat pelanneet yhden pelin mieheen ja tehneet yhteensä 8 tehopistettä. Taustalta löytyy kyllä tulivoimaa mutta heidän käyttö A:ssa jäänee varsin alhaiseksi kun Krp liigassakin pelaa pitkän kevään.

Lasbin osalta Lehto taitaa olla ainoa vakituisesti liigan pelaavassa kokoonpanossa esiintyvä A-ikäinen, saatan olla väärässä kun katsoo noiden muiden pelimääriä A:ssa. Luulisi että olisivat A:n peleissä mukana enemmän kun satunnaisesti mikäli ei liigassa peliaikaa heru.

Ervin osalta Salmi, Räsänen ja Ainoa ovat olleet liigan kokoonpanossa jatkuvasti. Salmi vain 2 peliä A:ssa mutta niissä tehot 6+3 joten A varmaan mielellään käyttäisi enemmänkin.

Lasbin ja Tiikereiden liigakausi päättynee helmikuun loppuun, heillä siis mahdollisuus käyttää näitä "liigapelaajia" täysipainoisesti jo A:n runkosarjan viimeisellä kierroksella ja vieläpä vastakkain. Nykytilanteeseen verrattuna nämä 2 sekä Oilers ja TPS vahvistuvat play-offeihin eniten. Oilers sen takia että liigassa loukkaantuneina olleita palanneet kokonpanoon eikä junnuja tarvitse enää käyttää yhtä paljon ja TPS:n nyt vaan kannattaa laittaa nuo liigan penkinlämmittäjät pelaamaan A:n pelejä.

Pelatut ottelut 6.1.ASMLiiga
SPVHaukkala1011
Hakanen910
Lokasaari316
Keskinen107
Heikkilä136
TPSVesterinen99
Ojala817
Ollikainen717
Varjokumpu69
Fällden18
Kuisma09
Koivisto45
ClassicLaitila1310
Akola118
Helin 016
HappeeSiekkinen717
Pylväläinen135
OilersKuusela149
Silvonen136
Kainulainen310
Rauhala 315
TiikeritLund418
Rintala318
Ylikojola518
Sipilä016
Kuisma418
KrpPaulaharju812
Roth815
Savolainen1213
Rantala116
Kovanen116
Mattila214
LasbStenberg1115
Lavonen78
Lehto217
Naskali310
Pietinen413
ErviSalmi216
Räsänen814
Kupela105
Ainoa 813
SteelersEiniö415
Jaakonsaari616
Ordning416
Viitanen814
Takala28
Kauppinen213
Alatalo413
Ruuska 614
Kartano211
Hiltunen 414
Sipilä415
 
Viestejä
5,613
Oilersilta listalta puuttuu Vaskio, mutta sen kummemmin hän kuin Kuusela tai Silvonenkaan eivät ole A- vaan B-ikäisiä. Sen sijaan Johannes Vähäkankaan voisi lisätä A-ikäisenä listalle.

edit. Niin no joo, listaus on ikivanha, niin ei ihmekään, että Vaskio puuttuu.

Eli tässä korjattuna Oilersin lista:
Rauhala: 3/16
Vähäkangas: 14/6
Kainulainen: 3/10
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös