Pääkallo.fi

A-poikien SM-sarja 2019-2020

Viestejä
34
Siellä on alkanut Tapiolassa vasta päätöserässä tapahtumaan..

Ja tais ottaa 13:toista,mikä tuli öljypojille??
Ainakin se, että tällä kertaa sarjataulukossa ylempänä oleva joukkue marssitti paikanpäälle lähes ykkösrosterin. Toki TPS kovassa vireessä muutenkin.
 
Viestejä
729
TPS on ollut -02 ikäluokassa melkoista myrkkyä Oilersille.
Totta sikäli, että C-ikäluokissa TPS pudotti muistaakseni molempina vuosina Oilersin välierissä, mutta en pidä tätä enää tässä vaiheessa kovin relevanttina asiana, koska suuri osa Oilersin nykyisistä 02-pelaajista ei edustanut Oilersia tuolloin. Toki TPS oli aikamoinen peikko Oilersille myös viime kaudella B:ssä, mutta tuolloin TPS:llä oli huomattavasti enemmän 01-ikäisiä pelaajia kuin Oilersilla. Varsinkaan en koe, että eilinen ASM-peli olisi millään lailla ratkennut nimenomaan TPS:n 02-syntyneiden pelureiden panokseen. Toki Suominen värkkäsi yhden maalin, Vesterinen rytmitti hienosti peliä ja Välimäki pelasi maalissa kelpo pelin, mutta kyllä TPS.llä on myös kerrassaan loistavia varsinkin 00-ikäluokan kärkipelaajia kuten Ojala, Koivisto ja Varjokumpu.
 
Viestejä
34
Toivottavasti Oilers häviää niin voisi välttää Tiikerit puolivälierissä. Näköjään ollaankin sopivasti B-miehistöllä liikkeellä.
Meinaat, että esim. sarjaa dominoinut SPV, TPS tai Classic olisivat ennakolta heikompia vastuksia vieraissa aloittaen, kuin vaikka Tiikerit Oilersin kotiedulla?
 
Viestejä
5,613
Yksi kierros PASM:n runkosarjaa jäljellä. Kärkikolmikko on nyt varma paikoistaan, eli SPV-Classic-TPS.

Happee on neljäs ja Oilers viides, jos Oilers ei voita M-teamia varsinaisella tai Happee voittaa kotonaan Classicin. Eli jos Oilers voittaa varsinaisella ja Happee häviää Classicille, Oilers on neljäs, Happee viides. Oilersilla on etunaan maaliero, mutta sen vertailuun päädytään vain jos puhtaat voitot ovat tasan ja niissä Happeella on nyt yhden etu ts. joukkueiden ollessa 38 pisteessä (Happee häviää jatkoilla, Oilers voittaa varsinaisella) Oilers on edellä, mutta joukkueiden ollessa 37 pisteessä (Happee häviää varsinaisella, Oilers voittaa jatkoilla) Happee on edellä 10-9 noilla puhtailla voitoilla.

ErVi on varmistanut playoff-paikkansa ja pelaa kotonaan Steelersiä vastaan. Voitolla ErVi on kuudes, mutta jos ErVi häviää jatkoilla ja Tiikerit voittaa kotipelinsä LaSBia vastaan, Tiikerit nousee kutoseksi puhtailla voitoillaan (9-8) ja ErVi on silloin seitsemäs. Jos ErVi häviää varsinaisella, Tiikerit menisi 3p voitolla edelle (joukkueiden ollessa 28 pisteessä tasoissa ErVi on käytännössä maalierolla edellä). Myös Hawks voi nousta vielä kutoseksi, mutta se vaatii valtavia murskalukemia (15-0 tjsp) sekä ErVin tappiossa Steelersille että Hawksin kotipelissä Tepsiä vastaan ts. ErVi ei putoa enää käytännössä kasiksi.

Tiikerit on siis edellä mainitulla tavalla seiska, mutta se voi pudota kasiksi, jos ovat Hawksin kanssa tasapisteissä 28:ssa (Eli Hawks voittaisi Tepsin varsinaisella, Tiikerit LaSBin jatkoilla). Tiikerit putoaa playoffeista ulos, jos KrP voittaa SPV:n kotonaan varsinaisella, Tiikerit häviää varsinaisella LaSBille ja Hawks voittaa kotonaan Tepsin.

Hawks voi vielä siis nousta kutoseksi tai seiskaksi, mutta muuten se säilyy kasina, jos voittaa Tepsin kotonaan tai KrP häviää SPV:lle ja LASB Tiikereille. Jos Hawks häviää jatkoilla ja KrP voittaa varsinaisella eikä LaSB voita varsinaisella, Hawks on 9. Jos Hawks häviää varsinaisella ja sekä LaSB voittaa varsinaisella että KrP ylipäätään voittaa, Hawks on 10. ja karsii.

Nokia on siis playoffeissa yllämainituilla tavoilla (SPV täytyy joka tapauksessa kaataa). Yhdeksäs se on jos LaSB ei saa pistettä enempää kuin KrP pelistään (tasapisteissä, kuten nyt, Nokia on edellä). Ja jos LaSB saa sen pisteen enemmän, niin Nokia karsii (pl. siis Hawksin tapaukset karsia).

LaSB on yllämainituilla tavoilla 8. tai 9. ja karsii, jos se ei saa Tiikereiltä vieraista pistettäkään. Jos saa yhden pisteen, niin Nokian yksi piste pitäisi LaSBin karsijana. Jos LaSB saa kaksi pistettä, Nokian voitto pitäisi LaSBin karsijana. Jos voittaa varsinaisella, Nokian varsinaisen voitto pitäisi LaSBin karsijana (pl. Hawksin tapaukset karsia).

Jos Steelers saa turpaansa oikein urakalla ErViltä (luokkaa 12 maalilla) ja M-Team voittaa Oilersin myös luokkaa 12 maalilla, Steelers putoaa suoraan ja M-Team karsii. Muussa tapauksessa (siis esim. Steelersin piste, M-Teamin ei-varsinaisen voitto tai joku M-Teamin tappio) Steelers karsii ja M-Team on suora putoaja.

Eli, sijat 6-10 on kaikkein pahiten auki. ErVi ja Tiikerit eivät karsi. ErVi on playoffeissa.

Viimeinen kierros 7.3.:
12:00 Palokan koulukeskus Happee - Classic (Classicille panokseton, Happee pelaa kotiedusta)
14:00 Myllypuron Arena Center Hawks - TPS (Tepsille panokseton, Hawks on mitä tahansa sijojen 6-10 väliltä)
15:30 Tapiolan Urheiluhalli Oilers - M-Team (Oilers pelaa kotiedusta, M-Teamille käytännössä panokseton)
18:00 Raholan Liikuntakeskus Nokian KrP - SPV (SPV:lle panokseton, Nokia mitä tahansa sijojen 7-10 välillä)
18:30 Mosahalli EräViikingit - Steelers (Steelersille käytännössä panokseton, ErVille sijat 6-8 tarjolla)
19:00 Tikkurilan Urheilutalo Tiikerit - LaSB (Molemmat pelaa playoff-paikasta, LaSB yrittää myös välttää karsinnat)

Tuo Hawks-TPS peli kertoo aika paljon missä mennään.
 
Viestejä
34
Kyllä. Esim. Classic on jo kaadettu vieraissa.
Ok, oliko Classic tuolloin parhaalla mahdollisilla nipullaan vastassa? En tiedä kumpi on lähtökohtaisesti kovempi nippu; Classic kaikkien parhaiden kera vai Tiikerit liiga-apuineen. Ehkä sitten Tiikerit. Toki tässä on vielä sekin aspekti, että joku toinen joukkue sopii toiselle paremmin jne.

Näinköhän SPV valitsee Haukat vastaansa? Vierasaski on v**tumainen, mutta lienee kuitenkin lähtökohtaisesti heikoin vastus, ja heille ei mahdollisia apuja esim. liigasta ole ainuttakaan. Happeen jäädessä viidenneksi saattaisin seuraavaksi valita heidät, juuri Speve leikitellen Happeen kaatoi.
 
Viestejä
652
Spv:lle viimeinen peli ei oo panokseton, voittamalla saavat hawksin ekalle kierrokselle vastaansa, Tiikerien/Krp:n sijaan. Luulis löytyvän motivaatiota voittaa🤔😅
 
Viestejä
118
Mielenkiintoinen peluutus valinta Krp:ltä eilen, kun Siira ja Roth mukana liigalla eikä A poikien pelissä. Poikia olisi varmasti tarvittu enemmän A:n pelissä, mutta onpahan ainakin jännittävä viimeinen kierros Nokialla!
 
Viestejä
44
Ok, oliko Classic tuolloin parhaalla mahdollisilla nipullaan vastassa? En tiedä kumpi on lähtökohtaisesti kovempi nippu; Classic kaikkien parhaiden kera vai Tiikerit liiga-apuineen. Ehkä sitten Tiikerit. Toki tässä on vielä sekin aspekti, että joku toinen joukkue sopii toiselle paremmin jne.
Oilers kaatanut kahdesti Classicin ja sen sijaan hävinnyt kahdesti Tiikereille. Tiikereillä ei kummassakaan liiga-apuja, kun taas Classicilla toisessa pelissä kaikki parhaat.

Saa nähdä haluaako kukaan ottaa Tiikereitä, jos liigapelaajat tulevat pleijareihin.
 
Viestejä
79
Näinköhän SPV valitsee Haukat vastaansa? Vierasaski on v**tumainen, mutta lienee kuitenkin lähtökohtaisesti heikoin vastus, ja heille ei mahdollisia apuja esim. liigasta ole ainuttakaan. Happeen jäädessä viidenneksi saattaisin seuraavaksi valita heidät, juuri Speve leikitellen Happeen kaatoi.
Runkosarjan ykkönen valitsee sijoilta 7.-8. eli Happee ei ole vaihtoehto.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös