Pääkallo.fi

B-lohko Suomisarja

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,287
Suomisarjan B-lohkon joukkueet:
B Blackbirds United Blackbirds Kerava
B Forssan Suupparit FoSu Forssa
B Grankulla IFK GrIFK Kauniainen
B Lohjan Salibandy LoSB Lohja
B Riihimäen Seudun Salibandy Panthers RSS Panthers Riihimäki
B SBS Kings SBS Kings Espoo
B SBS Wirmo SBS Wirmo Mynämäki
B SC Wolves SC Wolves Parainen
B Siuntion Sisu S.S. Strom Siuntio
B Vihdin Salisudet VSS Vihti
 
Viestejä
140


VSS vahvistuu. Mielenkiintoista nähdä Vihdin iskukyky entisen etelän A-tason joukkueita vastaan.

Oilers hyödyntänee farmisopimusta Kingsin kanssa paremmin tällä sarjatasolla. Heitetään lonkalta että Fosu, Wirmo ja Blackbirds tulee olemaan sarjan kärkipäässä. Varmaan samat joukkueet eniten kiinnostuneita Divarinoususta tämän lohkon osalta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
710
SBS Wirmo on pelannut 2 kertaa SalBaa vastaan häviten molemmat, numeroin 9-5 ja 7-6. Tämän lisäksi Wirmo hävisi eilen Pitulle 4-3.

SC Wolves on pelannut jo useamman harjoitusottelun, häviten kerran SalBalle ja KaKolle, mutta voittaen Ryhdin, ja kahdesti FBC Turku 2. Wolves pelaa vielä yhden treenipelin TPS:n A-junnuja vastaan.
 
Viestejä
112
VSS pelasi Loviisaa vastaan, ilmeisesti Tor oli voitokas 3-6. Onko mitään tietoa millainen peli mahtoi olla?
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
TPS - Happee
2.12 15.00
1.764.953.15
SPV - FBC Turku
2.12 17.00
1.0316.0018.00
Nokian KrP - LASB
4.12 18.30
1.1012.0011.00
F-liiga N
1X2
1X2
EräViikingit - Koovee
16.12 13.30
1.257.506.60
Welhot - SSRA
16.12 15.00
9.7511.001.12
ÅIF - FBC Loisto
16.12 15.00
6.007.001.28
SB-Pro - Classic
16.12 17.00
4.255.601.49
TPS - PSS
16.12 18.30
1.1110.5010.50
Divari
1X2
1X2
Koovee - Rangers
2.12 15.30
2.505.201.96
LNM - Konnat
2.12 17.00
1.198.507.25
O2-Jyväskylä - Happee Steamers
2.12 18.00
1.465.804.10
M-Team - Hawks
3.12 15.00
2.544.652.04
MM Naiset
1X2
1X2
Latvia [N] - Suomi [N]
2.12 10.00
70.0070.00
Näytä kaikki
>
Viestejä
4
Kings - Wolves 5-3
Autio meininki Esportilla, yleisössä 14 henkeä. Kings oli tehokas, SCW tuhlaili.
 
Viestejä
15
Löytyykös B-lohkon osalta porukkaa, joka olisi ehtinyt pelejä laajemmaltikin seuraamaan? Miltä näyttää palstaveljien mielestä voimasuhteet kahden pelatun kierroksen jälkeen?

Omalta osalta olen ehtinyt muutaman pelin näkemään ja loput mielipiteet pohjautuvat puhtaasti tilastoskouttaukseen.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Kärkikahinat:

Wirmo ainakin on vakuuttanut, tyylipuhtaat 11-2 ja 3-8 voitot LoSB:sta ja Stormista. Toki vastustajat lähtökohtaisesti alemman puoliskon joukkueita, mutta peli näyttänyt varsin hyvältä. Ennakkosuosikki numero 1 tällä hetkellä.

Blackbirds hävisi avauskierroksella maalilla FoSulle, mutta toiselta kierrokselta tulikin sitten voitto kovaksi povatusta VSS:stä. Eiköhän Keravalla tälläkin kaudella tapella tosissaan paikasta nousukarsinnoissa.

FoSu tosiaan klaarasi avauspelin Blackbirdsiä vastaan, mutta sitten tulikin vieraissa yllättävä maalin tappio Granille. Miltä FoSun peli on näyttänyt, oliko Kauniaisissa kyseessä vain työtapaturma vai oliko Grani todella parempi?

VSS:ää povattiin korkealle, mutta vielä ei ole ehkä ihan lähtenyt homma lentoon. Storm kaatui kotona 9-5, mutta niin sen kuuluikin. Keravalta sitten selvänumeroinen tappio. Cupissa kaatui kuitenkin eilen Kings ja harjoituskaudella mm. Rangers, joten eiköhän vihtiläiset kärkikahinoista kauden loputtua löydy.

Keskikasti:

RSS Panthers kaatoi Granin kauden avauksessa, mutta toisella kierroksella tuli tukkaan Kingsiltä. Luulen, että Riihimäen taso riittää tällä kaudella tyypilliseksi keskikastin joukkueeksi, joka voittaa ja häviää pelejä 50/50 suhteella.

SBS Kings seilaa puhtaalla pelillä, kaatanut Wolvesin ja Panthersin. Kovia pelaajiahan joukkue on taas täynnä, mutta sitoutuminen ja rosterin laajuus kuitenkaan tuskin riittää kärkipään jengejä vastaan. Ei riitä (eikä varmaan kiinnostakaan) nousukarsintoihin, sarjapaikan uusii helposti yksilöiden avulla.

GrIFK hävisi tosiaan Panthersille avauskierroksella, mutta kaatoi hiukan yllättäen FoSun. Rosterista puuttunut ainakin muutama kova tekijä viime kausilta, puuttuvatkohan kokonaan vai ovatko vain missanneet ensimmäiset pelit? Voitto FoSusta kuitenkin luo uskoa siihen, ettei Kauniaisissa painuta tällä kaudella ihan häntäpään taistoon saakka.

Häntäpää:

LoSB avasi kauden surullisella 11-2 tappiolla Mynämäellä, mutta sitten tulikin 5-3 voitto Wolvesin vieraana. Myös LoSB:lta poistunut paljon viime kauden kärkimiehiä ja nuori joukkue kaiken kaikkiaan kyseessä. Pelin taso ei tule riittämään kärkijoukkueita vastaan, mutta omaa potentiaalia kehittyä paljon kauden aikana. Pelit päävastustajia vastaan erityisen tärkeitä (kuten kaikilla häntäpään joukkueilla), ja ensimmäinen sellainen jo "klaarattu".

Storm hävinnyt 9-5 VSS:lle ja 3-8 Wirmolle. Testi ollut siis kovin mahdollinen, joten voi omata vielä piilevää potentiaalia. Kiva nähdä mihin asti siuntiolaisilla riittää, kun vastaan asettuu ensimmäiset keskikastin joukkueet. Torstaina luvassa vierasottelu LoSBia vastaan, joka antaa myös paljon osviittaa Stormin todellisesta tasosta.

SC Wolves ei ole vakuuttanut. Puheiden mukaan avaustappio Kingsiä vastaan tuli huonon viimeistelyn seurauksena ja kotona tulikin 3-5 takkiin LoSB:lta. Tuon pelin nähneenä täytyy sanoa, että vaikka tuhlailu jatkui, ei pallollinen peli kokonaisuudessa vakuuttanut. Hallitsi ehkä näennäisesti peliä, mutta pitkistä hyökkäyksistä ei syntynyt oikein mitään järkevää. Maalipaikat pitkälti LoSBin virheiden seurauksena, ja näitä tilaisuuksia luonnollisesti siunaantuu vähemmän, kun vastukset kovenevat.

---------------------------------------------------------------------------------------

Pitkälti siis samansuuntaisia tuloksia, kuin Pääkallon ennakossa kauden alla. Pelejä toki vielä vähän vyöllä ja siten "virhemarginaali" suuri, mutta eiköhän nuo kastit karkeasti tule kutakuinkin noin menemään. Mielenkiintoisia taistoja on siis taulukon molemmissa päissä luvassa, toivottavasti pelit vain jatkuvat keväälle saakka...
 
Viestejä
2
Alkukauden yllättäjä on Grifk, eikö vain? Epäonnistujat tulee Keravalta ja Vihdistä? Mitä ajatuksia alkukausi herättää? Meneekö Wirmo omia menojaan vai onko voittoputki vain silmänlumetta? Voiko Kauniaisten ajokoirat yllättävää vielä ja mennä nousukarsintoihin asti?
 
Viestejä
4
Mielenkiintoinen sarja ollut ja paljon pelattu ristiin. Oma mutu että Wirmo hoitelee sarjan ja Fosu ja Blackbirds siinä kintereillä. Keskikasti tasaista Grani,Wolves, Kings ja Vihdin välillä. Pakko sanoa että Wolves ja Grani olleet positiivisia ylläreitä! Ei olisi shokki jos jompi kumpi nähdään vielä runkosarjan lopullakin kärki kahinoissa.
 
Viestejä
1
Alkukauden yllättäjä on Grifk, eikö vain? Epäonnistujat tulee Keravalta ja Vihdistä? Mitä ajatuksia alkukausi herättää? Meneekö Wirmo omia menojaan vai onko voittoputki vain silmänlumetta? Voiko Kauniaisten ajokoirat yllättävää vielä ja mennä nousukarsintoihin asti?

Itselleni Granin menestyminen ei tule yllätyksenä. Joukkue on freesi sekoitus pallotaituruutta ja ajokoirasählyä. Siihen päälle kun laitetaan vielä sarjan juonikkain valmentaja (reagointikyky ja taktinen osaaminen kansainvälistä tasoa), puheet divarinoususta eivät ole utopiaa.

Saman meiningin jatkuessa pidempään, Kauniainen löytyy F-liigakartalta viiden vuoden sisään.
 
Viestejä
14
Syksy takana ja kevättä odottaen

1. SBS Wirmo
Lohkon johdossa loppuun asti. Todella hyvin valmennettu ryhmä jossa ikäjakautumakin kohdillaan. Jokaisessa asiassa näkyy tavoitteen olevan nousussa. Voi olla vielä hieman nuori nousuun tänä vuonna mutta tahdosta ja taidosta ei ole puutetta. Valtteri Sainio kiinni koko sarjan maalintekijä voitossa. Kotikenttä etu yleisön puolesta ehdottomasti. Hienoja tapahtumia aina.

2. FoSu
Toinen varma kärki ja tulee olemaan kova luu karsinnoissa. Tiivis joukko josta diivat puuttuu. Sarjan paras ja tasaisin maalivahti Järvinen. Kova kuntoisin ja juoksuvoittoisin joukkue tässä lohkossa. Tasainen suorittaja joka ei kompuroi.

3. GRIFK
Muutama kirjoittaja on puhunut ihmeestä ja yllättäjästä. Varmasti vielä mutta kupla puhkeaa keväällä kun pelataan toista kierrosta. Joukkue koostuu pienistä nuorukaisista joten kevään pelien kovuus yllättää. Taitoa on pelaajissa nähtävissä, lihasta ja kestävyyttä niukemmin. Valmentajana Viitanen on Oilersin junnuissa saanut hyvää jälkeä ja ulkomailla haettu kokemusta. Tuo juonikkuus ja taktinen osaaminen on kyllä koetuksella jatkossa enemmän. Säilyminen voi olla turvattu niukasti.

4. SBS Kings
Vedonlyöjien suosikki joka yllättää aina. Huikea ryhmä kokeneita pelimiehiä jotka ei divariin halua mistään hinnasta. Yleisö ystävällisin kaveriporukka varmasti. Palloliikuttelua voi katsella aina lisää. Ylivoimalla ylivoimaisin koko sarjassa. Olkkosen mukana voitetaan ja ilman vähemmän.

5. Blackbirds
Tulee nousemaan sarjassa varmasti ainakin kolmannelle sijalle. Hyvä valmentaja, joka osaa ottaa pelaajista parhaat puolet. Syksy vielä erittäin haastava mutta taso nousee kevättä kohti kuten aina. Karsintaan. Vapaalyöntien parhaat ja monipuolisimmat kuviot tässä lohkossa. Maalivahtipari KIljander & Nykänen sarjan tasaisin pari. Ei kaadu peli heihin.

6. SC Wolves
Pienin kotikenttä ja hankalin mikä on tuttu kotijoukkueelle. Kotipeleistä pisteet säilymiseen mikä taitaa olla tavoitekin. Oskari Laaksonen on yksi monista hyvistä pelinkääntäjistä joka vahvuus. Pelaa omaa peliä. Voi olla vanhan näköistä mutta toimii. Vahvoja pelaajia maalialueella.

7. VSS
SBS Kingsin ohella taitavin joukkue. Makkonen Makkonen Makkonen, kentän kuningas. Keväällä nousee paljon sarjataulukossa valmentajiensa johdolla. Mahdollisuus karsimaan divariin mutta haluaako sittenkään. Rahasta ei ole kiinni.

8. LOSB
Takavuosien menestyjä. Tulee säilymään sarjassa suoraan vaikka alku näytti pahalta. Peli menee oikeaan suuntaan koko ajan. Sarjan fyysisin ryhmä. Erikoistilanteissa vaarallinen ja omaperäinen. Rasmus Helström kentän näkyvimpänä. Äänekäs kotiyleisö ei hylkää koskaan.

9. RSS Panthers
Kolme maalin tappiota kertoo miksi sijoitus on alhaalla. Ne kääntämällä keväästä tulee vahva. Monelta kuullut haukkuja kotikentän alustasta. Kotijoukkue osaa pelata sillä. Muutama todella vahva maalintekijä ja joukkue vahvempi hyökkäyksessä.

10. SSStorm
Nähnyt kaksi peliä ja luulin että kaksi eri joukkuetta. Oikea joukkue peliin ja voittoja tulee. Kohdannut kovat kotona ja heikot vieraissa. Keväällä toisin päin antaa mahdollisuuden. Maalivahti Martin Millerin varaan.

Tasaisempi ja kovempi lohko kuin C. Kabinettipelillä HIFK tähän ensi kaudella ja matkat lyhenee.
 
Viestejä
44
Kaudelle 2021-2022 lohko B

Blackbirds, Kerava
EV Akatemia, Helsinki
FoSu, Forssa
GrIFK, Kauniainen
HIFK, Helsinki
LoSB, Lohja
RSS Panthers, Riihimäki
SB Vantaa, Vantaa
SBS Kings, Espoo
SBS Wirmo, Mynämäki
SC Wolves, Parainen
S.S. Storm, Siuntio
VSS, Vihti
 
Viestejä
44
Alla arvaukseni tulevalle kaudelle. Tehdään tarkennuksia kun pelaajasiirrot yms ovat tiedossa:

1. HIFK kasaa jälleen kokenutta joukkuetta, jonka voittaminen tulee olemaan haastava homma. Viime kaudella hävisi ainoastaan Classicille. Voittajasuosikki

2. SBS Wirmo "voitti" viime kaudella tynkäsarjan ja on kärkipäässä tulevallakin kaudella.

3. FoSu sijoittui toiseksi ja pelasi hyvät Divarikarsinnat. Kärkikolmikossa.

4. EV Akatemia putosi Divarista ja lähtee Suomisarjaan uudistetulla akatemia-mallilla. Mielenkiintoista seurata millaiseksi joukkue muodostuu.

5. SBS Kings/Oilers uudistuu/nuorentuu öljymiesten A-junioreilla.

6. SB Vantaa putosi Suomisarjaan DIvarista ja menetti samalla parhaat pistenikkarit. Rutiinilla sijoille top-6

7. Blackbirdsissä uusi valmennus. Nähtäväksi jää riittääkö Keravalaisilla eväät sarjataulukossa puolivälin yläpuolelle?

8. GrIFK taistelee pisteistä tasaisessa sarjan keskikastissa. Mahdollinen yllättäjä nro 1.

9. VSS:n valmennus uusiutuu tulevalle kaudelle. Pelaajistossa pitäisi riittää ainesta korkeammallekin.

10. SC Wolves pelasi viime kaudella keskikastiin. Lohko kovenee viime kaudesta, joten samoille sijoille tekee tiukkaa.

11. LoSB voi hyvällä pelillä yllättää Tennarissa kenet tahansa, mutta vieraissakin tarvitaan pisteitä, jotta sijoitus olisi korkeampi.

12. RSS Panthers lähtee kauden kokeneempana toiseen Suomisarjakauteen. Mahdollinen yllättäjä nro 2.

13. S.S. Stormilla ei taida riittää
 
Viestejä
44
F-Liigan ErVi ja Oilers pelaavat kakkosjoukkueillaan Suomisarjaa. Millaiset porukat mahtavat saada kasaan?
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
TPS - Happee
2.12 15.00
1.764.953.15
SPV - FBC Turku
2.12 17.00
1.0316.0018.00
Nokian KrP - LASB
4.12 18.30
1.1012.0011.00
F-liiga N
1X2
1X2
EräViikingit - Koovee
16.12 13.30
1.257.506.60
Welhot - SSRA
16.12 15.00
9.7511.001.12
ÅIF - FBC Loisto
16.12 15.00
6.007.001.28
SB-Pro - Classic
16.12 17.00
4.255.601.49
TPS - PSS
16.12 18.30
1.1110.5010.50
Divari
1X2
1X2
Koovee - Rangers
2.12 15.30
2.505.201.96
LNM - Konnat
2.12 17.00
1.198.507.25
O2-Jyväskylä - Happee Steamers
2.12 18.00
1.465.804.10
M-Team - Hawks
3.12 15.00
2.544.652.04
MM Naiset
1X2
1X2
Latvia [N] - Suomi [N]
2.12 10.00
70.0070.00
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös