Pääkallo.fi

C2-poikien SM-sarja - miten käy kaikkien nuorimpien SM-sarjassa?

Viestejä
3,622
Oilersin tilanne on mielenkiintoista nähdä. Se ei ollut tällä kaudella karsinnoissa lähelläkään kahden viime kauden karsinnan tasoa, jolloin se käytännössä nauroi kaikki vastustajansa ulos kaukalosta. Turpaan tuli jopa kahdella kentällisellä pelanneelta SalBalta, eikä jatkokarsinnakaan yhdessäkään pelissä saatu kunnon murskavoittoa aikaan. Ei sillä, ne kaksi jatkokarsinnan peliä, jotka minä näin, olivat kyllä ihan selviä voittoja, mutta ei siellä päinkään mitä kaksi edellistä ikäluokkaa takoi taululle.

On mahdollista, että Oilers on ihan kärkiryhmiä 04-ikäluokassa, mutta mielestäni lähtökohdat kaudelle eivät ole ihan niin hyvät kuin esim. viime vuonna. Se voi olla ehkä ihan hyväkin asia.
 
Viestejä
16
Tässä vaiheessa kovimmat ovat aakkosjärjestyksessä:
Eräviikingit
MaskuWirmo united
Merikoski
Oilers

Ikäluokkia on vaikea verrata, 04:ssä taso on laajempi ja sarja on paljon tasaisempi kuin 03. Edellämainitun nelikon lisäksi mestaruuden voi voittaa melkein jokainen SM-sarjaan tässä vaiheessa selvinnyt joukkue.
 
Viestejä
8
Tässä vähän lihaa luiden päälle:

Voimasuhteet kauteen lähdettäessä

1. Merikoski
Yhteinen ja pallollisesti vahva joukkue sisältää useita ikäluokan kärkiyksilöitä, joista #67 kenties sarjan vaikein pysäytettävä. Johtavat pelaajat totutelleet valtakunnaliseen sarjaan jo viime vuonna 03-osten kanssa, mistä on varmasti hyötyä pitkillä pelimatkoilla. Yleisilme sarjan vahvin, mahdollisten C1-pelien tuoma lisärasitus ja astetta kapeampi materiaali kysymysmerkkeinä.

2. EräViikingit
ErVi on seurannut seuran perinteitä pyörtämällä pelaajarulettia viime kaudet, toki yhdistyminen myös syynä, mutta ydinryhmällä on ollut noin vuosi aikaa hakea koheesiota. Sarjan laadukkain kolmen-kentän materiaali tulee olemaan arvossaan kauden edetessä, ja roolitus vaikuttaa olevan kunnossa. Ylialueellinen mestaruus voi olla merkki tulevasta, mutta kykenemättömyys napata alue-mestaruus Oilersilta kielii vastuunkantajaa puutumisen ja aika ajoin taktiikan ylikorostaminen tuomasta haavoittuvaisuudesta. #20 kantti sarjan tulisimpia.

3. MaskuWirmo
Yksittäisissä peleissä ja turnauksissa joukkue lähtee ennakkosuosikkina joka otteluun. Kauden edetessä jää nähtäväksi, kuinka kivuton kahden menestyvän joukkueen yhdistyminen todellisuudessa on, mutta Varsinais-Suomen ykkönen on ehdottomasti vahva mitalisuosikki. Karsinnat näyttivät koneen vielä yskähtelevän, mutta #71 & 8 tasoisten hyökkääjien johdolla joukkueen maalintekovoima ja yksilötaito tulee riittämään voittoihin heikoimallakin esityksellä.

4. Oilers
Nelinkertainen aluemestari kilpailee ErVin kanssa sarjan laadukkaimman kolmen-kentällisen tittelistä, kun saivat vielä muutaman täsmähankinnan viime kauden päätteeksi. Ratkaisuvoima, voittamisen kultuuri ja sarjan meritoitunein valmennus tekee Espoolais-ryhmästä vahvan haastajan mitaleille. Karsinnat kuitenkin osoittivat joukkueen kipukohdat, pienikokoisten pallotaitureiden kuten #12 ja isokokoisen maalivahdin tuomien etujen ollessa pienemmässä arvossa valtakunnallisissa peleissä edelisiin junnu-vuosiin verrattuna.

5
KooVee lähtee Pirkanmaan ykkösenä haastamaan kärkeä vahvan pallollisen pelaamisen ja taitavien hyökkääjien johdolla.

6.
Porvoolaiset ovat omissa papereissa sarjan musta hevonen. Juoksuvoimainen ja todella sitoutunut ryhmä joka on pelillisesti tenhyt suuria harppauksia viime kausilla, mutta joilla ei kuitenkaan ole kärkinelikon verrattavaa terävyyttä. #87 voitontahto seuraamisen arvoinen

7.
OLS haki vauhtia jatkokarsinnoista, mutta omaa silti playoff-tasoisen nipun. Isokokoinen hyökkäys ja maalivahtiosasta sekä maantieteelinen kotietu suurimmat valtit.

8.
Classic omaa sarjan taitavimmat junnu (05) tähdet useamman tamperelaisen salibandysuvun edustajien myötä. Sarjan fysisyys tulee olemaan haaste, kuin myös mahdolliset päällekkäiset pelit omassa ikäluokassa.

9.
Lasb oli tappavan tehokas karsinnoissa, ei vähien erittäin hyökkäysvoimaisen ykköskentän johdosta. Leveys ja kovien pelien puute suurimmat kysymysmerkit. #76 tulee olemaan korkealla pistepörsissä.

10.
Pirkat omaavat myös tulivoimaisen ja pallollisesti vahvan hyökkäyskaluston, mutta jäävät ennakkoon playoffien ulkopuolelle, häviten materiaalin leveydessä muille.

11
YPA kokee naapuriensa tapaan karun kohtalon sarjan pitkässä juoksussa, materiaalin ollessa liian kevyt. Pallovarma ykköskenttä elintärkeä menestymisen kannalta.

12
Karhut on porilaisen tradition mukaan nostanut rohkeasti nuorempia taitureita joukkueeseen. Tepsin kaato osoitaa iskukyvyn, mutta sarjan mittaan jäävät haastajaksi.

13
Steelers on taktisesti kypsänä nippuna eniten muita jäljessä hyökkäyskaluston kärjen osalta, mikä korostuu varsinkin kyseisessä ikäluokassa.

14
Nibacos. Mestareiden Cupin vakiovieras on juoskivoimainen ja uurtelias, mutta joukkuepelillinen osaaminen on kysymysmerkki.

15
FBC Turku nappasi hiukan yllättäen Oilersilta suoran sarjapaikan karsinnoissa vahvalla fyysisellä pelillä. Ykköskentän takana tekee tiukkaa, ja on kenties sarjan riipuvaisin joukkue kärkiyksilöistään. #3 mallaa vähintään maalin per peli keskiarvolla.

16
Indians noudattaa seuran junnu-joukkueiden perus prinsiippejä matalalla puolustamisella ja oman maalinedustaa varjelulla. Härnää ja saattaa jopa yllätääkin yksittäisissä otteluissa, mutta lähtökohtaisesti on kaikkein kauempana playoff-kuvasta.

Sijan 5-10 elävät pomminvarmasti, ikäluokan ollessa huomattavasti tasaisempi edellisiin vuosiin nähden. Kärkinelikon tippuminen pudotuspeleistä yllätys, muttei mahdottomuus. Tarkoituksena oli antaa oma näkemys voimasuhteista ja pari tärppiä seuraamisen arvoisista pelaajista, ei missään nimessä mennä tunteisiin

#PosinKautta
 
Viestejä
574
Tässä vähän lihaa luiden päälle:

9.
Lasb oli tappavan tehokas karsinnoissa, ei vähien erittäin hyökkäysvoimaisen ykköskentän johdosta. Leveys ja kovien pelien puute suurimmat kysymysmerkit. #76 tulee olemaan korkealla pistepörsissä.

#PosinKautta
LASB vahvistunee sarjaan jonkin verran Heinolan joukkueen jäätyä ilman sm-sarja paikkaa.
 
Viestejä
162
Kärjessä ainakin Merikoski ja ErVi, mutta kun kyseessä on näinkin tasainen ikäluokka niin varmasti vaikea ennustaa top 6! Lohkojako vaikuttaa, se on selvä ja siksi yksittäisinä joukkueina nostaisin esiin vielä MaskuWirmon, PSS:n, Oilersin sekä OLS:n. Tasaisia ja viihdyttäviä pelejä odotellen!
 
Viestejä
3
Mielenkiintoiset ja mielestäni fiksut lohkojaot. Nyt jakojen tultua julki on tietäjien helpompi analysoida TOP-3 molemmista lohkoista kun kaksinkertainen sarja oman lohkon sisällä (yksittäiset ottelut: 3x20min) vaikuttaa kuitenkin aika lailla.

Lohko A
EräViikingit
FBC Turku
LaSB ed.
Oilers NG
Pirkat
SBS Masku/SBS Wirmo
Steelers
YPA

Lohko B
Classic
Indians
Karhut
Koovee
Merikoski SBT
Nibacos
OLS
PSS
 
Viestejä
1
Kävin katsomassa Oulussa olleita karsintoja. Merikoski SBT oli kyllä todella vahvan oloinen joukkue. Todella juoksuvoimainen/fyysinen joukkue ja useampi erittäin taitava pelaaja. Kaksi todella hyvää kenttää ja kolmas pystyy antamaan lepoaikaa tuloksen tekijöille. Voittaneet kuulemma kaksi kertaa peräkkäin keväisin järjestetyn Nordic Floor turnauksen Helsingissä ( ... en kyllä tiedä ko. turnauksen tasosta..) eikä tarinoiden mukaan häviöitä oman ikäisille miesmuistiin. Mielenkiintoisia vääntöjä tulossa.
 
Viestejä
11
A lohkon kolme parasta:
Ervi,Masku/wirmo ja Oilers.
B lohkon kolme parasta:
Merikoski,Ols,Pss tai Nibacos.
Sitten joku joka tietää koko sarjasta, voisi kertoa jokaisesta joukkueesta 1-2 pelaajaa joita kannattaa kaudenmyötä seurailla.
 

FHJ

Viestejä
6
Hienosti jaetut lohkot, toisessa pohjoisin Tampere, toisessa Oulu. Olisi voinut hieman tasaisemmin jakaa alueellisesti, tulee aika suuri epäsuhta taloudellisesti. T: Yksi "innokas" kustantaja.
 
Viestejä
7
Niin kaudessa pohjoisen joukkueilla menee 20-30 k€ hotelleihin ja bussikyyteihin. Kannatan myös lisää pelejä pohjoiseen, niin tasataan kuluja ihan porukalla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös