Pääkallo.fi

Classic 2022-2023 - hyytyykö kone vieläkään?

Koivusen Jussi

Juu, tietääkseni kukaan ei ole kieltämässä keskustelua.
Ei olekkaan, mutta ei täällä myöskään kukaan ole tässä keskustelussa kommentoinut mentaliteetilla:
Heh, hauska taas huomata miten joillekin nimimerkeille on tärkeämpää ja kivempaa se, että joku joukkue häviää versus että oma jengi voittaa.
Vaan kaikki juurikin enemmänkin kummastelleet Classicin alavirettä. Kuten tuossa muutkin nimimerkit sinulle kommentoineet.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Ei olekkaan, mutta ei täällä myöskään kukaan ole tässä keskustelussa kommentoinut mentaliteetilla:
No eihän kukaan nyt suoraan noin voi sanoa, koska siten toisi selvästi ilmi omaa moukkamaisuuttaan.

Mutta edelleen minun mielestä on hassua ajatella, että olisi esimerkiksi "tyytyväinen" jonkun toisen joukkueen tappioon ja siihen perusteluunkin, että he ikäänkuin ansaitsisivat sen koska "ovat voittaneet liikaa". Vähän samaa kun olisin "tyytyväinen", että naapuri joutuu leikkaukseen, koska ansaitsee minua enemmän rahaa. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.

Hedelmällistä olisikin keskustella esimerkiksi syistä miksi Classic on hävinnyt neljä ottelua varsinaisella.
 

Koivusen Jussi

No eihän kukaan nyt suoraan noin voi sanoa, koska siten toisi selvästi ilmi omaa moukkamaisuuttaan.

Mutta edelleen minun mielestä on hassua ajatella, että olisi esimerkiksi "tyytyväinen" jonkun toisen joukkueen tappioon ja siihen perusteluunkin, että he ikäänkuin ansaitsisivat sen koska "ovat voittaneet liikaa". Vähän samaa kun olisin "tyytyväinen", että naapuri joutuu leikkaukseen, koska ansaitsee minua enemmän rahaa. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.
No nyt oli kyllä sen verran kaukaa haettu vertaus, että eiköhän parempi lopettaa tämä ihan heti alkuunsa.
 

Koivusen Jussi

No kelpaa se vertaus sitten, että "olen tyytyväinen että Classic hävisi / häviää, koska ovat voittaneet liikaa viime kausina"?
Voi nyt hyvänen aika.

Näin ensinnäkin, jos kyse ns. paikallistaistelusta. Niin otetaan nyt Tampere esimerkiksi.

Vaihdan lajia. Ei ole Ilveksellä sympatiaa Tapparalle ja lähes yhtä harvoin toisinpäin. Koska paikallistaistelu ja toinen menestynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana, kun taas toinen ei. Classic on täysin dominoinut salibandyä en nyt enää edes muista kuinka pitkään, jos heille on yksi tappio tullut per runkosarja aiemmilla kausilla, niin on se tavallaan ollut ihan kiva näin toisen seuran kannattajana kun heillekkin näin käy.

Joka vuosi, tässä kohtaa runkosarja on jo käytännössä ollut taputeltu, koska Classic vie miten haluaa. Nyt niin ei ole. Eikö siitä saa olla tyytyväinen, että myös Classic voi hävitä? Ja olla ongelmissa? Koska tuo aiheuttaa sarjaan lisää mielenkiintoa. Se voi hyvin olla, että Classic kairaa playoffit ilman ensimmäistäkään tappiota kun saavat täysin ylivertaisen joukkueensa rivit kasaan. Siihen asti kuitenkin tämä vallitseva tilanne pitää sarjan mielenkiintoisena mielestäni ihan loppuun asti. Ja jo pelkästään sen takia hyvä, että häviävät.

En mä toivo yhdellekkään henkilölle pahaa, siksi koin vertaukseksi ontuvaksi.

Jos mun naapuri tienaa enemmän kun minä, niin tienatkoon. En mä sille halua mitään vammaa sen takia. Kuten jos Clasussa on parempi pelaaja, kuin KrP:ssä en mä hänelle toivo loukkaantumista. Henkilöön ja seuraan liittyvät tunneasiat ovat täysin eri asia. Nyt puhutaan urheilusta. Ei henkilöistä.

En minä jääkiekon puolellakaan Ilvekselle toivo Suomen mestaruutta, mutta olen silti nauttinut että nykyään paikallispeleissä on merkitys, koska Ilves on varteenotettava vastustaja. Kuten nyt on salibandyn puolellakin ollut. KrP vienyt tämän kauden Clasua paikallisissa, mutta silti Clasu suurempi mestarisuosikki. Lätkässä sama. Ilves vienyt paikallisia, mutta Tappara suurempi mestarisuosikki.

Oon muuten ihan kohta lähdössä kauppaan, kerro vaan ostanko lisää rautalankaa.
 
En suhtaudukkaan. Harmi vaan kun et edes yritä ymmärtää minun pointtiani. Eiköhän tämä ollut tässä. Tai ainakin mieluummin näin että olisi.

Edelleen suhtaudut minuun alentuvasti jos kuvittelet etten ymmärrä sinun pointtia - varsinkin kun kirjoitin että "Olet tehnyt selväksi sinun pointtisi". Itselläni on vaan erilainen tapa suhtautua asiaan/asioihin.
 

Koivusen Jussi

Hedelmällistä olisikin keskustella esimerkiksi syistä miksi Classic on hävinnyt neljä ottelua varsinaisella.
Jatketaan mieluummin tästä.

Classicilla vaikuttanut tähän poissaolot, siitä ei epäilystäkään. Tämän huonon jakson aikana ollut poissa Salin vissiin kaikki pelit? Lastikka osan. Lisäksi puuttunut Saloa, Leikkasta taisi Johanssonkin puuttua useammasta pelistä jos en väärässä ole? Nämä vaikuttanut aivan taatusti. Ja tämä se suurin syy onkin, miksi edelleen Classiccia mestarisuosikkina #1 pidän. Nämä puuttuvat pelaajat kun saavat takaisin, niin meillä on täysin eri jaot.

Tuolla joku aiemmin mainitsi, että "päävastustajistaan" Classic hävinnyt 2xTPS 2xKrP 1xOilers, näistä tuo ainoa voitto on lukemin 9-1 Oilersista ja samalla tuo oli nopeasti katsottuna AINOA matsi näistä, joissa Classic on pelannut ns. ykkösmiehityksellään. Tämä kertonee jo tiettyä faktaa siitä, mikä se Classicin tilanne parhaillaan on.

Näen silti, että Classicilla pitäisi olla sen verran tulivoimaa, että vaikka sieltä ne pari kärkiäijää puuttuisikin, niin näin huonoa jaksoa ei saisi tulla kuin mikä nyt on menossa. Siellä on rosterissa Maju-miestä jonoksi asti, mutta onko vielä valmiita vastuunkantajia, koska ovat tottuneet rooleihin alaketjuissa? Onko valmentajaa, joka osaa käsitellä tälläisen jakson, jota ei kuitenkaan pelaajanakaan useampaan vuoteen ole Classic-paidassa kokenut?

Seuraavaksi Clasulla LASB-kotona, joka saattaa olla se, joka avaa hanat uudestaan? Ei tiedä, mutta mielestäni Classic on tällä hetkellä kiinnostavampi kuin moneen vuoteen, koska vihdoin se on haavoittuvainen.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Koivusen Jussi

Enpä ehtinyt lisäämään edelliseen, joten uusi viesti.

Miksi Classic mielestäni juuri nyt sitten on haavoittuvainen?

Tähän näkisin suurimmaksi syyksi juurikin valmennuksen kokemattomuuden, suhteessa siihen että sitä täydellisintä kokoonpanoa ei olekkaan jatkuvasti käytössä. Nyt tämä tilanne tuli vastaan kauden puolessa välissä, joten Kivilehdolla saattaa olla konstit (ja avut taustoilla) tämän suunnan korjaamiseen. JOS tämä toistuu keväällä tiukassa playoff-tahdissa, niin onko siinä kohtaa? Toki pelaajistossa valtava määrä voittamisen kulttuuria, niin sieltä varmasti tulee apuja, mutta nyt myös haastajat haistaa sen veren ja ennen kaikkea saa itseluottamusta siihen, että "kyllä me noikin voidaan voittaa".

Ihan ensimmäisenä hauska nähdä, kuinka käy Cupin välierässä nyt kun KrP kaksi kauden ensimmäistä paikallista voittanut ja ollaan ekaa kertaa vastakkain ns. "tosissaan". Onko Classic taas "Classic" kun on pokaali kyseessä? Syksyn Super Cupissa se ei vielä ollut.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Nämä vaikuttanut aivan taatusti. Ja tämä se suurin syy onkin, miksi edelleen Classiccia mestarisuosikkina #1 pidän.

Vähän hölmöä kirjoittaa tästä otteluseurantaketjuun mutta yritetään. Mutta pitää tosiaan mielikuvitusta venyttää jos Classicia pitää yhä ykkösmestaruussuosikkina täläl hetkellä ihan huomioiden sen viimeaikaiset peliesitykset. Tosiaan kun periaatteessa "Classicilla pitäisi olla sen verran tulivoimaa, että vaikka sieltä ne pari kärkiäijää puuttuisikin" mutta käytäntö on osoittanut toista.

Jos katsoo pelejä, niin nyt kokeneet pelaajat tekevät sellaisia käsittämättömiä virheitä mitä he eivät ole tehneet moneen kausiin ja lisäksi pelaajien elekieli penkillä on jopa alakuloista. Kaikki nämä asiat ovat seuraus esim:

- arkitekeminen: ei ole ehkä samalla tasolla kun mitä se on ollut aiemmilla kausilla, eli nk rutiini ja perustaso on heikentynyt. Noh, tätä on tosiaalta helppo mitata sarjapisteillä sillä "peli ei valehtele" mutta samalla tämä on käsitteenä niin abstakti, että tämän voi todeta vain joukkueen sisällä toimiva.

- pelaajisto/motivaatio: Nyt on joukkueessa pelaajia joiden pääfokus oli syksyn MM-kisoissa, ja jota parsittiin kasaan purkalla ja teipillä ja jotka pelaavat mahdollisesti viimeistä kautta uraansa tai Classic:ssa. Lisäksi yhtälöön laitetaan sekin, että samoilla kavereilla on vatsa täynnä menestystä aiemmilta kausilta. Tosiaan huolestuttavaa on se elekieli mitä joukkue viestittää muille - ollaan alistuneita, heikkoja, väsyneitä... tämä taas antaa vastustajalle virtaa ja uskoa. Esimerkkinä vaikka TPS-peli jossa kotijoukkue ei yksinkertaisesti ollut kollektiivisesti läsnä ja että kukaan johtavista pelaajista ei pystynyt nostamaan joukkuetta ylös suosta.

- organisaatio: on vaarassa toistaa saman virheen kun mitä teki aikoinaan naisten kanssa, ettei osattu uudistaa joukkuetta tarpeeksi isosti ja tarpeeksi ajoissa. Unohdettiin tavallaan se tapa millä rakennettiin se dynastia. Liika tyytyväisyys tappaa kehityksen pätee myös organisatorisesti.

- valmennus: uusi valmennus on aina riski tai mahdollisuus. Mutta tässä yhtälössä vaikuttaa sekin, että valmentaja onkin vielä viime kaudella vieressä istunut pelikaveri - tätä voidaan pitää tarpeettomana kertoimena vaikuttamassa arkeen. Kivilehto saattaa olla hyvä valmentaja, mutta onko Classic se oikea ympäristö hänelle juuri tässä tilanteessa? Olisiko joukkue ehkä kaivannut jonkun uuden naaman käskyttämään?

Tämän kauden osalta tilanne on vielä avoin ja tulevissa peleissä Classicin pitää näyttää, että ansaitsee olla ykkösmestarisuosikki. Ja tosiaalta kokenut joukkue tietää mitä voittamiseen vaaditaan mutta sieltä pitäisi alkaa näkyä parempaa esitystä kuin "parasta ennen" tekeminen mitä se on ollut viime ottelut.

Mutta silti kaikki kunnioitus Classic:lle, sillä on vaikeaa voittaa yksi mestaruus mutta on vielä vaikeampaa voittaa niitä monta peräkkäin.
 

Koivusen Jussi

Vähän hölmöä kirjoittaa tästä otteluseurantaketjuun mutta yritetään. Mutta pitää tosiaan mielikuvitusta venyttää jos Classicia pitää yhä ykkösmestaruussuosikkina täläl hetkellä ihan huomioiden sen viimeaikaiset peliesitykset. Tosiaan kun periaatteessa "Classicilla pitäisi olla sen verran tulivoimaa, että vaikka sieltä ne pari kärkiäijää puuttuisikin" mutta käytäntö on osoittanut toista.

Jos katsoo pelejä, niin nyt kokeneet pelaajat tekevät sellaisia käsittämättömiä virheitä mitä he eivät ole tehneet moneen kausiin ja lisäksi pelaajien elekieli penkillä on jopa alakuloista. Kaikki nämä asiat ovat seuraus esim:

- arkitekeminen: ei ole ehkä samalla tasolla kun mitä se on ollut aiemmilla kausilla, eli nk rutiini ja perustaso on heikentynyt. Noh, tätä on tosiaalta helppo mitata sarjapisteillä sillä "peli ei valehtele" mutta samalla tämä on käsitteenä niin abstakti, että tämän voi todeta vain joukkueen sisällä toimiva.

- pelaajisto/motivaatio: Nyt on joukkueessa pelaajia joiden pääfokus oli syksyn MM-kisoissa, ja jota parsittiin kasaan purkalla ja teipillä ja jotka pelaavat mahdollisesti viimeistä kautta uraansa tai Classic:ssa. Lisäksi yhtälöön laitetaan sekin, että samoilla kavereilla on vatsa täynnä menestystä aiemmilta kausilta. Tosiaan huolestuttavaa on se elekieli mitä joukkue viestittää muille - ollaan alistuneita, heikkoja, väsyneitä... tämä taas antaa vastustajalle virtaa ja uskoa. Esimerkkinä vaikka TPS-peli jossa kotijoukkue ei yksinkertaisesti ollut kollektiivisesti läsnä ja että kukaan johtavista pelaajista ei pystynyt nostamaan joukkuetta ylös suosta.

- organisaatio: on vaarassa toistaa saman virheen kun mitä teki aikoinaan naisten kanssa, ettei osattu uudistaa joukkuetta tarpeeksi isosti ja tarpeeksi ajoissa. Unohdettiin tavallaan se tapa millä rakennettiin se dynastia. Liika tyytyväisyys tappaa kehityksen pätee myös organisatorisesti.

- valmennus: uusi valmennus on aina riski tai mahdollisuus. Mutta tässä yhtälössä vaikuttaa sekin, että valmentaja onkin vielä viime kaudella vieressä istunut pelikaveri - tätä voidaan pitää tarpeettomana kertoimena vaikuttamassa arkeen. Kivilehto saattaa olla hyvä valmentaja, mutta onko Classic se oikea ympäristö hänelle juuri tässä tilanteessa? Olisiko joukkue ehkä kaivannut jonkun uuden naaman käskyttämään?

Tämän kauden osalta tilanne on vielä avoin ja tulevissa peleissä Classicin pitää näyttää, että ansaitsee olla ykkösmestarisuosikki. Ja tosiaalta kokenut joukkue tietää mitä voittamiseen vaaditaan mutta sieltä pitäisi alkaa näkyä parempaa esitystä kuin "parasta ennen" tekeminen mitä se on ollut viime ottelut.

Mutta silti kaikki kunnioitus Classic:lle, sillä on vaikeaa voittaa yksi mestaruus mutta on vielä vaikeampaa voittaa niitä monta peräkkäin.
No, pyysin avausta jo toisaalle, mutta jatketaan tässä.

Kyllä mä pidän Classiccia ykkössuosikkina mestariksi.

Miksi en pitäisi? Niillä on sen joku 10+ jamppaa maajoukkueesta rosterissa, niin vaikka niistä ois puolet levossa, niin silti niitä on enemmän Clasulla aina pelillä kuin yhdessäkään vastustajajoukkueessa. Jos ne on maajoukkueen arvoisia, niin miksi ei nouse kantamaan omiaan, kun ne isoimmat starat on pois? Vai onko ne maajoukkueen arvoisia sitten lopultakaan? Vai johtuuko valmennuksesta, että eivät sitä tee?

Tähän kaikkeen muuhun lähtisin vertaamaan taas jääkiekkoon. Noi käy pelaan MM-kisat joo. Kaikki muut lepää sillä välillä. Classicissa tämä pelaajamäärä suurempi. Jos noi kaikki keskittyi vain MM-kisoihin ja yhä edelleen pelaavat masentuina siitä, niin miten Jääkiekkoliigan pelaajat jaksaa painaa samaan aikaan Liigaa, CHL:ää ja myös maajoukkuepelejä? Eikö tässä nyt pelaamaan olla tultu? Pelataan sitä playoffeissakin viikkoon täysin eri tahtiin matseja kuin mitä runkosarjan aikana pelataan. Jos sä pelaat, niin mun mielestä sä myös pelaat. En mä löydä yhdestäkään toisesta jengistä poissaoloja MM-kisojen jäljiltä.

Organisaation kohdalla oot asian ytimessä. Siihen ei oikeastaan mitään lisättävää. Kuten ei kyllä valmennuksenkaan kohdalle.

"Mutta silti kaikki kunnioitus Classic:lle, sillä on vaikeaa voittaa yksi mestaruus mutta on vielä vaikeampaa voittaa niitä monta peräkkäin."

Tämä vielä lainaamani tekstin lopusta pakko nostaa erikseen esille, koska näinhän se on.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
215
Montas peliä noi kärkijätkät on missanneet kisojen jälkeen? Onko siellä pelattu ihan puolikuntoisena?
 
Viestejä
274
Mitä tätä jauhaan, nyt ollaan pikkusen kujalla. Ei kukaan voi olla noin tyhmä ettei Ceen ongelmat näkys. Sieltä Koivunenkin rupee pistään Krp kärki ukkoja telakella, miten menis? Edelleen odotellaan kevättä😄. Sieltä ei löydy edes omia junnuja paikkaan, kaupoille jos näin käy!
 
Viestejä
268
Mitä tätä jauhaan, nyt ollaan pikkusen kujalla. Ei kukaan voi olla noin tyhmä ettei Ceen ongelmat näkys. Sieltä Koivunenkin rupee pistään Krp kärki ukkoja telakella, miten menis? Edelleen odotellaan kevättä😄. Sieltä ei löydy edes omia junnuja paikkaan, kaupoille jos näin käy!
Sympaattiset Classic lasit 😉 Eikä kyllä missään muussakaan jengissä löydy junnuja, joilla kevään peleissä vedeltäisiin pitkälle, poislukien ne ketkä jo liigassa vakituiseen pelaa, tosin harva niistäkään joukkueitaan kannattelemaan pystyisi, vaikka liigassa peliaikaa ovatkin saaneet. Kyllä tietääkseni kaikilla liigajoukkueilla kuitenkin P22-junnuja on joukkueellinen, ja suurin osa pelaa P22 SM-sarjaakin, joten kyllä varmasti kokoonpano täyteen saataisiin 🤝
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös