Pääkallo.fi

Classic ei ole enää selkeä ykkössuosikki - kuka juhlii mestaruutta tulevana keväänä?

Viestejä
8
Mestaruus ratkotaan Pron, ErVin, PSS:n ja Classicin välillä.

Prota on pidetty ainakin Pääkalloennakossa suurimpana mestarisuosikkina. Pron pelaajamateriaali onkin kovaa luokkaa. Joukkueen suurin epävarmuustekijä on penkin takana. Mestarivalmentaja Kaipio oli pelaajien arvostama taitava ja vaativa johtaja. Pystyykö Pulkkinen samaan? Itse epäilen suuresti.

ErVi on lahjakas nuori joukkue, joka saavutti ehkä hiukan yllättäen pronssia keväällä. Joukkue vahvistui entisestään ja on vuoden kokeneempi. Arvio: finaalissa keväällä

PSS on tehnyt jo vuosia laadukasta työtä. Huolimatta suorasta 3-0 välierätappiosta Prolle haastoivat hyvin tulevan mestarin. Menevät finaaliin ErViä vastaan.

Classic menetti hirvittävästi maajoukkuetason pelaajia. Uskon Classicin tasoisen organisaation kuitenkin pystyvän jatkamaan samaa laadukasta tekemistä.

Sarjanousija Pelicans saattaa yllättää ja sijoittua keskikastiin. Oululaiset haastavat parhaimmillaan sarjan kärkiporukoita. TPS:n arvioin SSRA:n tasoiseksi joukkueeksi.

ÅIF, KooVee ja NST ovat minun arvion mukaan sarjan häntäpäässä.
 
Viestejä
3
Classicilla on paljon töitä tehtävänä, jos kärkikahinoihin mielii. Joukkueessa useita pelaajia, jotka eivät vielä ole kypsiä liigapeleihin tällä kaudella. Tänään viimeisen erän pelanneet kaksi kentällistä varmasti pärjää, mutta ei peliä dominoi. Kapea materiaali laadun osalta. Valmennus vahvin osa-alue.
 
Viestejä
44
Valmentaja Saarisen mukaan Classic-Pro-peli oli toista erää lukuun ottamatta tasainen. Näkisin, että Pro vei käytännössä koko peliä, ja ykkös- ja kolmoserä olivat tasaisia vain numeroiden valossa. Classicin materiaali ei tosiaan ole vielä kovin kypsää. Pro ei kuitenkaan myöskään ollut niin ylivoimainen kuin olisi voinut luulla.

Koovee esitti tänään kypsää ja taitavaa salibandya ErViä vastaan, vaikka rosteri olikin pieni. Pelaajilla oli aitoa halua puolustaa omaa maalia, ja tekemänsä maalit olivat hyvän yhteispelin tulosta. Laakso oli hyvä viimeinen lukko maalilla.

Hienoilla peleillä saatiin sarja aloitetuksi!
 
Viestejä
70
Todella yllättynyt olen, jos Classic löytyy keväällä mitalipeleistä. Yksi hyvä kentällinen saadaan kasaan, kunhan kaikki aikuiset pelaajat ovat kunnossa. Nuoret pelaajat tulevat kehittymään kauden aikana, mutta osalla heistäkin näyttää kehityskäyrä laahaavan samanikäisiin muualla pelaviin junioreihin verrattuna. Pro on vahva ja tulee sitä olemaan koko kauden.

Tänään Eräviikingit oli heikko ja peluutuskaan ei tuntunut toimivan. KooVee on hyvä liikuttamaan palloa ja jalkakin liikkui tälläkin rosterilla, mutta silti tulos oli suuri yllätys, kun ajatellaan kauden alla hävittyjä harjoitusotteluita esim. divarin Pirkoille ja O2:lle. Eräviikingit on tämän päivän esityksen kaltaiselle suorittamisella kaukana mitalisuosikista, mutta toki kausi on vasta alkuvaiheessa.
 
Viestejä
44
Kooveen valmentajilla tuntuu olevan pelikirja, joka tuottaa tulosta.

Pelaajat näyttävät olevan sitoutuneita pelaamaan sen mukaan, mitä on yhteisesti sovittu. Todella kypsää ja fiksua pelaamista, ja Laakso maalilla pelaa tasaisen varmasti. Toivottavasti Laakso löisi itsensä läpi maajoukkueeseen kauden aikana, koska olisi mielenkiintoista nähdä hänet kansainvälisissä peleissä.

PSS pelasi hyvän pelin, ja kokonaisuudessaan peli oli mielenkiintoista katsottavaa. Mahtavaa, että tällaisia tasaisia mutta hyvätasoisia pelejä lienee luvassa kauden aikana enemmänkin. Alku on ainakin lupaava.
 
Viestejä
44
Huikean kypsää peliä Kooveelta Classicia vastaan.

Vaikka moni oli ainakin ennen kauden sitä mieltä, että viime kauden huippujen lopettaminen laskee sarjan tasoa, niin sanoisin, että nyt on käynyt niin kuin kauden alussa ounastelin: uudet pelaajat ovat ottaneet vastuuta ja täyttäneet paikkansa. Kooveessa esimerkiksi Huotari ja Tapani ovat pelanneet huikeaa kautta ja Ruostilan siskokset ovat nuoresta iästään huolimatta osoittaaneet kuuluvansa naisten liigaan.

Kukaan tuskin voi sanoa, että peli olisi ollut huonotasoinen, koska molemmat joukkueet pelasivat hyvin, mutta Kooveesta paistoi vahva yhteishenki ja tahto tehdä asioita aidosti joukkueena. Peli oli laadukasta salibandya, jossa maalit olivat pelaamalla tehtyä niin suuntaan kuin toiseenkin. Uskon edelleen vahvasti siihen, että maajoukkuevalmennuksella on nyt parempi kyky nähdä, ketkä kaikki liigassa pelaavat voisivat pärjätä kansainvälisellä tasolla, kun pelaajat saavat pelata isossa roolissa joukkueissaan eikä kenenkään tarvi kumarrella suuntaan tai toiseen.

Mahtia Koovee!
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Indians - EräViikingit
1.12 18.30
1.1210.5010.50
TPS - Happee
2.12 15.00
1.824.952.98
Divari
1X2
1X2
ÅIF - Tiikerit
1.12 19.00
4.955.801.37
Koovee - Rangers
2.12 15.30
2.525.301.95
LNM - Konnat
2.12 17.00
1.198.507.25
M-Team - Hawks
3.12 15.00
2.204.652.32
Näytä kaikki
>
Viestejä
44
Huikea peli Pelicansilta! Niin se vain Pronkin piti olla voittamaton ja sarjan tylsä sen vuoksi, mutta sarjanousija näytti hallitsevalle mestarille.

Pelicansilta komeita pelaamalla tehtyjä maaleja ja vahvaa puolustuspeliä. Maalivahti on toivottavasti tulevaisuudessa naisten maajoukkueessa tolppien välissä.

Onpahan ollut pitkästä aikaa mielenkiintoista katsella naisten liigaa ja on ihan parasta, että Ruutu+:n kautta pääsee katsomaan paljon pelejä kauden aikana.
 
Viestejä
70
Koovee on osoittautunut ennakoitua vahvemmaksi, joka kertoo hyvästä tekemisestä myös pelien ulkopuolella. Vaikka hyvää työtä ovat varmasti tehneet, niin kertoo kuitenkin myös jotain sarjan tämän hetken tasosta, että KooVee on ihan kärjessä.

Classic on puhtaasti yhden ketjun varassa tällä hetkellä, kun ainakin KooVeeta vastaan toinen pelaava kentällinen oli aika kehno liigatasolle.

Pelsun voitto lämmitti mieltä ja vaikka peliä en kovin paljon seurannut, niin jälleen näytti moni Pron pelaaja olevan liikkeessä askeleen perässä.. Mitä lie jätetty tekemättä viime kauden jälkeen.

Junnuja on noussut hyvin esiin, joka on ollut positiivinen yllätys, mutta on toisaalta huolestuttavaa lyhyellä tähtäimellä (maajoukkuetta ajatellen), kun kokeneemmat pelaajat eivät pysty olemaan selkeästi edellä suurta määrää 16-18 vuotiaita, jotka eivät kuitenkaan ole omissa ikäluokissaan mitenkään ylivoimaisia ja liigan ulkopuolelta löytyy runsaasti parempiakin junioreita verrattuna nytkin joissakin joukkueissa kahteen pelaavaan kenttään mahtuviin junnuihin. Tulevaisuuden kannalta tuo on tietysti hyvä, kunhan harrastaminen jatkuu mahdollisimman pitkään.

Tasaisuus on ollut positiivinen juttu, vaikka hännillä oleva parivaljakko onkin ollut selkeästi muita jäljessä.

Pelejä on ollut mukava seurata, mutta vähän tasapuolisemmin eri joukkueiden osalta niitä olisi kiva nähdä.
 
Viestejä
44
En pysty oikein ymmärtämään sitä, että miten Suomessa naisten liigan taso on joidenkin mielestä niin huono tällä hetkellä.

Jos verrataan ikuisesti kehuttuun Ruotsin liigaan, on mielestäni Suomen liiga tasaisempi. Täten myös pelit ovat tasaisia, ja joukkueet joutuvat tekemään oikeasti töitä voittaakseen. Tätä myöten pelaajat puolestaan kehittyvät, kun töitä saa ja joutuu tekemään isolla rintamalla.

Suomessa 60 prosenttia joukkueista on voittanut vähintään puolet peleistään - 70 prosenttia, jos Pelicansin jatkoaikavoitto lasketaan.

Ruotsissa vastaava luku on 35 prosenttia.

Nyt voisi todeta, että Ruotsissa on tasaisempia pelejä. Maalieron valossa ei ole.

Suomessa 60 prosenttia joukkueista on sellaisia, joiden maaliero on plussalla. Ruotsissa vastaava luku on 42. Ruotsin seitsemästä plussalla olevasta joukkueesta kaksi on plussalla vain kahden maalin verran. Suomessa plussalla olevista joukkueista viimeisin on kahdeksan maalia plussalla.

Minun järkeni mukaan tasaiset pelit kehittävät enemmän kuin lähes ennalta tuomitut 10-0-pelit.

Jos katsoi eilisen Pelicans-Pro-pelin, pystyi toki toteamaan, että Pro ei ollut hyvällä jalalla liikkeellä. Voisi samaan hengenvetoon myös todeta, että Pelicans teki mielettömän hienoja maaleja, joissa vastustaja pelattiin pihalle.

Pystyisitkö @Kuntoilusta Urheiluksi kertomaan tarkemmin, miten liigan taso näkyy siinä, että Koovee pärjää? Koovee on pelannut koko kauden kurinalaista peliä ja selvästi toteuttanut valmentajien pelikirjaa. Koovee on tehnyt taitomaaleja ja puolustanut yhtenä viisikkona. Voisiko olla mahdollista, että Koovee pärjää tilastojen valossa tasaisessa liigassa hyvin tehdyn duunin takia?
 
Viestejä
70
Lyhyesti.. KooVee on eittämättä tehnyt hyvää työtä kauden aikana ja hyvä lähtö on ruokkinut itseluottamusta ja positiivinen kierre tuntuu jatkuvan. Lähtökohta ja -taso huomioiden heidän oleminen kärjessä osoittaa että liigan taso ei tällä hetkellä kovin korkea ole. En jaksa uskoa (enkä pelistä itsessään näe), että he olivat kehittyneet lyhyessä ajassa niin paljoa, että keskitason joukkueesta on tullut kärkijoukkue, kun huomioidaan kauden alla tapahtuneet menetykset.

Sarjan tasaisuus on tosiaan positiivinen juttu ja toivottavasti taso nousee isona rintamana, eikä meillä ole jatkossa pelkästään tasainen sarja vaan myös laadukkaampi ml. laajempi pelaajien taso ja useammalla joukkueella riittäisi laadukkaita pelaajia enemmän, joka ohjaisi kovempaan/laadukkaampaan työntekoon myös joukkueiden sisällä.
 
Viestejä
44
Millä perusteella liigan taso ei ole korkea?

Jos olettaa, että viime MM-joukkueessa on ollut liigamme kärkinimiä, on viime kauteen verrattuna heitä tämän verran vähemmän kuin nyt:

Karjalainen

Kujala

Sipiläinen
Kallio
Nieminen
Alanko
Alanko
Rantanen
Luomaniemi

Kauppi
Kauppi

Onko oikeasti niin, että koska Classic menetti paljon kärkipelaajiaan, on myös esimerkiksi SB Pro ja ErVi tällä kaudella paljon huonompia kuin viime kaudella?

Kooveessa Huotari teki viime kaudella 8 tehopistettä ja tällä kaudella tähän mennessä jo 16. Tapani puolestaan teki viime kaudella 4 ja tällä kaudella tähän mennessä jo 10.

Eikö siis ole mitenkään mahdollista, että Kooveen taso olisi noussut? He taitavat olla Classicin kanssa suurimmat määrät pelaajia menettäneet joukkueet viime kauteen verrattuna. Koovee menee kärkikastissa, ja Classic rämpii pohjamudissa. Lisäksi Classicista on lopettanut kesken kauden kolme pelaajaa syystä tai toisesta.

Haluaisin oikeasti kuulla jonkun perustellut näkemykset liigan tason laskulle. En koe perusteluksi sitä, että jos viime kauden keskikastin joukkue pärjää, on taso laskenut. Etenkään kun suuria pelaajamenetyksiä on ollut vain Classicissa (ja Kooveessa). Haluaisin myös perustellut näkemykset joltakulta sellaiselta, joka yhä kokee, että Suomen liigan taso on huonompi kuin Ruotsin.

Tarkoitus ei ole provosoida vaan aidosti ihmetyttää tämä tällainen minun silmissäni turha parjaaminen.
 

Jussi Koivunen

Millä perusteella liigan taso ei ole korkea?
Eikö siis ole mitenkään mahdollista, että Kooveen taso olisi noussut? He taitavat olla Classicin kanssa suurimmat määrät pelaajia menettäneet joukkueet viime kauteen verrattuna. Koovee menee kärkikastissa, ja Classic rämpii pohjamudissa. Lisäksi Classicista on lopettanut kesken kauden kolme pelaajaa syystä tai toisesta.

Pakko kysyä, ketkä Classicissa on lopettanut? Itse sen verran lähellä Kooveeta olen, elän ja teen työtä, että en ala asiaa sen enempää kommentoimaan. Mutta hyvä siellä joukkueessa on boogie. On siellä asioita osattu tehdä oikein. Aina ne paperilla menetetyt nimet eivät merkitse kaikkea. Merkitsevät toki paljon, mutta eivät kaikkea.
 

Mahoney

Itseä lämmittää se, että ervin suunnassa on oikeasti panostettu naissalibandyyn. Tällä kaudella realistinen mahis ottaa kultaa. Haukuttu Huhtimo on ehken sittenkin mainettaan parempi koutsi.
 
Viestejä
44
Pakko kysyä, ketkä Classicissa on lopettanut? Itse sen verran lähellä Kooveeta olen, elän ja teen työtä, että en ala asiaa sen enempää kommentoimaan. Mutta hyvä siellä joukkueessa on boogie. On siellä asioita osattu tehdä oikein. Aina ne paperilla menetetyt nimet eivät merkitse kaikkea. Merkitsevät toki paljon, mutta eivät kaikkea.


Jos vertaa kauden alussa ilmoitettua joukkuetta ja nyt Classicin sivuilla olevaa pelaajalistaa, niin sen mukaan Aino Lahti, Pauliina Silvennoinen ja Marjut Kinnunen.

Toki painotan, että tämä on nyt vain minun oletus, että ovat lopettaneet, koska heidät on poistettu pelaajaluettelosta, mutta mitään tämän varmempaa faktaa minulla ei ole, eikä Classickaan ole mitään asiasta ilmoittanut.
 
Viestejä
8
Mestaruus ratkotaan Pron, ErVin, PSS:n ja Classicin välillä.

Prota on pidetty ainakin Pääkalloennakossa suurimpana mestarisuosikkina. Pron pelaajamateriaali onkin kovaa luokkaa. Joukkueen suurin epävarmuustekijä on penkin takana. Mestarivalmentaja Kaipio oli pelaajien arvostama taitava ja vaativa johtaja. Pystyykö Pulkkinen samaan? Itse epäilen suuresti.

ErVi on lahjakas nuori joukkue, joka saavutti ehkä hiukan yllättäen pronssia keväällä. Joukkue vahvistui entisestään ja on vuoden kokeneempi. Arvio: finaalissa keväällä

PSS on tehnyt jo vuosia laadukasta työtä. Huolimatta suorasta 3-0 välierätappiosta Prolle haastoivat hyvin tulevan mestarin. Menevät finaaliin ErViä vastaan.

Classic menetti hirvittävästi maajoukkuetason pelaajia. Uskon Classicin tasoisen organisaation kuitenkin pystyvän jatkamaan samaa laadukasta tekemistä.

Sarjanousija Pelicans saattaa yllättää ja sijoittua keskikastiin. Oululaiset haastavat parhaimmillaan sarjan kärkiporukoita. TPS:n arvioin SSRA:n tasoiseksi joukkueeksi.

ÅIF, KooVee ja NST ovat minun arvion mukaan sarjan häntäpäässä.


Kauden alun ennusteeni on pitänyt lukuunottamatta KooVeen erinomaista tekemistä sekä Classicin hieman arviotani heikompaa tekemistä. Pulkkisen kausi saattaa jäädä hyvinkin vajaaksi typerän peluuttamisen ja
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Indians - EräViikingit
1.12 18.30
1.1210.5010.50
TPS - Happee
2.12 15.00
1.824.952.98
Divari
1X2
1X2
ÅIF - Tiikerit
1.12 19.00
4.955.801.37
Koovee - Rangers
2.12 15.30
2.525.301.95
LNM - Konnat
2.12 17.00
1.198.507.25
M-Team - Hawks
3.12 15.00
2.204.652.32
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös