Pääkallo.fi

COVID-19 vaikutus salibandykentille

Viestejä
526
Sveitsin tilanne on vakavampi kuin meillä, siksi voi olla vakavammat toimenpiteetkin. Tässäkin pätee alueellisten erojen huomioon ottaminen. Lisäksi Sveitsissä on huomattavasti tiukemmat toimenpiteet käytössä epidemian suhteen.

@Opelix, kilpasarjat vain käyntiin? Täysin eri mieltä. Taso ei saa ratkaista tätä. Epidemiologiset perusteet kyllä, siis tartunnan ja leviämisen riskien erot. Siis nuoremmista alkaen treenaamaan ja pelaamaan.

Tuossakin voisi olla perusteensa että nuoremmista alkaen vapautetaan. Jos ajatellaan lajinkin kannalta tärkeää on saada isoja massoja pysymään lajin parissa. Kun mennään SM-tasolle, lajivalinta on jo monesti tehty ja pudokkuuden riski tällöin pienempi. Nuorimmat täytyy saada lajin imuun ja pelikokemukset yleensä ovat niitä maukkaimpia.
 
Viestejä
126
Tänään koronainfossa kerrottiin, että yksi tähän uuteen brittiläiseen muunnokset sairastunut voi tartuttaa koronan 30 muulle yhden tilaisuuden aikana. Jos asia on näin, niin minkäänlainen kilpailutoiminta on melko edesvastuutonta tällaisena aikana. Tuo tarkoittaisi sitä, että korona alkaa leviämään todella nopeasti jos ei nykyistä järeämpiä rajoituksia oteta käyttöön.
 
Viestejä
6
On tämä kauheaa paniikin luomista joka puolella... Uusi muunnos voi tartuttaa sitä ja tätä. Kukaan ei puhu, että moniko sairastuneista oikeasti sairastaa vakavasti ja sairaaloissa aika vähän porukkaa. Kuka on unohtanut ne tutkimukset syksyltä, että tauti ei enää olekkaan niin vakava ja uudet muunnokset ovat vielä lievempiä? Ja että taudin voi sairastaa täysin oireettomana... En oo kyllä ikinä kuullut ennen, että voit olla sairas vaikka tunnet itse olosi täysin terveeksi??? Tässä on vaan mopo karannut käsistä ja ei ole ketään joka sen pysäyttäisi. Että ei muuta, ku pelit hallit auki ja pelit käyntiin.
 
Viestejä
339
Mielestäni takerrut perusteluissasi merkityksettömiin yksityiskohtiin, kun nostat esille kentälliset ja hyökkäjät/puolustajat. Käytännössä pelihalli on yksi sisätila, toki suurehko sellainen. Jo syksyllä tapaus LNM-Åif muistaakseni oli surullisenkuuluisa, koska siinä puhuttiin hyökkääjä/puolustaja -akselin altistuksista. Kaikki lajia ymmärtävät tietävät sen, että salibandy on todellisuudessa pelipaikaton laji kenttäpelaajien osalta. Pelaajat käyttävät käytännössä koko kenttää ja hyökkääjä käy välillä oman päan alimpana, ja puolustaja nousee aivan vastustajan päätyyn. Kukaan paitsi maalivahdit eivät siis ole taatusti sen kahden metrin päässä toisistaan koko pelin keston aikana, ja siten on loogista, että kaikki kentällä käyvien katsotaan altistuvan enemmän tai vähemmän. Pitää muistaa, että virusta jää ilmaan ja se liikkuu ilmavirtausten mukana ja leviää tilassa. Miten kauan se siellä lilluu ja kuinka laajalle leviää, sitä ei taida kukaan varmaksi tietää. Joitain tutkimuksia on julkaistu, että virus säilyy ilmassa kymmeniä minuutteja. Liikuntahallien ilmanvaihto on tehokas, mutta se ei vaihda koko sisäilmaa kovin usein. Laskin liikuntahallin ilman vaihtuvan D2 SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA:n mukaisella mitoituksella kerran 1,4 tunnissa. Eli koronapärskähdys poistuu ilmasta kokonaan 1,5 tunnin jälkeen ja puolittuu n. 40-45 minuutin jälkeen. Huomattava on, että liikuntahallien vaadittu mitoitus on puolet siitä mitä liikunta salin. Tämä johtunee hallien yleisesti suuresta kuutiotilavuudesta suhteessa pinta-alaan ja käyttäjämäärään kerrallaan.

Sinulla on mielestäni virheellinen perusolettama, että liikuntahallissa tartunnan voi saada vain ollessaan 2 metrin päässä tartuttajasta. Oletko myös sitä mieltä, että siellä pätee se toinen julkistettu altistustekijä, eli 15 minuutin aika? Mielestäni koko sisätila, jossa on yhteinen ilmatila ja ilmanvaihto, on yhtä altistustilaa juuri sen takia kun siiinä kohkaa edestakisin porukkaa kentän nurkasta nurkkaan. Näin viranomaisetkin ovat segentoineet tapahtumien tilajaon. Pelikenttä ja siihen välittömästi liittyvät vaihtopenkki- ja toimitsijatilat ovat yksi kokonaisuus, ja yleisötila voidaan jakaa erillisiin, omina yksiköinä tarkasteltaviin sektoreihin.

Matemaattisesti et haastanut laskelmaani ymmärtääkseni lainkaan? Käsitit oikein, tuo 20 on vastustajan henkilömäärä ja perustekin on juuri kuten sanoit. Laskenta on yksinkertainen ja looginen, eikä nojaa vaikeasti perusteltaviin argumentteihin etäisyyksistä ja pelirooleista. Näin käsitellään kokonaisuuksia yleensäkin, yksinkertaistaen silloin kun faktoja ykstyiskohdista ei tunneta.

Turha tästä on taistella, merkityksellisin asia on ollut ja on edelleen tartuttavan partikkelin koko. On eri asia hengitätkö viruksen sisään ilmasta vai saatko sen pisaratartuntana.

Rajoitukset perustuvat todennäköisyyksiin saada virus ja todennäköisyyksiä lasketaan kohtaamisten määrän ja keston mukaan alueen tartuntavauhtiin perustuen. R0 luku, joka julkisuudessakin on aukikirjoitettuna R0 = {tartuntavauhti/(yhteen kontaktiin liittyvä tartunnan todennäköisyys*yksilön tekemien kontaktien määrä per aikayksikkö)} * tartuttavuuden kesto

Muu sanomasi on ihan totta ja triviaalia, mutta rajoitusten asetannan kautta merkityksetöntä.
Nostit esiin maantieteellisen tasa-arvon. Se on hyvä pointti. Kuitenkin kysyn sinulta, oletko sitä mieltä, että epidemian suuremman ja pienemmän tartuntariskin alueita pitää kohdella kaikka samalla tavalla, eli kieltää tai sallia pelit kaikilta? Nykytilanteessa nimenomaan niin, että rankaistaan kaikkia joidenkin vaikeuksista. Eli kurjuus tasan kaikille, sehän se reilu periaate on. Entä harjoittelu, se toteutuu nytkin alueellisten päätösten perusteella eri lailla. Jossain treenataan 20 hengen porukoissa lajia sisällä, full contact, ja toisaalla ei saa edes ulkona (aikuiset) yhdessä harjoitella. Pitäsikö nyt harjoittelu kieltää Suomessa kaikilta, kun PK-seudulla kaupungit sulkivat julkiset tilat?

En ymmärrä miten voit todeta, että "koronatilanne vaihtelee alueittain" olisi väärä olettama. Se ei ensinnäkään ole olettama, vaan mitattu ja julkaistu fakta eri kokoislta alueilta. Sotket tuohon faktaan kaikenlaista mielikuvaa jääkiekosta säbään ja kouluun liikkumisesta. Joo, niin varmasti tapahtuu, mutta ei se poista mitenkään sitä tosiasiaa, että epideminen tilanne vaihtelee paikasta ja alueesta toiseen.

Olen montaa mieltä monesta asiasta, yhteiskunnan tasa-arvon kanssa harvalla niistä on merkitystä.
Tottakai olen sitä mieltä että jos jossain voi säpää harrastaa, niin 24/7 salit auki ja sarjat pyörimään haastajista maajoukkueeseen.
Onko se tasa-arvoista Helsinkiläistä 10v. kohtaan joka on täysin syytön epidemiaan tai sen levittämiseen mutta ei saa harrastaa koska Tokmannin muoviämpärihuumassa ihmiset unohtivat olevansa karanteenissa? No ei ole.

Tuo koronatilanne vaihtelee alueittain, valitettavasti sulla on hukassa yksilön liikkuvuus ja kontaktit. Jos asut Helsingissä, sillä on melkoinen ero asutko munkkivuoressa vai Itiksen naapurissa, ensin mainitulla aluella on vähemmän tartuntoja kuin Lapissa, mutta on silti leviämisalueella. Samoin pelaaja joka asuu Itiksen naapurissa voi pelata Pelicansissa, mitataanko silloin vastustajan tartuntamahdollisuutta joukkueen kampawiinerikopin sijainnista vai yksilöiden potentiaalista saada se?

Ihmettelen, ettei kukaan jo hihkaissut, että niiden alueiden SM-joukkueet, joilla saa harjoitella, saavat perusteetonta etua muihin joukkueisiin nähden mahdolliselle loppukaudelle. Jos joku tätä pitää vakavana asiana, miettikää nyt hyvät ihmiset mikä tässä elämässä on tärkeää. Säbä ei ole kovin tärkeää, mutta siinäkin: Onko tärkeää se säbän SM-sarja, vai se säbä itse? Ja kenelle se on tärkeää, sille junnulle vai teille itsellenne?

Kerrataan vielä. Kaikentasoiset sarjat ovat yhtä tärkeitä. SSBL ei saa asettaa toista ryhmää toisen edelle, sen kieltää jo yhdistyslaki. Kaikilla liiton sarjoihin ilmoittautuneilla joukkueilla on tasavertainen oikeus pelaamiseen, eikä liitto omilla arvostuksillaan saisi siihen puuttua. Myöskään liitto ei saisi pidättää itsellään niiden ryhmien maksuja, joiden sarjoja se ei omilla päätöksillään toteuta, jos se päättää jatkaa joitain sarjoja. Eli osalle tasavertaisia asiakkaita annetaan maksua vastaan vastike, toisille ei. Tässä tilanteessahan me juuri olemme. Eriarvoisen kohtelun perusteena voidaan sallia ainoastaan ulkoinen pakottava syy, kuten viranomaismääräys, suositus ei riitä.

Kaikilla on tasavertainen oikeus, ihan oikein, mutta koska aika juoksee koko ajan ja ruuhka kasaantuu, samoin kuin turnauksissa tapahtuvien kontaktien määrä ylittää yksittäisten pelien kontaktit, jotain päätöksiä on tehtävä.
Ensisijainen toive olisi että kaikki juniorit saisivat aloittaa heti huomenna kaiken toiminnan, sarjatasosta riippumatta. Koska se taitaa olla mahdottomuus niin sitten pitäisi jotain priorisointimetodia käyttää, mikäli halutaan salibandya harrastaa.
Lopetetaan sarjat ei ole reilua alueille joissa voisi pelata. Avataan sarjat osassa maata, ei ole reilua alueille joissa ei voi pelata.

Kuriositeettina, SSBL ei todellakaan arvosta sarjoja samalla tavalla, C-ikäisistä ylöspäin tulee "siirtomaksut" jos pelaaja vaihtaa haastajista kilpasarjaan tai päinvastoin, nämä loistavat poissaolollaan mikäli hyppäys tulee alueellisesta valtakunnalliseen tai päinvastoin. Monta kaunista korulausetta myöhemmin, totuus on että haastajasarjat halutaan pois. Se siitä...

Tässä ketjussa menee tunteet ja järki sekaisin ja vastustajia haetaan milloin kenestäkin. Omalla mielipiteelläni tai sen muuttamisella ei ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta.
Liiton näkökulmasta tämä on ihanteellinen tilanne, rahat tulee junioreilta taskuun, porukka voidaan lomauttaa eikä tarvitse kuunnella nurinaa pelipaikkakunnista. Ainoa päivittäinen askare on kaivaa krokotiilin kyyneleet esiin ja soittaa herkkumunkkijonosta valtion kassaan että nyt iski finanssikriisi kun Ullan leipomo on nostanut hintojaan.
 
Viestejä
684
Tänään koronainfossa kerrottiin, että yksi tähän uuteen brittiläiseen muunnokset sairastunut voi tartuttaa koronan 30 muulle yhden tilaisuuden aikana. Jos asia on näin, niin minkäänlainen kilpailutoiminta on melko edesvastuutonta tällaisena aikana. Tuo tarkoittaisi sitä, että korona alkaa leviämään todella nopeasti jos ei nykyistä järeämpiä rajoituksia oteta käyttöön.

Kerrottiinko, että millainen tilaisuus kyseessä? Kuinka monta osallistujaa vaaditaan tuohon 30 tarttuneeseen? Millaisilla etäisyyksillä osallistujat ovat? Onhan siinä iso ero, ängetäänkö vaikka Harwall-areena täyteen ihmisiä vai laitetaanko 2 joukkuetta ilman yleisöä kehiin. Eikä tämä siis ollut vain salibandya ajatellen tuo vertaus, vain yleisesti. Oletin, ettei mainitsemasi koronainfo ollut pelkästään salibandya koskeva, tuo vertaus nyt vain tuli ensimmäisenä.
 
Viestejä
126
Kerrottiinko, että millainen tilaisuus kyseessä? Kuinka monta osallistujaa vaaditaan tuohon 30 tarttuneeseen? Millaisilla etäisyyksillä osallistujat ovat? Onhan siinä iso ero, ängetäänkö vaikka Harwall-areena täyteen ihmisiä vai laitetaanko 2 joukkuetta ilman yleisöä kehiin. Eikä tämä siis ollut vain salibandya ajatellen tuo vertaus, vain yleisesti. Oletin, ettei mainitsemasi koronainfo ollut pelkästään salibandya koskeva, tuo vertaus nyt vain tuli ensimmäisenä.

Hyviä kysymyksiä. Ilmeisesti joku matkaaja oli tavannut kavereita biletyksen merkeissä ja sitä kautta tulleet ne tartunnat. Nämä sitten olivat nopeasti alkaneet levittämään sitä eteenpäin. Kai se idea on siinä, että jos se ”vanha” korona huonolla onnella tartuttaa sen pari muuta pukukopissa tai vaihtopenkillä, tämä uusi muunnos tartuttaa puolet pukukopista. Mutta kukapa tietää, mielestäni kuitenkin kannattaa katsoa rauhassa miten tilanne etenee ja sitten avata sarjoja, kun se on turvallista. Varmasti jo huhtikuussa pelataan, kukaties jo maaliskuussa...
 
Viestejä
39

Eräviikinkien tapaan myös toinen suuri seura on aloittanut asioita vastoin suosituksia.

Kääntyykö tämä lajia vastaan? Verottajaa et voi voittaa, AVI:sta ei ole kokemuksia 😅
Tässä tulee käymään juuri niin että tämä koko laji tulee tämän edestään löytämään. Ja ennen kaikkea liitto joka tuntuu jotenkin antavan hiljaisen hyväksynnän tälle.
 
Viestejä
399
Kyllä myös harrastusten kanssa pitää katsoa hyödyt ja haitat. Kun kaikki on pysähdyksissä, alkaa haitat olla hyötyjä suurempia.
Esim. liikenteessä Suomessa kuolee n. 130 ihmistä vuosittain. Tuon luvun saisi nollaan, jos liikenne kiellettäisiin kokonaan. Mutta kun hyödyt ovat haittoja suuremmat.
Koronan kanssa puhutaan "väliaikaisesta" tilanteesta, mutta onhan tässä jo vuosi vierähtänyt.
 
Viestejä
526
Kyllä myös harrastusten kanssa pitää katsoa hyödyt ja haitat. Kun kaikki on pysähdyksissä, alkaa haitat olla hyötyjä suurempia.
Esim. liikenteessä Suomessa kuolee n. 130 ihmistä vuosittain. Tuon luvun saisi nollaan, jos liikenne kiellettäisiin kokonaan. Mutta kun hyödyt ovat haittoja suuremmat.
Koronan kanssa puhutaan "väliaikaisesta" tilanteesta, mutta onhan tässä jo vuosi vierähtänyt.

Lainsäädännöllisesti tämä nyt on vain mennyt helposti näin. Varmasti kaikki tällä palstalla kirjoittelevat kokevat ettei ole mennyt oikeassa järjestyksessä ja tämä lasten/nuorten rajoittaminen ei ole se tehokkain keino.
 
Viestejä
6
Vuoden aikana reilusta 40000 tartunnasta on selvinnyt melkein 100 prossaa hengissä ja aivan kauhea koronapaniikki on päällä... Miten vitussa tämä voi olla niin helvetin vakavaa, että rajoitukset on tällaisia... Ei oo sairaalat täynnä, tehohoidossa muutama kymmenen koko maassa ja sairaalassa 150... On toitotettu viime keväästä asti, että seuraavat kaks viikkoa, niin räjähtää käsiin... Ei oo räjähtänyt 🙄 Että pitäskö ottaa vaan ihan terve maalaisjärki käyttöön viimeinkin ja lopettaa koko tämä hulluus? Jää meidän jälkipolville aika paljon hommaa, että tästä talouden kurjimuksesta selviävät...
 
Viestejä
339
bcb1afb9fe394b81b77b7fb36cd93664.jpg.webp


Sitten pieni arvoitus. Kuvan ihmiset ovat matkalla pian Suomeen kun maamme "kiristää" rajoituksiaan sallimalla lennot sieltä mistä koronamutaatio on tulossa. Tämä vääjäämättä johtaa siihen, että ensi viikolla luemme täysin tyrmistyneinä kuinka uusia B-117 tartuntoja on havaittu Suomessa lisää.
Tartuntojen kasvu ei ole mahdollista ilman syyllistä, joten rasti ruttuun arviostanne median/hallituksen syntipukiksi

a) Britannian hallitsematonta virusmutaatiota jota ei voi pysäyttää edes hopealuodilla, maassahan ollaan tehty jo kaikki voitava.

b) Lasten ja nuorten salibandya

c) Rokotefirmoja jotka eivät toimita tarpeeksi sairaaloiden jääkaappeihin rokotteita, joita voitaisiin säilöä kuin viljaa nälkävuosia varten

Omat virtuaalikolikot laitan B vaihtoehdolle

Linkki kuvalle
Finnair jatkaa lentoja Britanniasta, näkymä Heathrow’n kentällä hämmentää – ”Hyvin huolestuttavaa!”
 
Viestejä
87
Sitten pieni arvoitus. Kuvan ihmiset ovat matkalla pian Suomeen kun maamme "kiristää" rajoituksiaan sallimalla lennot sieltä mistä koronamutaatio on tulossa. Tämä vääjäämättä johtaa siihen, että ensi viikolla luemme täysin tyrmistyneinä kuinka uusia B-117 tartuntoja on havaittu Suomessa lisää.
Kuvan ihmiset toki jonottavat päästäkseen sisään britteihin. Ja briteistä tulijoilta jokaiselta vaaditaan negatiivinen testitulos ennen Finskin koneeseen pääsyä.

Sen sijaan Ruotsista, Virosta ja vähän kaikkialta (missä viruksen esiintyvyys on sama / korkeampi) on voinut tulla ilman mitään rajoituksia tai testejä. Ainoana erona, että niissä maissa viranomaisilla ei ole aavistusta mikä versio heillä kiertää.

Suomessa yleisesti ottaen on onnistuttu erinomaisesti viruksen kurissa pitämisessä. Hölmöyksiä yhä on, jotka ensisijaisesti johtuvat kankeasta lainsäädännöstä ja siitä että niitä lakeja ei nyt 10 kuukaudessa ole saatu muutettua. Tartunnat ovat 20-29-vuotiailla ja tulevat baareista ja illanvietoista - joita ei ole voitu rajoittaa, vaikka ne ovat suuririskisin asia.
 
Viestejä
129
Jos hallitus tänään tiukentaa leviämisalueen toimia myös kiihtymisalueille ne loppuvat ennenkuin ehtivät kunnolla alkaakaan. Valitettavasti.

Kyllä tilanne on sitten se, että sitten mennään liian pitkälle. Ei täällä päästä koskaan tekemään enää mitään ja kansa todella hyväksyy tuon? Niitä virusvariantteja ei pysäytetä pelkillä liikuntakielloilla, ja tämän piti muutenkin olla vain osa-aikaista.
 
Viestejä
526
Kyllä tilanne on sitten se, että sitten mennään liian pitkälle. Ei täällä päästä koskaan tekemään enää mitään ja kansa todella hyväksyy tuon? Niitä virusvariantteja ei pysäytetä pelkillä liikuntakielloilla, ja tämän piti muutenkin olla vain osa-aikaista.

"Ei koskaan" on hieman liioiteltua mutta tämän kevään pelithän taitaisivat olla kyllä siinä. Etelä-Suomen osalta näyttää että ovat jo näilläkin toimilla. Tuskin näistä toimista kansanäänestystä järjestetään.

Liitolta kovasti pitäisi nyt tulla jo vaihtoehtoisia suunnitelmia kevään osalta. Tämä löysässä hirressä roikkuminen on kaikkein turhauttavinta.
 
Viestejä
339
"Ei koskaan" on hieman liioiteltua mutta tämän kevään pelithän taitaisivat olla kyllä siinä. Etelä-Suomen osalta näyttää että ovat jo näilläkin toimilla. Tuskin näistä toimista kansanäänestystä järjestetään.

Liitolta kovasti pitäisi nyt tulla jo vaihtoehtoisia suunnitelmia kevään osalta. Tämä löysässä hirressä roikkuminen on kaikkein turhauttavinta.

Kyllä se valitettavasti on todella monelle yksilölle "ei koskaan", toinen kausi peräkkäin pakettiin ylireagoinnin takia junioreille tarkoittaa kyllä mailan lentämistä nurkkaan pysyvästi. Tyttöjen puolella tilanne on jo monessa paikkaa toivoton.

Kun tässä ollaan kiihdytelty ja levitty hallitsemattomasti, nyt tuli vielä "virusvariantti" joka ehkä leviää, ehkä ei helpommin, niin edelleen liikunnan parista taudin leviäminen on ollut täysin merkityksetöntä. Toki kuin kansakunnalle elintärkeä Helsinki - Johannesburg lentoliikenne saatiin takaisin, niin nythän voidaan kotimaassa rankaista kaikkia säädöksiä noudattaneita ihmisiä.

Jostain syystä syöpäpotilaille ei anneta 10x säteilymäärää vaikka sen on todettu hoitavan tehokkaasti kasvaimia, ilmeisesti ovat tulleet siihen lopputulokseen että hoito voi olla pahempi kuin tauti...
 
Viestejä
126
Jyväskylässä lähtenyt leviämään kuulemma lasten liikuntaharrastusten parissa, kertovat kyseessä olevan ainakin JJK:n ja JYP:n junnuja, sekä jokin kuntosali.
 
Viestejä
526
Jyväskylässä lähtenyt leviämään kuulemma lasten liikuntaharrastusten parissa, kertovat kyseessä olevan ainakin JJK:n ja JYP:n junnuja, sekä jokin kuntosali.

Kyllä. 500 karanteeneissa ja tartuntoja n.40 viikonlopun aikana. Monta koululuokkaa mukana. Että kyllä harrastuksillakin oma roolinsa on tässä epidemiassa. Paljon harmia monelle ihmiselle. Nuo perhekaranteenit kun on sitten heti 21 vrk. Ei tarvitse hetkeen olla ihmisten ilmoilla.
 
Viestejä
339
Kyllä. 500 karanteeneissa ja tartuntoja n.40 viikonlopun aikana. Monta koululuokkaa mukana. Että kyllä harrastuksillakin oma roolinsa on tässä epidemiassa. Paljon harmia monelle ihmiselle. Nuo perhekaranteenit kun on sitten heti 21 vrk. Ei tarvitse hetkeen olla ihmisten ilmoilla.
Ei kai superihmisiä tässä ole kukaan joka ei voisi tartuntaa saada, mutta viikonlopun aikana tuli 600 tartuntaa muutenkin.
Vaikka tartuntoja olisi ollut 40 ja altistumisia tuo 500, se ei muuta isossa kuvassa mitään. Tärkein luku on tuo, montako 500 oikeasti saa koronan, se kertoo tartuttavuudesta. Jos kaikki 500 sen saa, he ovat karanteenissa eivätkä levitä sitä mihinkään, mutta silloin olisi tarttuvuudessa hieman ongelmia.

Nuorien jatkotartunnat ovat kohta vuoden olleet huomattavan alhaisia.
Virusta ei voida tukahduttamalla taltuttaa koskaan koska heti kun Suomi olisi nollilla, alkaa matkustus maihin joissa turismin takia voidaan hieman joustaa informaation oikeellisuudessa ja karuselli pyörii entiseen malliin.
Lukuja voidaan kauhistella ja pelätä, mutta kyllä se päättäjien priorisointikyvyistä jotain kertoo että liikunta katsotaan räkälöitä haitallisemmaksi.

HI viruksen kanssa annettiin aikanaan kolmen kohdan ohje.
1) älä matkusta suotta Pattayalle
2) Jos matkustat niin älä osta kaikkia palveluita
3) Jos kuitenkin ostat, käytä suojavälineitä

Hetken päästä lehdistössä ihmeteltiin miten Suomessakin virus voi levitä...
Ihminen ei aina halua toimia oikein, pahoittelut spoilerista, mutta vaikeina aikoina kansan syvien rivien hölmöilyjen taakka tulisi kohdistaa aikuisiin ja antaa nuorison elää elämäänsä mahdollisimman normaalisti.

Jos liikunnan vapauttaminen johtaa 4-5 numeroisiin päivätartuntoihin mutta niistä ei seuraisi sairaaloihin painetta, oltaisiin mielenkiintoisen kysymyksen edessä, tuliko panostettua vääriin hevosiin?
Jos johtaisi sairaaloihin painetta niin sitten olisi se kortti katsottu ja voitaisiin todeta että kaikki keinot tuli käytettyä, nyt vaan odottamaan että Sputnik tulee ja pelastaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös