Pääkallo.fi

Divarin sunnuntain 21.1 otteluiden ennakot

Viestejä
91
LNM-Merikoski SBT

Ennen joulutaukoa LNM oli jo pikkujoulutunnelmissa kun tuplakotiotteluissa tuli nuhaan O2:selta ja Rangersilta seitsemällä ja kahdeksalla maalilla. Tauon jälkeen Niittari- juna on palannut raiteilleen kun kaikissa neljässä ottelussa joukkue on päässyt pisteille, voittaen neljästä pelistä 3. Etenkin viimeisin Etelän-reissu oli suorastaan vakuuttava kun NST jäi kotonaan kahteen, ja EV Akatemia yhteen tehtyyn maaliin. Akatemian maalikin tuli kosmeettisesti aivan loppuhetkillä. Kuten Jabi kirjoitti LNM:llä on tässä ottelussa kalavelkoja maksettavana, Pohjoisen derby on varmasti kummankin joukkueen kalenteriin merkattu punakynällä, ja otteluun odotettava mukava yleisömäärä varmasti lisää pelaajien näyttöhaluja. Uskon, että LNM- valmennus tuntee naapurinsa metkut paremmin kuin Etelän joukkueet, ja näin ollen LNM varmasti osaa ottaa Merikosken supervaarallisen ykköskentän huomioon eri lailla.

Merikosken viimeiset kahdeksan ottelua ovat kulkeneet voitto-tappio-voitto-tappio systeemillä, ja tämän kaavan mukaan olisi jälleen voiton vuoro. Roope Koistinen on ollut joulutauon jälkeen pisteillä jokaisessa ottelussa, ja on ollut kärkimiehille tärkeänä tukena. Matti Viitajylhän jäätyä sivuun ennen joulua, Mika Heiskasen ja Vesa Heikkisen rinnalla kävivät kokeilemassa ensin Iiro Savela ja sen jälkeen Samuli Kova, mutta paras ratkaisu löytyi kolmannelle yrittämällä kun joukkue päätti kokeilla "kaikki munat samaan koriin" -taktiikkaa. Kokenut Niko Shnoro on ollut ykköspyssyjen rinnalla tehokas. Limingasta Eerik Lukkari on alkanut löytää tehojaan joulutauon jälkeen, mutta edelleen painotan että tämän joukkueen ehdoton vahvuus on tasaisuus. Aki Karjalainen on vallannut harvinaisen selvästi ykköskassarin paikan, mutta kuten NST ja ErVi akatemia ottelut osoittivat, voittavaa ja tulikuumaa veskaria ei kannata vaihtaa vain rotaation vuoksi. Paluun Liminka-paitaan tekee myös Olli Tornberg ja materiaalin kovuudesta kertoo myös se seikka, että Samuli Saukon tasoinen pelimies ei mahdu kolmeen kenttään.

Merikosken statistiikalla olisi vuorossa voitto, mutta tässä Seppo ennustaa matemaattisesta mallista poiketen LNM:lle parin kolmen maalin voittoa, sillä joukkue varmuudella haluaa kostaa syyskierroksen tiukan derbytappion. Merkki verrattain vahva ykkönen

TIIKERIT- FBC TURKU

Tulikuuma Tiikerit vastaan Viileä FBC Turku on homman nimi Tikkurilan Sunnuntai-illassa. Sarjaa pitkään johtanut FBC on valahtanut sijalle 2, joskin yhden ottelun Toria vähemmän pelanneena. Tässä ottelussa joukkueella on jälleen mahdollisuus ottaa piikkipaikka takaisin hallintaansa. Divarin pudotuspelisarjojen ollessa lyhyitä ja ytimekkäitä, uskon että Perttu Kytöhonka haluaa nimenomaan joukkueensa ottavan runkosarjan voiton, ja sen myötä kotiedun loppuun saakka. Näin ollen esim kovan tammikuisen treenaamisen hinnalla ei tieten tahtoen oteta "raskaiden jalkojen" aiheuttamia yllätystappioita. Tosiasia kuitenkin on että FBC puksutti joulutaukoon saakka kuin ykkösluokan juna, koska joukkueen ykkösketju sai pelata viisikkona eheästi yhdessä ja löysi toisensa kiitettävällä tavalla. Mikko Stenforsin ja Jani Hyytiäisen poissaolot ovat saaneet joukkueen näyttämään jopa hieman haavoittuvalta, vaikka Joakim Ervast ja Saku Hirmasto ovatkin samaan aikaan löytäneet tehojaan joka on ehdottoman tärkeää kevättä ajatellen. Jotenkin on välittynyt sellainen fiilis, että Miikka Sokka on jäänyt aika yksin kannattelemaan joukkuetta. Eemeli Peltonen tuli paikkaamaan siirtomarkkinoilta loppukauden ilmeisesti poissaolevaa Stenforsia, mutta sisäänajo vienee muutaman pelin vaikka tuttuja kavereita osin rinnalla onkin. FBC:n alkuvuosi on ollut kuitenkin ehdottoman mollivoittoinen, sillä nihkeännahkean Salba-voiton lisäksi käkättimeen on tullut NST:ltä, sekä kuuden pisteen kärkikamppailuissa sekä Rangersilta että Loviisan Torilta- Tor tosin vasta jatkoajan jälkeen. Rangersia vastaan varmasti närästää myös viimeisellä kympillä hukattu 7-4 johto.

Tiikerit puolestaan liekittää kolmen ottelun voittoputkessa, ja hamuaa varmasti lisää pisteitä kotiottelussaan noustakseen jälleen pudotuspeliviivan yläpuolelle. Joakim Lund uupui joukkueen Pohjoisen kiertueelta, joten kolme pistettä Merikoski voitolla oli sieltä tyydyttävä + suoritus. Etenkin bussimatkalle kotiinpäin oli mukava lähteä kun joukkue käänsi ottelun viimeisellä kympillä oltuaan jo 7-4 tatamissa. Timo Hinttaniemi juhli kolmen osuman verran Merikosken reppuun. Viime viikonvaihteen kotiotteluihin Jokke Lund palasikin pelille, ja teki sen tutun tehokkaasti. 4+1 Rangersin, ja 2+1 ÅIF:n verkkoon upottanut Lund otti taas kerran Tiikerit reppuselkään, ja johdatti joukkueensa kuuden maukkaan kotipinnan viikonloppuun. Niklas Kuisma hölmöili LNM:mää vastaan ottamalla protestoimisjäähyn samanaikaisesti kun Tiikereille oli toinen jäähy tulossa, ja LNM kiitti nakkaamalla 6-5 voittomaalin 5 vs 3 yv:n aikana. Kuisma kuitenkin sisuuntui Rangers ja ÅIF tuplakotipeleihin, ja säesti mukavasti Lundia 1+1 tehoin kummassakin kamppailussa. Tomi Palin ei ole yhtä näyttävä pelaaja kuin Lund, mutta peräti 36 pistettä takonut Palin on pakko nostaa esille myös. Lund ja Palin tekevät toisistaan parempia pelaajia, keskinäinen kemia on kunnossa ja tärkeässä roolissa myös FBC:tä vastaan, jos Tiikerit mielii jatkaa voittoputkeaan.
Timi Kauneelalle voisi harkita jopa enemmän peliaikaa, nuori peluri pystyy kehittymään vielä kevään aikanakin lisää, sen sijaan kokeneelta Lauri Rihulta voisi odottaa hieman enemmän.

Tiikerien kuuma vire ei jää Sepolta huomioimatta, vaan veikataan tähän rohkeasti ykkönen tai risti. FBC:n toivo lepää hyvässä startissa, jos joukkue saa hengen päälle se pystyy tietenkin voittamaan ottelun. Alkuvuoden kankeilut ja siihen lisätty perjantain murskacup-tappio Happeelle saavat mietteliääksi, kuinka paljon itseluottamus on rapissut muutaman huonon pelin ja tärkeiden pelaajien poissaolojen seurauksena.

EV AKATEMIA- LOVIISAN TOR

ErVi Akatemian perjantai-ilta sujui suorastaan makoisissa merkeissä kun todellisessä kuuden pisteen ottelussa joukkue lähetti Josban kohti Loviisaa 7-5 tappio niskassaan. Erityisen maukkaaksi asian teki voittomaalin ajankohta, joka oli 12 sekuntia ennen täyttä aikaa. Marek Krasin maali saattaa olla erityisen merkityksellinen kun kauden lopussa katsotaan divarin loppusijoituksia. Konsta Kupela vielä kihautti perään tyhjiin lopullisen niitin. Lisäksi joukkue sai todellisen "tuplahyödyn", kun Josba ei pystynyt kasaamaan henkisiä rivejään seuraavan päivän kamppailuun Toria vastaan, näin ollen pahan kilpailijan Josban saalis vieraskiertueelta jäi nollaan. Krasi iski myös erittäin tärkeän jatkoaikamaalin Nurmon vieraana. Tämän kauden divarissa on tehty poikkeuksellisen paljon nousuja viimeisellä kympillä, eikä Akateemikkojen Josba-ottelu tehnyt tässä poikkeusta. Josba johti vielä kymppiä ennen 3-5, mutta niinvain ErVi painoi rinnalle ja ohi. Kolmen tappion jälkeen oli erityisen tärkeää saada putki poikki, siksi tasainen sarja divari on. Konsta Kupela iski mukavat 2+2 Josban verkkoon, joten olisiko siinä loppukauden jokeri Akateemikkojen riveissä, yleensä onnistumiset seuraavat toisiaan. ErVi Akatemian Merikoski-tappiossa silmään pisti taas rosterin kapeus, 13 miehellä on näitä pelejä todella hankala voittaa. Viime kaudella karsintakurimuksessa ollut ErVi tuskin haluaa kokea samaa uudestaan, joten luulisi että joukkue panostaa kevään peleihin tosissaan.

Loviisan Tor liitelee tällä hetkellä mukavassa myötäisessä sillä joulutauon jälkeiset viisi peliä ovat tuottaneet neljä voittoa, sekä kotitappion M-Teamille, tosin jatkoajalla. Tuossakin ottelussa oli myönteistä se, että joukkue nousi viimeisellä kympillä 1-4 tilanteesta jatkoajalle, joten se pistekin varmasti maistui keskimääräistä makeammalta. Kirikykyä ja uskoa joukkueelta löytyy sillä myös joulutauon jälkeisessä 02 vierasottelussa joukkue punnersi väkisin rinnalle ja ohi. Vahva maalintekijä Jonas Hällfors palasi eilen pelille Josbaa vastaan, ja iski heti 1+2. Joukkueen leveys on divarin kovin, yksi kentällinen voi helposti pelata huonomman ottelun yksittäisessä ottelussa, ja silti joukkue pystyy voittoihin. Tämä korostuu kevään pudotuspelisarjoissa, kun vastuunkantajia löytyy leveältä rintamalta. Uskon myös että muutamat runkosarjassa tulleet kotitappiot johtuvat siitä, että kaikkia kokeneita pelaajia ei ihan jokainen runkosarja peli sytytä täyteen höökiin, mutta playoff-vaiheessa painetaan sitten täydellä kaasulla pintakaasun sijaan. Sen takia Loviisan voittaminen tosipelissä on huomattavasti vaikeampaa kun runkosarjan arki-illan kaamoksessa.

Loviisan Tor:lle kysymyksessä on kauden neljäs kerta, kun joukkue pelaa peräkkäisinä päivinä. Kaksi ensimmäistä tuplaottelua tuottivat saldon 1 voitto ja 1 tappio, mutta viime kerralla 02 ja NJ kaatuivat puhtaasti peräkkäisten päivien taistoissa. Loviisan leveys kestää keskimääräistä paremmin peräkkäisten päivien matsit, joten Tor vie tämän matsin nimiinsä 3-4 kertaa viidestä. Merkki kakkonen.

SALBA- NJ

Kuntopuntarin pahnanpohjimmaisille tämä Sunnuntai tarjoaa mahdollisuuden kasvojen pesuun sekä pistepussin pohjan korottamiseen. Salballa on yksi voitto edellisestä neljästätoista kamppailusta, ja NJ:llä puolestaan yksi voitto yhdestätoista edellisestä taistosta. Salballa on kuitenkin ehkä hienoinen etu tähän kamppailuun lähdettäessä, sillä kotiedun lisäki joukkuetta puoltaa alkuvuoden Nurmoa kirkkaampi vire. Pientä päivänpaistetta tarjonnut ÅIF vierasvoitto jatkui hyvillä otteilla sekä FBC Turkua että M-Teamia vastaan, molemmista tuloksena niukin mahdollinen maalin tappio. Jussi Töyrylä tuli joulutauolta hyvässä vireessä iskien kaksi kaappia sekä Sipoossa, että kotiottelussa Turkua vastaan. M-Teamia vastaan näkyi kenties rumimmalla mahdollisella tavalla se urheilun lainalaisuus, että kun itseluottamus ei ole korkeimmassa mahdollisessa moodissa niin pelin voittaminen on vaikeaa, vaikka se olisikin hallussa 55 minuuttia. Kokenut M-Team käänsi 3-4 tilanteen 5-4 voitokseen varsinaisella peliajalla viimeisellä vitosella. Salba käytti myös ennen NJ:tä valmentajanvaihto kortin, ja Petri Seppisen korvasi Juha Teikari. Pitkän linjan Salbalainen Juha Teikari tekee paluun edariin pitkän tauon jälkeen, ja Salban joukkueenjohto uskoo että Teikari pystyy parantamaan joukkueen tilannetta etenkin henkisen takalukon avaamisessa. Tosin Raimo Summasmainen Juha "Haiski" Mäkilä olisi saattanut kipinäsilmillään luoda myös parissa kuukaudessa vähän meininkiä valjusti aloittaneeseen koiralaumaan.

Jymyn ilonaiheet ovat olleet pitkään vähissä, sillä joukkue ei ErVi Akatemia kotipeliä lukuunottamatta ole tuntunut olevan edes lähellä voittoa. Sipoossa joukkue tosin piinasi ÅIF:fää kaksi erää, mutta viimeisellä kaksikymppisellä kotijoukkue huristi väkevästi kotivoittoon. ErVi- pelissä joukkueella oli mahdollisuus ratkoa ottelu Oliver Bäcksbackan viiden minuutin rangaistuksen aikana kun joukkue sai 4-4 tilanteessa pelata toisen erän viimeisen vitosen ylivoimalla. Joukkue kuitenkin paukutti vain yhden ylivoimaosuman, ja kolmannessa erässä Akatemia kiri 5-6 johtoon jonka jälkeen Jonatan Tynkkynen vei kamppailun jatkoajalle. Marek Krasin maali sammutti Jymy-lamput jatkoajalla, ja joukkueelle olisi ollut todella tärkeää henkisen lukon avaamiseksi saada voitto, vaikkapa sitten jatkoajalla. Huolestuttavaa joukkueen kannalta on myös, että joukkue on hävinnyt joulutauon jälkeen jo kolmesti ns. päävastustajilleen, Jymyn otteluohjelma meinaan kovenee loppukautta kohden. Jonatan Tynkkynen varmasti toivoo, että Hannu Palomäki tuo leveyttä NJ:n hyökkäykseen- aika yksin on Tynkkynen ollut valopilkkuna tällä kuluvalla kaudella kun Jymy on valahtanut jo kahdeksan pisteen päähän suorasta säilymisestä, tosin ErVi Akatemialla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Mikäli Jymy vie tämän jumbofinaalin nimiinsä, kuolinkellot soittelevat säveliään Rauman suunnalla. Tämä antaisi kenties Jymylle myös lisäuskoa suoran säilymisen saavuttamiseen. SalBan otteet ovat kuitenkin kevätkaudella olleet lievästi lupauksia herättäviä, ja viimeinen mahdollisuus- teema sytyttää joukkueen antamaan kaikkensa. Myös valmentajan vaihto puoltaa Salbaa, yleensä joukkue parantaa vaihdoksen jälkeen - ainakin hetkellisesti. Merkki Kauppiksella siksi ykkönen.

M-TEAM- NST

Mikään ei muutu Rusan suunnalla. Antti Itkonen ja Janne Makkonen kävelevät vetten päällä, ja kannattelevat hartioillaan Meikun porukkaa. Henri Olander on pelannut joulutauon jälkeen neljässä ottelussa, ja iski LNM vieraspelin kahden osuman (toinen jatkoajalla) lisäksi eilenkin ÅIF:n vieraana maalin ja osui kertaalleen maalirautoihin. Olanderin liike riittää hyvin divariin. M-Teamille kahden peräkkäisen päivän tuplaottelu on tällä kaudella jo viides, ja joukkue on pärjännyt tuplapelin jälkimmäisissä koitoksissa varsin mallikkaasti. Ainut tappio näistä on syksyisessä LNM- kotiottelussa, jossa Niittarit teki voittomaalin vain 2 sekuntia ennen täyttä aikaa. Muutoin M-Team on ollut yllättävän vahvajalkainen, ja potku on riittänyt peräkkäisinä päivinä pelaamiseen erittäin hyvin. Joukkueen viidestä joulutauon jälkeisestä kamppailusta kaikki ovat päättyneet 5-4 tulokseen, 4 peräti jatkoajan tai rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Silloin kun pistepussi saa täytettä jokaisessa ottelussa, ollaan vahvoilla tasaisessa divarissa- M-Team on matkalla vahvasti playoffia kohti.

NST on ollut joulutauon jälkeen sarjan parhaita joukkueita. Syyskauden nihkeännahkeat maalin voitot ovat kääntyneet isommiksi voitoiksi, ja itseluottamusboostia tarjosi varmasti kevätkauden startti FBC: n vieraana, josta joukkue kairasi vahvan 5-8 voiton, joka kantoi hedelmää seuraavan päivän Itä-Suomen derbyyn josta joukkue selviytyi voittajana neljän maalin marginaalilla. Joukkue on lisäksi löytänyt syyskaudelta puuttunutta leveyttä kun Jarkko Nurmela pisteilee joka kamppailussa, ja lisäksi kevätkauden voitto-otteluissa ovat edestä päin johtaneet FBC ottelussa Arto Vainikainen, Josba ottelussa Ere Laitimo ja Merikoskea vastaan Jesse-Samuli Huppunen. Seppo Talon puolivälin krouvin analyysi on valanut bensaa NST:n liekkeihin, sillä joukkue on osoittamassa vääräksi alaspäin karsinta-analyysin, ja tekemässä sen komealla tavalla.

Mielenkiintoista nähdä lähteekö NST M-Teamin vieraana otteluun tempoa pitämään, sillä joukkue tulee otteluun tuoreilla jaloilla kun M-Team pelasi myöhään Lauantai-iltana Sipoossa. M-Team olisi voinut ÅIF:n vieraana tehdä saman tempun, sillä ÅIF oli pelannut Perjantaina kapealla rosterilla Rangers- kamppailun, mutta M-Team valitsi Sipoossa maltillisemman jalan taktiikan. NST :n myötäinen vire ja tuoreet jalat antavat tänään vierasyllätykselle normaalia korkeammat saumat, ja lisäksi jos joukkue onnistuu pitämään Antti Itkosen pitkään irti pallosta- tämä saattaa turhautua, joka nostaa edelleen NST:n saumoja. Merkki kakkonen , varmistus kuitenkin "Makkonen" eli ykkösvarmistus vakiotermein.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös