Pääkallo.fi

Esport Oilers 2018-2019

Viestejä
498
Niko Laiti junnuista sisään sentterin paikalle? Kainulaisen +/- muuten koko jengin heikoin tällä hetkellä eli -2.
 
Viestejä
396
Niko Laiti junnuista sisään sentterin paikalle? Kainulaisen +/- muuten koko jengin heikoin tällä hetkellä eli -2.

Tässä tilastossa tulee mielestäni parhaiten esille tämä. Kainulainen on mielestäni paljon muutakin kuin maalintekijä, mutta kun joutuu puolustamaan muiden liigajengien ykköskenttiä vastaan (ja sentterit ovat monesti kolmansia puolustajia puoustustilanteissa) näkyy Kainulaisen kokemattomuus sentterin tontilla. Markelin ja Suomela eivät myöskään ole kaikista puolustavimpia pelaajia, Iiskolasta ja Pfizneristä puhumattakaan. Justus tulee varmasti parantamaan kokoajan jos joutuu/saa jatkaa sentterinä, mutta mitään viime kausien ilotulitusta tehojen suhteen ei kannata odottaa, ainakaan tuossa kentässä, missä muut pelaajat ns. syö tehoja ja Kainulaisen puolustusvastuu on iso.
 
Viestejä
194
Näin se on, parhaat pelasivat parhaita vastaan. Yhtähyvin olisi pitänyt pelata kuten Nokian ykkösketju. Vielä on matkaa nuorilla öljymiehillä liigan tähdiksi. Nyt turha itsekkyys kuriin, puolustamisessa ja prässipelissä on aika paljon opeteltavaa.
Nöyrällä duunilla varmasti onnistuvat paremmin kauden edetessä.
 
Viestejä
14
Mites espoon ihmiset rakentais kentät jos Kainulainen siirrettäisiin laitaan? Vähän semmonen kutina olis että kentät vähän tasapainottuisi enemmän ja kolmoskentästäkin saataisiin vähän enemmän tehoja irti.
 
Viestejä
194
Uskoisin että Luukkonen osaa parhaiten rakentaa viisikot.
Viime kaudella kokeiltiin myös Pfitzneriä sentterinä mutta jos pelaaja on hyvillä tehoilla ollut liigassa vasempana laitana kymmenen kautta niin mitä järkeä on vaihtaa sentteriksi?
Viisikot varmasti löytyy maltilla, mielummin kuitenkin jo tämän vuoden puolella.
Iiskolan ja Kainulaisen olisi hyvä opetella enemmän puolustamista ja viisikkopeliä. Maalien tekeminen on jo hyvin hanskassa.
 
Viestejä
1,218
Uskoisin että Luukkonen osaa parhaiten rakentaa viisikot.

Näinhän se on aina kaikissa joukkueissa että valmentaja tietää parhaiten. Ainakin siihen asti kun valmentajan esimiehet päättävät ettei tiedäkkään. Ei toki koske varsinaisesti salibandya tämä ammattilaisurheilusta tuttu toimintalogiikka.
 
Viestejä
213
Uskoisin että Luukkonen osaa parhaiten rakentaa viisikot.
Viime kaudella kokeiltiin myös Pfitzneriä sentterinä mutta jos pelaaja on hyvillä tehoilla ollut liigassa vasempana laitana kymmenen kautta niin mitä järkeä on vaihtaa sentteriksi?

Paremmin hän siihen sopii kuin Kainulainen, joka on niinikään vetänyt "ihan" hyvillä tehoilla laidassa. Lisäksi pidän Pfitzneriä hieman kurinalaisempana pelaajana mikä on tärkeää sentterinä.

Mutta turha näistä on väitellä, Luukkonen tekee mitä tekee. Tästä kaudesta tulee tällä menolla joka tapauksessa suuri pettymys.
 
Viestejä
498
Holopaisen nosto ykköseen ja Pfitznerin siirto kakkoseeen Markkolan kaveriksi saattoi olla toimiva ratkaisu. Pfitzner ja Markkola tekevät samassa kentässä aivan varmasti tulosta, se nähtiin jo viime syksynä. Iiskola siirtyi näköjään samalla oikealta laidalta vasempaan. Ainakin Karhuja vastaan näytti toimivan.

Suomela nousemassa puolustuksen pallolliseksi liideriksi, tuplannut jo nyt kahden edellisen kauden maalimäärät. Viimeiseen kolmeen peliin 4+1 lukemat. Jesperi Lindfors on hieman yllättäen lukemissa 0+0, vaikka +/- on joukkueen paras (+9). Oikeastaan tuo on aika käsittämätön yhdistelmä, mutta osoittanee että Jesperi on joukkueen varmimpia pakkeja. Ja toisaalta onkohan niin että yv- aikaa ei juuri ole ollut tarjolla ja sitä kautta näkyy olemattomassa pistesaldossa?

Jos alkukautta katsoo, niin ns. pakkovoitot ennakkoon heikommista vastustajista (OLS, LaSB, KooVee, Karhut) on saatu, mutta laadukkaampia vastustajia ei ole pystytty haastamaan (ErVi, KrP). Nyt sitten olisi edessä näytön paikka, kun seuraavat neljä matsia on vastassa Happee (v), Classic (v), SPV (k), TPS (v). Noista vastustajista 6-8p olisi hyvä suoritus. Jos jää alle, niin se olisi pettymys ja mikäli menee yli, niin sanoisin että saatiin selkeästi yli odotusten.

Tärkeintä olisi kuitenkin saada pelillinen taso vakiinnutettua. Tuollaisella määrällä pallonmenetyksiä tai muuta koomailua ei vaan voida pärjätä noita tulevaa 4 vastustajaa vastaan. Hyökkäystehoja on kyllä riittävästi ketä vaan vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mahoney

Tärkeintä olisi kuitenkin saatua pelillinen taso vakiinnutettua. Tuollaisella määrällä pallonmenetyksiä tai muita koomailua ei vaan voida pärjätä noita tulevaa 4 vastustajaa vastaan. Hyökkäystehoja on kyllä riittävästi ketä vaan vastaan.
Hyvin sanottu, tosin itse sanon saman kylläkin ervin touhusta, missä ihan samat ongelmat!
 
Viestejä
194
Voisiko siirtyä puhumaan viisikkojen pelistä, hyökkäysketjujen sijaan?

Tulevat vastustajat on hyviä mittareita viisikkojen onnistumisista puolustamisessa jonka suhteen voidaan olla vielä ainakin toistaiseksi huolissaan.
 
Viestejä
498
Voisiko siirtyä puhumaan viisikkojen pelistä, hyökkäysketjujen sijaan?

Miksikäs ei, mutta viisikot ovat ainakin toistaiseksi eläneet aika paljon. Esim. ainoa vakiopakkipari on ollut ykkösen Suomela - Markelin. Kakkos- ja kolmosketjuissa on tyypillisesti ollut enemmän rotaatiota sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa. Tietenkin myös Raikamon loukkaantuminen on sekoittanut kuvioita, jos tarkoitus oli tehdä hänestä vakiosentteri.
 

Mahoney

Sinällään voiko Raikamon loukkeja enää pitää minkään sotkemisena? Mihin lie tää jätkä ois yltänyt ilman noita?
 
Viestejä
498
Riippuu siitä oliko valmennus laskenut jotain sen varaan että Raikamo pysyy kasassa. Jos senttereistä on muutenkin pulaa ja hän aloitti kauden sillä paikalla, niin siitä voisi päätellä että kyllä. Oliko se sitten järkevää, niin se on toinen juttu.

Kuten aiemmin todettu, todella sääli Raikamon ja koko joukkueen kannalta, huhujen mukaan kesällä oli treenattu ahkerasti. Olisi ollut kiva nähdä kun kaveri latoo one-timereita ylänurkkiin. Etenkin yv-llä laukaus on jäätävän tehokas.
 
Viestejä
13
Semmonen sulaminen tänään jyväskylässä. Itseäni ihmetyttää valmennuksen toiminta kolmannessa erässä. Itse olisin valmentajana ottanut aikalisän siinä vaiheessa kun happee tuli maalin päähän. Onko tämä nyt tämän kauden tyyli, että kovissa peleissä sulataan ja aletaan istumaan jäähyllä turhautumisen takia?

Ja tämä kun ei tästä helpotu. Seuraavaksi Classic ja SPV....
 

Mahoney

Happeen valmennus reakoi nopeasti ykkösen täydessä yössä olemiseen, yksi pelaajamuutos ja kummasti alkoi homma taas toimimaan. Jep ehkä Luukkosen olisi pitänyt myös tehdä jotain pikkasen aikaisemmin, jotenkin vaan tuntuu ettei se oikein tunnu olevan aina hereillä. Tuomareista en viitti edes sanoa mitään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös