Pääkallo.fi

Huhut kauden 2022-23 sopimuksista

Viestejä
450
Horttanainen ei ole kyllä ikinä ollut lähellekkään valtakunnan kärkiukkoja
No ehkä ilmaisuni oli hieman liioitteleva. Sanotaanko sitten että SM-sarjassa mitaleita ottaneiden junnujoukkueiden runkopelaajia. Tottakai matkaa on menestyvän liigajoukkueen runkopelaajaksi.
 
Viestejä
99
SPV tuli ilmeisesti puolivahingossa julkaisseeksi joukkueensa. Mikko Kohonen cupin yhteydessä Mikko haastattelee pelaajia ja aikataulu on julkaistu SPV:n somessa.

Mukana haastatteluissa ovat:

Hasu, Krånqvist, Haapala.

Latvala, Honkanen, Lintula, Lokasaari, Heikkilä, Haapaniemi, Uusi-Laitila.

Autio, Haukkala, Jyrkiäinen, Pelto-Arvo, Lakso, Karjanlahti, Keskinen, Repo ja Tammiranta.

Hakonen puuttuu, samoin Koski ja Kuusela. Kaksi jälkimmäistä kuitenkin ilmeisesti mukana joukkueessa, mutta puuttuvat tuolta tapahtumasta. Voidaan siis olettaa että nämä pelaajat (+Kotilainen?) ovat SPV:n ensi kauden joukkueessa.
 
Viestejä
186
SPV tuli ilmeisesti puolivahingossa julkaisseeksi joukkueensa. Mikko Kohonen cupin yhteydessä Mikko haastattelee pelaajia ja aikataulu on julkaistu SPV:n somessa.

Mukana haastatteluissa ovat:

Hasu, Krånqvist, Haapala.

Latvala, Honkanen, Lintula, Lokasaari, Heikkilä, Haapaniemi, Uusi-Laitila.

Autio, Haukkala, Jyrkiäinen, Pelto-Arvo, Lakso, Karjanlahti, Keskinen, Repo ja Tammiranta.

Hakonen puuttuu, samoin Koski ja Kuusela. Kaksi jälkimmäistä kuitenkin ilmeisesti mukana joukkueessa, mutta puuttuvat tuolta tapahtumasta. Voidaan siis olettaa että nämä pelaajat (+Kotilainen?) ovat SPV:n ensi kauden joukkueessa.
Aika pienellä rosterilla painaa ensi kaudella.
 
Viestejä
93
Tämä nyt ainoastaan omaa mutua, mutta omaan silmään pistää se, kuinka suurin osa joukkueista näyttäisi heikkenevän siirtomarkkinoilla, vaikka liigaa on tiivistetty viimevuodesta kahdella joukkueella.
Itsekin olen samanlaisen "yhteenvedon" koonnut viime vuonna Divarista ja siinä on kyllä omat ongelmansa:

1) Nuorten pelaajien kehitystä on ainakin itseni todella vaikea arvioida muutamaa poikkeusta (esim Alpo Laitila) lukuunottamatta. Tietyllä tavalla herkästi arvioi, että toista vuotta peräkkäin samassa sarjassa pelaava pelaaja olisi samalla tasolla vaikka etenkin nuorilla pelaajilla tapahtuu valtavaa kehitystä ei vain lajitaidoissa, mutta myös henkisessä kapasiteetissa ja fyysisissä ominaisuuksissa.

2) Pelaajat liikkuvat ulkomaille ja takaisin, jolloin osaamista siirtyy hetkeksi lainaan esimerkiksi Sveitsiin, mutta on hyvä mahdollisuus saada myöhemmin takaisin paljon laadukkaampi pelaaja. Tietyllä tavalla sama tilanne, jos pelaaja siirtyy Divariin ja kykenee siellä ottamaan sen seuraavan stepin. Tällainen casehan oli Tepsillä kymmenkunta vuotta sitten kun Kailiala, Stenfors, Hautaniemi ym lähtivät muualle, mutta palasivat muutama vuosi takaperin ja toivat roppakaupalla osaamista ja kokemusta, joka olisi silloisessa Tepsissä varmasti jäänyt saamatta.

3) Kehityskäyrällä pysähtyneet pelaajat voivat alkaa jälleen kehittyä uudessa ympäristössä ja valmennuksessa. Samoin kuin pelaajat, jotka eivät esimerkiksi henkilökemioiden takia saa itsestään parasta irti.

4) Hyvä pelaaja voi näyttää tasoaan huonommalta "huonossa" joukkueessa. Samoin myös pelaajia, jotka jäävät huippujoukkueessa vähälle peliajalle tai muuten näyttävät huonommilta kuin Lastikka, Johansson, Rantala jne.

5) Lähtökohtaisesti me kaikkihan varmaan ajattelemme, että samana pysyvä joukkue saisi plusmiinusnolla arvosanan, mutta kyllähän pelaajat kehittyvät jatkuvasti harjoitellessaan. Joukkue ei välttämättä saa vahvistuksia, mutta vahvistuu kauttaaltaan.

6) Joukkuetta tarkemmin tuntematta on vaikea sanoa, että helpottaako esim. Happeeta henkisesti Kotilaisen mahdollinen siirto muualle. Tietyllä tavalla samoin kuin eroaminen parisuhteesta, jossa ei ole onnellinen. Joissain tapauksissa pelaajan siirtyminen pois seurasta voi olla plusmerkkinen.

7) Erilaisten pelaajien vertailu on hyvin vaikeaa. Jos esimerkiksi joukkue menettää laajasta hyökkäyksestä pelaajan, mutta saa kapeaan puolustukseen saman "Overall-tason" pelaajan. Samaa analogiaa voi käyttää pelipaikkojen sisällä. Maalintekijä-pelintekijä jne. Happee taas hyvä esimerkki, kun pakistosta lähtee Storgårds, Ukkonen ja Lahti ja tilalle tulee Koljonen, Sipronen, Kinnunen.

8) Eikö itseasiassa ole jopa luonnollista, että joukkeet saavat keskimäärin negatiivisen arvosanan, kun lähtökohtaisesti Liigassa lopettavat pelaajat ovat maailman huippua? Esim Classicin Kivilehto, Savonen ja Piha ovat kaikki maajoukkuetason pelaajia, joten keskimäärinhän lopettavat pelaajat ovat aina parempia, kuin Liigaan uutena nousevat. Muiden tehtävänä on sitten kehittyä. Ilman tätähän salibandy näyttäisi edelleen samalta kuin 1990- tai 2010-luvuilla.

PS1: Ei ollut missään nimessä tarkoitus kritisoida arviotasi. Olen siitä melko samaa mieltä.

PS2: Tässä ei myöskään ollut tarkoituksena nostaa Peteriä tai ketään muutakaan tikunnokkaan tai muutenkaan arvostella. Tarkoitus oli tuoda esiin, että henkilökohtaiset ongelmat tai jopa pelkät luonteenpiirteet saattavat vaikuttaa negatiivisesti joukkueen ilmapiiriin. Vähän samoin kuin ne kuuluisat pukukoppipelaajat vaikuttavat positiivisesti ja hitsaavat joukkueen yhteen.
 
Viestejä
114
Koskella ja Kuuselalla tosiaan sopimukset ovat ensi kaudesta voimassa. Noista pelaajista esim. Haukkala, Repo, Lintula, Lokasaari ja Autio sellaisia, joiden sopimuksia ei ole julkaistu, mutta eipä mitään huhujakaan ole ollut että olisivat lähdössä. Ensimmäisenä uutena sopimuksena julkaistiin Tammirannan soppari viime viikolla, mutta ei näköjään kiirettä pidetä muuten jatkojen julkaisemisessa. Kotilaisen tilanne kovasti kiinnostelee kyllä, ehkä siitäkin piakkoin kuullaan jotain..
 
Viestejä
99
Niklas Äijälä Nurmoon!

NJ IG lähteenä.
Hei te Limingan salibandyn tuntijat! Minkä tasoisen pelaajan Jymy saa Äijälästä, noin liigan mittapuulla mitattuna? Tiedän, ettei hän nyt mikään Salo, Kainulainen tai Astala ole, mutta keskivertoliigapelaajaan verrattuna.

Jos Nurmon tosiasiallinen ykkössentteri oli viime kaudella Eemeli Karjanlahti, ajaako Äijälä heittämällä ohi vai miten käy?
 
Viestejä
229
Toista pakkia huutas jos Salminen tulee. Niillä mennään taas päätyyn asti. Junnujen taso taas pykälän noussut ensi kauteen.
 
Viestejä
26
Hyvä pointti Tummapaahto, Sveitsi on hyvä paikka monelle juniorille joka ei pääse Fliigaan huippujoukkueisiin. Oppii pelaamaan fyysistä peliä mutta täytyy sanoa että iso ongelma siellä on tuomareiden taso. Kaveri voi lähtä sairaalaan ja näytetään olka olkaa vastaan. Mutta ehkä se on tulevaisuuden peliä eli fyysistä peliä mitä maailmalla halutaan pelata.
Eiköhän TPS:n Eero Kuutsa ole hyvä esimerkki kun lähtee setänsä valmentamaan Thurgauhun. Eero tarvitsee fyysisyyttä jotta olisi pärjännyt Fliigassa puolustajana mutta pleijareissa oli hyvä vasemman laidan hyökkääjän muttei TPS.ssä taida pärjätä puolustajana. Samoin Silvonen menee Sveitsiin koska kuka tuppia jaksaa syödä Oilersissa muttei ylpeys anna periksi lähtä muualla eikä Lerssin kannata muualla häntä päästää kun katsoo A-junnujen tehoja. Ervillä minustä hyvä siirto että junnut saa kehittyä muutaman vuoden vaikka vaikeeta on. -01 ja -02 porukat nostaa päätä ja kohta jopa isolta kirkolta päästään pleijareihin. Toivon niin. Ugh.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös