Pääkallo.fi

Karhut 2018-2019

Viestejä
8
Kommentoikaas mielipiteitänne viimevuoden divarin voittajasta ja sarjanousijasta.
Joukkue on saanut vahvistuksia varsinkin puolustukseen mutta suuria aukkoja on vielä esim. valmennuksen kokemus. Kesäharjoittelut sujuivat ymmärtääkseni sujuvasti ja joukkuehenki on hyvä. Harkkapelejä katselleena voin silti sanoa että vaikka fyysisyys on kunnossa, niin pallollinen peli on vielä heikkoa. Odotan silti innolla tulevaa kautta ja miten karhut ja etenkin numero 92 Benjamin Lepola pärjäävät liigassa.

Linkki kokoonpanosta:
Joukkue - Karhut - miesten edustusjoukkue - Salibandyliiga
 
Viestejä
18
Tuloksellisesti taitaa olla paljon ykkösketjun varassa. Puolustukseen tullut muutama hyvä hankinta. Siihen lisäksi kun viime kauden parhaat ottavat askeleen eteenpäin niin puolustuksen osalta pitäisi olla paketti kunnossa.

Hyökkäyspäähän olisi tarvinnut lisää liiga kokemusta. Tosin lupaavia junioreita on useita ja heillä monella jo monia pelejä Divarin puolella. Saa nähdä kuinka pitkälle riittää Liigassa.

Myös maalivahtien suhteen pieniä kysymysmerkkejä. Ketä mahtaa aloittaa ykkösenä?!?
 
Viestejä
712
Huomasin Petteri Nummelinin haastattelun iltasanomissa ja hän sanoi jääkiekon puolella maajoukkuepelaajan vaativan enemmän korvauksia pelaamisesta. Olisiko se yksi este Lepolan valinnalle, jos maajoukkue halutaan pitää sellaisena, että sinne ei kovin montaa oteta tästäkin syystä? Jääkiekon puolella tuossa haastattelussa Nummelin puhui, että aiemmin otettu 30 pelaajaa ja nykyisin 100 eli siellä se laajentunut miten moni pääsee vuoden aikana sinne. Kyllä pääkallo vuosi sitten piti Lepolaa parempana divarissa kuin Perttu Puskaa joka pelannut maajoukkueessa ja tätä Nst:ssä MM-kisoissakin ollutta pakkia. Eli siinä mielessä perusteita valinnalle olisi.
 
Viestejä
14
Mikko Lehden pesti Karhujen päävalmentajana päättyi yhteisymmärryksessä, jota hän ei halunnut – "Muutamat ihmiset saisivat mennä peilin eteen ja miettiä omia saavutuksiaan"
TÄHTIJUTTU TILAAJALLE
7.1.2019 20.02 – PÄIVITETTY 20.40


Mikko Lehti myönsi, että takana on kova savotta. Kiireistään huolimatta hän koki, että aikaa riitti edustusjoukkueen päävalmentajankin tehtävään.
HEIKKI WESTERGÅRD
Harri Laiho

Keskustele

Karhut koki sunnuntaina historiansa suurimman tappion Salibandyliigassa, kun Nokian KrP löylytti porilaisia 15–2.

Murskatappiosta huolimatta harva osasi odottaa karhuleirin maanantain uutista: koko valmennusryhmä vaihtuu.

Mikko Lehden johtaman valmennusryhmän korvaa porilaiselle salibandylle tuttu kaksikko Juha-Petri Kujansuu–Pekka Nylund.

Yhteisymmärryksessä, muttei omasta halusta

Ensimmäistä kauttaan edustusjoukkueen päävalmentajana toiminut Lehti piti maanantaina palaverin seurajohdon kanssa. Palaveri päättyi siihen, että Lehden vetovastuu edustusjoukkueesta päättyi.

–Mikolla on ollut paljon hommia, kun hän on samaan aikaan toiminut edustusjoukkueen päävalmentajana, seuran valmennuspäällikkönä ja suorittanut valmentajan ammattitutkintoa. Hän haluaa nyt keskittyä valmennuspäällikön työhön ja tutkinnon suorittamiseen, perusteli Karhujen puheenjohtaja Benjam Levola.

Lauantaina Karhut otti tärkeän vierasvoiton päävastustajastaan Kooveesta. Sarjapaikkaa säilyttämään lähtenyt nousijajoukkue karisti tamperelaiset ja suoran putoajan paikan kuuden pisteen päähän.

Oliko sunnuntain romahduksella jotain tekemistä päätöksen kanssa, kun viikonlopun tärkein peli päättyi kuitenkin voittoon?

–Kaikki varmaan vaikuttaa kaikkeen, mutta ennen kaikkea kyse oli ajankäytöstä, Levola vakuutti ja muistutti Lehdellä olevan kahden työn ja aikaa vievän koulutuksen lisäksi myös perhe.

Levola sanoi, että hallituksella oli pientä vihiä Lehden haluista, mutta siitä huolimatta päätös tuli hänen mukaansa yllättäen.

Lehti puolestaan yllättyi väitetystä halustaan jäädä sivuun päävalmentajan paikalta.

–Halunnut ja halunnut. Me kävimme asioita läpi, enkä nähnyt muuta vaihtoehtoa, Lehti totesi.

–Päätös tehtiin yhteisymmärryksessä. Mutta ei tämä kiva ratkaisu ole, en halunnut, että pesti päättyy näin.

Juttu jatkuu kuvan alla.Karhujen otteet ovat olleet epätasaisia, mutta pisteitä joukkue on ottanut varsin odotetusti. Sarjanousijan alkuperäinen tavoite oli säilyminen liigassa.
KARI MANKONEN

Puheenjohtaja puhui päävalmentajan halusta, päävalmentaja puhui yhteisymmärryksestä, jota hän ei halunnut. Karhujen muu valmennusryhmä koki ratkaisun potkuiksi, joka koski myös heitä. Lehden apuna toimineet Joni Hämäläinen, Jani Vettenranta ja Kari Saha eivät siis hekään jatka Karhuissa.


–Jos ajatellaan jatkumoa, niin nyt on neljä valmentajaa pois seuran toiminnasta. Asioita pitäisi miettiä pitkäjänteisesti, eikä keskittyä vain yhteen hetkeen, Lehti kritisoi.

Eikä toisaalta Karhujen yksi hetkikään ole tuloksellisesti odottamattoman huono sunnuntain KrP- ja viikon takaisesta LaSB-romahduksesta huolimatta. 12 pistettä keränneet porilaiset ovat menestyneet suunnilleen odotetusti.

–Puhuimme koko kevään ja syksyn, että lähdemme pelaamaan sarjapaikasta. En tiedä, ovatko ajatukset sitten muuttuneet, Lehti ihmetteli.

Puheenjohtaja Levolankin mukaan pistesaldo on suunnilleen mallillaan.

–Ailahtelevuutta on toki ollut. Nopeassa pelissä tulee nopeita käännöksiä, Levola mietti.

Peiliä muutamalle ihmiselle

Lehti ei peitellyt pettymystään. Hän myönsi, että töiden, koulutuksen ja perhe-elämän yhdistäminen on ollut kova savotta. Koulutukseen kuului lisäksi alle 17-vuotiaiden maajoukkueleirin vetäminen.

–Haastavia aikoja on ollut, mutta koin, että pystyin keskittymään riittävästi myös edustusjoukkueeseen. Kaikkeni annoin. Toivoin, että asia olisi voitu ratkaista eri tavalla.

Lehden mukaan palaverissa keskusteltiin myös siitä, että valmennusryhmään olisi tuotu sparrausapua.

–Minulle se olisi sopinut, jos siihen olisi löytynyt oikea henkilö, jonka kanssa kemiat kohtaavat.

Eivätkö kemiat kohtaa tilalle nousevan ja vuosien aikana monissa porilaisseuran valmennustehtävissä toimineen Kujansuun kanssa?

–En sano mitään.

Uuden valmennusryhmän toista jäsentä Pekka Nylundia Lehti kehuu vuolaasti. Nylund nousi itse viime vuonna kesken divarikauden valmennusvastuuseen ja nosti Karhut pääsarjaan. Työesteiden takia hän ei voinut jatkaa tehtävässä.

–Pekalta olen saanut koko ajan tukea. Hän on ollut aidosti onnellinen meidän onnistumisistamme.

–Sen sijaan on ollut tiettyjä ihmisiä, jotka ovat koko ajan toivoneet meille epäonnistumisia. Sellaista en ymmärrä. Muutamat ihmiset saisivat mennä peilin eteen ja miettiä omia saavutuksiaan.

Lehti korosti, ettei hän tarjoa peiliä hallituksen jäsenenäkin toimivaan Kujansuulle.

–Ei meillä ole Kujansuun kanssa ollut koskaan mitään ongelmia. Meillä on vain erilainen tyyli valmentaa.

Paloa ja oppia

Lehti jatkaa siis edelleen vasta lokakuussa aloittamassaan valmennuspäällikön tehtävässä. Vaikka hän on pettynyt maanantain ratkaisuun ja antoi kovaakin kritiikkiä seuralle, jatkamisessa valmennuspäällikkönä ei ole hänen mielestään ongelmaa.

–Seura on arvostanut minun työtäni valmennuspäällikkönä ja haluaa minun jatkavan siinä tehtävässä. Ei siinä mitään ristiriitaa ole.

–Karhujen linjauksen mukaan valmennuspäällikön työhön kuuluvat A-nuoret ja juniorit siitä alaspäin. Uskon, että tarvittaessa yhteistyö toimiin edustusjoukkueenkin kanssa.

37-vuotias Lehti painotti, että paloa valmennukseen riittää. Valmentajan ammattitutkinnon hän saa suoritettua noin puolessa vuodessa. Hän uskoi, että seuraava vuosi menee valmennuspäällikkönä ja kenties juniorivalmennuksessa, mutta halua ja aikomuksia on yhä myös luotsata salibandyä huipputasolla.

–Paljon on tullut oppia miesten valmentamisesta ja siitä, millä tasolla seuran pitää olla, jotta ei jäädä junnaamaan paikalleen. Salibandyliiga on äärimmäisen kova sarja, sinne ei voi lähteä puuhastelemaan.

Jos Lehti saisi nykyisellä kokemuksellaan palata viime kevääseen, jotain hän tekisi toisin.

–Koko ryhmä pitäisi saada sitoutettua vielä vahvemmin, vaikkei siinä isoja ongelmia ole ollut.

–Peliin puolestaan alkaisin pureutua jo keväällä. Nyt me menimme kevään ja kesän fysiikka edellä.
 
Viestejä
3,336
Mielenkiintoista nähdä miten uusi valmennus aloittaa. Jos Nokialta tuli turpaan kotona 13 maalilla, niin loogisesti voisi ajatella, että Classic paukuttaa vähintään 20 maalin voiton ja Oilers komppaa jonkun 15 maalin voiton perässä. Veikkaan kuitenkin, että loppujen lopuksi ainakin toinen näistä peleistä tulee päättymään vain niukkaan Karhujen tappioon - yksikin piste Karhuille olisi ihan jumalattoman kova suoritus.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös