Pääkallo.fi

Kolmen kauppa, kuka jää playoffeista ulos?

Viestejä
7,834
Tästä käydään jatkuvasti muualla keskustelua, niin avataan ketju tänne. Muuten viestit hukkuvat liian helposti edellisten viikkojen ketjuihin.

Eli SPV-EräViikingit-OLS kolmikko alkaa erottua hyvässä ja pahassa. Selkeimmin tämä näkyy maalierossa: Sijoilla 1-6 olevat joukkueet ovat tätä kirjoittaessani kaikki vähintään +23 ja sijoilla 10-14 olevat kaikki korkeintaan -26.

Ja kyllä, Indiansia ja LASBia voidaan tähän nostaa jos näyttää yhtään siltä, että Indians romahtaa playoffien ulkopuolelle tai LASB nousee playoffeihin. Ei kannata pidätellä hengitystä.

Sarjataulukko 22.2.
1645564813461.png

Tilannekatsaus 22.2.
Otteluita saatu pelattua ja tiukaksi menee.

ErVi sai itseään niskasta kiinni ja otti neljä voittoa putkeen. Tiikerit ja Steelers pitikin voittaa, ehkä sama leima voidaan lyödä LASB-peliin, mutta Oilersista kolme pistettä on komea suoritus. Happeelta tuli turpiin Jyväskylässä ja loppuohjelma on vaikea. Classicilta ErVi ei lähtökohtaisesti saa pistettäkään, Indians kotona on myös kaikkea muuta kuin varmat kolme pistettä ja OLS vieraissa onkin sitten ehdoton pakkovoitto. Varsinkin Indiansilta ErVin on nähdäkseni pakko viedä pisteitä.

OLS otti komeat voitot KrP:stä ja Oilersista sekä selvitti varman Tiikerit-pelin. Yhdeksän pistettä on kova suoritus. Sitten palattiin arkeen ja Tepsiä sekä Happeeta vastaan OLS 4, vastustaja 18. Varsinkin TPS:ää vastaan OLS näytti kaikkea muuta kuin playoff-joukkueelta. Neljä peliä jäljellä ja näistä kolme vieraissa. LASBille ja todennäköisesti myös Indiansille pelit panoksettomia, mutta en ole yhtään vakuuttunut siitä, että se on OLSille hyvä asia. Vieraspeli Jymyä vastaan on molemmille valtavan iso peli ja siinä kysytään lähinnä kummalla pysyy pää kasassa. Sama homma ErViä vastaan, siitä vähintään piste OLS:lle ja playoff-paikka on käytännössä varma.

SPV on viivan alla, mutta ehkä kuitenkin se kaikkein parhaassa tilanteessa oleva. Viimeiseen yhdeksään peliin se on voittanut seitsemän ja sellaista ei olla totuttu playoff-viivan alla olevalta näkemään. Viisi peliä jäljellä, Oilers vieraissa on vähintään vaikea, ei kuitenkaan mahdoton ja sama homma kotipelissä Classicia vastaan. Karhut vieraissa on lähtökohtaisesti varma voitto, Steelersillä ei saa olla mitään mahdollisuuksia Seinäjoella. Happee Seinäjoella ei pitäisi olla mitenkään ylitsepääsemätön.

Eli lähtökohtaisesti SPV menee jatkoon, mutta ErVin on yksinkertaisesti pakko ottaa kolme pistettä Oulusta.


Sarjataulukko 5.2.
1644094983045.png

Tilannekatsaus 5.2.
Aika vähän saatu otteluita ylipäätään pelattua, mutta taas ollaan tilanteessa, jossa OLS on pudonnut takaisin viivan alle. LASB onnistui joulukuussa, mutta vuodenvaihteen jälkeen on palannut tuttuun ja turvalliseen tilanteeseen, jossa turpaan otetaan tasantarkkaan kaikilta. Indianskaan ei ole ihmeitä esittänyt, mutta nykytasolla pelaavia OLS:ia ja ErViä sen ei tarvitse pelätä yhtään.

OLS jatkaa siitä mihin jäikin, eli pudottaa melkoisen määrän pisteitä täysin turhaan. Marraskuun alun jälkeen pohjaviisikosta kaikki ovat hakeneet Oulusta pisteitä, paitsi Tiikerit, joka yrittää sitä viikon päästä. Nämä viisi menetettyä pistettä nostaisi OLS:in kirkkaasti viivan päälle. Tuohon vielä vierastappiot varsinaisella sekä SPV:lle että ErVille, niin OLS voi syyttää vain itseään tilanteestaan. Nyt sitten onkin helpot pelit aikalailla ohi ja vastaan seuraavan parin viikon aikana tulee Tiikereiden lisäksi KrP:tä, Oilersia, Tepsiä ja Happeeta. Että ei muuta kuin lusikka kauniiseen käteen Oulussa ja alatte syömään sitä soppaa, jonka itsellenne tässä keititte.

EräViikingeillä on kummallinen tilanne. Ensimmäisenä silmään paistaa suorastaan katastrofaalinen kotisaldo, se on voittanut yhden ainoan ottelun kotonaan varsinaisella. Se olikin sitten yllämainittu OLS, joka olikin ehkä se tärkein kotipeli. Toisaalta vieraissa ErVi on ollut vähintäänkin ihan jäätävän hyvä. Kahden pisteen keskiarvoa parempaan on yltänyt vain Tampere ja Oilers, nämäkin pelatut ottelut ErVi on vieraissa voittanut. Periaatteessa tältä pohjalta ErVillä ei ole playoff-paikkansa suhteen pienintäkään hätää, mutta varsinkin Steelers ja LASB Helsingissä tulevat olemaan todella pahoja - ei pitäisi olla, mutta ErVi kompastelee kotonaan ihan siinä missä OLS:kin. Classicille ErVi hävinnee vieraissa, mutta muut kuusi peliä voivat päättyä ihan miten vain.

SPV on käytännössä naulannut jo playoff-paikkansa. Viimeiseen seitsemään peliin sillä on kuusi voittoa ja näissä on kaatunut mm. TPS. Kotisaldo on murhaava, SPV on ottanut täydet pisteet kaikilta paitsi Espoolta ja nämäkin pelit olivat kuukausia sitten. Vastaan tulee vielä Karhut vieraissa ja Steelers kotona, joten edes nuo kaksi kunnialla hoitamalla SPV on 12 pistettä viivan yläpuolella. On huomattavasti todennäköisempää, että SPV nousee Indiansin edelle sarjataulukossa kuin että se putoaisi edes 8. sijalle. Indians vieraissa onkin SPV:n seuraava ottelu, joten taisteluun kutossijasta - sikäli kun sillä on mitään väliä - saadaan aika hyvät asetelmat siitä.



Sarjataulukko 3.1.
1641166272769.png

----
Tilannekatsaus 20.12.
SPV onnistui siis pupeltamaan Lahdessa taas vaihteeksi, tällä kertaa saivat yhden maalin aikaan. Lisäksi Hämeenlinnasta ei kehdattu viedä kaikkia pisteitä ja näin pomminvarmoista kuudesta pisteestä Seinäjoelle lähti kaksi. Seuraavaksi SPV:llä on neljä kotipeliä, joissa mielenkiintoisesti vielä tulee kokoajan kovempaa vastusta vastaan: Karhut, OLS, Happee ja TPS. Varsinkaan OLSille ei ole varaa hävitä, pistekin Ouluun voi olla ihan liikaa SPV:n kannalta.

EräViikingit sen sijaan hoitivat joulukuun pelinsä puhtaasti - ok, niitä oli tasan yksi, mutta viime aikojen ErVin menolla voitto Raholasta on melkoinen pommi. Jatko-ohjelma (vs. Karhut, vs. Steelers, @ Tiikerit) ei voisi olla käytännössä yhtään helpompi, joten playoff-paikan suhteen homman pitäisi olla hyvin hanskassa. Tosin ErVi on pupeltanut oikein urakalla etukäteen ajateltuna selviä pelejään, joten ei nyt nuolaista asioiden edelle.

OLS kävi Lempäälässä, eikä siitä ollut odotettavissa mitään, eikä kyllä tullutkaan. Ehkä isompana uutisena se, että TPS - OLS pelin siirryttyä OLSille tulee ylimääräinen etelänmatka tässä jossain vaiheessa. Seuraava peli OLSilla onkin sitten yksi tärkeimmistä pitkään aikaan, 2.1. Seinäjoella. Siitä voitto ja playoff-paikka alkaa olla jo aika lähellä, varsinkin, kun sen jälkeen Ouluun saapuu vastaantulijoiksi Steelers ja Karhut.

Kaikenkaikkiaan sanoisin, että SPV on nyt se joka tätä ratkoo johonkin suuntaan. Jos SPV ei lopeta tuota pupeltamistaan, niin tämä playoff-taistelu lässähtää nopeasti kasaan.

Indiansista ja LASBista sen verran, että aika paljon saa tapahtua, että Indians ei playoffeihin menisi. Eroa SPV:hen on 12 pistettä ja toistaiseksi Indians ei ole hävinnyt edes kahta peliä putkeen. LASB puolestaan SPV voitollaan vähän herätteli toiveita, mutta katsotaan nyt ensin seuraava vieraspeli (12.1. TPS - LASB) ihan rauhassa, ennenkuin aletaan edes vitsillä heittämään, että LASBilla olisi jotain mahdollisuuksia. Jos LASBia olisi kiinnostanut edes vähää alusta kotipelit Karhuja ja Jymyä vastaan, niin se olisi kirkkaasti viivan yläpuolella. Mutta kun on valittu strategia, että vuoteen ei edes vilkaista pelikentälle päin, niin sitten mennään näillä.
---
Tilannekatsaus 20.11.
SPV:llä on siis peli kädessä ja se lähtee seuraaviin kolmeen peliinsä ( @ Steelers, @ LASB, vs Karhut) selvänä ennakkosuosikkina, sillä sarjataulukon alemmalle puoliskolle SPV ei ole pupeltanut yhtä ainutta pistettä.

EräViikingit oli vähän vastaavassa tilanteessa hetki sitten, mutta siinä missä SPV takoo molempiin suuntiin varmaa jälkeä, niin ErVi saattaa yhdessä pelissä ottaa Oilersilta pisteen vieraista, toisessa hävitä Tiikereille varsinaisella ja kolmannessa ottaa pisteen Tepsiltä. ErVilläkin tulee totuuden hetket melkein heti maajoukkuetauon jälkeen. Nokiaa vastaan budjetissa on pyöreät nolla pistettä, mutta Karhut-Steelers-Tiikerit-Jymy peleistä ei hirveästi kannata pupeltaa ja tietysti keskinäisen hoitaminen SPV:tä vastaan auttaisi paljon.

OLS puolestaan on suorastaan murhaavan alkunsa jälkeen alkanut yskimään aika pahasti. Alkukaudesta tulokset olivat luokkaa "yksi päästetty Tepsiä vastaan kotona", nyt Jymy käy Oulussa mättämässä kahdeksan kaappia. Siinä missä aiemmin tarttui Raholasta voitto matkaan, nyt hävitään Vantaalla. OLS kerää edelleen pisteitä, mutta jättää niitä ihan liikaa pöydälle. Välillä hävitään rankkareilla Happeelle, välillä LASB ottaa tuomisia Lahteen. Seuraavat ottelut OLSilla ovat vaikeita, TPS ja Classic vieraissa on lähtökohtaisesti mahdottomia (kuten oli toki Happeekin vieraissa), mutta SPV Seinäjoella on valtava peli. Jos OLS sen hoitaa, niin se alkaa olla käytännössä saletissa playoff-paikkansa suhteen, 10 pisteen ero vain on varsin paljon. Toki OLS voi vielä tehdä myös lasbit, eli pelata syyskauden komeasti ja sen jälkeen tehdä kevätkaudelle täydellisen mahalaskun.

Keskinäiset tähän mennessä näyttävät siltä, että OLS on voittanut kotonaan SPV:n 6 - 4 ja hävinnyt vieraissa ErVille 5 - 4. SPV puolestaan voitti ErVin kotonaan 4 - 3. Eli pelkästään niukat kotivoitot kaikille ts. tältä osin tasan.

Seuraavat ottelut näyttävät tältä:
Su 06.02.2022 15:00 OLS - Nokian KrP

To 10.02.2022 18:30 EräViikingit - Oilers
Pe 11.02.2022 18:30 Indians - SPV
Pe 11.02.2022 18:30 Oilers - OLS
Su 13.02.2022 17:00 SPV - Nokian KrP
Su 13.02.2022 17:00 Happee - EräViikingit
Su 13.02.2022 18:00 OLS - Tiikerit

Ke 16.02.2022 18:30 EräViikingit - Steelers
La 19.02.2022 15:00 OLS - Happee
La 19.02.2022 17:00 Oilers - SPV
La 19.02.2022 17:00 EräViikingit - LASB
Su 20.02.2022 17:00 Karhut - SPV
Su 20.02.2022 18:30 TPS - OLS

To 24.02.2022 18:30 Classic - EräViikingit
La 26.02.2022 17:00 LASB - OLS
Su 27.02.2022 17:00 SPV - Classic
Su 27.02.2022 17:00 Jymy - OLS
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7,834
Veikataan vielä erilliseen viestiin (koska avausviestiä tulen muokkaamaan), että tämän vuoden puolella SPV ottaa yhdeksän pistettä, ErVi nolla pistettä ja OLS nolla pistettä, jonka jälkeen ollaan tilanteessa, että SPV:llä on 15 ottelusta 24 pistettä, OLSilla 15 ottelusta 22 pistettä ja ErVillä 14 ottelusta 18 pistettä.
 
Viestejä
7,834
Eikös sulla just hetki sitten ollut joku kaavio, jossa KrP huonoimpia kotijoukkueita? Joten miksi nyt sitten näin?

Kyllä minä pidän ErVin kyvyttömyyttä voittaa Tiikereitä tai tehdä edes toista maalia SPV:tä vastaan huomattavasti painavampana perusteena heidän tappiolle. KrP on kotonaan kuitenkin voittanut seitsemästä viisi, ottanut kaikkia paitsi Classicia vastaan pisteitä ja saanut nähdäkseni vähän peliäänkin auki, kun Steelers hakattiin aivan pystyyn. Vaikka KrP olisi niin huono kuin oli esim. ensimmäiset neljä kotipeliään, niin silti näen, että ErVi olisi nykykunnossaan parhaimmassakin tapauksessa selkeä altavastaaja tuohon peliin.
 

Säbantteri

Oletetut pisteet näillä kolmella tuolloin 31.1. (Oletuksena, että ottelut päättyvät varsinaisella peliajalla)

OLS 28 (Jos voittaa SPV-pelin 31)
Ervi 29 (Jos voittaa SPV-pelin 32)
SPV 27 (Jos voittaa toisen peleistä OLS/Ervi 30, jos voittaa molemmat 33)

Johtopäätös 1: Keskinäiset pelit nousevat erittäin merkittävään rooliin.
Johtopäätös 2: Jännitettävää jää vielä helmikuullekin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
1,015
Johtopäätös 1: Keskinäiset pelit nousevat erittäin merkittävään rooliin.
Johtopäätös 2: Jännitettävää jää vielä helmikuullekin.

Tämä on hyvin sanottu. Pisteitä en veikkaa, mutta ErVi on ollut kolmikosta vähiten vakuuttava. Harmillisesti voittivat kuitenkin oululaiset.
 

Säbantteri

Tämä on hyvin sanottu. Pisteitä en veikkaa, mutta ErVi on ollut kolmikosta vähiten vakuuttava. Harmillisesti voittivat kuitenkin oululaiset.

Jos spekuloidaan runkosarjan pelejä vielä tuon tammikuun jälkeen, niin SPV kohtaa vieraissa molemmat Espoolaisjoukkueet ja Karhut sekä kotona Krp:n, Classicin ja Steelersin. Pisteodottama kuusi pistettä. Eli tappio sekä OLS:lle että ErVille keskinäisessä pelissä tarkoittaisi ehkä 33 pistettä. Voittamalla toisen 36 pistettä ja voittamalla molemmat 39 pistettä.

OLS kohtaa loppukaudesta vielä vieraissa LASBin ja Jymyn sekä kotonaan Tiikerit, Happeen ja Ervin. Pisteodottama 9-12p, riippuen kumpi vie päätöskierroksen keskinäisen Ervin kanssa. Voittamalla joko SPV:n tai Ervin, Oululaiset ovat melko varmasti pudotuspeleissä, voittamalla molemmat ihan saletisti.

Ervin tilanne on sikäli hankala, että loppukaudesta vastaan tulee vielä Oilers, Happee, Classic, Indians sekä Lasb ja OLS eli odotettavissa 3-6p. Ervin on lähes pakko voittaa sekä SPV että OLS yltääkseen viivan yläpuolelle. Päätöskierroksen keskinäinen ottelu Oulussa on todella suuri peli.

Sitten vaan jäädään odottelemaan niitä yllätystuloksia, jotka heittää nämä spekulaatiot romukoppaan.
 
Viestejä
7,834
OLSilla tosiaan ongelma varsinkin SPV:hen nähtynä on se, että "turhia" pistemenetyksiä osuu kohdalle jatkuvasti. Eli heillä se budjetoitu tulee uskoakseni heittämään huomattavasti useammin kuin SPV:llä. Toki se voi heittää saman verran molempiin suuntiin, eli joku "hävittiin kotona Tiikereille, mutta voitettiin Classic vieraissa" voi toteutua, mutta budjetissa se on +/- 0.
 
Viestejä
7,834
Lisätään vielä, että nuo keskinäiset pelit on niin tärkeitä, että ennemmin OLSille jotkut 3-1 ja 2-5 voitot ErVistä ja SPV:stä, kuin 0-10 ja 1-17 voitot Tepsistä ja Classicista.
 

Säbantteri

Tottahan sitä nyt SPV:n kannattajana toivoo, että kevätkaudella joukkue onnistuisi yllättämään esim. Inkkarit tai Happeen ja ottamaan vastoin ennakko-odotuksia pisteitä noilta, joilta syksyllä on tullut nokkaan. Se vähentäisi mukavasti painetta siellä runkosarjan lopussa. Tietysti mahdollisten yllätysvoittojen tuomaa etua ei pidä deletoida häviämällä Lasbille tai Karhuille.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga N
1X2
1X2
TPS - FBC Loisto
18.30
1.465.504.60
Näytä kaikki
>
Viestejä
46
OLS on pelannut jo jonkin aikaa (kotona) tosi heikosti. LASBia ja Jymyä vastaan tarjosi älyttömästi vastaripaikkoja, eikä vastusta Indiansille. Pisteitä on kuitenkin kotiutunut hankalista peleistä ihan mukavasti, missä uudet vahvistukset on varmasti auttaneet. Näin epävakaalla pelillä ei ole luultavasti asiaa pleijareihin, joten pelin pitäisi alkaa kehittymään piakkoin.
 

Säbantteri

Jos ennakko-odotukset pitävät yhtään paikkaansa ( kuten esim. eilen ei pitäneet), vuoden vaihtuessa tästä kolmikosta SPV on 24 pisteessä (15 ottelua), OLS 22 pisteessä (15 ottelua) ja Ervi 21 pisteessä (14 ottelua). Noista asetelmista onkin mielenkiintoista lähteä uuteen vuoteen ja heti kärkeen se todella tärkeä SPV-OLS.
 
Viestejä
7,834
Jos ennakko-odotukset pitävät yhtään paikkaansa ( kuten esim. eilen ei pitäneet), vuoden vaihtuessa tästä kolmikosta SPV on 24 pisteessä (15 ottelua), OLS 22 pisteessä (15 ottelua) ja Ervi 21 pisteessä (14 ottelua). Noista asetelmista onkin mielenkiintoista lähteä uuteen vuoteen ja heti kärkeen se todella tärkeä SPV-OLS.

Ennakko-odotukset ovat vähän hankalia silloin kun virheisiin ei ole yhtään varaa. Siis että pitää voittaa/hävitä kaikki. Muuten siinä voi korjatakin (voitti Classicin ja hävisi Tiikereille, vaikka veikkasin toisinpäin).
 

Säbantteri

Ennakko-odotukset ovat vähän hankalia silloin kun virheisiin ei ole yhtään varaa. Siis että pitää voittaa/hävitä kaikki. Muuten siinä voi korjatakin (voitti Classicin ja hävisi Tiikereille, vaikka veikkasin toisinpäin).

Ennakko-odotukset ovat juuri sitä, mikä on se oletus ilman toiveita ja haaveita edes omaa joukkuetta kohtaan. Itse henkilökohtaisesti budjetoin jäljellä olevista peleistä SPV:lle nolla pistettä tämänhetken top-5 joukkueilta, kolme pistettä sarjataulukossa itseään alempana olevilta ja sijoilta 6-8 yhteensä 6 pistettä. Tällä logiikalla SPV päätyisi 39 pisteeseen. Riittääkö pudotuspeleihin ja mille sijalle, siihen vaikuttavat monet tekijät, joihin itse ei voi vaikuttaa. Voivat siis voittaa Classicin ja hävitä Tiikereille, mutta lopputulema on sama.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
7,834
Ennakko-odotukset ovat juuri sitä, mikä on se oletus ilman toiveita ja haaveita edes omaa joukkuetta kohtaan. Itse henkilökohtaisesti budjetoin jäljellä olevista peleistä SPV:lle nolla pistettä tämänhetken top-5 joukkueilta, kolme pistettä sarjataulukossa itseään alempana olevilta ja sijoilta 6-8 yhteensä 6 pistettä. Tällä logiikalla SPV päätyisi 39 pisteeseen. Riittääkö pudotuspeleihin ja mille sijalle, siihen vaikuttavat monet tekijät, joihin itse ei voi vaikuttaa. Voivat siis voittaa Classicin ja hävitä Tiikereille, mutta lopputulema on sama.

Nimenomaan näin. Tässä on tosiaan varaa olla monessakin pelissä väärässä. Voit jopa olla joka ainoassa pelissä täysin väärässä ja silti saada lopputuleman täsmälleen oikein.

Uskon, että aika moni voi yhtyä siihen, että ErVin voitto Raholassa oli aika monelle yllätys. Toki jos ErVin leiriltä kysyt, niin "ei tietenkään ollut mikään yllätys ja peli oli täysin selvä etukäteen, KrP:n oli turha vaivautua edes paikalle". Mutta siis meille kaikille muille.

Eikös sulla just hetki sitten ollut joku kaavio, jossa KrP huonoimpia kotijoukkueita? Joten miksi nyt sitten näin?

Niin ja toki Jussille ei ollut yllätys :)
 
Viimeksi muokattu:

Säbantteri

Sieltä se Peliveljien kompastuminen tuli heti ensimmäiseen esteeseen. Tiukkaa tekee playoffeihin 🤔

Joo, näitähän SPV:n ei pitänyt hävitä. Tai eihän se hävinnytkään, pistemenetys kuitenkin. Epäilen kuitenkin vahvasti että tuo yksi piste ei pleijari paikkaa ratkaise. Vielä tulee muuttujia joka suuntaan, näillä kaikilla kolmella.
 
Viestejä
7,834
Missä on se Ervi leiri joka näin on väittänyt? Välillä Arto nää sun heitot on kyllä niin tuulesta temmattua huutelua ettei mitään rajaa, eikä kyllä järkeäkään!

Joukkueen pitää uskoa omaan tekemiseensä. Katso tai kuuntele mitä tahansa otteluennakkoa niin siellä on aina "meillä on mahdollisuus voittaa" yleensä vielä "kunhan pelataan omaa peliä". Hyvin harvoin näkee "Niin no kyllähän me hävitään peli". Ja jos pressissä kysytään "Oliko yllätys että voititte?" niin vastaus ei ole "Joo, en ois ikinä uskonut" vaan "Ei, tiesin kyllä, että voidaan voittaa".
 
Viestejä
7,834
Joopa joo. No jos tähän vetoat, niin ei ole yhtään yllätystä ikinä... Ja sinällään kyllä Ervin pitääkin pystyä voittamaan muitakin kuin alempana olevia.

Niin juuri tätä tarkoitin, että joukkueelle itselleen voitot eivät ole yllätyksiä, muille osa voitoista on yllätyksiä.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga N
1X2
1X2
TPS - FBC Loisto
18.30
1.465.504.60
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös