Pääkallo.fi

LeBa-96 ja Josba Juniorit fuusioituvat

Viestejä
6,977
Jos tarkoitus on elää tässä päivässä ja tulevaisuudessa, ainoa oikea ratkaisu. Jos on tärkeämpää vaalia historiaa, niin täysi katastrofi.
 
Viestejä
712
Markkinatalous aina tärkeää eli että asiat menevät omalla painollaan. En niin tunne asiaa tai taustoja, mutta aina vaara jos joku sidosryhmä yrittää hyötyä versus miten luonnollisesti asiat olisi menneet.
 
Viestejä
6
Ideana hyvä, mutta pitkän tähtäimen synergiaetu lentää saman tien ikkunasta ulos mikäli edustusjoukkueet jäävät fuusion ulkopuolelle. Eli junnuissa voidaan saada kasaan jopa SM-tason joukkueet, mutta siitä eteen päin porukka jakautuu kahteen, jopa kolmeen eri seuran edustusjoukkueeseen? Ei kuulosta kovin järkevältä, ja liigahaaveet voidaan ainakin haudata.

Lisäksi näin pienellä alueella seurat taistelevat jo nyt samoista sponsorirahoista, tämäkin tilanne helpottuisi yhdellä (pääsarja)joukkueella, lisäksi voisi olla kakkosjoukkue/-joukkueita alemmilla sarjatasoilla. Sama tietenkin naisissa.

Tyttöjen/naisten puolella FB Factorin pelaajien ja vanhempien kannattaa olla nyt valppaana: uusi seura tuskin haluaa "keikuttaa venettä" heti alkuvaiheessa tekemällä yhteistyötä Factorin kanssa esim. yhteisen A-tyttöjoukkueen muodossa, etenkin kun kaikki aiemmat yritykset ovat kaatuneet Factorin nykyjohdon yhteistyökyvyttömyyteen. Fuusioitumisesta syntyvä suurseura voisi olla etenkin vanhemmille tyttöjunioreille hyvä paikka jatkaa peliuraa, tämä edellyttää tietenkin edustusjoukkueiden mukaantuloa uuteen seuraan.
 
Viestejä
8
Muutoksille on joka tapauksessa tarvetta, mikä tulee esille vaikkapa vertailussa Joensuun ja Seinäjoen välillä: seutukunnat ovat asukasmäärältään samat... Ero on kuitenkin melkoinen, kun vertailuun otetaan SPV:n ja SPV:n junnujen menestys viime vuosina. Seinäjoen seudulla on tehty jotain oikein, mistä on syytä ottaa oppia.
 
Viestejä
6,977
Muutoksille on joka tapauksessa tarvetta, mikä tulee esille vaikkapa vertailussa Joensuun ja Seinäjoen välillä: seutukunnat ovat asukasmäärältään samat... Ero on kuitenkin melkoinen, kun vertailuun otetaan SPV:n ja SPV:n junnujen menestys viime vuosina. Seinäjoen seudulla on tehty jotain oikein, mistä on syytä ottaa oppia.

Toisaalta Seinäjoella on nykyään sekä liiga- että divarijoukkue.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
859
Olenko missannut jotakin? Mikä tässä on synergiaetu, kun eihän Leba 96:lla ole ymmärtääkseni yhtäkään erityisen kilpailukykyistä ikäluokkaa suhteessa kansalliseen huipputasoon, vai onko? Seuran kruununjalokivi lienee A-junnuikäluokka, joka kuitenkin majailee A-divarissa pahnanpohjimmaisena. Mitä kilpaurheilullista hyötyä tästä fuusiosta on? Tarkoitus ei ole väheksyä kenenkään toimintaa, mutta olisi mukava kuulla jos joku voisi vähän avata näitä konkreettisia hyötyjä.
 
Viestejä
6
Olenko missannut jotakin?... ...Mitä kilpaurheilullista hyötyä tästä fuusiosta on? Tarkoitus ei ole väheksyä kenenkään toimintaa, mutta olisi mukava kuulla jos joku voisi vähän avata näitä konkreettisia hyötyjä.

Eiköhän tässä ole ajateltu vähän pidemmällä tähtäimellä eikä pelkästään nykyhetkeä. Eihän ole mitään järkeä kilpailla junioreista (ja aikuisista) näin pienellä alueella, isommat hallitkin ovat n. 25 km päässä toisistaan. Ihan pikkujunnuissa voi olla eri seuroilla (myös ns. yleisseuroilla) omia joukkueita koska harrastajia on paljon, näin saadaan paljon mukavia lähipelejä. Vanhemmissa junnuissa pelaajamäärät putoavat dramaattisesti, siihen ongelmaan fuusio on hyvä ratkaisu.
 
Viestejä
712
Spv:n vertailukohta itä-Suomessa nyt Welhot ja Joensuun vertailukohta lännessä Vaasa. Ennen Josba oli edellä Welhoja, mutta menetti sen aseman ja pelaajaliikenne menee toisinpäin nyt kuin ennen siinäkin suhteessa.
 
Viestejä
1
Josballa (Joensuun salibandy ja Josba juniorit) oli kauteen lähdettäessä ilmeisesti kolme miesten joukkuetta. Nelosen joukkue lopetti kesken kauden, kakkosen joukkue on vaarassa joutua karsimaan alaspäin, divarijoukkue eli edari on myös vaarassa joutua karsimaan alaspäin. A-junnujen joukkuetta ei poikiin edes saatu kasaan.

Leballa oli kauteen lähdettäessä ilmeisesti myös kolme miesten joukkuetta, edari kakkosessa johtaa omaa lohkoaan, sisarjoukkue Leba KCK myös kakkosessa lohkonsa puolivälissä ja Akatemia nelosessa ja on siellä vaarassa joutua karsimaan. A-junnut pelaavat valtakunnallista 1-divaria ja jää siellä viimeiseksi.

Jos Josban Edari tippuisi alaspäin, olisi seuroilla peräti kolme joukkuetta kakkosessa. Tai jos josban edari pysyisi divarissa ja Leba sinne nousisi, olisi molemmat edarit divarissa. Siinäpä ihmettelemistä, miten palikoita aletaan kasaamaan.

Fuusio junnuissa ja alempien divareiden joukkueiden osalta lienee pakon sanelema. Uusi nimi korostanee, että halutaan puhtaalta pöydältä eteenpäin. Karelian rakentamisessa olisi siis tärkeää saada aidosti uudet toimintatavat. Muuten ei vaihdu kuin nimi ja paidan väri ja hidas näivettyminen vaan jatkuu. Edareiden osalta luulen, että mahdollisen fuusion ratkaisee, mistä sarjoista edarit sarjakauden jälkeen löytyvät.
 
Viestejä
6
Ei kai näissä fuusioissa kannata katsoa peruutuspeiliin vaan tehdä pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti töitä koko lajin vuoksi kohti tulevaisuutta. Annetaan työrauha uudelle seuralle ja tulokset puhuvat sitten aikanaan puolestaan.
 
Viestejä
1
Josba juniorit ja LeBa-96 fuusioituminen: ajatuksena hyvä. Auttaa varmaankin parhaiten poikajoukkueita kasaamaan kovat joukkueet tavoittelemaan esim. SM-sarjapaikkoja. Tyttöjoukkueiden osalta tuo toki hyvät harjoittelupuitteet, esim. poikien kanssa harjoituspelien mahdollisuus. Iso uudistus edessä ja toivotaan suuresti, että panostus tyttö-/naispuolelle on yhtä suuri kuin poika-/miespuolelle. Tyttöjen toiminta on saatu erinomaisella tavalla Josbassa käyntiin ja taitaapa C-tytöt olla tällä hetkellä ainoa junnupuolen SM-sarjaa pelaava joukkue koko Pohjois-Karjalassa. B-tytöt menestyneet hyvin aluesarjassa. Naisten edustus ja naisten II-joukkue menestyneet hyvin sarjoissaan. Nyt tarvitaan näyttöä siitä, että panostus tyttö-/naispuolelle on yhtä kova kuin vastakkaista sukupuolta oleville. Muutoshan sinänsä palvelee tällä hetkellä ainoastaan poikia. Ja kannattaako fuusioitumisella pitää kiirettä sen vuoksi, että kysymys on kolmesta ikäluokasta? Ja mikäli edarit eivät liity uuteen seuraan, niin tästä ei ole mitään hyötyä junnupolkuja ajatellen.

Mutta lähdetäänpä ihan perusasioista liikkeelle:
1. Tässä fuusioitumisessa taidettiin mennä liian hätäisesti eteenpäin. Innostuttiin hyvästä ideasta liikaa. Unohdettiin, mitä on hyvä on hallintotapa ja lain mukainen tapa hoitaa tämä asia. Unohdettiin tiedottaa asiasta jäsenistöä ja kuunnella heidän mielipiteitään asiasta. Unohdettiin, että yhdistämispäätös pitäisi tehdä molempien seurojen esim. kevät- tai syyskokouksessa tai ylimääräisessä kokouksessa. Nyt tämä asia ei siis ole edes ymmärtääkseni lain mukainen.

2. Pitäisi luoda myös yhdistymissopimus, mikäli molempien seurojen jäsenistö puoltaa yhdistymispäätöstä. Varmaan kaikkia kiinnostaa mm. se onko miten seurojen talouspuoli siirtymässä mahdolliseen uuteen seuraan. Onko mahdollisesti velkoja?

3. Sisäpiirissä tehtiin myös uuden seuran johtokunta ja seuran nimi. Seuran nimi on aiheuttanut paljon paheksuntaa. Brändäyksellä on suuri merkitys. Järkevintä fuusioituminen olisi tehdä niin, että vahvemmalla brändillä edettäisiin. Yksinkertaisinta olisi toisen seuran fuusioituminen toiseen seuraan. Brändi säilyisi, kaikki ei menisi uusiksi (säästöjä!). Yksinkertaisinta olisi myös lopettaa yksi seura. Sekään, kun ei ole yksinkertainen prosessi ja vaatii myös jäsenistön päätöstä seuran sääntöjen mukaisesti.

4. Tiedotustilaisuudessa tuli väkisinkin ajatus, että nyt ei olla ihan kartalla siitä, millainen työmäärä mahdollisesti 800 pelaajan seuraan liittyy. Liikaa oli kysymysmerkkejä ilmassa, joihin ei ollut vastauksia. Vaatii uuden seuran puheenjohtajalta ja johtokunnalla tunteja tunteja tunteja sekä monipuolista osaamista. Vapaaehtoistoiminta on se, joka loppujen lopuksi pitää seuroja pystyssä. Joukkueita ei ole ilman toimihenkilöitä jne. Eikä seuraa ilman pelaajia. Arvostus on yksi tärkeimmistä asioista. Arvostus jäi valitettavasti nyt siltäkin osin puuttumaan, että edes joukkueiden toimihenkilöitä ei oltu kuultu tässä nopeassa valmistelussa, eikä pelaajia.

5.Tämän hetkinen tilanne: Kolme johtokuntaa kolme seuraa tietyllä aikavälillä toimimassa yhdistymisprosessin aikana...Työntekijät, ovatko kahden vai kolmen seuran työntekijöitä..työnkuvat..kuka johtaa ja ketä.. Siirtomaksut: 800 pelaajaa x 17-30 euroa...kuka maksaa? Taloudellisia säästöjä tästä ei ainakaan synny. Kuka maksaa: vanhemmat. Uuden seuran brändäys ja materiaalien uusiminen (ei ilmaista). Kuka maksaa: vanhemmat. Kaikkien joukkueiden tilien siirrot uuden seuran Y-tunnuksen alle (ei ilmaista). Jos valmistelussa tulee taloudellisia kämmejä, kuka maksaa: vanhemmat.

6. Toivotaan, että nyt otetaan seurojen johtokunnissa nöyrästi lakki käteen: tehdään myöntäminen, että ei mennyt nyt ihan putkeen ja startataan jäsenistön kuulemisella. Kuten yhdistyksissä tulee toimia. Yhdistykset ovat olemassa jäsenistönsä ansiosta. Heillä on ylin päätösvalta. Pistetään hommalle ns. jarrua ja lähdetään valmistelemaan hommaa yhteistyössä. Kiire ei ole mihinkään. Poikajoukkueet voivat tehdä tulevalle kaudelle vaikka yhdistelmäjoukkueet. Tavoitteena lienee kuitenkin saada aikaan tavoitteellisesti, kustannustehokkaasti ja hyvin toimiva seura. Seura, jossa kaikilla on hyvä harrastaa ja urheilla kilpailullisesti sekä tehdä vapaaehtoistyötä.
 
Viestejä
14
Pistetään hommalle ns. jarrua ja lähdetään valmistelemaan hommaa yhteistyössä. Kiire ei ole mihinkään. Poikajoukkueet voivat tehdä tulevalle kaudelle vaikka yhdistelmäjoukkueet. Tavoitteena lienee kuitenkin saada aikaan tavoitteellisesti, kustannustehokkaasti ja hyvin toimiva seura. Seura, jossa kaikilla on hyvä harrastaa ja urheilla kilpailullisesti sekä tehdä vapaaehtoistyötä.

How about no. Ei mitään jarruja kun jo vuosia myöhässä nytkin tää.
 
Viestejä
6
How about no. Ei mitään jarruja kun jo vuosia myöhässä nytkin tää.

No jos kerran on toimittu yhdistyslain vastaisesti ja muutenkin arveluttavalla tavalla jäsenistön kannalta, niin jarrun painaminen on ainoa oikea vaihtoehto. Itse ulkopuolisena kuvittelin sinisilmäisesti, että seurojen jäsenet ovat fuusion takana, mutta eihän heiltä näköjään ole edes kysytty. Huhhuh, miten amatöörimäistä touhua!
 
Viestejä
712
Kyllä minäkin näkisin, että seurojen tulee vastuullisesti toimia ja olla esikuvia eli nyt oltava tarkkana, että asiat hoidetaan kunnolla tuossakin fuusiossa. Niin pelaajat kuin muut henkilöt ja taustat saavat hyvän kuvan miten asioita hoidetaan ja siten myös muille tulee hyvä esikuva seuran toimista ja oppia käytännön asioiden hoitamiseen, joista voi olla hyötyä jatkossa.
 
Viestejä
712
Tuossa ylempänä oli, että onko mahdollisesti velkoja niin KHL jääkiekon puolelta huomasin iltalehden 31.8.2018 jutun Moskovan Dynamosta lakaissut 30 miljoonan euron velat eli mennyt konkurssiin ja perustettu uusi Dynamo eli nimikään ei juuri muuttunut operaatiossa.
 
Viestejä
441
Eihän näitä ikinä jäsenistö valmistele. Yhdistyksen hallituksethan tällaiset valmistelee, puheenjohtajien johdolla. Rivijäsenistölle asia tulee sitten vuosikokouksessa tai ylimääräisessä vuosikokouksessa hyväksyttäväksi. Näin varmaan susirajallakin.
 
Viestejä
712
Saa nähdä laajeneeko edustukseen fuusio? Aivan kuin se sitten tulisi keväällä? Ervillä kritisoitu pelipaikan siirtymistä Vantaalle ja Josbakin nyt Raatekankaalla Areenan sijaan ollut ainakin viime pelit eli tuo yksi huoli tässä. Sijainti ei yhtä hyvä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös