Pääkallo.fi

M4D Pohjois-Suomi lohko 23 - 2019-2020

#1
SoPa Sodankylä
AC Ressut Rovaniemi
ROKOKOO Rovaniemi
Dynamo Akatemia Oulu
SC Muden SaHa Oulu
HaHe Oulu
SS Uleå Oulu
SB KuHa Kuusamo
Total II Oulu
VULPN Oulu

Aloitus Lohko 23 (pohjoinen):
- 6.10. @ Nallisport (HaHe, SC Muden SaHa, SS Uleå, SB KuHa, Total II, VULPN)
- 12.10. @ Sodankylä (SoPa, AC Ressut, Dynamo Akatemia, ROKOKOO)

Vajaa kuukausi sarja-avaukseen. Pelipaikkakuntina kauden aikana Oulu, Rovaniemi, Kuusamo ja Sodankylä.

Minkälaisista asetelmista sarja lähtee käyntiin? Mitkä joukkueet ovat vahvistuneet ja mitkä heikentyneet? Mitkä ovat nousijajoukkueiden mahdollisuudet?

Nyt mehustelemaan, pohjoisen lajiniilot!
 
Viestejä
4
#2
Laitetaan heti karkeasti tulemaan suunnilleen meneviä sijoitusveikkauksia pikku perusteluilla:

Uleå: Todella kova nippu ja tällä kaudella kääntynee myös muutamien vahvistusten myötä tiukat pelit voitokkaiksi viime kaudesta poiketen. Ennakkosuosikki voittajaksi.

Dynamo: Organisaatiota kehitetty entisestään urheilullisesti ja toiminnallisesti ja uskon että tämä alkaa nyt tuottamaan hedelmää. Ehdottomasti kärkijoukkueita.

HaHe: Viime kausi meni vähän harjoitteluksi alkukaudesta, mutta loppukaudesta alkoi koviakin päänahkoja tulla napattua ja peli oli ennenkaikkea vauhdikasta. Täydentää top-3:n.

Muden Saha: Jos peli on samanlaista vastahyökkäyspeliä kuin aiemmin, tulee olemaan kaikille hankala vastustaja läpikauden.

Vulpn: Nuori ja taitava porukka pelannee kelvollisesti myös sarjatasoa ylempänä. Kokemusta uupuu kärkijoukkueita vastaan.

Total2: Muutamia pelaajia lähti ykkösjoukkueeseen, mutta peli oli sen verran vauhdikasta viimekaudella, että riittänee tämän lohkon keskikastiin.

Sopa: Nousu kolmoseen oli lähellä ja nyt saattaa alkukausi mennä täysin penkin alle odotusten ollessa pilvissä. Laadukas porukka hoitaa kuitenkin häntäpään joukkueet.

Kuha: Tiukkoja pelejä tulee, mutta tiukat pelit kääntynee vastustajille kokemuksen puutteen vuoksi.

Ressut: Taitaa käydä samanlainen kohtalo kuin SBC Leville viimekaudella. Samoja pelaajiakin siirtyi nyt tänne.

Rokokoo: Muodostanee tiukan häntäpään taistelun Ressujen ja Kuhan kanssa viimeisestä säilymiskarsintapaikasta. Oulun joukkueet yllättää nopeudella ja taitavuudella myös Rokokoon.
 
Viestejä
26
#5
Erittäin vaikea veikata sarjan voittajaa. Pientä voimasuhdelottoa voin kuitenkin heittää:

Kärki: VULPN, SS Uleå, SoPa, HaHe.

Tässä todennäköiset top 4 joukkueet minun papereissani.

Vulppenilla aineksia lohkovoittoon. Porukasta löytyy paljon taitoa ja hyökkäyspelaaminen on ajoittain erittäin kaunista katseltavaa. Lyö lusikan ehdottomasti nousutaisteluun!

SS Uleå oli hieman yli vuosi sitten kolmosen karsinnoissa. Viime kausi penkin alle. Paperilla joukkue on kova ja kokenut. Tuleeko nyt jättipotti?

HaHe on nuori ja taitava jengi. Hyviä laukojia joukkue täynnä. Viime kevät oli jo hyvää suorittamista. Menisikö nyt koko kausi tasaisesti pisteitä keräillen?

SoPalta löytyy erittäin tasokas kärki ja muukin materiaali on hyvää perustasoa. Marjala taistelee pistepörssin voitosta. Erittäin fyysinen joukkue, joka pelaa kovalla tunteella. Tuulettaa maaleja varmaan raivokkaimmin koko sarjassa :D. Taistelee noususta ehdottomasti.


Suora säilyminen: Dynamo Akatemia, AC Ressut.

Dynamossa ilmeisesti jonkunlaista nuorennusleikkausta havaittavissa(?). Ilmeisesti konkareita kuitenkin jäänyt joukkueeseen, joten eiköhän Dynamo ainakin top 6 sijoilta löydy ja voi jopa hätyytellä kärkeä.

AC Ressuille en lähde vielä SBC Levin kohtaloa ennustamaan. Ressut kynsin ja hampain kiinni suorassa säilymisessä!

Häntänelikko: SC Muden SaHa, SB KuHa, ROKOKOO, Total II

Totalista en tiedä paljoakaan ilmeisesti muutama hyvä pelimies karkasi edustusjoukkueeseen? Juusola ainakin kova pelimies.

Muden SaHa oli viime kaudella suurimman osan kaudesta erittäin vakuuttava. Hipot osaa kyllä olla ärsyttävä vastustaja. Jussilat ilmeisesti vieläkin isossa roolissa, joten kärkipelaajat alkavat olla melkoisen iäkkäitä. Sanoisin, että maksimisuoritus tällä kaudella karsintapaikka alaspäin.

Rokokoosta en tiedä paljoakaan. Eiköhän ne neljän viimeisen joukosta löydy.

SB KuHa näyttänyt cupin peleissä, että pystyy haastamaan ennakkosuosikkeja. Onko joukkue kuitenkaan vielä valmis menestymään tällä tasolla. Pelaa varmasti tiukkoja matseja, mutta tietynlainen rutiinin puute koitunee kohtaloksi. Jos nappiin menee pystynee hätyyttelemään top 6 sijoja. Pidän heitä vahvimpana tästä nelikosta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
34
#8
Oma tietämys sarjan joukkueista yltää lähinnä VULPNiin, joten olisi mielenkiintoista tietää muidenkin joukkueiden kokoonpanoja.
Suomen Cupin perusteella VULPN pelasi jo käytännössä kolmosdivarijoukkueiden tasolla, mutta toki yksittäiset pelit eivät tarkoita välttämättä yhtään mitään. Joukkueen virallinen tavoite on silti nousta jo tällä kaudella, mutta nähtäväksi jää, mikä joukkueen todellinen taso on, kun monet muut sarjan joukkueet ovat itselleni täysiä kysymysmerkkejä. HaHen ja Totalin VULPN suorastaan ylikäveli jo viime kaudella harjoitusotteluissa ja Kuhan joukkue voitti myös suhteellisen kivuttomasti Suomen Cupissa, vaikka Kuha hyvin sinnittelikin mukana. Toki harjoitusottelut ovat vain harjoitusotteluita ja kaikki on voinut muuttua kokoonpanoista ja asenteesta lähtien. Olisi hauska saada tänne eri joukkueiden nimilistoja ja vaikka jonkinlaista arvoita pelaajistosta ennen kauden alkua, mikäli jollain tietotaitoa löytyy. VULPN:n rosterihan on tällä hetkellä seuraavanlainen:
Lauri Matikainen
Ossi Savela (LNM jun.)
Elias Koivula (LNM jun.)
Aatos Lahtinen (SSRA II)
Voitto Linnanmäki
Juhana Lukka
Niko Vattula (Merikoski Sbt II)
Miika Aalto (Merikoski Sbt II)
Pekka Riekki
Onni Linnanmäki (Dynamo)
Rami Karjula
Patrik Myllylä
Henrik Taskila
Eetu Karvonen
Lassi Nevalainen
Aleksi Kuivala
Mikael Käkelä
Eliel Haapalahti (SSRA II)
Mv:
Jere Tahkola
Mikko Kainua (Jyystäjät)
Suosittelen seuraamaan erityisesti Linnanmäen nuoremman veljeksen ja Savelan otteita. Pakisto on rautainen erityisesti puolustuspäähän ja työteliäs hyökkäys tukee sitä. Päälle vielä kivenkova maalivahtikaksikko, uskallan jopa väittää että sarjan kovin. Tässäpä tällainen lyhyt kokoonpanon läpikäynti. Nyt jäänkin kaipailemaan vastineita muista sarjan joukkueista!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.