Pääkallo.fi

Miesten 2-Divisioona Kaakkois Suomi

Viestejä
18
Runkosarjan voiton voi munata vain Herra Sillantaus itse. Niin ylivoimainen nippu hönölällä tällähetkellä. Nousu divariin kauden päätteeksi?

PHSB löytyy häntäpäästä ja ehkä ensikaudella lahden hallin kirkkaissa valoissa pelataan M3D pelejä.

#Hanaa #midas #voittavavalmentaja
 
  • Tykkää
Reaktiot: ept
Viestejä
1
Ainakin pelikaanit ihan paperia! Cup juna kesti 3.n ottelun verran ja peli aivan sekasin. Hirvosella ei näytä riittävän valmennustaidot edes salibandyn 2divarissa.
 
Viestejä
37
Pelicans tahmea alku, mutta tulee olemaan pudotuspeleissä 8.3 jälkeen. Heinola ei nyt ole niin kova kuitenkaan ehkä kun huudellaan.

Pontus ja Voima finaaliin pelaamaan paikasta karsintoihin. Suora putoaja Klubi/Löysätempo. Muita kandidaatteja karsintoihin alaspäin:

-heikentynyt hukkapoppoo
-Kosken maajussit
-hevos poppoo
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reaktiot: ept
Viestejä
12
J-P Utriainen Heinolan riveihin. Nyt viimeistään voidaan alkaa puhumaan koko sarjan kovimmasta hyökkäyskalustosta.
 
Viestejä
8
SB Troopers on omilla facebook sivuillaan tehnyt kattavan ennakon.

Kausiennakko 18-19
Hatsina, Mikkeli
Hatsinan joukkue on tänäkin vuonna hyvin tasainen joukkue, josta on vaikea sanoa yhtä yksittäistä pelaajaa, joka joukkuetta kantaa. Maaliahne Mikko Ikonen toki siirtyi PonoVo-vuotensa jälkeen takaisin mustapaitoihin,mutta maalintekijät ja joukkuepelaajat tarkoittaa harvoin samaa asiaa. Juniorimyllystä nousee ja sieltä myös kaivataan ratkaisijoita joukkueeseen. Kysymysmerkki kaikin puolin?

Klubi, Kouvola
Korian Klubi raivasi tiensä kakkosdivariin pudottamalla karsinnoissa Savonlinnan Top Teamin tylysti hakemaan uutta nostetta kolmosen kautta. Klubin nousun myötä Kouvolan Manskarin parketti tulee siis tuplasti tutummaksi tällä kaudella. Joukkueesta löytyy rutiinia reilusti ja myös siirtomarkkinoilta ollaan haettu mustakeltaisiin laajuutta. Mielenkiintoinen ja yllätysvalmis joukkue!

Kosken Dynamo, Hollola
Hämeenkoskelaiset pelasivat raikkaan kauden ja sijoittui runkosarjassa sijalle 4. Nousukarsinnoissa Pelicans osoittautui kuitenkin liian vahvaksi. Dynamo esitti etenkin alkukaudella varsinkin kotonaan hyviä otteita ja Koski-hallista pisteet olivat muutenkin vastustajille kauden aikana tiukassa. Joukkueen rosteri on kokenut menetyksiä ja paikkauksia ei juurikaan olla saatu. Top 4-sijoitus saattaa olla tällä kaudella liian suuri rasti?

Löysätempo, Mikkeli
Toissakaudelta tuttu mikkeliläisryhmä lunasti kolmosen runkosarjan voiton kunniaksi paikan tulevaksi kaudeksi kakkosdivarin kirkkaampiin valoihin. Nähtäväksi jää kuinka kolmosta huomattavasti kovempi sarjataso sopii "Löysälle" Kokoonpano on pysynyt suurinpiirtein samana kuin parina viime kautena. Joukkueessa riittää yllätävänkin hyviä ratkaisijoita hyökkäyspäähän, mutta puolustuspään riittävyys saattaa tuottaa harmaita hiuksia. Ailahtelevia otteita Cupissa. Kotonaan varmasti vaikeasti kaadettavissa oleva joukkue!

Pelicans SB, Lahti
Pelicans oli viime vuonna niin vahva kuin osattiinkin odottaa. Osoituksena tästä runkosarjan voitto ja oman alueen voitto. Karsinnoissa Rangers ei kuitenkaa jättänyt mitään epäselväksi vaan painoi pelikaanit turbiiniin. Joukkuessa on tapahtunut jonkinverran vahtuvuutta,mutta laajuutta on sen verran,että taas kärkipaikoista kamppaillaan. Suomen Cupissa peli yskähteli,mutta varsinainen kausi näyttää missä mennään todellisuudessa.

PoNoVo, Lappeenranta
Pontuksen Nouseva Voima tulee olemaan sarjan ennakkosuosikki tulevalla kaudella. Keväällä Imatran Voiman pleijareissa kellistänyt lappenrantalaisnippu on vahvasti ottamassa Lappeenrannan herruutta itselleen, siitäkin huolimatta,että NST pelaa sarjatasoa korkeammalla. Joukkueessa on panostettu taustoihin, valmennukseen ja ennen kaikkea pelaajistoon. Siirtomarkkinoilla PoNoVoon on ollut selkeää imua varsinkin NST:stä kirkkaimpana tähtenä Risto Töllikkö. Viime vuonna ensiaskeleita miesten peleihin ottaneet B-juniorit ovat myös vuoden vanhempia, joten mielenkiinnolla odotetaan miten pitkälle tänä vuonna Pontuksen liito kestää.

SB Heinola
Heinola joutui lähinnä heikosti sujuneen alkukauden takia jatkamaan kautta putoamiskarsinnoissa. Heinola kärsi viime kaudella myös suuren määrän maalin tappiota. Tulevalle kaudella tämä joukkue tulee kuitenkin hankintojensa ( Salonen, Utriainen, LAKSU
:) ja taas vuotta vanhempien kasvattiensa myötä olemaan suurimpia suosikkeja TOP neloseen. Sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa, siitä on Heinolan soppa tehty. Miinuksena edelleen ns. kuudennen pelaajan puuttuminen kotimatolla. Aavemaisesta ottelutapahtumasta on vaikea hakea tsemppiä, mutta varmaan mustapaidoille riittää kunhan peli kulkee
;)

Sudet SB, Kouvola
Punapaidat raapivat viime kaudella reilusti pisteitä tasapeleistä ja sijoitus löytyi keskikastista runkosarjan päätteeksi. Tulevalle kaudelle nuorennusleikkausta ollaan jälleen jatkettu ja myös joukkueen ehkäpä tärkein yksittäinen pelajaa Petri Pöntinen siirtyi sarjatasoa ylemmäs Lovisaan. Manskarin koti-otteluissa kävi viime kaudella reilusti katsojia ja pisteet ovat tulevallakin kaudella tiukassa parketin pyörteistä. Miten nuori joukkue vastaa huutoon ja ketkä nousevat vastuunkantajiksi?

Voima, Imatra
Voiman rosteri on pysynyt hyvin kasassa viime kaudesta. Yllättäen kausi päättyi "jo" PoNoVoa vastaan ja tänä vuonna ollaan varmasti taas uusi vaihde silmässä. Paikallisvastustaja Voima on jokaiselle joukkueelle iso kivi käännettäväksi niin kotona kuin vieraissa. Taitava Jasu Lind tulee lopullisesti lyömään läpi tällä kaudella, mutta löytyykö muitakin ?

TROOPERS
Viime kaudeksi noustiin nousukarsintojen kautta kakkosdivariin. Monet lajin seuraajat olivat sitä mieltä,ettei Troopers riitä kakkosdivarissa. Leukailijoille näytettiin kuitenkin siinä mielessä, että 18 ottelusta 8 kertaa poistuttiin voittajina. Paremminkin olisi voinut mennä, mutta välillä pienoinen epätasaisuus ja erityisestä viimeistelyn heikkous näkyi taululla ja sarjataulukossa. Sarjassa ilman karsintoja säilyminen oli minimitavoite ja siihen päästiin.
Tälle kaudelle lähdetään parantamaan sarjasijoitusta ja siihen on aito mahdollisuus. Joukkueen kokoonpanossa on hienoisia muutoksia tapahtunut. Lähtijöissä Mika Pirhonen( Voima), Tero Lakanen ( SB Heinola). Tulijoiden puolella ovat Jari Hulkkonen ( PoNoVo United), Jesse Röyskö ( Voima ) ja Justus Järventaus ( Butchers IBK)
Toinen kausi on aina toinen kausi. Pelinopeus ja muut peliin liittyvät asiat ovat nyt kuitenkin paremmin tiedossa. Lupaamme tekevämme otteluista viihdyttäviä mittelöitä, joissa taistellaan loppuun asti. Annetaan tuloksien puhua puolestaan!

Lähde: Sb troopers facebook
---
Mielipiteitä?
 
SB Heinola divariin kaudelle 2019-2020!

Kirkonkylän yläparvelta huomioita sarjan parhaasta joukkueesta:

Maalivahdit:
Kaksikko Gröndahl/Ojala edustaa sarjankeskikastia, heistä molemmat pystyvät torjumaan voittoja ja heihin ei joukkue häviä otteluita. Gröndahl pystyy myös hyvänä päivänä ryöstämään otteluita nopeilla käsillään, joten pitkällä keväällä Ojala luultavasti tukee joukkuettaan pullojen parissa.

Puolustus:
Kaudelle saadaan jalkeille kaksi todella kovaa pakkiparia. Pitkäaikainen pari Moilanen-Kostamo jatkaa tuttua tarinaa. Moilanen sooloilee omat ja vastustajat solmuun avauskuvioista välittämättä ja Kostamo varmistaa selustan.
Eilen cupin ottelun mukaan jo viimekaudella säväyttänyt Värrälä saa parikseen Kärjen. Tässä onkin nosto sarjan kovimmaksi pakkipariksi! Molemmat pystyvät hyvällä tasolla tekemään pisteitä hyökkäyssuuntaan puolustusvelvoitteita unohtamatta.

Hyökkäys:
Sysmän miehet: Salonen, Kantonen ovat osoittaneet kovaa syyskuntoa ollen pelistä toiseen joukkueen tehopelaajia. Tuntuu että Salosen vyötäisiltä ja iästä on tippunut useampi vuosirengas kesän aikana ja mies kirmaa taas kakkosdivarin laitumilla kuin nuori ori! Molemmat varmoja 20 maalin miehiä kaudelle. Sysmän ryhmässä myös yllätysvalmis Timo Siltanen joka viimekaudella Pelicanssin riveissä 7 peliin 4 maalia joista 1 hattutemppu.

Ykkössentteriksi on asettaa Silfsten joka olisi voinut pelata jo viimekaudella missä tahansa divarijoukkueessa. Pelikäsitys ja syöttötaito takaa laitureille kissanpäivät ensikaudelle. Nyt kun vierelle on asettaa Paasosta parempaa pyssyä, ketju tulee tekemään armotonta tuhoa!

Hyökkäysmateriaalissa on laadukasta leveyttä: Jonne Jonninen on jo pari kautta ottanut isoja kehitysaskeleita Pelicanssin riveissä, liekö liiga-auroilan malli reeneissä tarttunut myös Jonneen joka summasi 5+7 viimekaudella. Roope Ketola joutuu totuttelemaan kakkoskentän laiturin rooliin, nähtäväksi jää vetääkö nuppi huuruun vai vapauttaako tämä synnynnäisen maalintekijän pörssin kärkisijoille. Maaliodottama 15 -30 maalia.

Superjunnut:
Roope Nikki on valtakunnallisella tasolla huippuyksilö, viimekauden 2 pistettä per peli tahti tulee olemaan paperia kun tämä poika astelee kaukaloon. Saa nähdä miten aika riittää kakkosdivariin kun tärkeämmät pelit pelataan LASB:n organisaatiossa. Heinola on jo monena kautena Sillantauksen alaisuudessa antanut kivasti vastuuta nuorille jotka ovat siitä kiittäneet. Tällä kaudella kolmosketjussa pääsevät irti Tikkala/Lahtinen jotka ovat pre seasonilla näyttäneet pystyvänsä pelaamaan miesten kanssa.

Valmennus:
Sillantauksella käsissään siis divaritason nippu. Toivoa sopii, että konsolipeleissä hiotut taktiikat saadaan toimimaan myös reikäpallossa. SM tason miehestä kuitenkin on joukkueen hyvä hakea turvaa tiukoissa paikoissa. Pre season on osoittanut, että Sillantaus on saanut joukkueen jo hirmuiseen iskuun ja peli näyttää jo hämmästyttävän valmiilta näin syyskuun puolivälissä. Tämä joukkue mitataan kyllä vasta keväällä, kun divari karsinnat alkavat. Ennen sitä pistemenetyksiä ei juurikaan ole tulossa!

JP Utriainen
Kevään mieheksi profiloitunut virtuoosi olisi vahvistus joka joukkueelle. Tällä kertaa näppejä nuolemaan jäi ainakin Pelicans. Haasteena kauden aikana on ajan löytäminen pelihommiin. Runkosarjasta JP tulee pelaamaa noin puolet 4 pistettä per peli tahdilla ja hommiin ryhdytään tosissaan kevään peleissä jossa JP:n kaltaisella kokeneella pelimiehellä on iso rooli. Onneksi Heinolalla on kasassa joukkue jolla tanssitaan runkosarja läpi voitosta voittoon JP:llä tai ilman.

Ottelutapahtumiin organisaatiolla on isoimmat kehitys askeleet, koska vuoden päästä divaripeleissä sopisi nähdä jotain muuta kuin vierumäen tyhjänä kumiseva halli. Tulevalla kaudella tunnelma on odotettavasti vielä laimeampi kun Heinolan kovimman äänen omaava J.Peltonen kuuluu joukkueen rosteriin. Ja kaakossahan ei penkiltä huutelua suvaita.

Summasummarum, Heinolassa taotaan ensikauden aikana hirmuinen määrä maaleja joten suosittelen sen takia Vierumäelle vaivautumista kauempaakin!

#HANAA #HANAANATION #DIVARIIN2019 #VOITOLLAYÖHÖN #NOUSUJUHLAT
 
Viestejä
18
Utriainenhan on perinteisesti tunnettu ahkerana harjoittelijana ja nyt iso kysymys onkin saako heinola järjestettyä riittävän määrän harjoitusmahdollisuuksia tälle virtuoosille.

Heinolalla hyvä nippu ja eilen cup pelissä voima oli vastaantulija. Numerot olisivat voineet olla rumemmatkin. Pitikö voiman olla sarjan kärkijengejä?
 
Utriainenhan on perinteisesti tunnettu ahkerana harjoittelijana ja nyt iso kysymys onkin saako heinola järjestettyä riittävän määrän harjoitusmahdollisuuksia tälle virtuoosille.

Heinolalla hyvä nippu ja eilen cup pelissä voima oli vastaantulija. Numerot olisivat voineet olla rumemmatkin. Pitikö voiman olla sarjan kärkijengejä?
Utriainenhan on ilmeisen kova harjoittelija, mutta aikataulut joukkueharjoittelun kanssa ei aina osu yksiin. Huoli pois kun taikurin runkoa katsoo ei voi kun ihastella.

Kyllähän Voima on varmasti sarjan kärkijengejä ja tulee pelaamaan kauden päätteeksi pleijareita, tilannehan on vähän epäreilu muille sarjan joukkueille koska Sillantauksella on käytössään jengi jonka kuuluisi pelata jo divarissa!

#HANAA #KAIKKIENAIKOJENKAUSI #HANAANATION
 
Viestejä
1
Hakusessa sarjan samettisimmat/pehmeimmät kädet, omasta hatusta ilmoille voin heittää ainakin seuraavat herrat:
Mika Hietamäki (Voima)
JP Utriainen (SB Heinola)
Jere Karjalainen (SB Heinola)
Juho Kaila (Ponovo)

Nousijajoukkueista ei hirveästi tietoa, yllättäköön sarjassa.
 
Hakusessa sarjan samettisimmat/pehmeimmät kädet, omasta hatusta ilmoille voin heittää ainakin seuraavat herrat:
Mika Hietamäki (Voima)
JP Utriainen (SB Heinola)
Jere Karjalainen (SB Heinola)
Juho Kaila (Ponovo)

Nousijajoukkueista ei hirveästi tietoa, yllättäköön sarjassa.
AM Moilanen (SB Heinola)
Tuomas "kärkiveivi" Kuru (Dynamo)

#HANAA #KAIKKIENAIKOJENKAUSI #HANAANATION
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
12
Pitkästä aikaa sarjassa on mukana useampia oikeasti tasokkaita nippuja. Ponovo lienee siitä huolimatta ylivoimainen suosikki viemään sarjan nimiinsä.

Voima, Heinola, Hatsina ja Pelicans taistelevat seuraavista sijoista. Heinolan rummutus on saavuttanut näköjään melkoiset mittasuhteet. Joukkueesta löytyy kyllä kaikille pelipaikoille sarjan kärkiyksilöitä mutta suoritusten tasaisuus ei tule olemaan tällä(kään) kaudella sillä tasolla, että pitkässä sarjassa oltaisiin sarjataulukossa esimerkiksi Ponovoa tai Voimaa korkeamalla.
 
Viestejä
2
Pelicans tahmea alku, mutta tulee olemaan pudotuspeleissä 8.3 jälkeen. Heinola ei nyt ole niin kova kuitenkaan ehkä kun huudellaan.

Pontus ja Voima finaaliin pelaamaan paikasta karsintoihin. Suora putoaja Klubi/Löysätempo. Muita kandidaatteja karsintoihin alaspäin:

-heikentynyt hukkapoppoo
-Kosken maajussit
-merihevos poppoo
Sudet pysyneet melko hiljaisena siirtomarkkinoilla,Joukkue on kovempi kuin viime vuonna.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös