Pääkallo.fi

Miesten F-liigan ottelut viikolla 47 (21.-27.11.)

Viestejä
358
Minusta Sipilän torjunnat oli suunnilleen oikein tulospalvelussa, mutta jostain syystä kolmannen erän alussa lukema pompsahti 22:teen. Tämmöistähän on nähty ennenkin, en tiedä mikä näppäilyvirhe toimisijapöydän takana sen saa aikaan.
Mitään en tästä tiedä, mutta tuli vaan mieleen, että olisiko tuo n. 20 torjuntaa ollut kahden erän kumulatiivinen määrä, joka näppäilyvirheen seurauksena on merkitty pelkästään 2. erän torjunnoiksi.
 
Viestejä
6,430
Mikä on torjunta? Se kun pallo olisi oletettavasti mennyt maaliin mutta maalivahti esti sen. Ei olle väliä miksi se sinne oli menossa. Kimmoke, laukaus, oman pelaajan potkaisusta, pallo karkasi lavasta ym ym. Jos laukaus suuntautuu ohi maalista mutta maalivahti työntää räpylän väliin. Ei se ole mikään torjunta. Eihän tuon pitäisi vaikeaa olla mikä tulkitaan tojunnaksi. Jos veto suuntautuu oletettavasti maalia kohden ja maalivahti puuttuu tilanteeseen. Torjunta. Veto nousee metrin yli maalin. Olisit antanut mennä. Ei tuosta torjuntaa tullut.
Ok, sitten tuo Iiskolankin potkaisu oli tosiaan torjunta.
 
Viestejä
921
Ok, sitten tuo Iiskolankin potkaisu oli tosiaan torjunta.

Ei taida olla, ainakin jos liiton ohjeistusta katsoo. Sen sijaan jos se olisi jalalla tehty ohjaus, niin olisi torjunta. Tykkäisin kyllä, jos laskettaisiin HuuHaan kuvaamalla tavalla.

"Jos pelaaja ohjaa kanssapelaajansa ampuman laukauksen tarkoituksella (mailalla, jalalla, millä tahansa), merkitään laukaus ohjaajan nimiin.

Muistisääntö: Ilman laukausta ei ole torjuntaa! Torjunnaksi merkitään ainoastaan sellainen laukaus, jossa vastustajan maalia kohti laukaistu pallo olisi mennyt maaliin, ellei maalivahti olisi sitä torjunut. Jos pallo laukaistaan vastustajan maalia kohti… - tilanteen purkamiseksi omalta kenttäpuoliskolta (ns. ”purkupallo”), - - puolustavien pelaajien yli (ns. ”roikkupallo”) …tai laidan kautta… …torjunnan merkitsemiseksi maalivahdilta edellytetään selvää torjuntaliikettä tai –asentoa. Maalin ohi tai yli suuntautuvia laukauksia ei tilastoida torjunnoiksi!

Maalivahdin torjunnasta takaisin peliin kimpoava pallo, joka osuu kenttäpelaajaan ja kimpoaa siitä takaisin maalivahdille, ei ole kenttäpelaajan laukaus eikä maalivahdin torjunta, ellei pallo kimpoa takaisin hyökkäävän kenttäpelaajan mailasta. Jos maalivahti ottaa käsiinsä edessään olevan pallon, ei kyseessä ole laukaus eikä torjunta. Jos oman joukkueen pelaaja ampuu pallon kohti omaa maalia ja maalivahti joutuu torjumaan, ei tästä merkitä laukausta eikä maalivahdille torjuntaa."


 
Viestejä
791
Eipä tuossa eilisessä pelissä päälle päin huomannut että sarjataulukossa ErVin ja Oilersin välinen ero oli 20 pistettä. Ehkä sitten eroksi lopulta muodostui nuo kärkiyksilöt. Oilersin peli aikamoista kuraa, mutta sitten nousee joku Astala esiin ja latoo kolme maalia yhteen erään. Vertailuksi ErVin tiivistäessä lopussa, sillä puolella joudutaan kuormittamaan jalkapuolta Lundia, joka pystyi aiemman tällin takia hädin tuskin juoksemaan.
 
Viestejä
6,430
Onpa mielenkiintoinen tuo LASBin tilanne. Suht helppoja pisteitä ollut saatavilla näitä kovia joukkueita vastaan, mutta pöydälle on jäänyt.
 
Viestejä
882
Kotiedusta saadaan tällä kaudella hyvä taistelu, top 6 edelleen kuuden pisteen sisällä. Indians menee selvästi pudotuspeleihin ja OLS nousee Lasbin ja Jymyn ohi.
 
Viestejä
358
Kaikki ennakkosuosikit tämän illan peleissä kokeili, pystyykö voittamaan jos lähtee peliin vähän löysemmin. Krp:lle se maksoi pisteen vaikkakin tekivät lähes historiallisen kovan loppukirin. Oilers ja SPV nousivat vaisujen alkujen jälkeen helppoihin voittoihin.

SPV:llä tulossa todella vaikea joulukuu. Kaikki tämän hetken TOP-4 joukkueet + aina SPV:lle vaikea LASB vastassa vielä ennen pukin tuloa. Tuo rupeama 1,5 pisteen ottelukeskiarvolla olisi kova suoritus. Tilannetta ei paranna Heikkilän loukki alkuverkassa tänään ja Pelto-Arvon poissaolo, jonka syystä ei tietoa.
 
Viestejä
155
Liigahistoriassa SPV ei ole koskaan hävinnyt OLS:lle kotonaan. 14 voittoa nyt putkeen. OLS voittanut SPV:n kotonaan kolmesti. Löytyyköhän tälläisia 14-0 tyyppisiä saldoja muiden joukkueiden väliltä 🤔
 
Viestejä
6,430
Liigahistoriassa SPV ei ole koskaan hävinnyt OLS:lle kotonaan. 14 voittoa nyt putkeen. OLS voittanut SPV:n kotonaan kolmesti. Löytyyköhän tälläisia 14-0 tyyppisiä saldoja muiden joukkueiden väliltä 🤔
Oilers hävinnyt Classicille varmaan suht saman verran putkeen :D
 

#68

Viestejä
78
Kaikki ennakkosuosikit tämän illan peleissä kokeili, pystyykö voittamaan jos lähtee peliin vähän löysemmin. Krp:lle se maksoi pisteen vaikkakin tekivät lähes historiallisen kovan loppukirin. Oilers ja SPV nousivat vaisujen alkujen jälkeen helppoihin voittoihin.

SPV:llä tulossa todella vaikea joulukuu. Kaikki tämän hetken TOP-4 joukkueet + aina SPV:lle vaikea LASB vastassa vielä ennen pukin tuloa. Tuo rupeama 1,5 pisteen ottelukeskiarvolla olisi kova suoritus. Tilannetta ei paranna Heikkilän loukki alkuverkassa tänään ja Pelto-Arvon poissaolo, jonka syystä ei tietoa.
Kyllähän se maksoi 2 pistettä kun lasb sen lopulta voitti.
 
Viestejä
15
Top6-joukkueiden keskinäiset ottelut ja pistemenetykset top6 ulkopuolelle.

Huomioitavaa top6 keskinäisistä otteluista, että CLASSIC-TPS eivät ole vielä pelanneet kertaakaan vastakkain (nyt tuplapelit tulossa) sekä myös TPS-NOKIAN KRP eivät ole pelanneet vielä vastakkain (3 peliä vasta vuodenvaihteen jälkeen).

1) Oilersin heikko suorittaminen ja tuloksen tekeminen top6-joukkueita vastaan on yllätys: ovat menettäneet jo 10 pistettä keskinäisissä top6 joukkueiden peleissä ja eivät ole voittaneet vielä yhtään peliä viime kauden top4-joukkueita vastaan.

2) Nokian KrP:n epätasainen tuloksen tekeminen ja suorittamisen ailahtelevaisuus on myös yllätys. Ovat onnistuneet keskinäisissä top6-joukkueiden peleissä hyvin (vaikkakin pelanneet vielä niitä vähän), mutta ovat menettäneet jo 8p tähän mennessä top6-joukkueiden ulkopuolelle, joka paljon verrattuna kaikkiin muihin top6-joukkueisiin. Joukkueen hyvä 6v5 IM-peli on pelastanut tähän asti paljon, muuten pistemenetyksiä voisi olla jopa enemmänkin.

3) SPV on Top6 joukkueiden keskinäisistä peleistä menettänyt eniten pisteitä tähän mennessä (-13 pistettä). Oilers menettänyt toiseksi eniten (-10 pistettä) ja Happee kolmanneksi eniten (-9 pistettä). Tosin kaikki joukkueet eivät ole siis vielä edes kohdanneet toisiaan.

4) Indians (ryöstänyt 9 pistettä) ja LASB (ryöstänyt 6 pistettä) ovat onnistuneet ryöstämään parhaiten pisteitä Top6-joukkueilta tähän mennessä. Top6-joukkueista Nokian KrP ja Happee ovat pelanneet näitä joukkueita vastaan jo kaksi kertaa. Muilla Top6-joukkueilla (OILERS, CLASSSIC, TPS, SPV) on vielä 2 runkosarjapeliä pelaamatta näitä pisteryöstöjoukkueita vastaan.

OILERS
6 peliä / 15 pelistä OILERS 8 pistettä /18 (1,33p / ottelu)
* 1p TPS, 1p KRP, 0p CLASSIC, 3p SPV, 3p HAPPEE, 0p TPS
* vuoden loppuun: CLASSIC (v), SPV(v), KRP (k)
* 2023 kevät: HAPPEE (v), SPV (k), HAPPEE (v), CLASSIC (k), KRP (v), TPS (k)

- menettänyt 1p (1p LASB) top6 ulkopuolelle
- voitot viime kauden top 4-joukkueista: 0 / 4

"Suorittaminen ja tuloksen tekeminen top6 keskinäisissä peleissä on ollut varsin heikkoa, josta kertonee menetetyt pistemäärät (-10) top6-joukkueita vastaan (6 pelistä 2 voittoa). Kolme kertaa (TPS, KRP, LASB) ovat menettäneet pelin selkeästä johtoasemasta jatkoajalle ja hävinneet sen lopulta? Ehkä suurin yllätys on kuitenkin se, etteivät ole onnistunut voittamaan vielä yhtään peliä viime kauden top4-joukkueita vastaan. Onnistuneet vastaavasti tekemään tulosta vakuuttavasti top6 ulkopuolella olevia joukkueita vastaan."

CLASSIC

4 peliä / 15 pelistä CLASSIC 8 pistettä /12 (2,00p / ottelu)
* 3p SPV, 3p OILERS, 0p KRP, 2p HAPPEE
* vuoden loppuun: TPS (v), TPS (k), SPV (v), OILERS (v), KRP (v), HAPPEE (v)
* 2023 kevät: SPV (v), HAPPEE (v), TPS (k), OILERS (k), KRP (k)

- menettänyt 2p (2p JYMY) top6 ulkopuolelle
- voitot viime kauden top 4-joukkueista: 1 / 2

"Sarja-avaus viikonlopun jälkeen pisteitä ei ole herunut top6-joukkueiden ulkopuolisille joukkueille. Suorittaminen on ollut sen suhteen "vanhaa classicia" eli hyvää tuloksen tekemistä, vaikka rosteri on elänyt kaikista joukkueista eniten. Top6-joukkueita vastaan neljästä pelistä kolme voittoa on hyvä suoritus. Keskinäisiä top6 pelejä yhdessä TPS:n kanssa kuitenkin vielä vähiten pelaamatta, joka näkyy myös vähän pelatuissa viime kauden top4 joukkueiden keskinäisissä pelimäärissä. Tulevat tuplapelit TPS:ää vastaan ja 4 muuta top6-joukkueiden keskinäistä peliä ennen vuoden vaihtumista kertonee siis joukkueen iskukyvystä paremmin."


TPS

4 peliä / 15 pelistä TPS 8 pistettä /12 (2,00p / ottelu)
* 2p OILERS, 3p SPV, 3p OILERS, 0p HAPPEE
* vuoden loppuun: CLASSIC (k), CLASSIC (v), SPV (v)
* 2023 kevät: KRP (v), HAPPEE (k), SPV (k), KRP (k), HAPPEE (k), CLASSIC (v), KRP (k), OILERS (v)

- menettänyt 2p (2p LASB) top6 ulkopuolelle
- voitot viime kauden top 4-joukkueista: 2 / 2

”Top6-joukkueiden ulkopuolisia joukkueita vastaan tuloksen tekeminen on ollut hyvällä tasolla yhdessä Oilersin ja Classicin kanssa. Neljästä Top6-joukkueiden keskinäisestä pelistä voittanut tähän mennessä kolme, joka on myös hyvä suoritus. Mutta ei ole vielä kohdannut kertaakaan Nokian KrP:tä, eikä Classicia. Tulevat tuplapelit Classicia vastaan antavat vasta realistisempaa kuvaa joukkueen iskukyvystä. Pelaa yhdessä Nokian KrP:n kanssa eniten keskinäisiä top6 pelejä vasta vuodenvaihteen jälkeen (8peliä).”

HAPPEE

5 peliä / 15 peliä HAPPEE 6 pistettä /15 (1,2p / ottelu)
* 1p KRP, 1p SPV, 1p CLASSIC, 0p OILERS, 3p TPS
* vuoden loppuun: SPV (k), KRP (v), CLASSIC (k)
* 2023 kevät: TPS (v), OILERS (k), OILERS (k), TPS (v), CLASSIC (k), KRP (v), SPV (v)

- menettänyt 3p (1p INDIANS, 1p JYMY, 1p LASB) top6 ulkopuolelle
- voitot viime kauden top 4-joukkueista: 1 / 4

”Top6-joukkueiden ulkopuolisia joukkueita vastaan pystynyt tekemään tulosta hyvin. On kohdannut liigan kovimmat pisteryöstöjoukkueet (INDIANS ja LASB) jo kuitenkin kahdesti. Top6-joukkueiden keskinäisistä peleistä menettänyt vain kerran kaikki 3 pistettä eli ovat onnistuneet myös "raapimaan" hävityistä peleistä pisteitä mukaansa. Voittanut kuitenkin viidestä pelistä vasta yhden, kun ovat kaksi kertaa hävinnyt voittolaukauskisassa (SPV ja CLASSIC) ja kerran jatkoajalla (KRP).”

NOKIAN KRP

5 peliä / 15 peliä KRP 10 pistettä /15 (2,00p / ottelu)
* 2p HAPPEE, 2p OILERS, 3p CLASSIC, 0p SPV, 3p SPV
* vuoden loppuun: HAPPEE (k), CLASSIC (k), OILERS (v)
* 2023 kevät: OILERS (v), TPS (k), TPS (v), SPV (k), HAPPEE (k), TPS (v), KRP (k), CLASSIC (v)

- menettänyt 8p (3p INDIANS, 3p INDIANS, 2p LASB) top6 ulkopuolelle
- voitot viime kauden top 4-joukkueista: 2 / 2

”Pelannut liigan kovimpia top6-pisteryöstöjoukkueita (INDIANS & LASB) vastaan jo kaksi kertaa, kuten Happee. Menettänyt 8 pistettä!!! Hyvä 6v5 IM-peli pelastanut paljon ja isommatkin pistemenetykset alkukaudelta. Top6-joukkueiden keskinäisistä peleistä voittanut viidestä neljä, joka on hyvä suoritus. Voittanut myös molemmat pelit viime kauden top4-joukkueita vastaan, mutta pelannut vasta kaksi peliä. Vuodenvaihteen jälkeen eniten keskinäisiä top6-joukkueiden pelejä edessä sarjassa yhdessä TPS:n kanssa (8peliä).”

SPV

6 peliä / 15 peliä SPV 5 pistettä /18 (0,83p / ottelu)
* 0p CLASSIC, 2p HAPPEE, 0p OILERS, 0p TPS, 3p KRP, 0p KRP
* vuoden loppuun: HAPPEE (v), CLASSIC (k), OILERS (k), TPS (k)
* kevät 2023: TPS (v), OILERS (v), CLASSIC (k), KRP (v), HAPPEE (k)

- menettänyt 4p (1p LASB, 1p OLS, 2p INDIANS) top6 ulkopuolelle
- voitot viime kauden top 4-joukkueista: 1 / 4

”Top6 joukkueiden keskinäisistä peleistä onnistunut voittamaan kuudesta pelistä kaksi. Neljä kertaa ovat joutuneet poistumaan kentältä kokonaan ilman pisteitä. Siitä johtuen pistekeskiarvo per ottelu on ”top-kuusikon” heikoin. Top6-joukkueiden ulkopuolisia joukkueita vastaan tuloksen tekeminen ollut hyvällä tasolla, mutta huomioitava, että ovat kohdanneet top6-pisteryöstöjoukkueet (INDIANS & LASB) vasta vain kerran.”
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös