Pääkallo.fi

Naisten 1. divisioona kaudella 2021-22

Viestejä
293
Jos seurojen välillä ei ole farmisopimusta, voiko junnuikäinen pelata sekä divaria että liigaa?
Ei voi, mikäli kyseessä on kahden eri seuran joukkueet. Rinnakkaisedustus on mahdollista solmia tuollaisessa tilanteessa, mutta tällöin se evää mahdollisuuden pelata toisessa joukkueessa.

SSBL Kilpailusäännöt
48 § 2001–2007 syntyneidenjunioripelaajien edustusoikeus


Rinnakkaisedustusoikeuden voi saada:
1. Juniori-ikäinen pelaaja edustamaan toisen seuran aikuisjoukkuetta, joka on eri sarjatasolla, kuin oman seuran aikuisjoukkue. Rinnakkaisedustusoikeuden ollessa voimassa, pelaaja voi edustaa vain sitä aikuisten joukkuetta, johon rinnakkaisedustus on myönnetty.
 
Viestejä
293
Tulevalla kaudella naisten 1.divisioonaa pelataan viimeisen kerran nykyisessä muodossaan, jonka jälkeen 1.divisioona (Divari) palaa takaisin yksittäisinä otteluina pelattavaksi valtakunnalliseksi sarjaksi.

Mukaan on ilmoittautunut 30 joukkuetta, jotka on jaettu kolmeen lohkoon. Tähän joukkoon sisältyy 17 "nousukyvykästä" joukkuetta, joista ainoastaan 6 tulee nousemaan uudistettuun Divariin; lohkovoittajat nousevat suoraan, ja 2. ja 3.sijoittuneet karsivat ristiin jäljelle jäävistä 3 paikasta.

Liiton uutinen:

LOHKO ALOHKO BLOHKO C
HaHe*Northern Stars*FB Factor*
FBC Remix*Steelers*LASB ed*
SB Nivala*Nystars* (KaPa-65)Pelicans SB*
SieSi*SBS Wirmo Akatemia*Voima*
Papas*SalBa*Blackbirds*
Team SastisRangers*SB Vantaa*
ISBMIGSBSV
Classic IISBS TamppiSB-Pro II
GunnersAFC CampusO2-Jyväskylä II
SBT PaPoFBC Loisto OriginalRSS Panthers

Ns. "nousukyvykkäät" joukkueet on jaettu uutisen mukaan "tasaisesti" eri lohkoihin. Nousukyvykkäitä ovat kaikki ne seurat, jotka vastasivat asiaa koskevaan kyselyyn olevansa kiinnostuneita noususta ”uuteen naisten 1. divisioonaan” ja joilla ei ole vielä joukkuetta naisten pääsarjatasolla. Nämä joukkueet on merkitty lohkojakoon *-merkinnällä.

Tasaisuudesta ei kuitenkaan tarvinne puhua kuin maantieteellisessä mielessä - sen verran on lohkojen välillä eroa "nousukyvykkäissä" joukkueissa. A-lohkossa HaHe on ainoa varteenotettava suosikki, ja muut tulevat kaukana perässä. C-lohkossa LASB, FB Factor sekä Blackbirds lienevät suht selkeä kolmikko jatkopelien osalta - jännitettävää on lähinnä siinä, kuka saa suoran nousun. B-lohkossa kilpailu on kuitenkin kahteen muuhun nähden suhteettoman kova; joukossa on F-liigasta pudonnut Steelers, Suomen Cupin pikkufinaalin voittanut (+ TPS:n farmiseura) SBS Wirmo akatemia, ErVin farmiseura Northern Stars, sekä viime kauden B-lohkon kärkikaksikko Nystars ja SalBa.

Tässä kohtaa voinee jo ennustaa, että ainakin HaHe tullaan näkemässä uudistetussa Divarissa. Toinen "vapaalippu" on tarjolla C-lohkon 2.sijoittuneelle, joka saa vastaansa A-lohkon 3.sijoittuneen.

Näillä kuitenkin mennään, ja jokaisella joukkueella on mahdollisuus omalla pelaamisellaan paikka Divarissa ansaita.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös