Pääkallo.fi

Naisten 1.divisioona - Nousukautta pukkaa, mutta kenelle?

Viestejä
31
Täällä ei ole vielä keskustelua naisten toiseksi korkeimman sarjan eli valtakunnallisen 1.divisioonan lähtökohdista. Itsellänikään ei ole näkemystä kuin parin joukkueen otteista, joten toivoisin jonkun enemmän seuranneen sarjan joukkueiden voimasuhteista.

Toinen asia, mistä haluaisin kuulla keskustelua on Naisten Salibandyliigan laajeneminen kaudeksi 2019-2020 ja siitä seuraavat tavanomaista laajemman nousukarsinnat. Miten nuo sarjanousut nyt meneekään? Entä miten naisten 1.divisioona on tarkoitus pelata seuraavalla kaudella? Tapahtuuko nousujen lumipalloefekti?
 
Viestejä
61
Aika tylyä että Steelersin ja KaPa-65:n välisessä viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa on annettu ajassa 52:51 viiden minuutin jäähy, syynä sääntöjen vastainen varuste, pelaajalle joka samassa ajassa teki maalin. Ottelu oli tilanteessa 5-4, jotka jäivät myös loppulukemiksi.
 
Viestejä
555
Aina silloin tällöin joku valmentaja käskyttää kapteeninsa pyytämään vastustajan mailantarkistusta. Yleensä kapteenit ei tätä kyllä tee, koska urheilullisuus edellä. Joka pelissähän näitä löytyisi, jos tollaisiin haluttaisiin turvautua.
 
Viestejä
61
Mikäköhän oli syynä, eri valmistajan lapa ja varsi vai? Vaikea keksiä hyvää perustetta kyseisen säännön olemassaololle.
 
Viestejä
3
Pitäisikö tässä ennemmin kritisoida sääntöä kun joukkuetta/valmentajaa? Ongelmahan on rakenteellinen, ei henkilöihin liittyvä.

Jollain perusteellahan tuo sääntö on tehty (noudatettavaksi, kuten muutkin säännöt), voihan olla ettei perustetta säännöille enää ole olemassa.

Muistaakseni ennenkin ollut tämä sama valitus samasta aiheesta. Sääntöjen noudattaja/hyödyntäjä on pahis ja epäurheilijamainen ja sääntöjä rikkova hyvis ja tosi urheilija. Kyseessä on yhtä iso vääryys kun Johaugin huulirasvajupakka: pikkusieluista sääntöjen noudattamista :D
 
Viestejä
61
Sääntöähän tässä kritisoinkin ja mietin mitä perusteita sille on, itselle ei tule mieleen yhtään hyvää syytä miksi lavan ja varren pitäisi olla samaa merkkiä.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Happee - FBC Turku
15.00
1.0713.0013.00
TPS - SPV
15.00
1.944.752.78
OLS - Jymy
18.00
1.765.003.15
Oilers - EräViikingit
26.2 18.30
1.0515.0016.00
F-liiga N
1X2
1X2
PSS - O2-Jyväskylä
15.00
1.198.008.25
SaiPa - SB-Pro
15.00
1.465.404.55
Welhot - ÅIF
15.00
4.155.701.50
Koovee - TPS
15.30
20.0015.001.03
EräViikingit - SSRA
18.30
1.864.453.10
Divari
1X2
1X2
Karhut - LNM
14.00
3.055.201.74
M-Team - SalBa
14.00
2.344.752.16
Rangers - Happee Steamers
16.00
1.366.204.90
Josba - ÅIF
17.00
1.435.604.50
Tiikerit - Konnat
17.00
1.1110.0011.00
Näytä kaikki
>
Viestejä
128
Herätellään vähän keskustelua eloon, eli kaudella 2020-2021 starttaa uusi naisten 1. divisioona kolmessa kahdeksan joukkueen lohkossa alueellisesti muodostettuna. Ensi kauden 2. divisioonasta nousee lohkoittain 1. divisioonaan seuraava määrä joukkueita (olettaen ettei yksikään joukkue nouse Naisten Liiga B:hen):

Etelä-Suomi (kaksi lohkoa) = 8 joukkuetta
Länsirannikko = 4 joukkuetta
Sisä-Suomi = 4 joukkuetta
Pohjanmaa = 4 joukkuetta
Kaakkois-Suomi = 2 joukkuetta
Savo-Karjala = 2 joukkuetta

Mitkä joukkueet tulevat nousemaan ylemmäs? Tietoja voi korjata jos tekstistä löytyy virheitä, mutta tämän hetken tiedon mukaan jako menisi noin.
 
Viestejä
14
Olisi hienoa jos aiheesta syntyy keskustelua ja ennakkospekulointia kun tällaisen uuden tilanteen edessä ollaan.

Kiinnostaako nousu liigaseurojen kakkosjoukkueita? Kakkosessaa on joukkueita, joissa mukana erittäin tasokkaita "jäähdyttelijöitä" - mutta riittääkö kakkonen vai onko halua nousta? Entä joukkueet, joissa paljon nuoria (sm-tasoisiakin?) pelaajia, riittääkö resurssit nousuun kevään ratkaisuhetkillä?

Loppuun oma veikkaus nousijoista:
Etelä
Blackbirds
Jokerit
Northern Stars
SB Vantaa
M-team
PSS 2
FLOB
ErVi 2

Länsi
SBS Rupu
KaPa -65
SalBa
TPS 3

Sisä-Suomi
RSS Panthers
PaPo
MIG
Happee

Pohjanmaa
Bluefox
SPV
SB Vaasa
Nibacos

Kaakkois-Suomi
LASB
Hatsina

Savo-Karjala
FB Factor
Josba

Veikkauksen perustuessa osittain vain hyvin pintapuolisiin muistikuviin aiemmista kausista, olisi loistavaa jos joku pystyisi asiantuntemuksellaan tai tiedoillaan muuttuneista voimasuhteista osoittamaan sen lähinnä avaukseksi. ;)
 
Viestejä
128
Itsellä on jotakin hajua Pohjanmaasta ja Savo-Karjalasta, mutta muuten pitää mennä aika arvailulla.

Pohjanmaalla uskon, että viime kauden selvä kärkikolmikko (SPV, SC Kokkola ja Nibacos) on tulevallakin kaudella kova yhdessä viime kaudella 1.divisioonasta tippuneen Blue Foxin kanssa.

Savo-Karjalassa Josba on ollut vakiokarsija ylöspäin ja Papas, joka siirtyi Pohjois-Suomen lohkosta, on ollut pohjoisen kärkiporukoita, ja ehkä kärkikaksikossa tulevana kautena.

Kaakkois-Suomessa LASB ja Voima olivat ylivoimaisia viime kaudella, joten eiköhän sama meno jatku nytkin.

Muista lohkoista en uskalla edes arvailla, mutta yleensä viime kauden menestyjät ovat kovia myös seuraavalla kaudella.
 
Viestejä
14
Suurin osa kauden 2020-2021 1.divaripaikoista on jaettu - listataanpa niitä tähän. Tämän lisäksi tulossa on vielä 2.divisioonan valtakunnallinen loppusarja, josta kaksi parasta joukkuetta pääsee taistelemaan NLB-paikasta.
Korjailkaa, jos tiedätte alueidenne tilanteista paremmin! Asiavirheitä voi hyvinkin löytyä, kun selvitys on tehty hyödyntäen pelkkää tulospalvelua ja alueiden sarjajärjestelmiä.

Pohjanmaalta vähintään 1.divariin nousevat Blue Fox, SPV, FBC Remix ja SC Kokkola. Lisäksi Blue Foxilla ja SPV:llä on mahdollisuus 2. divarin loppusarjaan, mikäli peittoavat Pohjois-Suomen parhaat (HaHe ja Santa's United) ristiinkarsinnoissa.

Länsirannikon lohkosta nousijoita ovat ilmeisimmin Kapa-65, TPS, Salba ja AFC Campus. Näistä Kapa-65 ja Salba jatkavat mittelyä pudotuspeleissä (paras kolmesta), josta voittaja jatkaa 2.divarin loppusarjaan.

Etelä-Suomesta kahdesta eri lohkosta nousun ovat varmistaneet Jokerit, HIFK, Ä-Lasti, Rangers, Northern Stars ja SB Vantaa. Lisäksi lopuista nousupaikoista taistelevat FLOB, Blackbirds, PSS III ja EräViikingit II. Jos suuria yllätyksiä ei satu, kaksi viimeistä nousupaikkaa menevät todennäköisesti Blackbirdsille ja PSS III:lle. 2. divarin loppusarjaan etenevät lohkoykkösinä Jokerit ja Ä-Lasti.

Pohjois-Suomesta 1. divariin nousijoita ei tule, mutta ristiinkarsintaan Pohjanmaan kahden parhaan (Blue Fox ja SPV) kanssa etenevät HaHe ja Santa's United. Näin ollen heille avautuu vielä mahdollisuus päästä taistelemaan NLB-paikasta.

Savo-Karjalasta nousijoita ovat Papas ja FBI, Kaakkois-Suomesta puolestaan LASB ed ja Hatsina. Näistä lohkoista ensin mainitut etenevät loppusarjaan.

Sisä-Suomessa O2-Jyväskylä II on lohkoykkönen, mutta ei voi osallistua 2.divisioonan loppusarjaan koska heillä on jo joukkue NLB:ssä. Tästä lohkosta kuulisinkin mielelläni lisää - ovatko kaikki sijoilla 1.-4. olleet halukkaita nousemaan? Mikäli näin on, 2.divisioonan loppusarjaan menisi MIG. MIGin ja O2:sen lisäksi 1.divariin nousijoiden paikalla on RSS Panthers ja SBS Tamppi.

Naisten 2.divisioonan loppusarjaan (ja taistelemaan paikasta NLB:ssä) etenevät siis voittajat ottelupareista
HaHe - SPV
Blue Fox - Santa's United
KaPa-65 - Salba
sekä jo varmat
Jokerit
Ä-Lasti
Papas
LASB ed
+ Sisä-Suomen joukkue, MIG??

Oma veikkaukseni on, että loppusarjasta liigakarsintoihin menevät Jokerit ja Blue Fox. Vastaan tulevat Steelers ja häviäjä otteluparista NST-LOSB (eiköhän se siis LOSB ole). Luulen myös, että 2.divarin loppusarjan voittajat pistävät NLB-joukkueet koville..
 
Viestejä
516
Naisten 1.divisioonaan ilmoittautuminen päättyy tänään. SSBL julkaisi aiemmin uutisessaan listan joukkueista, jotka olivat oikeutettuja sarjapaikkaan kauden keskeyttämisen myötä.

Alla olevassa listassa boldattuna sarjaan ilmoittautuneet joukkueet. Toistaiseksi ilmoittautumatta ovat TPS 3, Steelers II, Papas, FBI sekä HIFK. Ajantasainen ilmoittautumistilanne löytyy SSBL:n sivuilta.

Ilmeisesti Steelers II on jo luopunut sarjapaikastaan, ja tilalle on tullut O2-Jyväskylä II. Tulevan sarjan kannalta tämä on varmastikin tervetullut muutos, sillä O2 oli päättyneellä kaudella Sisä-Suomen lohkon 1.sijoittunut joukkue, kun taas Steelers II sijoittui sijalle 6.

Kokonaisuutta on vielä odoteltava hetki, jotta nähdään mitä tapahtuu TPS 3, Papas, FBI ja HIFK osalta.
Etenkin TPS 3 pois jäänti aiheuttaisi todennäköisesti hankalan tilanteen, sillä Länsirannikon lohkosta 1.divariin on jo menossa muiden kieltäytymisten johdosta sarjassa 7.sijoittunut AFC Campus. Samasta lohkosta jäljellä on enää 8.sijoittunut SC Stickline sekä 9.sijoittunut Karhut.

LR 1 KaPa -65, Uusikaupunki
LR 2 TPS 3, Turku
LR 3 SalBa, Rauma
LR 4 AFC Campus, Turku
SS 1 MIG, Tampere
SS 2 RSS Panthers, Riihimäki
SS 3 SBS Tamppi, Tampere

SS 4 Steelers II, Hämeenlinna => tilalle tullut O2-Jyväskylä II
KS 1 LASB ed, Lahti
KS 2 Hatsina, Mikkeli

SK 1 Papas, Kajaani
SK 2 FBI, Iisalmi
PM 1 Blue Fox, Uusikaarlepyy
PM 2 SPV, Seinäjoki
PM 3 FBC Remix, Isokyrö
PM 4 SC Kokkola, Kokkola
ES A1 Ä-lasti, Helsinki
ES A2 Rangers, Kirkkonummi
ES A3 Northern Stars, Espoo
ES A4 SB Vantaa, Vantaa
ES B1 Jokerit, Helsinki

ES B2 HIFK, Helsinki
ES B3 Blackbirds, Kerava
ES B4 PSS III, Porvoo
 
Viestejä
128
Naisten 1.divisioonaan ilmoittautuminen päättyy tänään. SSBL julkaisi aiemmin uutisessaan listan joukkueista, jotka olivat oikeutettuja sarjapaikkaan kauden keskeyttämisen myötä.

Alla olevassa listassa boldattuna sarjaan ilmoittautuneet joukkueet. Toistaiseksi ilmoittautumatta ovat TPS 3, Steelers II, Papas, FBI sekä HIFK. Ajantasainen ilmoittautumistilanne löytyy SSBL:n sivuilta.

Ilmeisesti Steelers II on jo luopunut sarjapaikastaan, ja tilalle on tullut O2-Jyväskylä II. Tulevan sarjan kannalta tämä on varmastikin tervetullut muutos, sillä O2 oli päättyneellä kaudella Sisä-Suomen lohkon 1.sijoittunut joukkue, kun taas Steelers II sijoittui sijalle 6.

Kokonaisuutta on vielä odoteltava hetki, jotta nähdään mitä tapahtuu TPS 3, Papas, FBI ja HIFK osalta.
Etenkin TPS 3 pois jäänti aiheuttaisi todennäköisesti hankalan tilanteen, sillä Länsirannikon lohkosta 1.divariin on jo menossa muiden kieltäytymisten johdosta sarjassa 7.sijoittunut AFC Campus. Samasta lohkosta jäljellä on enää 8.sijoittunut SC Stickline sekä 9.sijoittunut Karhut.

LR 1 KaPa -65, Uusikaupunki
LR 2 TPS 3, Turku
LR 3 SalBa, Rauma
LR 4 AFC Campus, Turku
SS 1 MIG, Tampere
SS 2 RSS Panthers, Riihimäki
SS 3 SBS Tamppi, Tampere

SS 4 Steelers II, Hämeenlinna => tilalle tullut O2-Jyväskylä II
KS 1 LASB ed, Lahti
KS 2 Hatsina, Mikkeli

SK 1 Papas, Kajaani
SK 2 FBI, Iisalmi
PM 1 Blue Fox, Uusikaarlepyy
PM 2 SPV, Seinäjoki
PM 3 FBC Remix, Isokyrö
PM 4 SC Kokkola, Kokkola
ES A1 Ä-lasti, Helsinki
ES A2 Rangers, Kirkkonummi
ES A3 Northern Stars, Espoo
ES A4 SB Vantaa, Vantaa
ES B1 Jokerit, Helsinki

ES B2 HIFK, Helsinki
ES B3 Blackbirds, Kerava
ES B4 PSS III, Porvoo

FBI ei 99% varmuudella lähde sarjaan. Joukkueen ikärakenne on 30-vuoden tienoilla ja minkäänlaista junioritoimintaa tyttöpuolella ei käytännössä ole.

Papasilla junioritoimintaa ja pelaajia olisi, mutta saa nähdä riittääkö tarpeeksi halukkaita pelaajia lähteä reissaamaan pidemmälle kuin 2.divarissa.
 
Viestejä
14
Papas näyttää ilmoittautuneen, myös aiemmin puuttuneet HIFK ja TPS3.

FBI olisi näin ainoa puuttuva. Kuka tilalle? JorJy? Liekö heilläkään ikärakenne suotuisa tahi junioreita.

Kolme lohkoa näistä pitäisi tulla. Mielenkiintoista nähdä miten jakavat.
 
Viestejä
128
Papas näyttää ilmoittautuneen, myös aiemmin puuttuneet HIFK ja TPS3.

FBI olisi näin ainoa puuttuva. Kuka tilalle? JorJy? Liekö heilläkään ikärakenne suotuisa tahi junioreita.

Kolme lohkoa näistä pitäisi tulla. Mielenkiintoista nähdä miten jakavat.

Nyt tuli itsekin katsottua ilmoittautuneet ja näin tosiaan on. Savo-Karjalan alueelta jos halutaan paikka täyttää, niin FB Factor olisi ehkä vahvin ehdokas ottamaan paikka.
 
Viestejä
516
Mielenkiintoiseksi menee monella tapaa.

Pelipaikkakuntia kun katsoo, niin matkustamisen osalta "tasapuoliseksi" lohkoja ei saa mitenkään. Yksi tämän uudistuksen perusteista oli kustannusten hillitseminen. Etelä-Suomen lohkon joukkueet ovat varmasti tyytyväisiä, kun saavat pelata keskenään 8 joukkueen lohkossa kehäkolmosen sisäpuolella vastaisuudessakin. Länsirannikko ja Sisä-Suomen lohkojen yhdistäminen tietäisi jonkunmoista matkustusta näiden lohkojen joukkueille. Savo-Karjala/Kaakkois-Suomi/Pohjanmaan lohkon toteutuessa, etäisyydet kasvaisivat jo yli 300km, kun esim. Hatsina ajaisi Mikkelistä Kokkolaan.

Itseäni pohdituttaa ennakkoon myös tämän uudistuksen urheilullinen näkymä - nyt mukaan on nousemassa joukkueita, joilla oli vaikeuksia pärjätä jo viime kauden 2.divisioonassa. Esim. Länsirannikon 2.divisioonasta mukana on sarjan 7.sijoittunut joukkue, joka onnistui keräämään 16 ottelussa 9 pistettä. Etelä-Suomen lohkosta mukana Blackbirds ja PSS III jotka molemmat keräsivät 15 ottelusta 9 pistettä.

Pistekeskiarvo ei ole tässä tapauksessa suoraan verrannollinen, koska alueissa on merkittäviä eroja. Jotain suuntaa sekin kuitenkin antaa:

PM 1 Blue Fox 2,00
LR 1 KaPa -65 1,88
ES B1 Jokerit 1,80
KS 1 LASB ed 1,71
PM 2 SPV 1,70
SS 1 O2-Jyväskylä II 1,64
LR 2 TPS 3 1,63
KS 2 Hatsina 1,57
ES B2 HIFK 1,57
SS 2 MIG 1,43
ES A1 Ä-lasti 1,43
SK 1 Papas 1,38
SS 3 RSS Panthers 1,36
ES A2 Rangers 1,29
SS 4 SBS Tamppi 1,27
LR 4 SalBa 1,25
ES A3 Northern Stars 1,14
PM 3 FBC Remix 1,10
PM 4 SC Kokkola 1,10
ES A4 SB Vantaa 1,07
ES B3 Blackbirds 0,60
ES B4 PSS III 0,60
LR 7 AFC Campus 0,56
yksi joukkue puuttuu vielä

Näkemättä lopullisia lohkoja, tai yhtäkään ottelua tai yhdenkään ottelun lopputulosta, epäilen että joukkuemäärä tälle sarjatasolle on aivan liian suuri.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Happee - FBC Turku
15.00
1.0713.0013.00
TPS - SPV
15.00
1.944.752.78
OLS - Jymy
18.00
1.765.003.15
Oilers - EräViikingit
26.2 18.30
1.0515.0016.00
F-liiga N
1X2
1X2
PSS - O2-Jyväskylä
15.00
1.198.008.25
SaiPa - SB-Pro
15.00
1.465.404.55
Welhot - ÅIF
15.00
4.155.701.50
Koovee - TPS
15.30
20.0015.001.03
EräViikingit - SSRA
18.30
1.864.453.10
Divari
1X2
1X2
Karhut - LNM
14.00
3.055.201.74
M-Team - SalBa
14.00
2.344.752.16
Rangers - Happee Steamers
16.00
1.366.204.90
Josba - ÅIF
17.00
1.435.604.50
Tiikerit - Konnat
17.00
1.1110.0011.00
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös