Pääkallo.fi

Naisten 1.divisioona - Nousukautta pukkaa, mutta kenelle?

Viestejä
23
Täällä ei ole vielä keskustelua naisten toiseksi korkeimman sarjan eli valtakunnallisen 1.divisioonan lähtökohdista. Itsellänikään ei ole näkemystä kuin parin joukkueen otteista, joten toivoisin jonkun enemmän seuranneen sarjan joukkueiden voimasuhteista.

Toinen asia, mistä haluaisin kuulla keskustelua on Naisten Salibandyliigan laajeneminen kaudeksi 2019-2020 ja siitä seuraavat tavanomaista laajemman nousukarsinnat. Miten nuo sarjanousut nyt meneekään? Entä miten naisten 1.divisioona on tarkoitus pelata seuraavalla kaudella? Tapahtuuko nousujen lumipalloefekti?
 
Viestejä
34
Aika tylyä että Steelersin ja KaPa-65:n välisessä viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa on annettu ajassa 52:51 viiden minuutin jäähy, syynä sääntöjen vastainen varuste, pelaajalle joka samassa ajassa teki maalin. Ottelu oli tilanteessa 5-4, jotka jäivät myös loppulukemiksi.
 
Viestejä
32
Aina silloin tällöin joku valmentaja käskyttää kapteeninsa pyytämään vastustajan mailantarkistusta. Yleensä kapteenit ei tätä kyllä tee, koska urheilullisuus edellä. Joka pelissähän näitä löytyisi, jos tollaisiin haluttaisiin turvautua.
 
Viestejä
34
Mikäköhän oli syynä, eri valmistajan lapa ja varsi vai? Vaikea keksiä hyvää perustetta kyseisen säännön olemassaololle.
 
Viestejä
3
Pitäisikö tässä ennemmin kritisoida sääntöä kun joukkuetta/valmentajaa? Ongelmahan on rakenteellinen, ei henkilöihin liittyvä.

Jollain perusteellahan tuo sääntö on tehty (noudatettavaksi, kuten muutkin säännöt), voihan olla ettei perustetta säännöille enää ole olemassa.

Muistaakseni ennenkin ollut tämä sama valitus samasta aiheesta. Sääntöjen noudattaja/hyödyntäjä on pahis ja epäurheilijamainen ja sääntöjä rikkova hyvis ja tosi urheilija. Kyseessä on yhtä iso vääryys kun Johaugin huulirasvajupakka: pikkusieluista sääntöjen noudattamista :D
 
Viestejä
34
Sääntöähän tässä kritisoinkin ja mietin mitä perusteita sille on, itselle ei tule mieleen yhtään hyvää syytä miksi lavan ja varren pitäisi olla samaa merkkiä.
 
Viestejä
151
Sääntöähän tässä kritisoinkin ja mietin mitä perusteita sille on, itselle ei tule mieleen yhtään hyvää syytä miksi lavan ja varren pitäisi olla samaa merkkiä.
Jos ei oteta huomioon sellaista osa-aluetta kuin "turvallisuus", niin sitten ei löydy yhtään hyvää syytä.
 
Viestejä
12
Herätellään vähän keskustelua eloon, eli kaudella 2020-2021 starttaa uusi naisten 1. divisioona kolmessa kahdeksan joukkueen lohkossa alueellisesti muodostettuna. Ensi kauden 2. divisioonasta nousee lohkoittain 1. divisioonaan seuraava määrä joukkueita (olettaen ettei yksikään joukkue nouse Naisten Liiga B:hen):

Etelä-Suomi (kaksi lohkoa) = 8 joukkuetta
Länsirannikko = 4 joukkuetta
Sisä-Suomi = 4 joukkuetta
Pohjanmaa = 4 joukkuetta
Kaakkois-Suomi = 2 joukkuetta
Savo-Karjala = 2 joukkuetta

Mitkä joukkueet tulevat nousemaan ylemmäs? Tietoja voi korjata jos tekstistä löytyy virheitä, mutta tämän hetken tiedon mukaan jako menisi noin.
 
Viestejä
4
Olisi hienoa jos aiheesta syntyy keskustelua ja ennakkospekulointia kun tällaisen uuden tilanteen edessä ollaan.

Kiinnostaako nousu liigaseurojen kakkosjoukkueita? Kakkosessaa on joukkueita, joissa mukana erittäin tasokkaita "jäähdyttelijöitä" - mutta riittääkö kakkonen vai onko halua nousta? Entä joukkueet, joissa paljon nuoria (sm-tasoisiakin?) pelaajia, riittääkö resurssit nousuun kevään ratkaisuhetkillä?

Loppuun oma veikkaus nousijoista:
Etelä
Blackbirds
Jokerit
Northern Stars
SB Vantaa
M-team
PSS 2
FLOB
ErVi 2

Länsi
SBS Rupu
KaPa -65
SalBa
TPS 3

Sisä-Suomi
RSS Panthers
PaPo
MIG
Happee

Pohjanmaa
Bluefox
SPV
SB Vaasa
Nibacos

Kaakkois-Suomi
LASB
Hatsina

Savo-Karjala
FB Factor
Josba

Veikkauksen perustuessa osittain vain hyvin pintapuolisiin muistikuviin aiemmista kausista, olisi loistavaa jos joku pystyisi asiantuntemuksellaan tai tiedoillaan muuttuneista voimasuhteista osoittamaan sen lähinnä avaukseksi. ;)
 
Viestejä
12
Itsellä on jotakin hajua Pohjanmaasta ja Savo-Karjalasta, mutta muuten pitää mennä aika arvailulla.

Pohjanmaalla uskon, että viime kauden selvä kärkikolmikko (SPV, SC Kokkola ja Nibacos) on tulevallakin kaudella kova yhdessä viime kaudella 1.divisioonasta tippuneen Blue Foxin kanssa.

Savo-Karjalassa Josba on ollut vakiokarsija ylöspäin ja Papas, joka siirtyi Pohjois-Suomen lohkosta, on ollut pohjoisen kärkiporukoita, ja ehkä kärkikaksikossa tulevana kautena.

Kaakkois-Suomessa LASB ja Voima olivat ylivoimaisia viime kaudella, joten eiköhän sama meno jatku nytkin.

Muista lohkoista en uskalla edes arvailla, mutta yleensä viime kauden menestyjät ovat kovia myös seuraavalla kaudella.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös