Pääkallo.fi

Naisten F-liiga 2022-2023

Tarvitaanko naisten liigapeleille edelleen oma viikoittainen keskusteluketju?

  • Kyllä

  • Ei


Results are only viewable after voting.

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4,622
Okei myönnetään, että itsellä aika pitkät viikot takana ilman varsinaista vapaa-aikaa, ja turha saivartelu menee enemmän ihon alle kun tarttisi. Oliko ensimmäinen viesti tosiaan asiallinen huomautus virheestä? Mun mielestä riittää kun sanoo, että tässä kohdassa on selkeä virhe, haittaa lukemista, en lue enää lehteänne ja oikea nimi on x. Näin toimitaan jatkuvasti.

Kuten sanoin, en ole ennakkoa tehnyt, mutta puolustan tässä tekijää siltä osin, että hän on kaivanut tietoa sieltä mistä pitääkin. Korjaan kyllä kaikki virheet jotka on ja tämänkin olen korjannut, mutta on erikoinen lähestymistapa vinoilla virheestä joka on lähtöisin seuran omilta sivuilta.

Ja en vielä ole sanonut mitään suoraan ja rumasti, mutta sanoin, että mielellään niin teen, jos viestintä on sellaista kun se on. Se nimittäin hidastaa tekemistä ja aiheuttaa myös isossa kuvassa enemmän virheitä.
 
Viestejä
413

NLB-ennakon toisessa osassa ennakoidaan Welhojen, O2-Jyväskylän, Helsinki Unitedin & SaiPan otteita.


Olen pitänyt Pääkalloa pitkään johtavana salibandymediana, mutta nyt uskaltaudun väittämään, että Pääkallon kirves osui näissä ennakoissa kiveen, ja LoistoCast vie tuon tittelin naisten sarjojen osalta.

Pääkallon ennakkossa ÅIF:in sijoittaminen B-lohkon 3.sijalle on mielestäni jo itsessään posketon veto, puhumattakaan kun Welhot on jätetty samaan aikaan sijalle 5. En osta tätä ennakkoasetelmaa, mutta lupaan nostaa käden pystyyn, jos näin käy.

Laitetaanpa tästä siis näkemykset talteen, ja palataan asiaan runkosarjan päätteeksi. 🧐

PÄÄKALLO​
LOISTOCAST / JONI​
LOISTOCAST / JULIUS​
1.SaiPaSaiPaWelhot
2.PirkatPirkatSaiPa
3.ÅIFWelhotPirkat
4.O2-JyväskyläO2-JyväskyläO2-Jyväskylä
5.WelhotJokeritJokerit
6.JokeritÅIFÅIF
7.Helsinki UnitedHelsinki UnitedHelsinki United
8.Blue FoxBlue FoxBlue Fox
 
Viestejä
413
Kuten sanoin, en ole ennakkoa tehnyt, mutta puolustan tässä tekijää siltä osin, että hän on kaivanut tietoa sieltä mistä pitääkin. Korjaan kyllä kaikki virheet jotka on ja tämänkin olen korjannut, mutta on erikoinen lähestymistapa vinoilla virheestä joka on lähtöisin seuran omilta sivuilta.

Tässä asiassa on varsin helppo kallistua ylläpidon puoleen.

Henkilökohtaisesti toivon, että niin Pääkallon kuin LoistoCastinkin ennakot osuvat oikeaan, ja kyseessä oleva organisaatio jatkaa pelejään kuluvan kauden jälkeen Divarissa. Saapahan siellä rauhassa opetella esimerkiksi päivittämään nettisivujaan, tekemään ottelulähetyksiä, ylläpitämään laukaisukarttoja, perustamaan junioritoimintaa, ja etsimään itselle mitat täyttävän otteluareenan. Yhdeksi lauseeksi puristettuna; kehittymään liigakelpoiseksi organisaatioksi.
 
Viestejä
413
Tänään se sitten alkaa. Edessä on tiukka 5kk rutistus, jonka jälkeen meillä on selvillä ne 12 joukkuetta, jotka jatkossa pelaavat F-liigassa.

Omat ennakot tulikin laitettua jo hyvissä ajoin hieman vajailla tiedoilla. Nyt kun harkkapelejä on pelattu, ja pelipäivän rostereita on tullut jo julki, on aika lukittaa omat lopulliset arviot.

A-lohkon osalta teen omaan ennakkooni kaksi muutosta; TPS on edelleen itselleni selkeä runkosarjan voittaja sekä toinen finaalijoukkue. PSS ja Classic kisaavat runkosarjan 2.tilasta sekä finaalipaikasta. Runkosarjan osalta muutan kuitenkin näiden kahden sijoituksia siten, että uskon Classicin nappaavan runkosarjan 2.sijan. PSS on näin runkosarjan 3. Tätä perustelen sillä, että Classic oli mielestäni jo viime keväänä hyvä, ja nyt sen materiaali entistä leveämpi ja laadukkaampi. Ei ehkä niin terävä kuin PSS:llä, mutta sitäkin leveämpi. Tuosta leveydestä kertoo paljon se, että Kooveen viime kauden ykkössentteri Elli Kylmäluoma on joukkueen 3.sentteri, eikä Kooveen viime kauden 2.sentteri Mila Manninen mahdu edes pelaavaan kokoonpanoon. Lisäksi PSS:n osalta valmentajavaihdos ja sen mukanaan tuoma valmennuskulttuurillinen muutos luo PSS:n ympärille ison kysymysmerkin. Haastattelujen perusteella Ukkonen on "pelaajalähtöinen" valmentaja, joka antaa vastuuta ja vapauksia pelaajille. Tämä voi olla pidemmän päälle hyvä ja toimiva tapa, mutta etenkin alkuvaiheessa tällaiset isot kulttuurilliset muutokset voivat näkyä joukkueen pelaamisessa.

Toinen muutos koskee Loistoa ja SB-Prota. Nyt kun SB-Pron joukkue on julkaistu, ja molempien ottelukokoonpanokin on näkyvissä, niin käännän näiden runkosarjasijoitukset toisin päin; SB-Pro sijalle 6. ja FBC Loisto sijalle 7. Kyllä SB-Pron tuolla materiaalilla pitäisi kyetä Loiston junioripitoinen joukkue taakseen jättämään.

A-lohkon runkosarjan loppusijoitukset menevät oman arvioni mukaan näin:
1. TPS
2. Classic (sijat 2.-3.)
3. PSS (sijat 2.-3.)
4. Rankat Ankat (sijat 4.-5.)
5. EräViikingit (sijat 4.-5.)
6. SB-Pro (sijat 6.-7.)
7. FBC Loisto (sijat 6.-7.)
8. Koovee

Teen myös pientä viilausta B-lohkon arvioihin. Alunperin ennakoin 2.Welhot, 3. O2-Jyväskylä ja 4. Pirkat. Tiedot preseasonin peleistä ennakoi Pirkoille vahvaa kautta, joten nostan Pirkat kuitenkin pari pykälää ylemmäksi sijalle 2. Tämän myötä Welhot ja O2-Jyväskylä putoavat pykälän alaspäin.

B-lohkon runkosarjan loppusijoitukset menevät oman arvioni mukaan näin:
1. SaiPa
2. Pirkat (sijat 2.-5.)
3. Welhot (sijat 2.-5.)
4. O2-Jyväskylä (sijat 2.-5.)
5. ÅIF (sijat 4.-7.)
6. Jokerit (sijat 4.-7.)
7. Helsinki United (sijat. 4.-7.)
8. Blue Fox

Kuten noista sulkuihin merkitsimistäni sijoitusliukumista käy ilmi, niin ennakoin edelleen ennätystasaista kautta. Uskon, että marginaalit tulevat olemaan harmittavan pieniä sen suhteen, ketkä varmistavat paikkansa F-liigassa suoraan, ketkä karsivat, ja ketkä jäävät ulos karsinnoista. Mahtava viimeinen kausi tällä systeemillä on joka tapauksessa B-lohkon osalta edessä.
 
Viestejä
75
0-10 Koovee-Eräviikingit

Kauden lähtökohdat Kooveelta odotetusti jotain näitä lukemia...mutta maalin tekemiseen vaatii aivan paljon töitä....toivottavasti latvialaiskaksikko Grāpēna/Darša tuovat energiaa omilla onnistumisillaan joukkueeseen.

Ennen kaikkea olen huolissani yleisön kiinnostus Kooveen kotipeleihin, mikäli jatkuu lähes samankaltaisena kauden ajan.
 
Viestejä
413
0-10 Koovee-Eräviikingit

Kauden lähtökohdat Kooveelta odotetusti jotain näitä lukemia...mutta maalin tekemiseen vaatii aivan paljon töitä....toivottavasti latvialaiskaksikko Grāpēna/Darša tuovat energiaa omilla onnistumisillaan joukkueeseen.

Ennen kaikkea olen huolissani yleisön kiinnostus Kooveen kotipeleihin, mikäli jatkuu lähes samankaltaisena kauden ajan.

Loppulukemat olivat odotetut, mutta pienoisena positiivisena yllätyksenä pidän sitä, että Koovee sai kuitenkin aikaiseksi 14 laukausta vastustajan maalia kohti. Odotin, että tuokin lukema jäisi alle 10.

Loistokin näytti hävinneen TPS:lle lukemin 12-2. Vaikka Loiston heikkeneminen olikin tiedossa, en ihan näin kylmää kyytiä osannut heille ennustaa. Loiston laukaukset maalia kohti olivat koko ottelussa vaivaiset 8. TPS:n vastaava lukema oli 35.

Ei tässä auta kuin toivoa, että molempien joukkueiden taustoilta löytyy osaavia ihmisiä, jotka kykenevät auttamaan pelaajia käsittelemään tämän kaltaisia lopputuloksia, joita molempien kohdalla voi olla odotettavissa myös lisää. Molemmat seurat ottivat tietoisen riskin ilmoittautuessaan sarjaan heikolla joukkueelle - toivottavasti myös kantavat vastuunsa pelaajista, ja heidän hyvinvoinnistaan, kauden loppuun saakka. Esim. Loistolla tänään pahimmat miinuslukemat oli -6.
 
Viestejä
83
Nyt on tietysti pelattu vasta ensimmäinen kierros mutta silti pistää miettimään seuraavan kauden 12 joukkueen F-liiga. Mistä näihin joukkueisiin riittää laadukkaat pelaajat?
Huiput hakeutuvat muutamaan huippuseuraan. Ja näissä seuroissa voi roolina olla paikka neloskentässä. Jos hyvin käy niin kolmoskentässä. Onko mestaruuden tai mitalin voittaminen niin iso juttu että tyytyy pieneen sivurooliin kun jossain toisessa joukkueessa voisi loistaa joukkueen tähtenä ja saada huomattavasti enemmän vastuuta ja peliaikaa ja samalla myös kehittyä.

Eivät nämä tasoerot ainakaan pienene kun 4 b-liigan joukkuetta tulee mukaan.

Miten pelaajat saataisiin jaettua tasaisemmin ja miten kaikkien (tai ainakin suurimman osan ) seurojen tekemisen ja taustojen taso saataisiin korkeammalle tasolle?

Pahaa pelkään että näitä 10 maaliin, tai ylikin, eroja tulee useammassa ottelussa ja ne ottelut eivät kehitä ketään. Tällaisissa otteluissa huippuseurat voivat antaa peliaikaa nelos-vitosketjujen pelaajille mutta silloin peliaika vähenee parhailta pelaajilta. Se on taas huono maajoukkuetta ajatellen.

Ei ole helppoja asioita mutta selvää on että parhaiden hakeutuminen huippuseuroihin ja liigan laajeneminen laskee liigan tasoa.
 
Viestejä
11
Pekka vei sanat suusta. Kyllä pelaajat kehittyisivät enemmän ja laajemmalla rintamalla, jos jakautuminen joukkueisiin olisi tasaisempaa ja joukkueissa olisi tarjota myös vastuunkantajan paikkoja niille, jotka siihen kykenevät.

Katsoin nyt aamulla tallenteen Kooveen pelistä, ja Koovee pelasi minun odotuksiani paremmin, jos viimeistä erää ei lasketa. Tsemppiä joukkueelle, kausi on vasta alussa ja joukkueella on aikaa kehittyä ja tottua tämän sarjatason vaatimuksiin. Ensimmäisiin peleihin ei voi odottaa valmista pakettia.
 
Viestejä
75
Katsoin nyt aamulla tallenteen Kooveen pelistä, ja Koovee pelasi minun odotuksiani paremmin, jos viimeistä erää ei lasketa.


Joo Koovee osoitti hyvin pelissä mukana ekassa ja toisessa erässä. 0-4 lukemat taululla vielä 3.erän alkuun ja Daršalle avautui laatupaikka kaventaa 1-4 + jatkotilanteesta Mustakoski ampu vielä pallon ylärimaan, päätöserä olikin sitten 6 maalin maali-iloittelua Erville.

ErViltä nousujohteinen peli
 
Viestejä
31
Asiaton kommentti.
o2 Jyväskylä-HU eilen 1-4,imekää sitä ketä sanonu että stadilaiset NLB olis sijalla 7!!! Samoin Loistocast voi istuu alas,hyvät päivän jatkot 😎
 
Viestejä
413
Nyt on tietysti pelattu vasta ensimmäinen kierros mutta silti pistää miettimään seuraavan kauden 12 joukkueen F-liiga. Mistä näihin joukkueisiin riittää laadukkaat pelaajat?
Huiput hakeutuvat muutamaan huippuseuraan. Ja näissä seuroissa voi roolina olla paikka neloskentässä. Jos hyvin käy niin kolmoskentässä. Onko mestaruuden tai mitalin voittaminen niin iso juttu että tyytyy pieneen sivurooliin kun jossain toisessa joukkueessa voisi loistaa joukkueen tähtenä ja saada huomattavasti enemmän vastuuta ja peliaikaa ja samalla myös kehittyä.

Riippuu mistä vuodesta puhutaan. Tällä hetkellä laadukkaita pelaajia riittää laajemmin / ne ohjautuvat kolmeen eri seuraan. Muille jää sitten se mitä jää.

Uskon henkilökohtaisesti, että varsin monelle pelaajalle on tärkeää olla mukana menestyvässä joukkueessa ja tarinassa, koska kyseessä on kuitenkin viime kädessä harrastus. Kuka nyt esim. tällä hetkellä ei haluaisi TPS:n verkkareita päällensä? Voittaminen on tunnetusti kivaa, ja kun joukkue voittaa, niin jaksaahan sitä penkilläkin paremmin istua. Aina voi kuitenkin voittoisat selfiet (ja muut somet) pelin jälkeen postata. Toki kaikella on rajansa - ei se maskottina toimiminenkaan pidemmällä päälle maistu. Uskallankin epäillä, että myös Tepsinkin kohdalla jossain kohtaa "kupla" puhkeaa, ja tyytymättömiä pelaajia siirtyy toisaalle vastuun perässä.

Eivät nämä tasoerot ainakaan pienene kun 4 b-liigan joukkuetta tulee mukaan.

Ymmärtääkseni sarjauudistusta ei ole tehtykään sillä ajatuksella, että tasoerot pienentyisi, vaan kyllähän se on tunnustettu, että ne voivat olla isot kärjen ja hännän välillä. Niinkuin ne ovat jo nyt. 12 joukkueen sarjassa on odotettavissa lähtökohtaisesti "kolmen kerroksen väkeä", jonka myötä esim. tämän kauden Kooveen kaltaisellekin joukkueelle voisi avautua sauma saada jokunen piste.

Tämän hetkisillä tiedoilla ja voimasuhteilla 12 joukkueen sarja voisi näyttää esim. tältä:

TOP 3
TPS
PSS
Classic
----
SIJAT 4-6.
Rankat Ankat
EräViikingit
SB-Pro
---
SIJAT 7-12
Loisto
Koovee
SaiPa
Pirkat
Welhot
O2-Jyväskylä

Kyllähän tuollainen systeemi tulee olemaan kokonaisuudessaan mielenkiintoinen, kun esim. viimeisistä F-liigan playoff-paikoista käy kova kilpailu, ja joidenkin kohtaloksi muodostuu puolestaan tason mittaaminen Divarin playoffeissa.
 
Viestejä
13
Jokerit pöllytti BlueFoxin kotonaan 10-1 hyvin yksipuolisella esityksellä. Kyllä näköjään vanhat vielä jaksaa ainakin alkukaudesta.
 
Viestejä
113
On tämä naisten salibandyn taso kyllä säälittävää. Katsoessa tuota SB-Pro - Ervi ottelua ei uskoisi, että kyseessä on lajin tasoltaan korkein naissarja maassamme.
Tervetuloa foorumille, aika kiva aloitusviesti.

Pitäisiköhän sun vaikka tehdä jotain ihan muuta, kuin katsoa naisten salibandyä, jos et selvästikään siitä pidä ja huutaa vaikka tyynyyn? Kyllä se siitä helpottaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös