Pääkallo.fi

Naisten liigan sarjauudistus - uhka vai mahdollisuus?

Viestejä
125
Ihme kitinää naissalibandyssä kyllä tuntuu riittävän. Siis eikö nämä asiat ole ollut kaikilla joukkueilla tiedossa koko kauden ajan? Eihän sarjajärjestelmiä aleta kesken kauden muuttamaan.
 
Viestejä
66
Ei kun ei ole ollut tiedossa. Itse asiassa tässä meni päätökset ja tiedotus pöpelikköön jo vuosi-kaksi sitten. Liittohallitus oli päättänyt NLA ja NLB -sarjauudistuksesta ja unohtanut tiedottaa seuroille, että naisten divaria ei tule tälle kaudelle ollenkaan. Sitten keväällä joukkueet eivät tienneet, mihin sarjoihin ovat menossa karsimaan. Samoin nyt tämä ensi kausi, nämä nousu- ja putoamiskarsinnat selvisivät seuroille vasta kauden aikana.

Samahan on miesten puolella. Vasta puolessa välissä kautta alkoi tulla seuroille tietoa, miten menee miesten kakkosesta uuteen Suomi-sarjaan ja M1D -karsimiset. Ja mitä olen seurojen pyörittäjien kanssa keskustellut, ei tietoa oikein ole vieläkään. Peruskaaviot on jo selvillä, mutta esim. Jos / kun Suomi-sarjassa pitää olla matto- tai massa-alusta (puu- tai parkettilattia ei sallittu), niin miten täytetään niiden joukkueiden paikat, joilla ei ole mahdollisuutta hankkia mattoa tai siirtyä pelaamaan olosuhdevaatimukset täyttävään halliin. Siitä ei ole mitään tietoa olemassa. Ei myöskään siitä, annetaanko mahdollisesti esim. vuoden siirtymäaika hankkia matto.

Oikeastihan näissä olisi hyvä olla tiedotusstrategia. Samoin kaikki sarjajärjestelmäkaaviot ja eri sarjojen karsinnat niveltävät kaaviot läpinäkyvästi esillä netissä kaiken aikaa. Ja enemmän kuin yksi kausi. Päivitys sitten aina sen mukaan, kun muutoksia tehdään.

Läpinäkyvyys ja ennakoitava toimintaympäristö. Siinä on avainsanat.
 
Viestejä
69
Ihme kitinää naissalibandyssä kyllä tuntuu riittävän. Siis eikö nämä asiat ole ollut kaikilla joukkueilla tiedossa koko kauden ajan? Eihän sarjajärjestelmiä aleta kesken kauden muuttamaan.
Tämän kauden sarjajärjestelmä on kaikilla tiedossa, eikä sitä ole kukaan muuttamassa. Sarjajärjestelmä sisältää tasonmittauksen NLA:n ja NLB:n välillä, sekä NLB:n ja 2.divisioonan loppusarjan välillä.

Ensi kauden (kausi 2020-2021) osalta liitto ennätti jo kertaalleen julkaista ensi kaudeksi perustettavan 1.divisioonan sarjajärjestelmän. Sarjajärjestelmään oli kirjattuna, että 1.divisioonan kaksi parasta joukkuetta nousevat suoraan NLB:n.

Salibandyliigan (NLA & NLB) sarjajärjestelmää ei ole vielä ensi kaudeksi vahvistettu / julkistettu. Edellä mainittu kirjaus 1.divisioonan sarjajärjestelmässä tarkoittaa sitä, että Salibandyliigan sarjajärjestelmää tulisi muokata ensi kaudeksi siten, että kaksi joukkuetta pudotetaan suoraan 1.divisioonaan ilman tasonmittausta.

Mainitsemassasi "kitinässä" kyse on siis siitä, että nykyistä Salibandyliigan sarjajärjestelmää ei nimenomaan haluta muutettavan.
 
Viestejä
69
Liigan sarjajärjestelmästä on nyt päätös:
Fiksu päätös. Sarjajärjestelmä säilyy siis tämän kauden kaltaisena, joskin karsintavaiheet on näköjään muutettu paras viidestä -muotoon. Tuokin muutos on sinällään ihan hyvä, koska paras viidestä -sarjat jättävät vähemmän tilaa sattumille.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös