Pääkallo.fi

Naisten MM-kisat Uppsalassa 2021 (vai vasta 2022?)

Viestejä
516

Pelillisesti epäonnistuneen edellisen MM-projektin jälkeen - olkoonkin, että kyseessä oli opintomatka - maajoukkuevalmennus on puolitoista vuotta ennen seuraavia MM-kisoja valinnut äärimmäisen rohkean linjan ensimmäiseen leiriinsä valitsemalla puolikuntoisia "vanhoja pelaaja" joista tiedetään tasan tarkaan mitä he tuovat joukkueelle tällä hetkellä, että mahdollisesti 100%n kunnossa, sen sijaan että olisi valittu nuoria lupauksia / uusia pelaajia leirille antamaan majuvalmennukselle näyttöjä ja mahdollisesti antamaan lisäkipinän harjoitteluun. Pelottaa, että mennään josko ne Kaupit taas pelastaisi kisat-pelikirjalla tai vaihtoehtoisesti Pena sen keksi viime metreillä, veti ässän hihasta-kikkakolmosella, että saadaan Kujalat(kin) mukaan vielä kerran tytöt-projektiin.

No liiton toivoma visio on siinä mielessä toteutunut, että puolet leiriläisistä tulee Ruotsin liigasta ja muutenkin juna kohti turvallista MM-hopeaa/pronssia elää ja voi hyvin.

alberts-quote.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
71
Onhan naisten majuun tehty iso nuorennusleikkaus ja moni "vanha" onkin ilmoittanut että ei ole käytettävissä. Nyt on iso ryhmä ja nuoret voivat haastaa jäljellä olevat konkarit. Nythän siellä on ensi liigakaudella esim. Loiston pelaajilla mahdollisuus antaa majunäyttöjä. Ei vaivuta synkkyuteen, kyllä tästä hyvä tulee 👍
 
Viestejä
516
Onhan naisten majuun tehty iso nuorennusleikkaus ja moni "vanha" onkin ilmoittanut että ei ole käytettävissä.
Jos kalenteri näyttäisi vuotta 2018, niin tämä kommentti pitäisi paikkaansa.
 
Viestejä
71
Majun keski-ikä on pudonnut vuosi vuodelta. Eikös ne majunäytöt pidä antaa jo ennen leireille valintaa ja jos sinne havittelee niin pitää olla tosi hyvä ja testitulokset tapissa. Turha sinne on ottaa toivotaan, toivotaan pelaajia. Yksi edellisten kisojen kyntämisen syy oli joukkueen kokemattomuus - myös valmennuksen tunarointi - eikä siinä auttanut veerat eikä oonat! Ketä vaihtaisit ja kehen?
 
Viestejä
516
Majun keski-ikä on pudonnut vuosi vuodelta. Eikös ne majunäytöt pidä antaa jo ennen leireille valintaa ja jos sinne havittelee niin pitää olla tosi hyvä ja testitulokset tapissa.
En ota kantaa nimitasolla, sen sijaan näin yleisesti sanon, että mitä lähemmäksi mennään kisoja sitä vähemmän on mahdollisuuksia/järkeä tehdä "kokeiluja". Näin kisaprojektin ensimmäiseen leiriin olisi ihan hyvin voitu ottaa näitä koodinimi: loistopelaajia yms antamaan näyttöä ja hakemaan kenties harjoitteluunsa lisämotivaatiota, sen sijaan että otetaan näitä puolikuntoisia, vanhoja pelaajia joista tiedetään tasan tarkkaan mitä saadaan.

Yksi edellisten kisojen kyntämisen syy oli joukkueen kokemattomuus - myös valmennuksen tunarointi - eikä siinä auttanut veerat eikä oonat!
Hyvin on liiton markkinointipuhe uponnut.
 
Viestejä
297
Majun keski-ikä on pudonnut vuosi vuodelta. Eikös ne majunäytöt pidä antaa jo ennen leireille valintaa ja jos sinne havittelee niin pitää olla tosi hyvä ja testitulokset tapissa. Turha sinne on ottaa toivotaan, toivotaan pelaajia. Yksi edellisten kisojen kyntämisen syy oli joukkueen kokemattomuus - myös valmennuksen tunarointi - eikä siinä auttanut veerat eikä oonat! Ketä vaihtaisit ja kehen?
[/QUOTE

En ota kantaa nimitasolla, sen sijaan näin yleisesti sanon, että mitä lähemmäksi mennään kisoja sitä vähemmän on mahdollisuuksia/järkeä tehdä "kokeiluja". Näin kisaprojektin ensimmäiseen leiriin olisi ihan hyvin voitu ottaa näitä koodinimi: loistopelaajia yms antamaan näyttöä ja hakemaan kenties harjoitteluunsa lisämotivaatiota, sen sijaan että otetaan näitä puolikuntoisia, vanhoja pelaajia joista tiedetään tasan tarkkaan mitä saadaan.Hyvin on liiton markkinointipuhe uponnut.
Eihän se Veera siinä välierässäkään auttanut kun ei pelannut, vaikka olisi ollut pelikuntoinen. Taisi olla valmennuksen tunarointia kun pelaaja oli "kipeä".
 
Viestejä
71
Loistopelaajienkin pitää ensin näyttää tasonsa Aliigassa. Ei sinne majuun pilipalijoukkueitä hakkaamalla tai seurafanien suosituksilla ihan mennä. Olihan heitä monta U19 majussa, niin saavat siellä näyttöjä antaa.
 
Viestejä
516
Loistopelaajienkin pitää ensin näyttää tasonsa Aliigassa. Ei sinne majuun pilipalijoukkueitä hakkaamalla tai seurafanien suosituksilla ihan mennä.
Niin, olisihan niitä monia nuoria ja lupaavia pelaajia Loiston ulkopuolella, jotka ovat kansallisen tasonsa näyttänyt A-liigassa.

Mutta tässä tapauksessa mennään tulos edellä, jospa pidettäisi sormet ristissä, peukut pystyssä ja jäniksen käpälät taskussa sen suhteen, että Ruotsilla olisikin "huono päivä" ensi kisoissa.

p.s. Kun kerta yksi edellisten kisojen kyntämisen syy oli joukkueen kokemattomuus, niin itse olen juuri peräänkuuluttanut sen perään, että olisi ollut hyvä tilaisuus kertä kokemusta maajoukkuetapahtumasta ja -toiminnasta. Mutta turhaahan tämä on jos seuraavien kisojen päärunko on jo mietittynä jo puolentoista vuoden päähän: Kurrosen mukaan: Menivät tulevat MM-kisat sitten hyvin tai huonosti, työ on kesken ja sitä jatketaan tällä pelaajarungolla”, Kurronen toteaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
516
Edelleenkin viittaan yllä laittamaani Einsteinin lainaukseen, ja otetaan muutama avainkohta edellisten MM-kisojen valmistautumisen osalta ja sen viestiketjusta muutama pätkä (anteeksi, että narsistisesti otan myös omia kommentteja mukaan):

Sinänsä outoa, että Kurronen on tämä uuden projektin aikan toistuvasti viitannut pelaajien puutteelliseen urheilullisuuteen (mutta jossain vaiheessa kuitenkin oli käytössä ryhmä joka on ollut parhaassa kunnossa ikinä) niin väitän, että tämä mystinen urheilullisuus ei ollut näiden kisojen ongelmana - isoin ongelma löytyy penkin takaa ja puutteellisesta pelitavasta ja käsittämättömästä ylireagoinnista ja panikoinnista mikä näkyi kummallisena hurrikaanipeluutuksena mm Sveitsiä vastaan.

Aina voidaan syyttää seuroja ja pelaajia siitä, että "tää on nyt se materiaali mikä on käytössä" (lue: lähtökohdat vaikeammat kuin vuosiin, sillä ryhmä oli kokenut rajun ”nuorennus- ja kokemusleikkauksen), tai "pitää vaan tehdä enemmän töitä arjessa", unohtamatta sitä, että "muut maat ovat ottaneet Suomea kiinni". Mutta tästä huolimatta, turnaus oli pettymys vaikka käytössä oli "kaikkein taitavin joukkue ikinä" (toki sitä se oli myös vuonna 2018)..

Kurrosella on ollut valmennuskaudellaan käytössä "kokenut, hyvätasoinen joukkue (keski-ikä 26 vuotta)" ja nyt tämä "nuori, taitava joukkue" ja molemmissa tapauksissa ollaan hävitty Ruotsille niin kisoissa kuin EFT-turnauksissa. Täten ehkä olisi syytä hakea uutta verta valmennukseen, sillä Kurrosen tilastot kaikilta näiltä vuosilta osoittaa, että hän ei ole pystynyt haastamaan Ruotsia ja lisäksi nämä kisat oli pettymys... Pitää muistaa, että Suomelle tässä turnauksessa oli kolme tärkeätä peliä: alkusarjan Sveitsi-peli jossa ratkotaan lohkovoittaja, välieräpeli ja mitalipeli. Näistä Suomi voitti vain yhden ja sekin ei niinkään vahvan viisikkopelaamisen myötä, vaan ylivoimaisten yksilöiden avulla (ei kuitenkaan väärin voitettu). Ja Suomi kohtasi MM-kisoissa kaikki muut top 4-maata, eikä voittanut yhtäkään niistä varsinaisella peliajalla.

Tämä, että Suomella oli "nuori, kokematon joukkue" on osin totta (Suomen joukkueen keski-ikä oli 23,85 vuotta ja mm Ruotsin vastaava 24,35 vuotta!), mutta ei tätä voi kuitata ikään kuin selityksenä - kuten tämä leikkaus olisi jotenkin "tiedostamaton, tahdosta riippumaton asia mikä ei ollut tiedossa ja mihin ei olla voitu vaikuttaa edellisinä vuosina". ...kuten Mika Hilska totesi Sveitsi-pelin jälkeen: Pelaajien kokemattomuus ei käy selitykseksi, sillä eniten poissa omalta tasoltaan olivat juuri joukkueen tähdet, jotka ovat pelanneet isompiakin pelejä isommillakin areenoilla kirkkaammissakin valoissa ja kovemmassakin metelissä.

Ennen kisoja tavoite ei kuitenkaan ollut se, että "lähdetään haastamaan Ruotsia" vaan se, että "lähdetään voittamaan Ruotsi" ja taitaa liiton yleinen strategiakin olla, että "tehdään Suomesta maailman paras salibandymaa". Lisäksi, kun tarkastellaan Kurrosen tilastoja Ruotsia vastaan (0-0-14, maalierolla 49-91 ja samalla puhutaan vakavalla naamalla, että "Suomi voittaisi Ruotsin 3-4 kertaa kymmenestä finaaleissa"), niin hän ei ole koskaan vakavasti pystynyt haastamaan Ruotsia, vaikka hänellä on ollut minkälainen miehistö hyvänsä - olkoonkin, että viime kisoissa (taas) hävittiin "hyvän taistelun jälkeen". Sääli, että liitto antoi jatkosopimuksen Kurroselle ennen kisoja... kysymys kuuluukin "hyväksyttäisiinkö tämmöinen ihankiva/hyvätsemppi/väliturnaus jargoni miehiltä" / "ei saa arvioida ketään yhden/kahden ottelun perusteella" (viitaten alla olevaan "meni kisat hyvin tai huonosti" lausuntoon jota käytettiin perusteluna jatkosopimukselle ennen kisoja) yms? Miksi tulosvastuu olisi eri naisilla? Vai ollaanko nyt jatkossa tyytyväisiä siihen, että "päästään välieriin ja katsotaan sitten mihin riittää"? Luokkaretkeläisistä kasvoi perhe on kaunis lause, mutta loppujen lopuksi huippu-urheilussa valmentajien ja pelajien onnistumista mitataan tuloksella.

Kurrosen mukaan maajoukkueen koko ajattelutapa on viime vuosina muuttunut ja toiminta kehittynyt entistä ammattimaisemmaksi.

”Maajoukkuepelaajille asetettavia vaatimuksia ja kriteerejä hilataan koko ajan eteenpäin. Menivät tulevat MM-kisat sitten hyvin tai huonosti, työ on kesken ja sitä jatketaan tällä pelaajarungolla”, Kurronen toteaa.


Mutta samalla Jarkko Rantala toteaa, että "Vaikka joukkue on viime kisojen jälkeen uudistunut paljon, on tärkeintä nähdä prosessi, jossa on pohjustettu tulevaa kehitystä ja nostettu vaatimustasoa".

Sanat kuten "ammattimaisuus" tai "vaatimustaso" ovat Powerpointilla voimakkaita sanoja, mutta lopulta nekin ovat vain abstraktitermejä, kun huippu-urheilua mitataan tulosten perusteella. Ja näköjään sitä vaatimustasoa on alennettu, kun pronssikin on venymistä.... Minun on vilpitön mielipiteeni on se, että suomalainen salibandymaajoukkue - oli sitten miesten tai naisten - ei lähde koskaan MM-kisoihin välivuosi / prosessi-ajattelulla - kyllä tavoitteen aina tulisi olla mestaruus. Puhumatta sitten opintomatkasta.
- Kurronen on useaan otteeseen ilmoittanut MM-kisajoukkueen muodostavan majun rungon seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi -> Varmasti nakertaa useiden tavoitteellistan pelaajien intoa panostaa lajiin. Maajoukkueen sisällä voidaan vaatimustasoa laskea, koska asema on turvattu
- Yksittäisenä nostona Kurrosen kommentti yksittäisestä pelaajasta (muistaakseni Iina Siirilä): Hyvä pelaaja, mutta kiroilee. Ei kelpaa maajoukkueeseen. Ei ehkä mennyt sanasta sanaan noin, mutta sisällöllisesti meni.
Se missä vaiheessa valittua toimintatapaa on lähdetty toteuttamaan, on itselleni hieman epäselvää. Samoin se, oliko tämän kisaryhmän kanssa tosiaan tehty jo 2 vuotta töitä? Mikäli näin on, niin jossain on mennyt jotain pahasti vikaan, sillä ei joukkueen pelaaminen kisoissa ainakaan siltä näyttänyt. Toki epäonnistumiset kulminoituivat pitkälti myös pelaajien henkilökohtaiseen osaamiseen, joten tältä osin pitää kyseenalaistaa myös se, tukiko pelaajavalinnat valittua pelitapaa, tai tukiko pelitapa pelaajien mahdollisuuksia onnistua?

Seuraava kahden vuoden periodi ja seuraavat MM-kisat näyttävät jo paljon enemmän, mitä nykymuotoisella maajoukkuetoiminnalla voidaan saavuttaa. Näissä kisoissa esitys oli monella tapaa sekava - prosessi oli selkeästi kesken. Toivottavasti kahden vuoden päästä tilanne on jo täysin toinen - siihen myös itse henkilökohtaisesti uskon.
Kurrosen mukaan: Menivät tulevat MM-kisat sitten hyvin tai huonosti, työ on kesken ja sitä jatketaan tällä pelaajarungolla”, Kurronen toteaa. Jarkko Rantala toteaa, että "Vaikka joukkue on viime kisojen jälkeen uudistunut paljon, on tärkeintä nähdä prosessi, jossa on pohjustettu tulevaa kehitystä ja nostettu vaatimustasoa".

Ja konkreettisin osoitus "välikisa-ajattelusta" oli Kurrosen jatkosopimus, jossa liitto perusteli Kurrosen jatkosopimusta ennen kisoja yllä olevalla ja sillä että tämä on prosessi (lue: välikisat ilman tulosvastuuta), ja miten olisi eräreilua arvioida tulosta vain parin pelin otannalla (verrattuna kokonaisuuteen tai tuttavallisemmin termillä: prosessi).

Ja media sitten peilasi liiton puheita puhumalla opintomatkasta.
Mutta oltiin nyt sitten mitä mieltä hyvänsä näistä leirivalinnoista yms, niin siitä voidaan olla yhtä mieltä, että seuraaviin kisoihin ei kelpaa selitykset kuten "nuori, kokematon joukkue", "välikisat" yms.
 
Viestejä
71
Näitä vanhoja kurrosen sanomisia... olen antanut itseni ymmärtää että ykköskenttä on lukkoon lyöty - tai Ellaa siihen on yritetty istuttaa. Muut kaksi kentällistä on vielä herran hallussa. Ensi kausi on vahvojen näyttöjen aikaa.
 
Viestejä
516
Näitä vanhoja kurrosen sanomisia... olen antanut itseni ymmärtää että ykköskenttä on lukkoon lyöty
Puolitoista vuotta ennen kisoja... uskomatonta. En haluaisi uskoa tuon pitävän paikkaansa, mutta samaan aikaan en olisi yllättynytkään.
 
Viestejä
71
Mitä mieltä olette ajatuksesta, että miehiä mukaellen rakennettaisiin kentälliset liigajoukkueiden kentällisten pohjalta esim. Koovee kenttä, pss kenttä - ei saada koko kentällisiä, mutta pelaajat harjoittelisivay/pelaisivat kauden yhdessä joka korvaisi Suomen vähäistä majuleiritystä?
 
Viestejä
516
Mitä mieltä olette ajatuksesta, että miehiä mukaellen rakennettaisiin kentälliset liigajoukkueiden kentällisten pohjalta esim. Koovee kenttä, pss kenttä - ei saada koko kentällisiä, mutta pelaajat harjoittelisivay/pelaisivat kauden yhdessä joka korvaisi Suomen vähäistä majuleiritystä?
No, tämähän olisi ihanteellisin tilanne mutta tämä vaatisi sen että:
  • a) olisi tarpeeksi laaja ja hyvä materiaali käytössä yhdellä joukkueelle: nythän liitto on luonut painetta naisille siirtymään Ruotsiin kovempien pelien perään - miesten osalta majussa on "vain muutama" ulkomailla pelaava - joten ainoa teoreettinen mahdollisuus olisi johonkin kotimaiseen majukenttään on tyyliin "PSS-kenttä" mutta siinä kaikki. Toki monesta joukkueesta löytyi hyviä kaksikkoja yms.
  • b) pitäisi valmennuksella olla jokin selkeä pelitapa millä pelata ja pelaajatkin ovat ymmärtäneet ja ostaneet sen ja lisäksi seurajoukkuevalmennuskin on valmis siihen...
Miehissä on täysin eri tilanne, koska Classic on käytännössä maailman paras seurajoukkue, ja siellä pelaa kansainvälisestikin parhaat pelaajat ja lisäksi maajoukkuevalmentaja on ollut viemässä majupeluutustaan jo Classic:ssa monta vuotta sitten.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
71
Oliko nyt peräti 32/16 ulkomailla pelaavaa, kahta lukuunottamatta Ruotsissa. Tilannehan lähti käsistä tuon yhden lauseen takia ja eräs pissi omiin muroihinsa. Kuitenkin näkisin, että kotimaan liigan puolesta toivoisi sen pelaajille maajoukkuepaikkoja! Onhan aika hurja tilanne jos nämä 16 on kiinnitetty maajoukkueeseen 😡
 
Viestejä
71
Vähän tässä takkiani kääntelen 😊 Jos suomen naiset voittaisi mm- kisat 3 kertaa putkeen niin montako ruotsalaista pelaajaa tulisi Suomeen - ei yhtään.
Montako on tullut miehiin - ei yhtään! Nämä kurrosen jutut salibandyn nhl liigasta on bullscittiä - kaksi kertaa hävitty oikeilla joukkueilla rankkareilla. Jos me ei uskota omaan tekemiseen, niin voi sanoa hallelujaa fliigalle. Ja mikä on viesti pelaajille - me ei osata - turha taapertaa täällä! Joskus ķäy mìeleßsä että kuka tässä majussa soittaa ßitä ensìviulua ?
 
Viestejä
516
Korona vaikeuttaa varsinkin naisten maajoukkueen kokoontumisia:

Hassua, että päävalmentaja valittaa tästä tilanteesta, kun samaan aikaan kun nimenomaan antanut ymmärtää naisille, että "pitää pelata Ruotsissa jos haluaa kisoihin". Ja nyt sitten ollaan huolissaan liigan tasosta ja miten pelaajat karkaavat muualle...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös