Pääkallo.fi

O2-Jyväskylä 2018-19

Viestejä
4
Mitä on odotettavissa Suomen neljänneksi suurimman salibandyseuran edustusjoukkueelta kaudella 18/19? Mielenkiintoisia tärppejä kauden avaukseen:

1. "Amppareiden" pistelinkojen Lempisen ja Kinnusen vastuu tuloksen tekemisestä kasvaa entisestään V-P Virtasen, Kasperi Kantosen ja Ville Sepposen vaihdettua maisemaa. Kuinka O2 on onnistunut paikkaamaan nämä menetykset? Onko Indiansissa vahvan playoff-kevään viime kaudella pelannut Kaarlo Mahlberg vastaus tähän?

2. Viime vuotinen sopupeliepisodi heijastelee alkavallakin kaudella joukkueeseen päävalmentaja Peltosen toimitsijakiellon muodossa. Onko tilanteesta puhuminen turhaa haihattelua, vai vaikuttaako Peltosen poissaolo merkittävästi joukkueen alkukauteen.

3. Liki tuhat lisenssipelaajaa tekee O2-Jyväskylästä Suomen 4. suurimman salibandyseuran. Onko laaja juniorimateriaali kuitenkaan tarpeeksi laadukas miesten peleissä hyödynnettäväksi? Jos on, kuinka sitä käytetään?
 
Viestejä
29
Olisi niin hienoa nähdä O2:n sementoivan asemansa ylemmän kastin divarijoukkueena ja pääsevän siis jo tällä kaudella kärkiporukoiden joukkoon.
 
Viestejä
1
Valitettavasti taitaa olla aika nostaa tätäkin keskustelua ylös eilisen Cupissa kärsityn tappion jälkeen. Tosiaan 2. divarin Steamersilta pataan ja ulos Suomen Cupista. Peli oli Ookakkosen osalta täyttä koohottamista alusta loppuun ja pelitavassa ei ollut punaista lankaa. Tällaisessa ottelussa yleensä voisi olettaa ylemmän sarjatason joukkueen pelaavaan kontrolloivaa ja pallovarmaa peliä, mutta eilen ei kyllä tunnistanut, kumpi joukkueista pelaa 1. divisioonassa. O2:lle neljäs tappio putkeen ja viikonlopun maaliero surullinen 6-15.

Kuten ylemmissä viesteissä on sivuttu, suuri seura ansaitsisi laadukkaan lippulaivajoukkueen. Miesten edustusjoukkueen toiminta ja etenkin pelitapa vaikuttaa varsin poukkoilevalta ja lyhytjänteiseltä. Ainoa pitkäjänteisyys on viime vuosina tainnut löytyä päävalmentajan valinnasta. Peltonen taitaa valmentaa jo 6. tai 7. kauttaan päävalmentajana, jota ei kyllä joukkueen peliesityksistä huomaa. Puheiden mukaan pelaajistokin on osin kyllästänyt jatkuviin pelitavan muutoksiin. Varmaankin sattumaa, mutta joukkue aloitti kautensa erinmaisesti Peltosen ollessa vielä kärsimässä vielä viime kaudelta saamaansa toimitsijakielto sopupeligatesta.

Materiaali ei ole aivan divarin kärkeä, mutta ehdottomasti sellaista, jolta pitäisi odottaa playoff-paikkaa. Eikö valmentaja saa pelaajistosta kaikkea irti vai miten on mahdollista, että kaikki ns. nimimiehet ovat alisuorittaneet alkukaudesta. Kinnusella toki varmaan ollut vaivoja, kun pelejä on jäänyt välistäkin. Kyllä seuran pitäisi alkaa kartoittaa valmentajavaihtoehtoja jopa kesken kauden, jos peliesitykset ja tulokset jatkuvat menneen viikonlopun tapaisina. Mitenkähän apuvalmentaja Kaasalainen, olisikohan kiinnostusta päävalmentajaksi? A-nuorien mestaruuksia löytyy valmentajana kaapista ja voisi olla eteenpäin pyrkivälle seuravalle samanlainen vaihtoehto kuin esim. Kainulainen ollut Welhoille.
 
Viestejä
39
Kinnusen lähtö Sveitsiin kirpaisee todella amppareita. Oli huikea pelimies. Uudet nimet Tuomas Rautiainen sekä Oscar Salminen happeesta tulevat kyllä loistavaan saumaan. Toivottavasti kausi alkaa normaalisti.😬
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös