Pääkallo.fi

OLS 2018-19 - Dänin keltasinistä dirlandaata.

Viestejä
929
Maalivahdit:
Ville Mestari
Vinski Kivilompolo
Janne Karvonen

Puolustajat:
Mika Kaitera
Olli Wikstedt
Eetu Ijäs
Lauri Tiira
Tommi Wiander
Otto Kurronen (OLS A-juniorit)
Aleksi Porola (OLS A-juniorit)
Viktori Niemi (Blue Fox)

Hyökkääjät:
Tatu Kiipeli
Petri Rantala
Petteri Kääriäinen
Antti Nieminen
Anssi Välitalo
Valtteri Parviainen
Petri Niemelä
Ville Turula
Tuukka Kivioja (LNM)
Mika Hirsikorpi (OLS A-juniorit)
Petri Viittanen (OLS A-juniorit)
Tuukka Haudanlampi (OLS A-juniorit)
Niko Kvist(?)

Uudet: Jani Lipsanen (valmennus), Tuukka Kivioja (LNM), Viktori Niemi (Blue Fox)
Lähtijät: Mikko Saarnio (HC Rychenberg), Eetu Vehanen (Sveitsi, valmennus), Jonatan Tynkkynen (Nurmon Jymy), Antti Suomela (Oilers), Juho Laurila (LNM), Matias Tiira(?), N-P Holappa(?)

Kesän siirtomarkkinoilla OLS oli tänäkin kesänä häviäjien joukossa. Eritoten ykköspakkiparin Saarnio-Suomela menetys kirpaisee. Muutenkin rosteri oheni, kun hyökkäyspäästä menetettiin ketjullinen ns. haalariosaston miehiä. Ihan hirveästi tuossa ei ole tällä hetkellä särkymävaraa ja a-junnujen liigapaikan menetyksen ansiosta sieltäkään ei voida nostaa pelaajia. Farmisopimus on ilmeisesti kuitenkin tulossa LNM:n kanssa. Joukkueen menestys riippuu todella paljon Parviainen-Kiipeli-duon tehoista ja Mestarin maalivahtipelistä.

Jos pitää veikata OLS:n loppusijoitusta, niin joukkue päätyy sijoille 9-11 eli ei pudotuspeleihin, mutta välttää karsinnat.
 

Pipsapossu

Kapeahan tuo rosteri on, varsinkin kärjen osalta. Oulusta on yleensä noussut A-junioreista kelpo pelimiehiä, mutta nyt on sekin puoli vähän köykäisempi tosiaan. Hirsikorpi, Viittanen ja Haudanlampi ovat ihan pelimiehiä, mutta hyppäys liigaan on silti aika raju.

Toivon kyllä, että perinteikäs seura saisi uutta nostetta tämän kauden aikana. Nyt näyttää heikommalta vuosiin.
 
Viestejä
929
Ruonakangas pelasi pikahälytyksellä yhden pelin hajavaihtoja. Eikä hän ollut edustuksen sopimuspelaaja. Huhujen mukaan lopettanut, mutta mitään sen tarkempaa tietoa ei ole. En lisää listaan :)
 
Viestejä
36
Lähtijöiksi myös Ruonakangas? Aika kova menetys mielestäni.
Ruonakangas kuten moni muukin lahjakas pelaaja lopetti kun OLS ei saanut A-juniorijoukkuetta kasaan. Mukava kuitenkin, että Viittanen saa mahdollisuuden näyttää liigatasolla. Tuukka Haudanlampi myös mielenkiintoinen tulokas.
 
Viestejä
10
Maalivahtiosasto kestää tuttuun tapaan vertailun mihin tahansa liigajoukkueeseen, mutta puolustus on hyvin ohut. Jos jompikumpi Wikstedt/Ijäs kaksikosta puuttuu alakerrassa tulee olemaan vaikeuksia lähes mitä tahansa joukkuetta vastaan.

Hyökkäyksen puolella kolmikosta Viittanen/Hirsikorpi/Haudanlampi voi mahdollisesti nousta vastuunkantajia. Ainakin Hirsikorven näen jo läpimurtovalmiina pakkauksena.

Summa summarum ohuen alakerran ja tulos-osaston kapeuden vuoksi OLS tullaan näkemään kaudella taistelemassa suoran säilyjän paikasta.
 
Viestejä
13
OLS pelannut tänää harjoitusottelun KoskRia vastaan. Ei mitään KoskRilta pois, hyvin ovat pelanneet, mutta erittäin mielenkiintoinen ratkaisu Lipsaselta ottaa liigakauden avausviikolla viimeinen preseasonin harjoitusottelu paikallisen kakkosdivarin keskikastin joukkuetta vastaan. Ymmärtäisin jos kyseinen ottelu oltaisiin pelattu kuukausi takaperin ns kesän jälkeisenä ”tunnustelumatsina.” Miettikää jos vaikka SPV pelaisi liigakauden avaukseen valmistavan harjoitusottelun HiPaa vastaan, tai TPS SB Hirvensaloa vastaan #järkikäteen
 
Viestejä
36
Millähän kokoonpanolla OLS pelasi, paikalla olleet voisi kertoa? Peli päättyi kuitenkin 9-8 OLSsin voittoon. Voi olla viikonloppuna kiire liigatason joukkuetta vastaan jos 2-divarijengi tekee 8.
 
Viestejä
271
Näin etukäteen OLSilla tulee olemaan haastava kausi edessä. Muutama kausi sitten näkyvissä ollut kirkas tulevaisuus on kääntynyt vähintäänkin puolipilviseksi. Huippuikäluokista -94 -95 ei ole enää montakaan pelimiestä ringissä. Rosteria on isketty huolella parin viime kauden aikana ja se ei voi olla näkymättä tuloksessa. OLSilla on edustuksessa perinteisesti työteliäitä pelaajia, mutta kirsikaksi kakun päälle tarvittaisiin huipputaitoa. Liigassa joukkueet operoivat melkoisella budjettihaarukalla ja OLS taitaa olla siellä häntäpäässä. Palkkakisassa OLS ei pärjää. Junnutoiminta on laadukasta, mutta näyttää että sielläkin menestys tulee ennemmin joukkuepelin kuin huippuyksilöiden kautta. Voi olla että Oulussa palataan pitkässä juoksussa takaisin jokakeväiseen säilytäänkö vai tiputaanko trilleriin. Mielenkiintoista onkin nähdä millaisen suunnitelman Däni ja Lämsä ovat piirrelleet fläppiin jotta joukkueesta saadaan maksimitulos ulos. Jokainen piste tulee olemaan arvossaan.

Mutta mennään posin kautta. Jokainen peli on uusille kavereille mahdollisuus ottaa vastuuta ja tehdä tulosta. Sarja tulee näyttämään mikä on OLSin paikka salibandykartalla, turha murehtia etukäteen.

Muistaako joku, kuka oli edellinen liigapelaaja, joka on saapunut OLSiin ennen samettikäsi Kääriäistä, jos poisluetaan omat kasvatit?
 
Viestejä
929
Muistaako joku, kuka oli edellinen liigapelaaja, joka on saapunut OLSiin ennen samettikäsi Kääriäistä, jos poisluetaan omat kasvatit?
Olisiko Ville Oksa, joka tuli Trackersista pelaamaan Divaria kaudelle 2010-11? Ja ei tullut ihan ulkomuistista. Nhlfinns.net on kiva kaveri :)

Yleensäkin OLS:iin tulleiden Liigapelaajien lista on aika lyhyt. Vuosituhannen alussa oli vähän enemmän liikettä tännekin päin, mutta sen jälkeen on ollut tosi hiljaista.
 
Viestejä
4,400
Joku teistä voisi käydä avaamassa otteluketjun siitä OLS:n kotiavauksesta. On tässä vielä nelisen päivää aikaa, mutta muistutan jo nyt, niin ei tarvitse sanoa, että "ei kukaan pyytänyt".
 
Viestejä
271
Olisiko Ville Oksa, joka tuli Trackersista pelaamaan Divaria kaudelle 2010-11? Ja ei tullut ihan ulkomuistista. Nhlfinns.net on kiva kaveri :).
Tosiaankin seuralegenda V. Oksa pääsi unohtumaan, oli todella hyvä vahvistus kentällä kuin myöhemmin toimistolla. Nhlfinns.net onkin uusi tuttavuus, mutta lienee ainoa paikka josta saa noin kattavasti peliuran tilastot.
 
Viestejä
36
Joku teistä voisi käydä avaamassa otteluketjun siitä OLS:n kotiavauksesta. On tässä vielä nelisen päivää aikaa, mutta muistutan jo nyt, niin ei tarvitse sanoa, että "ei kukaan pyytänyt".
Voisihan joku varmaan avata, mutta itestä tuntuu jotenkin turhalta avata ketjua muutaman viestin takia. Kauden edetessä jos (ja kun) keskustelu aktivoituu niin sitten. Vai mitä mieltä muut?
 
Viestejä
4,400
Voisihan joku varmaan avata, mutta itestä tuntuu jotenkin turhalta avata ketjua muutaman viestin takia. Kauden edetessä jos (ja kun) keskustelu aktivoituu niin sitten. Vai mitä mieltä muut?
No eikö tämä ole nimenomaan se paras tapa aktivoida sitä keskustelua?
 
Viestejä
4
Lipsanen tuus nyt ite kertoon kuka pakottaa peluuttamaan Kvist-Kääriäinen akselia kun sulla on rosterissa nuoria lupaavia äijiä !?!? joku vois korvata myös Rantalan kakkosessa ei voi kun ihmetellä tuota pupeltamista kyllä joutuu (ikävä kyllä) kausikortin hommanneenakin miettiä jaksaako hallille kauhean useasti eksyä....
 
Viestejä
271
Kautta on menty nyt kokonainen peli ja on syytäkin olla jo huolissaan ; )

Eilen selvisi että Oilers on onnistunut hankinnoissaan mainiosti ja pelaa erittäin hyvää sählyä. Ei tarvitse paljoa ennustajan lahjoja jos veikkaa Oilerssia terävimpään kärkeen liigassa. Joukkueen rakenne on semmoinen että ehkä ei vielä tällä kaudella, mutta tulevina vuosina tavoitellaan Espoossa tosissaan pyttyä.

OLSista iski silmille se mitä pelättiin, ennalta kovempaa vastustajaa vastaan joukkue oli käytännössä aseeton. Pallollista peliä ei saatu rauhoitettua, vaan luottomiehetkin räiskivät kuulaa ränniin sokkona. Lisäksi pisti silmään melkoinen määrä harhasyöttöjä ja pallon menetyksiä. Parempaan pitäisi pystyä ehdottomasti tälläkin porukalla, mutta eilen tasoero oli niin suuri että tuskin semmoista kokoonpanoa tai taktiikkaa olisi löytynyt että kotijoukkue olisi poistunut kentältä voittajana. Luulen että ennakkoon neljällä häntäpään porukalla on ihan oma sarjansa, jossa ratkaistaan ketkä jatkaa liigassa ensi kaudella, kärkijengit ei näille juurikaan pisteitä menetä. OLSin sarjakausi alkaa käytännössä Welhoja vastaan reilun viikon päästä, se ottelu kertoo jo paremmin missä mennään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös