Pääkallo.fi

Pääkirjoitus viikolla 39, Pääkallo-lehti 2/2019

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2,854
Pääkallo.fi:n vuoden toisen viikkolehden pääkirjoitus julkaistaan tiistaina 24.9. ja keskustelua voi käydä tässä ketjussa.
 
Viestejä
177
Hyvä kirjoitus joka herättää kysymyksiä.
Salibandyn kehitys on ollut varsinkin Suomessa ainutlaatuista, vastaavaa harrastajamäärien kasvua ei ole nähty. Lajia ei kuitenkaan arvosteta mediassa kuten perinteisiä palloilulajeja. Esimerkkinä nyt liigan aloitus, ennakkoon ei valtamedia suuremmin herätellyt keskustelua kuten koripallo joka avaa kautensa nyt tällä viikolla. Tässä on oikea haaste salibandyliigan johdolle ja seuroille.
Salibandyn on vanhempien päättäjienkin silmissä vielä aika tuntematon kun harvalla yli 45 vuotiaalla on omakohtaista kokemusta pelaajana tai katsojana lajin elämyksistä. Aika tulee tekemään tässä tehtävänsä salibandyn hyväksi.
Kansainvälinen salibandy näyttää todella vaatimattomalta näin ulkopuolisin silmin.
Edelleen salibandyn vahvuus pitäisi olla nuori ja vauhdikas lajin ilme. Nyt saatu kuva on tunkkainen ja vanhanaikainen.
Olympialaiset ovat turha tavoite tässä vaiheessa kun sielläkin on liikaa vallassa vielä korruptoitunut mennyt maailma. Pitäisi uskoa oman lajin vahvuuksiin eikä ulkopuolisten vaatimuksiin kuten KOK.

Yleensäkin salibandyn perhe voisi olla enemmän yhtenäinen ja myös rohkeampi, ennakkoluuloton, ja itsenäinen tavoitteissaan sekä toiminnoissa.
Ylpeä voi ja pitää olla aidosti jo saavutetusta.
 
Viestejä
37
Tutkailin hieman viime olympialaisissa olleita joukkuelajeja ja niistä "nuorin" oli rantalentopallo. Sitäkin pelattu jo 1920-luvulta lähtien. Muut lajit oli sitten 1800-luvulta tai vielä vanhempia. Tästä vinkkelistä katsottuna salibandy on hyvinkin nuori.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös