Pääkallo.fi

Peter Vesterbacka haluaa salibandylle oman NHL:n

Viestejä
42
Vesterbackalla on salibandylle vahva kasvuvisio. Se on oma NHL, jota pelattaisiin Euroopan ja Aasian alueella, Euraasiassa.

Ajatus kuulostaa lennokkaalta, mutta Vesterbacka korostaa joka välissä kovan työn merkitystä. Perusasiat on pantava kuntoon lajin huipulla.

”Näen, että me pystymme oikeasti tekemään sellaisen NHL-tyyppisen kuvion. Minun roolini on tuoda sellaisia ajatuksia pöytään”, hän kuvailee tehtäväänsä Salibandyliiton hallituksessa.
Poiminta Hesarin haastattelusta: Peter Vesterbacka aloitti urheilu-uransa 70-luvun Porissa – nyt hän haluaa salibandylle oman NHL:n

Aika kovat on visiot Angry Birds -kaverilla salibandylle. Toisaalta hienoa, että siellä pyörii myös tuollaisia tyyppejä, jotka eivät tuijota vain omaa napaansa ja ajatusten rajat tulevat vastaan oman käden kantamalla.

Mitä olette muut mieltä näistä Vesterbackan haaveista?
 
Viestejä
1,507
Miksi ei toimi muuallakin hyvänä harrastelajina? Ei tarvitse osata luistella ja on halpa. Harrastuspuolen leviäminen lienee vain ajan kysymys. Toki tämäkin auttaa varustevalmistajia kasvattamaan bisnestä, ehkä. Kilpapuolen leviäminen ehken haasteellisempaa.
 
Viestejä
12
Mielestäni eurooppalaisen kilpaurheilun hienous on juuri kansallisissa sarjoissa, joihin kuuluu myös sarjanousut ja -putoamiset. NHL:n kaltainen franchise-tyyppinen sarja toimii vain Yhdysvalloissa, jossa suurten kaupunkien välimatkat ovat pitkät ja kaupallisuus on viety äärimmilleen. Joukkueet sitten vain ovat "sieluttomia" bisneksiä, joita fanitetaan joko yksittäisen pelaajan tai logon hienouden takia. Siksihän esimerkiksi amerikkalaisessa jalkapallossa monet amerikkalaiset kannattavat enemmän yliopistosarjojen joukkueita, joissa on sentään jotain tarttumispintaa (esim. entinen opinahjo).

Mikäli salibandy saataisiin leviämään kunnolla Amerikkaan, niin siellähän sitten saattaisi olla änärin kaltainen sarja paikallaan. Kaupallista potentiaaliahan salibandylla on, esimerkiksi perinteisten Coca-Cola™ Moments of the Match -tyylisten pläjäyksien lisäksi voisi olla vaikka Budweiser™ Airhook of the Period -tyylinen juttu. Lavanmittaussäännöt vaan uusiksi niin pääsee Ameriikan jannetähkät ja pavelbarberit viihdyttämään katsojia ilmaveiveillä. Vielä kun tappeluista annettaisiin vain viiden minuutin penaltti ja sarjajohdolta tulisi kannustusta kähinöihin, niin suuren yleisön kiinnostus olisi taattu.

Jos halutaan kansainvälisyyttä ja yleisöä kiinnostavia pelejä eri maiden seurojen välille, olisi mielestäni parempi suunta nykyisen Champions Cupin kehittäminen. Ensiksi kuitenkin pitäisi saada uusia haastajia Suomen, Tshekin, Ruotsin ja Sveitsin ulkopuolisista sarjoista, mikä ei olekaan niin simppeli juttu. Tarvittaisiin aluksi lisää harrastajia ja parempia pelaajapolkuja seurojen sisälle myös pienemmissä salibandymaissa, jotta saataisiin laajemmin pelillistä haastetta huipputasolle. Ehkä joskus lähitulevaisuudessa tämä tapahtuu, onhan salibandy suhteellisen nuori ja kasvava laji.
 
Viestejä
39
Kun on talous turvattu, voi heitellä ihan mitä vaan mediaan. Ehkä aikajänteellä 150-vuotta. Ihan naurattaa, kokeillaan eka saada joku edes lajin ulkopuolelta katsomoon
 
Viestejä
9
Täyttä utopiaahan tuo toki on, mutta en itse ymmärrä, miksi on tavoiteltavaa apinoida sarjasysteemi änäristä. Itse tykkään siitä, että huonoa työtä tekevät seurat tippuvat ja parhaat nousevat ja pelaavat korkeimmalla tasolla.

Vaikka itse vannoutunut urheilun romantisoija olenkin, olen myös sitä mieltä, että franchise-sarjoille on oma paikkansa, joka on juurikin Pohjois-Amerikassa. Siellä saadaan sarjoihin jotain tällaista fantasy-elementtiä, missä on jotain kiehtovaa. Sen sijaan kotoisen kendoliigan tapaiset viritykset ovat aika surullisia.
 
Viestejä
97
Yksi suunta voisi todellakin olla Champions Cupin kehittäminen. Tässä tietysti malli tulisi eurofutiksesta jossa on ne muutamat kansalliset jättiläissarjat (La Liga, Valioliiga jne), jotka keräävät katsojalukuja Cupin ulkopuolella ja sitten ympäri Eurooppaa kansallisesti parhaat jengit pelaa Mestarien liigaa. Tällä hetkellä kyse lienee puhtaasti rahasta, minkä vuoksi lajin tulevaisuudelle olisi elintärkeää suorittaa onnistunut leviäminen vaikkapa Saksaan tai Britteinsaarille. Kun näkyvyys kymmenien miljoonien asukkaiden maissa on saavutettu, voidaan ruveta puhumaan siitä että suuryritykset kiinostuvat sponsoroimaan lajia. Tämä ei ole viiden vuoden projekti, vaan vienee varmasti aikaa vuosikymmenen jos toisenkin. Malli on kuitenkin olemassa enkä näe syytä miksei se voisi salibandyssakin toimia.
 
Viestejä
712
Oma alku kiinnostus vähän laskenut. Ruutuplussaa nyt yrittänyt katsoa, mutta Spv oli aika ylivoimainen Karhuja vastaan eli en sitä viitsinyt kokonaan katsoa sen takia. Eilen olisi kai jännempi peli ollut, mutta minulla ainakin ääni ongelmia lähetyksessä oli ja ruutu meni pimeäksi eli viimeinenkin erä jäi väliin. Liigapaikkakunnalla en nyt ollut tai kovin lähellä, että olisin paikan päälle voinut mennä. Welhot pelejäkin ihan kuin olisi pitänyt olla, mutta nekin oli poistettu lähetyksestä kanssa. Tietokoneeni alle vuoden vanha ja kohtuu tehokas Pentium Gold, joten tuskin siitä kyse.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös