Pääkallo.fi

Poikien MM-kisat Kanadan Halifaxissa 8.-12.5.

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,137
Poikien U19-ikäluokan MM-kisat pelataan toukokuussa Halifaxissa. Tässä ketjussa voi spekuloida MM-kisoja.
 
Viestejä
581
Erittäin ansiokas ja kiinnostava kirjoitus kokonaisuudessaan nimimerkiltä Poss! Voisitko tarkentaa kahta kohtaa : 1) RIG Umeån lukiojengi? ja 2) Mosjo SK:n kyläjengi?
 
Viestejä
242
Ruotsilla on yleiseltä tasoltaan paljon kovempi ikäluokka nyt kisoissa, kuin ikäluokat 96-99. Suomella taas vastaavasti astetta heikompi ikäluokka, kuin kahdet edelliset kisat voittaneet. Ruotsilla on etenkin hyökkäys todella kova ja sieltä löytyy paljon talentteja. Taitaa olla niin, että jo nyt kaikki Ruotsin joukkueen pelaajat pelaavat miesten liigaa tai ykkösdivarissa ja joukkueen ulkopuolella jäi myös useita pelaajia jotka ovat pelaillaat miesten liigassa. Miesten liigassa pelaaminen ei tietenkää kerro suoraan pelaajien tasosta. Suomen joukkueessa on vain 9 pelaajaa, jotka ovat pelanneet pääasiassa miesten liigassa tai ykkösdivarista, joka sekin osittain osoittaa, että Ruotsin joukkue on selkeä ennakkosuosikki. Viimeinen peli tosin päättyi Suomen 5-4 voittoon edellispäivän 2-11 rökaletappion jälkeen, eli kaikki on mahdollista

Ensimmäisenä talenteista mieleen tulee lukiojengi RIG Umeån tähtikolmikko Ahren, Wettergren ja Hedstål. Hampus Ahrenista (00) on puhuttu Ruotsissa jo vuosia ja hän todennäköisesti pelaa kisat ykkössentterinä. Innebandymagazinet valitsi hänet jo kaksi vuotta sitten Ruotsin suurimmaksi talentiksi. Ahren on selkeä pelinrakentaja, jolta löytyy poikkeuksellinen kyky suojata palloa ja pitää sitä omalla joukkueella. Ensi kaudella Ahren pelaa Storvretassa miesten liigaa.

Victor Wettergren (00) on Ahrenin tutkapari, joka on pelannut jo pienestä asti hänen rinnallaan tekemässä maaleja. Tuskimpa valmennus haluaa yhtäkkia rikkoa tätä paria joten Wettergren pelaa varmaankin kisat ykkösketjun vasempana laitana. Wettergrenistä hyvän tekee hänen erinomainen veto sekä kyky tehdä maaleja. Ensi kaudeksi Wettergren siirtyy Faluniin pelaamaan miesten liigaa. Uskon, että ensikausi on ensimmäinen, jonka Ahren ja Wettergren pelaa erillään.

Kolmas pelaaja, jonka nostan esille RIG Umeåsta on Albin Hedstål (00), joka toimii maajoukkueen kapteenina. Hedstål on loistava kahdensuunnan sentteri, joka todennäköisesti toimii joukkueen kakkosnyrkin keskushyökkääjänä. Hedstål pelaa ensikaudella Kalmarsundissa miesten liigaa.

Näiden kolmen 00 ikäluokan tähden lisäksi joukkueesta löytyy kolme nuorempaa 01 ikäluokkaa edustavaa superlupausta Lundmark, Eriksson ja Ruud. Malte Lundmarkin (01) hehkuttaminen alkoi jo viimekaudella, kun hän murtautui kivikovaan Falunin liigajoukkueeseen ja teki siellä 17 pistettä. Tällä Kaudella hän teki runkosarjassa Falunissa 30 otteluun tehot 33+15. Lundmark on rightin puolen maalitykki, jolla on huikea maalintekotaito. Häneltä ei löydy samanlaista lujaa ja näyttävää laukausta, kuin esim. Wettergrenillä, mutta hän osaakin poikkeuksellisella tavalla hakeutua maalipaikkaan ja laittaa pallo maaliin tilanteesta riippumatta. Lundmark on tehnyt u19 maajoukkueessa hienot 13+6 tehot viiteen otteluun!

Sitten käsittelyyn Emil Ruud (01), joka pelaa Örebro Kingsissä miesten liigaa ja oli siellä tällä kaudella joukkueen paras pistemies 43 pisteellä. Ruud ja Lundmark ovat molemmat pienestä Mosjo SK "kyläjoukkueesta" josta on puhuttu paljon Ruotsissa viime aikoina, mutta se onkin sitten toinen juttu. Ruud on pallotaituri jolta voi odotta pelissä useita "kärkineuloja" joita hän viljelee yllättävissäkin paikoissa. Ruudin pelityyli on näyttävä, mutta kuitenkin hyvin tehokas. Hän pelaa oikeana laitana.

Viimeisenä joukkueen superstarana esittelyyn IK Siriuksen Filip Erikssonista (01), joka oli häikäisevän hyvä tänä vuonna Ruotsin miesten liigassa. Eriksson oli pistepörssin seitsemäs 66 tehopisteellä. Eriksson on hyvin monipuolinen rightin vasenlaita hyökkääjä. Erikssonista erinomaisen tekee se, että hän hallitsee loistavasti pelin pallollisena hyökkääjänä. Nuorten maajoukkueessa on kuitenkin ollut takkuisempaa huolimatta loistavasta kaudesta miesten liigassa. Todennäköisesti Eriksson ainakin aloittaa kisat kolmosketjun vasempana hyökkääjänä, koska Wettergren ja Lundmark ovat ylempana nokkimisjärjestyksessä.

Jos nyt haluaa vielä vähän lyhyempää listaa niin tuosta kuusikosta selkeästi erottuu supertalentteina Malte Lundmark, Hampus Ahren ja Filip Eriksson. Minun mielestäni vielä juuri tuossa järjestyksessä.
Ihan mielettömän mielenkiintoinen ja laaja katsaus, kiitos paljon erittäin yksityiskohtaisesti kirjoitetusta pelaajalistasta!

Voiko tästä puhua jopa yhtenä kaikkien aikojen ruotsalaisikäluokista?
 
Viestejä
242
Kiitos @Poss jälleen todella laajoista vastauksista! Mistä olet saanut näin tarkan käsityksen Ruotsin junnuista? Asutko Ruotsissa vai seuraatko vain paljon Ruotsin junnusarjoja, junnuja ja medioita?
 
Viestejä
581
Tietääkö kukaan, että pelataanko Ruotsissa lainkaan valtakunnallisia junnusarjoja tyyliin ASM, BSM, C1SM ja C2SM vai pelataanko siellä ainoastaan aluesarjoja, jotka sitten höystetään valtakunnallisilla lopputurnauksilla? Ymmärtääkseni aika pitkälle näin on. Äkkiseltään luulisi, että suomalaisjuniorit saisivat kauden aikana melkoisen määrän enemmän kovia pelejä kuin ruotsalaisjuniorit, mutta luultavasti ruotsalaiset tietävät mitä tekevät. Toki ymmärrän, että Ruotsi on Suomea isompi maa.
 
Viestejä
3
Tietääkö kukaan, että pelataanko Ruotsissa lainkaan valtakunnallisia junnusarjoja tyyliin ASM, BSM, C1SM ja C2SM vai pelataanko siellä ainoastaan aluesarjoja, jotka sitten höystetään valtakunnallisilla lopputurnauksilla? Ymmärtääkseni aika pitkälle näin on. Äkkiseltään luulisi, että suomalaisjuniorit saisivat kauden aikana melkoisen määrän enemmän kovia pelejä kuin ruotsalaisjuniorit, mutta luultavasti ruotsalaiset tietävät mitä tekevät. Toki ymmärrän, että Ruotsi on Suomea isompi maa.
Ruotsissa pelataan mielestäni alueellisisa sarjoja ihan vielä A-ikäisinä. Lopputurnauksista ei sitten ole niin tietoa.
 
Viestejä
390
Ruotsissa pelataan mielestäni alueellisisa sarjoja ihan vielä A-ikäisinä. Lopputurnauksista ei sitten ole niin tietoa.
Viikko sitten Växjössä pidettiin kolmipäiväinen turnaus Innebandyfesten 2019, jossa ratkaistiin Ruotsin mestaruus sarjoissa Pojat 16, Naisjuniorit 17, Miesjuniorit 18 sekä Naisjuniorit 18. Lisäksi 16-vuotiailla oli tammikuussa piirijoukkueiden ruotsinmestaruusturnaus, jonka pojissa voitti Itä-Götanmaa (Östergötland) ja tytöissä Tukholma (Stockholm).
 

yyz

Viestejä
308
Ei ne latvian junnut kovin huonoja ole👍
Eivät ole ei, joskaan ei ErVikään nyt lähestulkoonkaan parhaalla miehityksellä ollut liikkeellä.

Tuossa Latvian ryhmässä on ymmärtääkseni pari ukkoa, jotka ovat esiintyneet ihan miestenkin MM joukkueessa.
Latvia kuuluu siihen kolmen sakkiin, jotka kamppailevat sijoista 3-5 (Sveitsi ja Tshekki ovat sitten ne loput) ja pelaajat ovat varsin työteliäitä ja yrittävät ihan pelatakin hyökkäysalueella, eivätkä vain roiski menemään.
 
Viestejä
390
Tätä Nemo Sipilä casea kun on seurannut, niin sopimuksen "purku" tapahtui juuri niillä näppäimillä, kun U19 joukkue teki välilaskun Islantiin Kanadan matkallaan. Koska U19 maajoukkueen päävalmentaja, joukkueenjohtaja ja fysioterapeutti on Turusta, niin Sipilä pelaa melko todennäköisesti ensi kaudella Tepsissä;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös