Pääkallo.fi

Puolivälieräsarja FBC Turku-Tiikerit

Välieriin etenee?

  • FBC Turku

    Ääniä: 21 51.2%
  • Tiikerit?

    Ääniä: 20 48.8%

  • Äänestäjiä
    41
#2
Seppo Talon analyysi playoff-parista FBC Turku- Tiikerit.

FBC Turku rallatteli Loka-Marraskuussa peräti yhdeksän pelin voittoputken, ja näytti selvältä suosikilta Divarin voittajaksi. Sittemmin ei olekaan mennyt ihan niin hyvin, sillä vuodenvaihteen viidestä ensimmäisestä pelistä lapaseen jäi vain 1 voitto, mutta kevättä kohti joukkue on parantanut menoaan- mutta ei niin paljon kuin moni olisi osannut odottaa. Mikko Stenforsin loukkaantuminen tuli pahaan saumaan, ja kun vuodenvaihteen jälkeen myös Jani Hyytiäinen on ollut enemmän tai vähemmän pois niin se on näkynyt Turun pelissä yllättävän paljon. Joukkue on selkeästi neljästä ensimmäisestä kotiedun omaavasta joukkueesta kapeimman kärjen varassa, mutta kärki on sitten sitäkin terävämpi. On pelejä jotka Hyytiäinen- Miikka Sokka- Aleksi Havia kentällinen voittaa joukkueelle yksin. Pudotuspelien kaksi ensimmäistä rundia kun pelataan paras kolmesta, niin jokainen peli on erittäin tärkeä. Näin ollen Perttu Kytöhonka joutuu kuormittamaan timanttejaan enemmän kuin muut joukkueet, etenkin jos joukkue jää ottelun alkuvaiheissa tappioasemaan. FBC Turulle tarjottiin pitkään parempaa runkosarjasijoitusta mutta etenkin yllättävä kotitappio jatkoajalla NJ:lle (jolla tosin oli ottelussa panosta, tällainen vastustaja ei ole helpoin mahdollinen) ja sitä seurannut vierastappio LNM:lle sotkivat Turkulaisten suunnitelmia niin paljon ettei tasainen divari antanut tätä anteeksi.

Kotietu tuli, mutta vastustajaksi tuli se mikä ei muille kelvannut, eli Tikkurilan Tiikerit. Tiikereiden itseluottamusta hivelee varmasti se tosiseikka, että seitsemmänneksi sijoittunut joukkue ei kelvannut Rangersille, Niittareille eikä NST:lle. Perusteet olisi mukava nähdä, sillä joku olisi varmasti kevään kapinoihin halunnut valita joukkueen joka purjehti runkosarjan lopun viiden pelin tappioputkessa, ja jonka kirkkain tähti pistepörssin voittanut Joakim Lund sai näissä peleissä kasaan vain tehot 3+0, toki pelaten vain kolmessa ottelussa viidestä. Huomioitava toki on, että viidestä tappiosta vain Tor-häviö tuli kolmen maalin erolla, kaikki muut olivat maalin pelejä. Joka tapauksessa playoffeissa olisi päivän kunto saatava kohdilleen heti laakista kun pelataan paras kolmesta, joten onnistumiset ja voitot runkosarjan loppuun varmasti olisivat maistuneet playoff-peleistä kokemattomille Tiikereille. Jotenkin Tiikereistä huokui masu täynnä efekti, eikä sellaista tappajan vaistoa enää löytynyt runkosarjan päätöspeleihin kun playoff- paikka oli varmistettu. Tämä on sinänsä täysin ymmärrettävää, sillä Tiikerit on nuori tulevaisuuden joukkue, joka pelaa ensi kaudella todennäköisesti edelleen nousujohteisesti, jollei Indians poimi Jokke Lundia riveihinsä. Lundin korvaaminen on äärimmäisen hankalaa jos näin käy, mutta muutoin nuori joukkue kehittyy edelleen ja valoisia hetkiä on luvassa Miro Mäkelälle joka aloittaa ensi kaudella vastuuvalmentajana Tommy Heleniuksen tilalla. Mäkelä on erinomainen valinta, sillä hän on tuttu luottokoutsi useille Tiikerien junioriputken läpikäymille pelureille ja tältä osin tuttuus on ehdottomasti joukkueelle etu jatkossa, eikä haitaksi ole sekään että Mäkelä on ollut Heleniuksen kakkosena jo parin divarikauden ajan. Siinä on ollut hyvä oppia lisää divarin lainalaisuuksia.

Runkosarjassa keskinäiset kapinat päättyivät näiden joukkueiden osalta tasan 1-1. Ehkä jos jommalla kummalla on hienoinen henkinen yliote nimenomaan keskinäisten osalta, niin tässä kategoriassa maininnan saa Tiikerit. Turussa ottelu päättyi 9-6 BeeCeelle, mutta Tammikuinen tukkapölly Tikkurilassa on varmasti mielessä kun Keltaisten bussi valuu Sunnuntaina Tiksin urheilutalon pihaan. 8-0 lukemat eivät jättäneet selittelyille sijaa, tappio oli FBC:lle ehdottomasti kauden rumin ja tähän seikkaan on helppo nojata kun ilmoittaa ettei Tiikerit todellakaan olisi ollut FBC:n valinta tanssipartneriksi , jos valintaan oikeuttava sijoitus olisi Turkuun tullut. Joka tapauksessa sarjassa kohtaa kaksi joukkuetta, jolla kummallakaan ei ole liiaksi kokemusta kevään isoista peleistä, poislukien Turun kokenut kaksikko Hyytiäinen- Sokka ja Erässä liigaa aikanaan pelannut hyvän divarikauden pelannut Tomi Palin. Miika Iskanius on mahdollinen sarjan jokeripelaaja niin hyvässä kuin pahassa. Jos kasetti kestää tiukan pelin paineet voi tapahtua kentällä hyviä asioita, mutta Jekyll & Hyde tyypillisellä pelaajalla voi myös kihahtaa mahdollisen ratkaisevan jäähyn arvoisesti.

Tiikereiden kohdalla kohtalonkysymys on se, kuinka nopeasti ja hyvin joukkue pystyy löytämään taas viiden tappion jälkeen pelitavan ja asenteen jolla palataan voittokantaan. Tappioputkilla on monesti tapa syventyä, ja mikäli maha todellakin on jo täynnä playoff- paikan ansiosta on joukkueella vaikeat iltapuhteet Turkulaisia vastaan, joilla on kuitenkin mielestäni selkeä tavoite mennä päätyyn saakka. Sepon arvio on silti, että sarjassa mennään Game 3:seen ja siellä ottelun ratkaisevat joukkueiden johtotähdet. Onnistuuko tuossa arki-ottelussa paremmin Turun ykkösvitja vai Tiikerien ykkösvitja? Kumpi pystyy kannattelemaan joukkuettaan silloin paremmin kun panos on tapissaan? Tässä otteluparissa odotettavissa on paikalle myös paljon yleisöä molemmilla paikkakunnilla, joten hienot kevään karkkipäivät ovat joukkueille luvassa kun divarin puolivälieräsarjat polkaistaan käyntiin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
61
#8
Vau! FBC:n päävalmentaja kommentoi twitterissä, että "Kiitos @FBCTurku edarin jätkät kaudesta 18-19 ja onnea @Tiikerit ansaitusta jatkopaikasta. Parempi ja yhtenäisempi joukkue jatkaa välieriin." Eli oman joukkueen yhtenä ongelmana oli siis YHTENÄISYYS, ei pelkästään huonommuus. Ymmärrän että kommentoidaan toisen joukkueen olleen parempi (nyt tällä kertaa tms.), mutta oman joukkueen muihin ongelmiin kommentointi on aika erikoista. Varsinkin kun toi joukkueen YHTENÄISYYS on sellainen juttu, joka pitkälti kuuluisi päävalmentajan hoitaa kuntoon.
 
#9
Ehkä Pertun on hieman vaikea myöntää, että nimenomaan taktisesti parempi joukkue meni jatkoon?

Runkosarjan loppuhan jo ennusti pikaista playoff-visiittiä. Peli ei kehittynyt koko kauden aikana mihinkään. Mielikuvituksetonta ja harmaata virkamiessählyä.

Totta Perttu siinä mielessä puhuu, että toinen joukkue näyttää yhtenäisemmältä kun siellä pelaajat menivät kentälle nauttimaan pelistä ja keltainen joukkue näytti siltä että pelaajat menivät kentälle vain suorittamaan.
 
Viestejä
29
#10
Twitteristä (kohojr) löytyy video tilanteesta, täysin tahallinen ja harkittu keihästäminen. Mistäköhän FBC olisi halunnut valittaa? Liian lyhyt tuomio? FBC:n toimistolla ei näköjään kunnioiteta vastustajaa eikä peliä.
 
#12
Kyllä toi vuolakin on lapsi. Miksi tarvii edes kommentoida julkisuuteen. Hamekangasta tälle vuolalle
Onko Turussa jotain traumoja liittyen hameisiin, vai mistä tää väsynyt provoilu sikiää?

Vuola varmaan kommentoi siksi, että Pääkallo ilmeisesti kysyi asiaa häneltä. Ja sinunko mielestä on väärin korjata, jos joku avautuu sinusta julkisuuteen jotain hatusta vedettyä paskapuhetta?
 
#13
En ole Turusta, enkä kannata Turkua. mutta näetkö muissa lajeissa tälläistä kitinää? Voin vastata että et näe. Vuola roolissaan saa palautetta roolissaan tekemistä asioista, Ei ihmisenä. Musta meni molemmilla naurettavuuteen, mutta Vuola roolissaan pitäisi olla ilman tunteita ja toimia vain sen mukaan mitä häneltä odotetaan. Minusta näyttää että vuola on tälläisillä ulostuloillaan epäpätevä hoitamaan tehtäväänsä.
 
Tykkää tästä: Jabi
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.