Pääkallo.fi

Puolivälieräsarja Rangers-O2-Jyväskylä

Välieriin etenee?

  • Rangers

    Ääniä: 21 80.8%
  • O2-Jyväskylä?

    Ääniä: 5 19.2%

  • Äänestäjiä
    26
Viestejä
1
Ottelusarja ratkeaa jo kahteen ensimmäiseen otteluun. Ensimmäisessä kohtaamisessa pommarissa Rangers syttyy ja pyyhkii amppareilla täysin mattoa. Toisesta ottelusta odotan 1-2 maalin peliä, mutta rangers ottaa jatkopaikan viimeistään jatkoajalla.
 
Viestejä
91
Rangers- 02 Seppo Talon analyysi:

Kirkkonummen Rangers venyi runkosarjan viimeisessä LNM-kotiottelussa kuin HubbaBubba, ja 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä syntynyt Atte Silvennoisen 5-5 tasoitus antoi Rangersille divarin playoffien ensimmäisen valitsijamiehen paikan. Rangersin luotosta joukkueen leveyteen kertoo myös se seikka, että vain kahdeksassa pelissä tehot 1+1 ennen LNM-peliä iskenyt Silvennoinen oli ylipäätään kentällä kun joukkue haki vimmatusti sitä helpottavaa runkosarjan voiton varmistavaa kihausta. Joukkue oli tappiolla ensimmäisessä erässä Liminkaa vastaan jo 0-4, ja LNM:n voitto olisi keikauttanut divarin kärkijoukkueiden voimasuhteita siten että LNM olisi tällöin valinnut ykkösenä ja Rangers toisena. Nousijajoukkue Rangersin upeasta runkosarjakaudesta kertoo se tosiseikka, että joukkue ei kertaakaan sortunut suurempaan kuin kahden pelin tappioputkeen, ja näitäkin tuli vain kaksi kipaletta. Joulukuussa ensin joukkue hävisi Tor+ Merikoski akselille peräkkäin ja Tammikuussa sitten "paikalliskilpailijoilleen" Tiikereille ja ÅIF:lle peräkkäisissä väännöissä. Tämä tammikuinen tupla oli uskoakseni pääroolissa, kun Rangers valitsi playoffiin kaverikseen nimenomaan hieman kauempana majapaikkaansa pitävän ryhmän. 02 sukelsi puolestaan tasaisesti koko Marraskuun, häviten kaikki viisi Marraskuun kamppailuaan. Joulutauon jälkeen Ilkka Peltosen suojatit puolestaan petrasivat huomattavasti, ja viimeiset kymmenen sapelinkalistelua tarjoilivat amppareille peräti seitsemän voittoa ja näin ollen paikka pudotuspeleissä varmistui pisteen erolla Jyväskyläläisjoukkueen riemuksi. 02 ei missään nimessä ole huono ryhmä, ja jos joukkueen runko säilyy yhdessä plus joukkueeseen saadaan muutama täsmävahvistus, on joukkue nousevan statuksen divarijoukkue jatkossa.

Keskinäiset kamppailut runkosarjassa menivät Rangersille voitoin kaksimuna. Rangers voitti kotiottelunsa selkeähköillä 8-3 lukemilla, joskin pitää muistaa että Rangersin kotipesässä oli moni muukin joukkue purjeessa kauden aikana. Vain Tor, Josba ja päätöskierroksella LNM onnistuivat viemään pisteet Pommarista mukanaan, Liminka tosin vasta pitkän kaavan jälkeen. 02 puolestaan taisteli kotiottelussaan Rangersia vastaan kelvollisesti, mutta Teppo Salon maali viisi minuuttia ennen täyttä aikaa sammutti Ampparien lamput sillä kertaa. Tuossa ottelussa kuitenkin 02 nousi 5-5 tasatilanteeseen peräti 1-5 takaa-ajotilanteesta, joten tarkkana saa Rangers olla etenkin Sunnuntaisessa 02:sen kotimatsissa. Myöskin 02 voitti keskinäisen kotiottelunsa laukaukset, joten mahdollisuus joukkueelle pitää antaa, etenkin kun pelataan vain trapetsimaisella paras kolmesta systeemillä. Paras kolmesta antaa tietenkin paremmin sijoittuneelle kotiedun, mutta jos Rangers onnistuu sössimään kotiottelunsa jollain ilveellä, niin paras kolmesta sarjassa ollaan välittömästi selkä seinustaa vasten ja kahden perättäisen pakkovoiton edessä. Ensimmäisessä ottelussa Pommarin vahva kotietu ja Lauantai-illan huuma antaa Sepon mielestä Rangersille selkeän edun, ja pienoinen ihme on jos loppusummerin soidessa tuulettava joukkue on väriltään oranssi. Sunnuntaille jaot tasaantuvat ja on 50-50 peli, palaako kiertävä sirkus vielä kertaalleen Etelä-Suomeen. Rangersin maalilla avannee sellainen veijari kuin Jens Beijari. Valinta kohdistunee Beijariin etenkin siksi, että runkosarjassa tehot 0+4 kasannut maalivahti voi olla yksittäinen sarjan jokeri, jos joukkue pystyy hyödyntämään tämän vihaiset pelinavausheitot esim ylivoimahyökkäyksiksi.

Seuraa heitä: Ottelusarjassa on muutamia erittäin kiinnostavia pelaajia. Tuomas Savukoski on yksi heistä. Liigaa useana kautena pelannut Savukoski oli "kokemattomalta" nousijajoukkueelta todellinen täsmähankinta, ja mielestäni fiksu sellainen. Vaikka Rangersin joukkue oppi divarin lainalaisuudet todella mainiolla tavalla, kokemukstakin tarvitaan ja sitä tarjoavat Savukoski ja vaikkapa Erik Helenius. 22 ottelussa Savukoski kairasi tehot 9+10 = 19, ja jäähysaldokin näytti tälle miehelle erittäin maltillisia 14 minuutin lukemia. Savukoskelle kävi aika lailla samalla tavalla kun aikanaan lätkän sm-liigassa kovia tehoja mättäneille huippupelaajille Jokeri-siirron jälkeen. Tehot tippuivat, mutta joukkue menestyi silti. Tämä ei siis ole missään nimessä huono asia, vaan Rangersin leveys on suorastaan pelottavaa sorttia. Savukoski syttyy aivan satavarmasti kevään peleihin, ja on Rangersin täsmäase mikäli malttaa pysyä pois toimitsijapöydän vieressä olevilta tuoleilta. 169 maalia oli runkosarjan joukkueista selkeästi paras tehtyjen kaappien saldo ja kun plusmiinuksessa vain yhden pelin pelannut Joel Laiho oli ainut pakkasen puolen pelaaja, niin tätä tilastoa vasten Rangers on erittäin vaikeasti niistettävissä. Rangersilla oli peräti kymmenen kappaletta yli 16 pinnaa tehneitä pelimanneja kun taas esimerkiksi NST:n kymmenneksi tehokkain pelaaja kasasi 6 pinnaa, ja FBC Turun kymmenenneksi paras 9 paunaa. Vain LNM:llä leveys kymmenen parhaan pistemiehen osalta oli Rangersin luokkaa, mutta Rangersin kärki on LNM:mää pykälän verran terävämpi. Samuli Alaluusuan ja Iiro Kinnusen reppuselkään ottoa odotetaan varmasti omissa joukkueissa, mutta pudotuspeleissä saattaa olla että etenkin Rangersista löytyy ratkaisupelaaja niin sanotusti puskista. Alaluusuan kohdalla ei olisi suoranainen ihme, jos hän ei olisi jo nyt liigaseurojen kiikarissa. Pitää esimerkiksi muistaa että Oilersin liigaringistä kokemusta omaava Kristian Lamminen pelasi vain puolet kaudesta, ja parantaa varmasti pelien koventuessa. Liigaringin reeneissä on varmasti ollut ainakin paikka paikoin kovempi tempo kuin divarin kamppailuissa.

Seppo ennustaa että Rangers valitsi vastustajansa oikein perustein, ja tämä peruste on se että 02 oli pudotuspelikokemukseltaan kaikista heikoin niistä joukkueista joita tarjottimella oli. Tässä vaiheessa valtaosa salibandykansasta ennustaa Rangersin jatkoonmenoa, mikä on lähtökohdat huomioonottaen perusteltu vaihtoehto. Otteluparien ennustaminen vaikeutuu sitten jo seuraavalla rundilla olennaisesti, kun nähdään joukkueiden todellinen nousutahto ja päivän kunto. Rangers hoitaa ensimmäisen matsin muutaman byyrin erolla ja Sunnuntaisen matsin alku kertoo sen onko 02:sella vielä palaa haastaa runkosarjan kukkulan kuninkaat ja siirtää sarjan ratkaisu Kirkkonummen kiimaiseen game 3:seen. Seppo veikkaa että 02:nen hankalan marraskuun jälkeen on niin tyytyväinen playoffs paikkaan, ettei se pysty haastamaan nälkäisempää Rangersia. Lisänyanssina mainittakoon että paljon ratkaisee se, paljonko joukkue haluaa taistella Ilkka Peltosen pitkän valmennusuran viimeisen vaiheen eteen ja Peltosen joukoissa. Vaihtoehtoja on kaksi, joko taistellaan viimeiseen saakka jolloin 02:sen yllätysmahdollisuus nousee parin piirun verran tai sitten osa pelaajistosta jo siirtää katseet Joonas Kaasalaisen alaisuuteen ja tulevaisuuteen. Onkin arvoitus miten joukkue ottaa aikaisen valmentajanvaihtouutisen joka koskee seuraavaa kautta. Historia tuntee että tähän on reagoitu välillä toisella, ja välillä toisella tavalla. Toinen matsi menee arvioini mukaan jatkoajan jälkeen jommallekummalle, ja mikäli pelataan kolmas matsi se on ensimmäisen toisinto. Näin ollen välieriin matkaa Rangers, ja Peter ja Benkku Dahlgrenin loiston ajat palaavat Kirkkonummelaisten urheiluromantikkojen unelmiin samalla kun toivo jopa liigapaikasta nousee pykälällä välieräpaikan ansiosta.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös