Pääkallo.fi

Runkosarjasijoitusveikkauksia

Viestejä
6,977
Jokaisella tuntuu olevan joku mielipide, niin kootaanpa niitä tähän. Tässä oma veikkaukseni runkosarjasijoituksiksi:
1. Classic
2. Indians
3. SPV
4. TPS
5. Nokian KrP
6. Happee
7. EräViikingit
8. Oilers
9. LASB
10. Steelers
11. Karhut
12. OLS
13. Koovee
14. Welhot
 
Viestejä
14
Tuo Indians on aika mielenkiintonen valinta. Niillä on kuitenkin selvästi viime kaudesta heikentyny materiaali.

Oma veikkaus runkosarjaan:
1. Classic
2. Nokian KrP
3. TPS
4. Oilers
5. ErVi
6. SPV
7. Happee
8. Indians
9. LASB
10. Steelers
11. Karhut
12. Koovee
13. SB Welhot
14. OLS

Sen verran sanon, että on kiva nähä taas kärkipää jossa on jännitystä (Classicin jälkeen). Sen sijaan pohjalla oleva nelikko on materiaaliltaan Divari-porukoita, joista oikeestaan kuka vaan voi tippua.
 
Viestejä
13
Oma veikkaukseni:

1. Classic
2. Nokian KrP
3. Indians
4. SPV
5. TPS
6. Oilers
7. ErVi
8. Happee
9. LASB
10. Steelers
11. KooVee
12. SB Welhot
13. Karhut
14. OLS

JA mitä tuohon Indianssin sijoitukseen tulee, niin heillä on nuori ja nälkäinen joukkue. Vaikka rinki on kapea niin uskon että tulevat olemaan top5 runkosarjan jälkeen. Tosiaan Classicin jälkeen tuonne sijoille 10 asti on tiukkaa ja mitä vaan voi tapahtua.
 

Pipsapossu

1. Classic
2. SPV
3. TPS
4. Nokian KRP
5. Happee
6. Oilers
7. ErVi
8. Indians
9. Steelers
10. Karhut
11. LaSB
12. SB Welhot
13. Koovee
14. OLS
 
Viestejä
21
1. Classic
2. Öljy
3. SPV
4. TPS
5. ErVi
6. Happee
7. KRP
8. Indians
9. LaSB
10. Steelers
11. OLS
12. Karhut
13. Welhot
14. Koovee
 
Viestejä
1,218
1. Classic
2. Krp
3. Oilers
4. TPS
5. ErVi
6. SPV
7. LASB
8. Happee
9. Indians
10. Steelers
11. OLS
12. Karhut
13. Welhot
14. Koovee
 

Mahoney

Classic
Nokia
Ervi
Tps
Happee
Oilers
Spv
Indians
Steelers
Lasb
Ols
Koovee
Welhot
Karhut
 
Viestejä
16
1. Nokian KRP
Muihin haastajiin verrattuna maltillinen vaihtuvuus ilman selkeitä menetyksiä, ja uudet vahvistukset kuten Rantala ja Kovanen ovatkin toisilleen jo entuudestaan tuttuja. Ykkösketjua lukuunottamatta varsin nuori joukkue jolla varmasti riittää nälkää anastaa runkosarjan ykköspaikka itselleen. Saa kohtalaisen helpon startin kauteen ja MM-kisojen mahdollistama "lisäharjoittelu" ja rasituksen puute voi olla kovassa huudossa vuodenvaihteen jälkeen, jolloin KRP:n kalenteri on haastavin; Karhut (V), Oilers (K), Erä (V), Classic (K), Erä (K) ja Happee (V).

2. TPS
Paljon vaihtuvuutta eteenkin kärkiketjujen osalta, joista moni kuitenkin paluumuuttajia minkä olettaisi helpottavan mukautumista. Pelitavan muodostuu huomattavasti hyökkäys voittoisammaksi kokeneiden maalintekijöiden johdolla kauden edetessä, ja vahva puolustuspelin identiteetti helpottaa mikäli alkuvaiheessa on ongelmia koneen käyristymisessä. Muutamaa kovaa back-to-back kärkikamppailua lukuunottamatta kalenteri on hyvin tasainen ja hallittavissa. MM-kisat lisäävät maileja ainakin Kailialalle ja Stenforsille, mihin joukkueen parantunut leveys helpottaa. Ratkaisevampaa onkin pitää Kailiala kunnossa koko kauden mittaan.

3. Classic
Edelleen mestariehdokas numero yksi, mutta jää runkosarjassa pronssille. Classic on viimeisten kausine aikana liiga, suomen cup ja Champions cup pelit mukaan laskettuna pelannut käytänössä maksimimäärän pelejä mitä vuoteen mahtuu. Tuleva kausi tulee niinikään pitämään sisällään yllämainitut sekä MM-kisat vähintään kentälliselle avainpelaajia. Toivon mukaan tottakai loukkaantumisilta vältyttäisiin, mutta mitä tulee pelien määrä ja Nykyn maajoukkueeseen ajamaan pelityyliin, tulee avainpelaajien suorituskyky olemaan koetuksella. Suomen parhaan juniorimyllyn tuoreimmat tuotokset eivät riitä yksinään paikaamaan, ja näinollen Classicilla ei välttämättä ole finaalisarjassa kotietua.

4. Oilers
Öljymiesten uudistus projektin toinen kausi tulee kantamaan hedelmää, ja omissa papereissa Oilers tulee olemaan sarjan maaliahnein joukkue. Uudet värväykset ovat näytönhaluisia, tutussa valmennuksessa ja tuovat mukanaan tervettä kilpailua pelipaikoista mikä on mahdollistanut ns. "höntsä osaston" tiputtaminen pois kun kesällä on alettu tekemään tosissaan töitä. Yhteenhitsautuminen nuorella ryhmällä vie varmasti aikaa, ja loka-marraskuun vaihteen rupeama; Happee, Classic, TPS vieraissa ja SPV kotona, voi tulla liian äkkiä vastaan. Helpompi kalenteri vuodenvaihteen jälkeen tulee nostamaan Öljymiehet kovaan lentoon kevättä kohti.

5. SPV
Loistavat täsmähankinnat pahimpiin kipupisteisiin tekevät peliveljistä vahvan haastajan kärkinelikkoon. Suurin kysymysmerkki on eittämättä avainpelaajien kunto. Hankkion loukkaantumishistoria on surullisenkuuluisa, ja ilman hänen panostaan on maalintekovastuu liikaa ykköskentän varassa, jolla on jälleen vuosi enemmän mittarissa. Puheita uudistuneesta harjoittelun kultuurista ja aktiivisemmasta pelitavasta on kuultu ennenkin, ja materiaalia katsoessa herää kysymys miten aktiiviseen palamiseen pelaajistolla riittää kykyjä. Tämä on kuitenkin vahvin SPV ryhmä aikoihin, ja mukiinmenevä kalenteri jossa suurin osa back-to-back peleistä kärkijoukkueita vastaa pelataan kotona luo uskoa tulevaan.

6. EräViikingit
Fuusion tuomat "suuripuheisuudet" ovat muisto vain, mutta Ervi nauttii kuitenkin edelleen molempien edellisten seurojen traditiosta vahvan valmennus osaamisen ja laadukkaan juniori tuotannon muodossa. Pelitapa tulee luultavimmin olemaan puollustusvoittoinen, mutta joukkueesta löytyy useampi potentiaalinen 20+ maalinsylkijä, joista erityisesti Laasonen ja Nuutinen ovat omassa seurannassa. Puolustuksessa on edelleen Tommi Aron mentävä aukko, ja jää nähtäväksi tuleeko Kapanen pelaamaan eneäämmän pakin tontilla myös MM-kisoja ajatellen. Oilers (V), Happee (K) ja TPS (V) voi pahimillaan olla tyly herätys kauden alkuun, minkä lisäksi joukkueella vuodenvaihteen jälkeinen rupeama; TPS, SPV, Nokia (K) ja OLS, Nokia, Classic (V) tulee myös olemaan kova paikka. Aineksia on mutta saako Ahonen sapluunan kuntoon jo tänä vuonna.

7. Happee
Kaikki kunnia Mika Kohoselle ja hänen uransa joutsenlaulu kaudelle, mutta hänestä ei yksin ole täyttämään Junkkarisen ja Tikan jättämää aukkoa Happeen takalinjoilla. Pikemminkin pelkään että hänelle annetaan Helsinborgin tapaan liian suuri rooli tasakentällisin, mikä yhä nopeatempoisemmassa ja eteenkin Happeen tapaisessa ailahtelevasti puollustavassa joukkueessa tulee kauden mittaan kostautumaan. Nähtäväksi jää myös miten tehokas Kauko tulee olemaan ilman monivuotista tutka-pariaan. Joukkueen menestys tuleekin pitkälle olemaan nuorimman Kotilaisen ja Mannisen maalinteon varassa, ja kunhan Tuomaala tervehtyy voi hän vuotavamman puolustuksen takana ottaa seuraavan askeleen kohti liigan ehdotonta kärkeä.

8.
Ilman kesällä koettuja menetyksiä nostaisin Inkkarit vähintään pykälää ylemmäs, mutta realiteetit ovat karut. Vahvan ykköskentän takana on nyt totisesti hakusessa vastuunkantajat, ja vaikka uudet tulokkaat ovat divarissa ja junioritasolla vahvoja otteita näyttäneetkin on liiga kuitenkin oma juttunsa. Osaava valmennus sekä avainpelaajien taso nostaa Indianssin ylitse muiden haastajien pudotuspeleihin, mutta pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Kauden kuudesta viimeisestä pelistä vai yksi on kotiottelu, ja vastaan asettuvat perätysten Oilers, Happee ja Ervi. Avainpelaajista serkukset Astala ja Lehkosuo tulevat tekemään lopullisen läpimurron liigan kärkeen.

9. Lasb
Nuoret lupaukset ovat jälleen vuoden vanhempia ja kypsempiä, ja uudet tulokkaat pääkaupunkiseudulta sopivat tähän muottiin. Variksen ensimmäinen kausi oli onnistunut, ja joukkueen pelitapa tulee todennäköisesti ottamaan uuden harppauksen hyökkäyspelaamisen osalta. Maalivahti peli, verrattain kokematon puolustus uusien tulokkaiden myötä, ja nuorimman Kainulaisen lähtö hidastavat osin seuraavan kehitys askeleen ottamista, mutta henkilökohtaisella tasolla veikkaan useamman hyökkääjä vahvaa läpimurtoa tehojen valossa. TPS (K), Oilers (V), Happee (K) ja Classic (K) tulevat vastaan heti alusta, ja kausi päätyy KRP (K) ja Classicin sekä Ervin vieraana, mikä on todennäköisesti ratkaisevaa sijoituksen kannalta.

10. Steelers
Viime kauden sekametelisoppa saatiin viimein päätökseen liiga paikan säilyttämisellä. Uusi valmennus tuo toivonmukaan vakautta, ja joukkueen sisäisen tasapainon löytäminen on varmasti yksi tavoitteista. Pallollista osaamista löytyy hyökkääjien osalta, ja Pohjonen tuo maalinsuulle varmuutta. Puollustusosasto on selkein heikko kohta, mikä tiputtaa hämeenlinnalaiset paikallisvastustaja taakse. Lastikalla ja kumppaneilla on varaa parantaa tulosten valossa, mutta onnistuuko U-käänös viime kaudesta. Kalenterissa on muutamia kovia back-to-backejä, mutta kokonaisuudessa se on varsin tasainen.

11. OLS
Jahka kuntoutuvat ovat Mestari ja Parviainen luotettavia vastuunkantajia, ja useasta lähtijästä huolimatta oululaisilla löytyy vahva pelitapaidentiteetti koko seuran sisältä. Pystyykö valmennus roolittamaan uudistuneen kokoonpanon ja muokkaamaan ottelukohtaista taktiikkaa ratkaisupeleiissä? Koko tammikuun kestävä "home standi" Indianssia, Happeeta, Classicia, Erviä ja Lasbia vastaan antaa mahdollisuuden elintärkeiden lisäpisteiden hakuun, minkä lisäksi joukkue kohtaa Welhot (K), KooVeen (V) ja Karhut (V) helmikuussa perätysten.

12. Welhot
Osaava valmennus, ennakkoluuloton pelityyli ja pari ratkaisevaa vastuunkantajaa Lankisessa ja Sorvalissa ovat ainekset suoran putoamisen välttämiseksi. Uusien tulokkaiden liigakokemus on plussaa, mutta suurin kasvupotentiaali löytyy seuran sisältä. Viime vuoden nappi onnistuminen tulee kuitenkin vaihtumaan huomattavasti hikisempänä puurtamiseen. Marraskuun puolestavälistä alkava synkkä rupeaman, jossa kuopiolaiset kohtaavat tepsiä lukuunottamatta kaikki sijoille 1-8 veikatut joukkueet peräkanaa, on raastettava kunnialla, ja pystyttävä nollaamaan vuodenvaihteen jälkeisiin ratkaiseviin otteluihin.

13. Karhut
Liigan uusvanha tuttavuus on ollut divarissa väkevä menneillä kausilla eteenkin hyökkäysvoimaa osalta, ja porilaiset eivät varmana lähde turhaa nöyristelemään uusissa ympyröissä. Nähtäväksi jää miten uusi valmennus ja nuori hyökkäysosasto sopeutuu sarjan kovempiin lainalaisuuksiin. Kausi päättyy pitkään kotipeli ryppäseen, mm. Welhoja, Steelerssiä ja OLSia vastaan, ja porilaisyleisön tuoma energia pudotusuhan alla voi tuoda sen tarvittavan liigapaikan säilymiseen.

14. KooVee
Harmillisesti perinteikäs ja vastikään uuteen halliin muuttanut tamperelaisnippu on myös allekirjoittaneen papereissa sarjan jumbo. Selkeästi heikentynyt maalivahti ja hyökkäys osasto eivät vain paperilla näytä riittävän paikan säilyttämiseen, eteenkin katsoessa kuinka vaivalloista meno oli edelliskaudella. Lahjakkaat B-juniorit ovat yksinkertaisesti liian raakileita näiden saappaiden täyttämiseen. Kampoihin tullaan varmasti laittamaan, mutta viimeiset 10 runkosarjaottelua sisältävät vain kaksi ottelua veikattuja bottom-5 joukkueita vastaa; Welhot (V) ja OLS (K)
 
Viestejä
218
1. Classic
2. SPV
3. TPS
4. Nokian KrP
5. Happee
6. Oilers
7. ErVi
8. Indians
9. LaSB
10. OLS
11. Karhut
12. Welhot
13. Steelers
14. KooVee

Sijat 2-7 on aika arpomista, samoin kuin sijat 10-14. Classic selkeä ykkönen ja Indians ja LaSB on omissa papereissani myös tukevasti kärkiseitsikon ja pohjaviisikon välissä. Oilers on erityisen hankala veikattava, koska potentiaalia on ihan mielettömästi, parhaimmillaan vaikka päätyyn asti, mutta toisaalta uhkakuviakin on yhtä lailla. Kärkiseitsikko on kokonaisuudessaan laadukkaampi kuin aikoihin, joten paljon on hienoja pelejä edessä ennen toukokuuta.
 
Viestejä
27
1. Classic
2. TPS
3. Nokian KRP
4. Oilers
5. EräViikingit
6. SPV
7. Happee
8. Indians
9. LASB
10. Welhot
11. Steelers
12. Karhut
13. Koovee
14. OLS
 
Viestejä
24
1. Classic
2. Nokia KRP
3. SPV
4. Happee
5. Oilers
6. TPS
7. EräViikingit
8. LASB
9. Indians
10. Steelers
11. Welhot
12. OLS
13. Karhut
14. KooVee
 
Viestejä
26
1.Classic
2.Tps
3.Nokian krp
4.SPV
5.Oilers
6.Happee
7.Eräviikingit
8.Steelers
9.Lasb
10.Indians
11.Karhut
12.Welhot
13.Koovee
14.Ols
 
Viestejä
41
1.Classic
2.Oilers
3. TPS
4.Ervi
5.Happee
6.Krp
7.Spv
8.Lasb
9.Steelers
10.Indians
11.Karhut
12.Welhot
13.Koovee
14.OLS
 
Viestejä
6,977
Jokaisella tuntuu olevan joku mielipide, niin kootaanpa niitä tähän. Tässä oma veikkaukseni runkosarjasijoituksiksi:
1. Classic
2. Indians
3. SPV
4. TPS
5. Nokian KrP
6. Happee
7. EräViikingit
8. Oilers
9. LASB
10. Steelers
11. Karhut
12. OLS
13. Koovee
14. Welhot

Aikalailla kolmasosa kautta takana, niin hyvä tarkistaa miltä tämä näyttää. Indians vetänyt alkukautensa aivan vihkoon, mutta muuten pahoja pettymyksiä ei ole ollut. Happee ja Welhot pelanneet suht hyvin omiin odotuksiini nähtynä.
 

Mahoney

Liiga näköjään palannut "normaaliin", top 6 jengit ns. Ne perinteiset ja kahdesta vikasta plaijaripaikasta pelaavat muut. Tosin ei KrP kaukana ole, paitsi siitä on miten ennakkoon arveltiin!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös