Pääkallo.fi

Salibandy nimen vaihtaminen enemmän lajia kuvaavaksi?

Viestejä
5
Mitä mieltä salibandy nimen muutoksesta?
Tavallaan kun miettii muita lajeja, niin niiden nimet kertovat jotain lajista. Koripallo, pelataan pallolla koriin. Lentopallo, pelataan palloa ilmassa. Jääkiekko, pelataan jäällä kiekkoa.
Salibandy, hmm.. Salissa jääpalloa? Olisiko nimen kuitenkin oltava jotain lajia kuvaava? Esim. Salipallo?
Kansainvälisesti tunnettu nimi Floorball on kuitenkin jo enemmän osuvampi nimi.
Nimen Salibandy muutos suomalaisen korvaan tuntuu varmasti alkuun aika radikaalilta, mutta nimenä bandy on kuitenkin lainasana Ruotsista tarkoittaen jääpalloa.
Olisiko sittenkin aika päivittää lajin sana tarkoittamaan enemmän lajia kuvaavaa?
 
Viestejä
784
Taitaa taas kertoa jotain lajin itsetunnosta, kun tätä joudutaan edes miettimään. Salibandy on noussut nyt edes jollekin tasolle tunnettuudessaan, näkisin ettei ole järkeä vetää kehitystä taaksepäin uudella nimellä.

Sana "bandy" ei edes ole syntynyt pelkästään ruotsalaisten sanaksi jääpalloa varten, vaan sen etymologiset juuret ovat johdettavissa mm. 1500-luvun Ranskaan sekä 1600-luvun Irlantiin. Salibandyyn sana kyllä otettiin jääpallosta, mutta sanaa ei keksitty vain jääpalloa varten.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
285
Kuka jaksaa välittää jostain jääpalloilijoiden kiukuttelusta? No kohta ei ainakaan kukaan, kun laji viruu letkuissa saattohoidossa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös