Pääkallo.fi

Salibandymaalivahdin varusteet

Viestejä
47
Moni maalivahti pohtii varmasti kuumeisesti samaa, kun vanhoista varusteista alkaa "parasta ennen"-päiväys olla takanapäin ja uusia pitäisi alkaa hommaamaan: minkä merkkisiä mv-varusteita hommaisin (pl. seurat ja joukkueet joissa varustesoppari velvoittaa)? Missä varusteissa on paras hinta/laatusuhde?

Saataisiinko käyttäjäkokemusten kautta koottua yhteen vinkit mv-varusteista, joita kannattaa hankkia tai vastavuoroisesti vältellä?
 
Viestejä
47
Kypärä: Ehdottomasti joko Wallin W3F tai sitten himpun verran jämäkämpi W5F. Nämä molemmat ovat ihan omassa luokassaan muiden valmistajien maskeihin verrattuna, toki myös hinnaltaan. Cat Eye-ristikko ehdottomasti.

Hanskat: Cutters-merkin eri mallit. Täysin omassa luokassaan pintamateriaalin kestävyyden ja pidon kanssa. Saatavuus Suomessa etenkin uusimpien mallien kohdalta heikko, joten voit joutua tilaamaan ulkomailta. Oma suosikki tällä hetkellä S452 Rev Pro 3.0.

Kengät: Unihoc U4 Goalie. Loistavat mv-kengät, jotka vaatii muutamat reenit alle että pehmenevät ja mukautuvat jalkaan paremmin.
 
Viestejä
8
Oma merkkilojaaliuteni ei ole kovinkaan vahva, vaan aina päivittäessä kokeilen eri mallit, tuntuu olevan erilaisia kokeellisia malleja niin paljon markkinoilla. Pelaan keskimäärin 4-5 kertaa viikossa, taso vaihtelee hyvinkin rennosta 2-divarin peleihin.

Paita & housut ja yleistä merkeistä
Oxdogin tämän kauden paita ja housut ovat ainakin minulla toimineet hyvin, mukavia päällä ja kuntokin pysynyt hyvänä. Myös muutaman vuoden vanha Oxdogin 270 asteen ristikolla oleva kypärä on palvellut hyvin, vaikka onkin nyt lähdössä vaihtoon pääosin oman huonon kohtelun vuoksi.

Salming on tuntunut monesti hyvältä päällä, mutta harvoin kestävät edes yhtä kokonaista kautta, joten en niitä suosittelisi. Exel ja Fatpipe ovat myös jääneet ainakin itsellä edellä mainittujen merkkien varjoon, enkä ole niitä hetkeen käyttänyt.

Rintapanssarit
Unihocin T-shirt Flow -rintapanssari on kyllä ollut pettymys. Paita tuntui todella hyvältä päällä, mutta paidan levyt lähtevät paikaltaan ja taittuvat, jolloin ne eivät juurikaan suojaa tarjoa. Paita myös reikiintyi hihansuusta nopeasti.
Ennen käytin Fat Pipen lyhythihaista rintapanssaria, joka vaati itseltä ainakin erillisten kyynärsuojien käyttöä, minkä takia päädyin vaihtamaan Unihociin, mutta muuten panssari oli varsin toimiva.

Polvisuojat
Polvisuojat ovat ainakin itselle olleet myös aina suuri mysteeri, en ole vielä löytänyt yhtiäkään, joihin olisin ollut erityisen tyytyväinen. Nyt käytössä on Salming Pro Tech -lyhyet suojat, mutta niitäkin joudun varusteteipillä monesti itse varmistelemaan.

Käytättekö lyhyitä vai pitkiä polvisuojia, ja mikä merkki pysyy paikallaan?

Hanskat
Kenties jopa vielä suurempi keskustelunaihe, kuin edellinen. Mielestäni hyvin paljolti makuasia, joten hanskahyllylle vaan.

Neumannin nahkahanskat ovat melko kestosuosikki, mutta mielestäni työläät kunnossapitää, eikä grippi vastaa aivan kaikkia synteettisiä hanskoja. Varmat varahanskat itsellä ja ajoittain ihan vakiokäytössäkin. Hanskojen kesto on todella hyvä moniin muihin verrattuna, siitä plussat.

Zonen Monster -hanskat olivat tuntumaltaan loistavat, mutta taisivat mennä ensimmäisellä viikolla jo hieman rikki, ja käytännössä käyttökelvottomiksi reilun kuukauden käytön jälkeen, suosittelen kuitenkin kokeilemaan!

Blindsaven uudet hanskat olivat varsin positiivinen yllätys, pito on loistava, hyvin hengittävät ja niissä on jopa pienet sormillehakkaussuojat, niin eivät kynnet ole aivan yhtä pahannäköiset, kuin yleensä. Hieman kestävyydessä olisi parantamisen varaa, mutta siinä monesti kärsivät sitten hanskan muut ominaisuudet.
Ensi kaudelle kyllä tutkin myös Blindsaven muut varusteet, tuntuu olevan hyvässä nousussa merkin kysyntä.

Kengät
Itsellä ollut käytössä jo kahdet eri kengät Unihocin U3-mallistoa, olen kyllä tykännyt. Tuntuma hyvä ja sopivat itselle jalkaan tarpeeksi tiukasti kuitenkaan puristamatta mistään. Minulla ovat kestäneet noin vuoden, ennen kuin pohja halkesi ensimmäisistä ja nyt uusista tuli sisäpuolelle kengän kärkeen suurehko reikä.

Kengissä suosittelisin kokeilemaan vain eri malleja, istuvat kaikille niin eri tavalla.


Noh, näillä saadaan lankaa vähän alulle, miten muiden ajatukset kyseisistä varusteista?
 
Viestejä
8
Kypärä: Ehdottomasti joko Wallin W3F tai sitten himpun verran jämäkämpi W5F. Nämä molemmat ovat ihan omassa luokassaan muiden valmistajien maskeihin verrattuna, toki myös hinnaltaan. Cat Eye-ristikko ehdottomasti.

Hanskat: Cutters-merkin eri mallit. Täysin omassa luokassaan pintamateriaalin kestävyyden ja pidon kanssa. Saatavuus Suomessa etenkin uusimpien mallien kohdalta heikko, joten voit joutua tilaamaan ulkomailta. Oma suosikki tällä hetkellä S452 Rev Pro 3.0.

Kengät: Unihoc U4 Goalie. Loistavat mv-kengät, jotka vaatii muutamat reenit alle että pehmenevät ja mukautuvat jalkaan paremmin.
Allekirjoitan kyllä tuon Cat-Eyen, ehdottomasti parempi. Pitääpä kokeilla, kun käyn uutta maskia katsomassa. Kokeilin syksyllä myös hanskoja, eivät silloin ainakaan kaupassa vakuuttaneet, mutta annan noillekin uuden mahdollisuuden!
Edelliset Unihocin kengät sopivat ainakin minulle, niin testaan nekin.

Hyvin sattui kyllä suositellut tuotteet sopimaan meikäläisen tämän hetken tarpeisiin!
 
Viestejä
47
Polvisuojat

Salming Pro Tech lyhyitä polvisuojia ei voi kyllä suositella. Reilu vuosi sitten ostettu versio 1 oli vielä asiallinen, mutta päivitetty versio 2 jossa polvisuojan pehmuste on paksumpi mutta jostain käsittämättömästä syystä myös kapeampi muljuaa ikävästi polvilumpion molemmin puolin, eikä tunnu millään asettuvan paikalleen. Noin 15 reenit koetin saada polvareita muotoutumaan ja asettumaan, mutta ei auttanut lopulta kuin palata vanhoihin polvareihin.

Exel S100-polvareiden versio 1:ssä oli valmistusvirhe, jonka myötä polvarin pehmuste painui kasaan eikä palautunut enää ennalleen. Polvarit oli käyttökelvottomat muutamassa viikossa. Versio 2:een tuo valmistusvirhe on korjattu ja pehmustemateriaali muutettu.

Fat Pipen puna-mustat lyhyet polvarit ovat parin vuoden käytön jälkeen edelleen erinomaiset, mutta nämä on Fat Pipen mallistossa korvattu uudella kelta-mustalla mallilla. Uudesta mallista ei ole kokemusta.

Rintapanssarit

Fat Pipen lyhythihainen puna-musta rintapanssari on täysi lelu. Pehmusteet edessä melko olemattomat ja kahden-kolmen pesukerran jälkeen pehmusteet on pehmentyneet olemattomiksi. Lisäksi ompeleet ratkesi takaa hihojen saumoista reilun kuukauden käytön jälkeen, kun käytön jälkeen märkää panssaria yritti epätoivoisesti saada pois päältä. Vältä! Näyttää poistuneen Fat Pipen mallistosta, mutta hajakappaleita voi löytää varmaan vielä sieltä täältä.

Salming Pro Tech pitkähihainen sini-musta rintapanssari on yksi harvoja rintapanssareita markkinoilla, jossa on toppaukset hihoissa etupuolella ranteeseen asti. Panssari on kevyt, mukava päällä ja suojaa hyvin myös käsivarsia. Lisäksi sopivalla pelipaidalla ja hihatoppauksen yhdistelmällä saa hieman enemmän peittopinta-alaa käsivarsiin. Erikoinen etupuolen pehmustemateriaali muistuttaa hieman keskiaikaista levypanssaria ja aiheuttaa aika kovia paukahduksia välillä pallon osumasta. Suosittelen lämpimästi, mikäli hakusessa on pitkähihainen rintapanssari hyvillä suojausominaisuuksilla. Hihat voi halutessaan leikata lyhyeksi kyynärpään yläpuolelta, sillä hihasta löytyy katkoviivamerkintä.
 
Viestejä
37
Unihocin Feather Pantsit löytyi tarjouslaarista hyvään hintaan. Kokokin olisi ollut juuri sopiva mutta kun kävin polvilleen lattialle niin huomasin että punttien liukupinnoista ehkä kolmasosa oli lattiaa vasten ja loput pitkin reittä. Vaikka muuten oli todella hyvän oloiset housut niin kauppaan jäivät.

Polvareista Rehbandin 7768 lähti yhden käyttökerran jälkeen kiertoon. Eivät suojaa polvia sivuilta yhtään. Sivuttaisliikkeissä polvi kolisi suoraan lattiaa vasten ja mustelmat olivat sen mukaiset.
 
Viestejä
5
Kaikki varusteet istuu hieman erillätavalla, niin vaikea sanoa oikeaa. Housut selviää koittamalla. Fättärit hieman "kevyemmät," exel ainakin ennen mitä käyttänyt niin liian kuumat. Salmingit ja unihocit aikalailla samanmalliset isoilla toppauksilla ja aluksi, jos ei ole tottunut saattaa pallo mennä hieman hukkaan, kun ei tunne mihin räpsähtää.

Salmingilta käytössä alakerrasto eli munarit lämpöhousuil, polkkarit kyynersuojat ja panssari. Salmingin polkkarit menee itelle parhaiten, mutta turhan helposti menee lyttyyn. Sama panssari käytössä jo neljättä vuotta eikä kulutusta huomaa. Tai sitten tottunu vähempään kerrastoon.

Paidalla ei varmaan niinkään väliä. Jotku hengittää enemmän ja kevyemmät päällä. Joissain enemmän suojauksia. Nykyään taitaa olla pääasiassa pehmusteet vaan käsivarsissa. Aina käyttänyt suojattomia ettei tule liian kuuma.

Unihocin kengissä kestänyt saumat kauemmin mitä salmingin kengissä. Painikengät olisi kevyimmät, mutta kestävät vielä vähemmän ja menee teippaushommiks. Säästät muutamia kymppejä, jos et osta uusinta kenkämallistoa. Mikään ei ole malleissa muuttunut kuin väri. Koskee aikalailla myös housuja, paitoja ym. Eivät keksi enää mitään kehitettävää.

Wallin maskit olis varmaan tyylikkäimmät, mutta myös kalleimmat. salmingin ja exelin maskit menee aikalailla samaan kastiin. Istuu hyvin ja hyvä näkyvyys. Salmingissa täytyy hetki tottua siihen kolinaan, kun osuma tulee maskiin. Oxdogin maski ei istu päähän ja ristikko mitä kamalin.

Hanskat tottumuskysymys. Tykkääkö kumimallisista vai nahkapintaisista. Kumipintasissa kestosuosikki cutters ja nahkapintaisissa neuman. Kumipintaisten voisi sanoa yleisesti kestävän useamman vuoden. Neumanneissa alkaa saumat aukeamaan ja sormet törröttämään kauden aikana.
 
Viestejä
14
Moikka maalivahtikolleegat!

Voisin hieman avata omia kokemuksia hyvistä ja huonoista varusteista.
Ja itselle tärkeä tieto on, miten varusteita voi pestä?
Avatkaa tätäkin jos kokemuksia.

Ensin hieman taustaa minusta:
34-vuotias mies.
Olen pelannut aiemmin hyökkääjänä koko ikäni ja nyt viimeiset 6 vuotta vasta maalivahtina.
Lopetus kenttäpelaajana tuli selkävaivojen takia (tärinä juostessa pahin syy),
halu lajin parissa pysymiseen ajoi maaliin ja sillä tiellä ollaan ja opitaan kokoajan uutta.
Pelaan tällä hetkellä 4-Divisioonaa Etelä-Suomen sarjassa.

Ja sitten varusteluun :)

Fat Pipen perus alasuoja, en panosta hirveästi näihin.
Pesen pesukoneessa normaalisti 40-asteessa.
Arvosana: välttävä


Fat Pipen pitkät polvisuojat (punamusta), kolmas pari menossa.
Itselle sopii hyvin ja pysyy paikoillaankin kohtuu hyvin.
Jos lähtevät joskus valumaan, nämä saa nopeasti vedettyä ylemmäs, en koe ongelmallisena.
Suojaavat hyvin myös mailaniskuilta, kun tykkään heitellä jalkaa maalinedusta tilanteissa.
Lisäksi antaa lisää pinta-alaa myös sivuille koko säären mitalle, mikä on hyvä.
Pingviini mietiskeli uuden keltamustan ominaisuuksia tähän punamustaan verrattuna.
Käsittääkseni näillä ei ole mitään eroa muuta kuin väri, kokeilin liikkeessä ja en huomannut eroa.
Jos jollain parempi tietämys niin kertokaa toki.
Pesen pesukoneessa normaalisti 40-asteessa.
Arvosana: 9
1552555291646.png

Salmingin Travis housut
Aiemmin olen käyttänyt Fatpipen housuja ja en ole näihin panostanut sen kummemmin.
Sain edullisesti pakettina housut+paidan, niin nappasin kuleksimasta.
Paidat aina ollut ilman lisäsuojauksia.
Ehkä seuraavissa housuissa jalkojen välikangas voisi tulla hieman alemmas, niin ei mene puikoista niin paljon. :D
Eli tässä Salmingissa puikkojen väli jää hieman auki.
Panostan seuraaviin housuihin perustuen tuohon jalkoväliin.
Mikä teidän mielestänne toimii hyvin?
Pesen pesukoneessa normaalisti 40-asteessa housut, sekä paidan.
Arvosana: Salming 7 ja Fat Pipe 8
1552555242860.png1552557609442.png

Kengät Unihoc U4
Ihan toimivat kengät, ainut miinus on se sisällä oleva läppä,
jonka päälle kiristetään nauhat (miksi sitä nyt kutsutaan??)
En tiedä onko pelityylissä vai mistä johtuu, että se läppä valuu jalan ulkosivulle ja alkaa painaa ikävästi.
Sitten siinä tauolla pitää aina avata nauhat ja laittaa omalle paikalleen.
Aiemmin oli Salmingin kengät slide 3 mallia (näitä useammat), niissä ei ollut samaa ongelmaa.
Hankin unihocit, koska liikkeessä ei ollut Salmingin slide-mallia oikeassa koossa.
Varmaan palaan takaisin niihin kun nämä kuolevat.
En pese tai huolla millään lailla.
Arvosanat: Unihoc 8 ja Salming 9
1552556327607.png1552556522802.png

Fat Pipe GK-panssaripaita XRD-pehmusteella.
Tämä panssari on aivan uskomaton!
Suurin asia miksi rakastan tätä panssaria, on se että vaarallisten riparien määrä tippui lähelle nollaa, eli tarkoitan sitä, että pallo tippuu suoraan siihen sun eteen, josta voit napata sen hyvin räpylään.
Lisäksi saa veto tulla vaikka kuinka kovaa, niin ei tunnu missään. Hihoja ei ole, mutta mua ei haittaa.

Salmingilla ripari kimposi metrin päähän, jonne ei enää ennättänyt palloa välttämättä nappaamaan.
Pehmusteet eivät olleet riittävät, vaan mustelmia tuli ympäri kehoa.
Plussana hihan pehmusteet ja olihan se aika kevyt päällä jos siitä tykkää.

Salmingia pesin 40-asteessa, Fat Pipea en ole uskaltanut vielä pestä, enkä varmaan pesekään.

Arvosana Fat Pipe 10! ja Salming 5

1552556652470.png1552556866820.png

Fat Pipe hihalliset kyynärsuojat

Pysyy ihan ok paikoillaan, mutta mutta...
kankaan sisällä oleva suoja on vapaasti liikkuva, eli esim. pesun jälkeen se saattaa löytyä kokonaan toisesta päästä hihaa ja sitten sitä pitää nitkuttaa oikealle kohdalle, lisäksi se menee välillä kaksinkerroin ja sitä sitten vasta onkin kiva muokata kankaan sisällä.

Aiemmin oli Salmingin vastaavanlainen hihallinen malli, joka toimi hyvin, mutta suoja osa kului nopeasti lyttyyn.
Pysyi kuitenkin paikoillaan ja oli paljon parempi kuin tämä Fat Pipen malli.

Taas tietää mihin panostaa seuraavalla kerralla.
Pesin molempia 40-asteessa
Arvosanat: Fat Pipe 3 ja Salming 6

1552557976049.png

Hanskat Neumann nahkaiset tai Fat Pipe nahkaiset (sama hanska, eri logo)
Tykkään kovasti, kestävät kulutusta kunhan ei jätä kuivumaan myttyyn.
En pese tai huolla näitä ollenkaan, yhdet menee kauteen.
Liimapintaa ei ole, mutta pallot jää kyllä hyvin näppiin.

1552558658908.png

Oxdog Vapor kypärä
On ollut hyvä kypärä, kevyt ja hyvä näkyvyys,
toisella meidän mokella samanlainen vanhempi malli (eri värinen), josta on alkanut irtoilla kiinnikkeet.
Tähän mennessä kuitenkin erittäin toimiva kypärä.
Vertailin useampaa kypärää liikkeellä ja myös Wallin kypäriä, ne tuntui tukevilta,
mutta olivat mielestäni liian painavia ja tässä Oxdogissa on parempi näkyvyys.
Aiemmin ollut Fat Pipen Pro maski, joka on ihan perusmaski.
Arvosana: Oxdog 8 ja Fat Pipe Pro 6

1552559165786.png

Tässäpä tätä mun varustusta. :)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2
Osaako kukaan sanoa mitään Tempikshen varusteista? Alkaa olla housut ja päällipaita päivityksen tarpeessa ja oon kattellu, että ihan on pätevän näkösiä kamoja suht edullisesti (ja tietenkin sopis lookkiin :sneaky:).
Sitten kanssa on Zonen kamat, mahtaakohan niistä olla mihinkään?
Sen verta harvinaisia merkkejä, ainakin veska-kamojen rintamalla, ettei paljoo arvosteluja niistä löydy 🤔
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
47
MV-varusteiden huollosta ja pesemisestä:

Pesen omat mv-varusteeni ehkä noin 4-8 viikon välein. Muuten vain aina kuivaus ja tarvittaessa tuuletus. Reenejä on kolmesti viikossa. Jatkuvalla pesemisellä varusteet kulahtaa ja pehmusteet "litistyy" tai pehmenee todella nopeasti. Omia vuoden vanhoja mv-housuja en ole pessyt vielä kertaakaan, vaan pelkästään tuulettanut/kuivattanut koska ne ei juurikaan ime hikeä.

Pesuaineena käytän Serton Sport-pesuainetta (googleta, löytyy ihan normi ruokakaupoista). Pikapesu 15-30min -ohjelmalla ja linkous max 400. Linkouksen voi jättää myös kokonaan pois, mutta sitten varusteiden kuivumisessa menee aika kauan. Huuhteluainetta ei kannata käyttää koska se tukkii urheilutekstiilien rakenteen ja raju linkous kuluttaa varusteita melkoisesti.

MV-kassissa voi käyttää jotain hajunpoistajaa tarvittaessa, esim. pienet hajunpoistajatyynyt on käteviä.
 
Viestejä
5
Tämmöset varusteet löytyy iteltä käytöstä:

Housut
Unihoc Featherit käytössä. Ilmavat ja peittävät housut. Näissä aion pysyä, niin kauan kuin vain ovat markkinoilla. Ainut miinus vyötärön tarrat, jotka kuluvat, mutta taitaa olla ihan yleinen ongelma? Onneksi vyö löytyy, joten tarrat lähes tarpeettomat
Paita
Blindsave. Tällä nyt ei mielestäni niin merkitystä, kunhan väri sopii :D Itse tykkään lyhythihaisista tai resorillisista, että saa hiat käärittyä kyynärpään korkeudelle
Maski
Exelin nykyistä s80 vastaava ollut käytössä tähän asti ja nyt juuri hankin Wall W3F:n. Wall istuu päähän paremmin ja on muutenkin laadukkaamman oloinen. En pidä ainakaan tuon W3F:n hintaa kovana. Aika samoissa ne muutkin pyörii eli hitusen päälle satasen. Sovitin myös W5F ja Blindsave maskeja. W5F vaikutti todella hyvältä. Blindsave ei tuntunut yhtä laadukkaalta, vaikka taitaa olla kalliimpi. Promaskin Viperia oon kuolannu, mutta se on jo oikeesti kallis! :LOL: Tempishin maskit vaikuttais suht edukkailta. Onko näistä kenelläkään kokemuksia?
Kengät
Salming Slide 5 nyt käytössä. Niitä ennen kaksi paria Unihoc U3 Goalie -kenkiä ja niitä ennen Asicsen painikengät. Salmingit tuntunu kestävän paremmin. Mielestäni kengät kuluvat kyllä turhan nopeasti, noin kaudessa (pelaan 1-3 kertaa viikossa).
Hanskat
Kolmannet Cutterssit menossa ja oon kyllä tykänny todella pitävät ja kestävät. Kestävät myös pesua! Cuttersseja ennen oli jotain exeleitä. Blindsaveja kattelin kaupassa, mutta jotenkin epäilyttää niiden kestävyys.
Polvisuojat
Blindsaven polvisuojat olleet tosi hyvät ja vaihdettavien pehmusteiden ansiosta todella kestävät. Pelaan pehmeillä pehmusteilla ja ovat todella miellyttävät jalassa.
Suojashortsit
Exel s100:lla mennään ja ennen näitä oli pelkät munarit ja täytyy sanoa, että on kyllä ihan ehdoton varuste! Ei tunnu heittäytymiset/syöksyt enään lonkassa/lantiossa.
Panssari
Lyhythihainen Blindsave riparikontrollilla on hyvä, suosittelen! Fatpipen XRD kyllä kiinnostaa ja sitä varmaan kokeilen, kun Blindsavesta aika jättää, vaikken kyllä tiedä kuinka tuo voisi kulua..:unsure:
Kyynärsuojat
Jotku Uhlsportit oli halvimmat ja sopivan väriset ja istuvat kyllä yllättävän hyvin. Erittäin hyvät hintaansa nähden.
 
Viestejä
3
Ittellä käytös exel s100 housut,paita,kyynärsuojat ja alasuojahousut, panssari on salming protech,blinsaven mix polvisuojat ja hanskat neumannin ihan perus nahkaset, niin ja sitten vielä fat pipen kypärä kypärä on ihan perus hyvä, hintaansa nähden, panssari on tosi hyvä, paitsi joskus saattaa vähän kolahtaa kovaakin rintaan, housut ollu jo kaks kautta ja hyvät on, paitaki on ihan perus hyvä alasuojahousut vähän löystyny parissa kaudessa ja pitää aina välillä nostaa kohdalle, polkkarit aina välillä valuu mutta hyvät ne silti on kengät on unihoc u3 jotka kuluvat aika äkkiä reunoilta. Nahkahanskat joskus tahtoo olla liian liukkaat joskus.
 
Viestejä
3
Ittellä käytös exel s100 housut,paita,kyynärsuojat ja alasuojahousut, panssari on salming protech,blinsaven mix polvisuojat ja hanskat neumannin ihan perus nahkaset, niin ja sitten vielä fat pipen kypärä kypärä on ihan perus hyvä, hintaansa nähden, panssari on tosi hyvä, paitsi joskus saattaa vähän kolahtaa kovaakin rintaan, housut ollu jo kaks kautta ja hyvät on, paitaki on ihan perus hyvä alasuojahousut vähän löystyny parissa kaudessa ja pitää aina välillä nostaa kohdalle, polkkarit aina välillä valuu mutta hyvät ne silti on kengät on unihoc u3 jotka kuluvat aika äkkiä reunoilta. Nahkahanskat joskus tahtoo olla liian liukkaat joskus.
niin ja kyynärsuojat ovat ihan hintansa väärtit.
 
Viestejä
3
Oma merkkilojaaliuteni ei ole kovinkaan vahva, vaan aina päivittäessä kokeilen eri mallit, tuntuu olevan erilaisia kokeellisia malleja niin paljon markkinoilla. Pelaan keskimäärin 4-5 kertaa viikossa, taso vaihtelee hyvinkin rennosta 2-divarin peleihin.

Paita & housut ja yleistä merkeistä
Oxdogin tämän kauden paita ja housut ovat ainakin minulla toimineet hyvin, mukavia päällä ja kuntokin pysynyt hyvänä. Myös muutaman vuoden vanha Oxdogin 270 asteen ristikolla oleva kypärä on palvellut hyvin, vaikka onkin nyt lähdössä vaihtoon pääosin oman huonon kohtelun vuoksi.

Salming on tuntunut monesti hyvältä päällä, mutta harvoin kestävät edes yhtä kokonaista kautta, joten en niitä suosittelisi. Exel ja Fatpipe ovat myös jääneet ainakin itsellä edellä mainittujen merkkien varjoon, enkä ole niitä hetkeen käyttänyt.

Rintapanssarit
Unihocin T-shirt Flow -rintapanssari on kyllä ollut pettymys. Paita tuntui todella hyvältä päällä, mutta paidan levyt lähtevät paikaltaan ja taittuvat, jolloin ne eivät juurikaan suojaa tarjoa. Paita myös reikiintyi hihansuusta nopeasti.
Ennen käytin Fat Pipen lyhythihaista rintapanssaria, joka vaati itseltä ainakin erillisten kyynärsuojien käyttöä, minkä takia päädyin vaihtamaan Unihociin, mutta muuten panssari oli varsin toimiva.

Polvisuojat
Polvisuojat ovat ainakin itselle olleet myös aina suuri mysteeri, en ole vielä löytänyt yhtiäkään, joihin olisin ollut erityisen tyytyväinen. Nyt käytössä on Salming Pro Tech -lyhyet suojat, mutta niitäkin joudun varusteteipillä monesti itse varmistelemaan.

Käytättekö lyhyitä vai pitkiä polvisuojia, ja mikä merkki pysyy paikallaan?

Hanskat
Kenties jopa vielä suurempi keskustelunaihe, kuin edellinen. Mielestäni hyvin paljolti makuasia, joten hanskahyllylle vaan.

Neumannin nahkahanskat ovat melko kestosuosikki, mutta mielestäni työläät kunnossapitää, eikä grippi vastaa aivan kaikkia synteettisiä hanskoja. Varmat varahanskat itsellä ja ajoittain ihan vakiokäytössäkin. Hanskojen kesto on todella hyvä moniin muihin verrattuna, siitä plussat.

Zonen Monster -hanskat olivat tuntumaltaan loistavat, mutta taisivat mennä ensimmäisellä viikolla jo hieman rikki, ja käytännössä käyttökelvottomiksi reilun kuukauden käytön jälkeen, suosittelen kuitenkin kokeilemaan!

Blindsaven uudet hanskat olivat varsin positiivinen yllätys, pito on loistava, hyvin hengittävät ja niissä on jopa pienet sormillehakkaussuojat, niin eivät kynnet ole aivan yhtä pahannäköiset, kuin yleensä. Hieman kestävyydessä olisi parantamisen varaa, mutta siinä monesti kärsivät sitten hanskan muut ominaisuudet.
Ensi kaudelle kyllä tutkin myös Blindsaven muut varusteet, tuntuu olevan hyvässä nousussa merkin kysyntä.

Kengät
Itsellä ollut käytössä jo kahdet eri kengät Unihocin U3-mallistoa, olen kyllä tykännyt. Tuntuma hyvä ja sopivat itselle jalkaan tarpeeksi tiukasti kuitenkaan puristamatta mistään. Minulla ovat kestäneet noin vuoden, ennen kuin pohja halkesi ensimmäisistä ja nyt uusista tuli sisäpuolelle kengän kärkeen suurehko reikä.

Kengissä suosittelisin kokeilemaan vain eri malleja, istuvat kaikille niin eri tavalla.


Noh, näillä saadaan lankaa vähän alulle, miten muiden ajatukset kyseisistä varusteista?
Nuo salming pro tech polvisuojat on ihan surkeat suojat hajosivat lähes heti käytösssä.
 
Viestejä
22
Morjensta häkkäri kolleegat!
Kausi paketissa ja olisi aika alkaa kattomaan mitä vehkeitä on jäänyt vielä kauppojen hyllylle että pääsee sisäänajamaan uusia vehkeitä. Kiinostaa vähän nuo Blindsaven panssarit. Millaisia kokemuksia niistä jengillä? Tietty jos on heittää joku toinen hyvä vaihtoehto niin (y)
 
Viestejä
2
Morjensta häkkäri kolleegat!
Kausi paketissa ja olisi aika alkaa kattomaan mitä vehkeitä on jäänyt vielä kauppojen hyllylle että pääsee sisäänajamaan uusia vehkeitä. Kiinostaa vähän nuo Blindsaven panssarit. Millaisia kokemuksia niistä jengillä? Tietty jos on heittää joku toinen hyvä vaihtoehto niin (y)
Itsellä ei kokemusta Blindsaven panssarista, mutta heidän housut löytyy. Kaupassa kävin kokeilemassa erilaisten merkkien pöksyjä ja Blindsavet jäi sieltä käteen, sillä ne tuntuivat ehdottomasti kaikista laadukkaimmilta ja kestävimmiltä. Nyt muutamia kertoja ehtinyt niitä käyttää ja tuntuvat aivan loistavilta. Ehdottomasti niitä suosittelen! Sen lisäksi kaverilla Blindsaven polvarit joita myös on kehunut. Näillä kokemuksilla lähtisin ehdottomasti Blindsavea merkkinä suosittelemaan 👍🏼
 
Viestejä
158
Itse olen kompressiohousuja käyttänyt. En pelillisesti ole merkittävää muutosta huomannut. Lähinnä paukahtaneen nivusen takia hankin ja siihen tarkoitukseen olleet hyvät
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös