Pääkallo.fi

Seppo Talon divarin joulutodistukset ÅIF "Oma Papu paras Papu"

Viestejä
100
ÅIF

Alkukauden onnistuja: "kesken kauden löydetty ykkösketju" Huovinen- Kuisma- Korpiniemi. Joskus sattumalla on merkitystä. Atte Huovisen ja Matias Kuisman kemioista on kokemusta useammallakin vanhalla divarijyrällä, mutta todellinen pommi paukahti kun siihen löydettiin täydellisesti kolmikon täydentävä Patrik Korpiniemi. Ketju on voittanut oman pelinsä rallatellen monessa matsissa, ja on suurin syy ÅIF:n orastaneeseen voittoputkeen, joka katkesi eilen LNM:ää vastaan. Ja ylläripylläri: eilen ketjusta puuttui Korpiniemi. Sattumaako? Basti Freudenthal ÅIF:n penkin takana tuskin rikkoo tätä ketjua koko kautena, sikäli kun kaikki vain ovat paikalla. Kovan paineen purkaminen Perttu Kytöhongan sanoin "ÅIF:n pelko on viisauden alku" korostuu siinä, kun kovaa painetta antava vastustaja huomaa olleensa vain jos nyt ei rannekkeen, niin ainakin kertalipun arvoisessa karusellissa- kun kokemus höynäyttää kivalla lätyllä karvaajien ohi ja sitten mennään. Roope From ansaitsee lisämaininnan. On pelote kovan ketjun takana nimenomaan hyökkäyspäähän. Silloin kun tämä ketju on kentällä, joukkue hyökkää neljällä.

Tulevaisuudenkuva: Suurten seurojen tuleva pääsarjoja koskeva muutos aiheuttaa sen, että ÅIF:n on saatava omat pojat Huoviset ja Kuisma "kerran vielä pojat" mentaliteetilla mukaan ensi vuodelle , kun uhka on että divarista tulee vuodeksi Suomen raakoin palloilusarja säännöillä 2 putoaa suoraan ja 2 karsii. Joukkueella on menossa toivottu nuorennusleikkaus jo osittain tällä kaudella, mutta tueksi tarvitaan kokemuksen rintaääntä ja siinä toivotaan että oman kylän pojat jaksavat jättää vielä panoksensa siihen asti, että nuorten siivet kantavat. Sipoo on perinteinen divaripaikkakunta, ja vaikka suuret kaupungit ovatkin pääsarjaryhmän toiveissa koreine urheilutaloineen, niin ÅIF toivottavasti jaksaa vielä taistella vastavirtaan. Moni vastaava seura vrt. Tor, Blue Fox ovat jo joutuneet ainakin hetkellisesti dirren statuksesta luopumaan. ÅIF:n pitäisi olla terävämmin pk-seudun loppumattomilla pelaajamarkkinoilla, kun tosiasia on se- että Oilersin ja Indiansin lopettavista A-junnuista juuri kukaan ei mahdu edariin kuin treenirinkiin. Tarjota mahdollisuus antaa näyttöjä, ja jatkaa huipputasolla sen sijaan että perustetaan kaiken maailman IBK Tarkkasia alasarjoihin. Tässä ÅIF hukkaa niin saatanasti potentiaalia, että oikein vituttaa.

Miten ÅIF maalaa: Ylä-Autio antaa oikeaan laitaan eteenpäin Huoviselle, joka lätyttää keskelle Kuismalle avaten 3 vs 2 vasturin. Perttu Kytöhonka tietää tämän, myös sen miten tästä eteenpäin homma päättyy.

Keneltä voi odottaa lisää: Sami Aalto. Viimeiset viisi kautta divaria Torissa ja Welhoissa ovat tuottaneet 26-38 pistettä per sesonki. Tämän hetken 1+1 eivät tuo oikeutta kesken kauden ryhmään liittyneen Aallon odotuksiin. Olisiko tässäkin kyseessä koronaan niin ihanan ajankohtainen klausuuli: Keväällä iskee "Toinen Aalto". Ainakin ylivoimapelissä jo LNM:ää vastaan kihaus oli lähellä. Aalto toki kärsii siitä, että vielä ei ole löytynyt rinnalle sellaisia pelaajia joiden kanssa synkronointi on kunnossa ja ajastus toimii kuin joukkueenjohtaja Bomanin pakun webastossa.

Erityismaininta: Jo aiemmin mainitsemani ÅIF:lle poikkeuksellinen nuorennusleikkaus on käynnissä, vaikkei osalle homma päälle päin näykkään, Nälkäisen Papu Korpiniemen lisäksi Otto Lintula on ottanut miehekkäitä askeleita treenattuaan jo viime vuoden liigamiesten kanssa. Takana kuitenkin hönkii raikasliikkeisiä pelaajia kuten eilen maalannut Aleksi Stirkkinen ja Santeri Heino. Myös Janne Pölhö ja Olli Huhtala ovat vahvassa sisäänajossa, nyt vaan pitää ottaa steppi nextille levelille. Näistä kahdesta viimeksi mainitusta Pölhö on kehittynyt hitusen nopeammin, mutta jalkavaivat ovat vieneet tärkeitä pelejä pois Pölhön statsiriviltä.

Miten keväällä käy: Eilinen LNM tappio oli suolaa ÅIF:n haavoihin, sillä kuuden pisteen matseja ei oikein auttaisi hävitä jos pudotuspeleihin mielii. Ollaan kuitenkin realistisia, sillä ÅIF on pelannut paremmin kuin monta edellisten kausien liigasta tippujaa. Pidetään sarjapaikan suoraa säilyttämistä hyvänä, ja ensi kaudella isketään kovemmin. Pääkallon analyysipohjassa ÅIF on aina viimeinen, joten sille on ainakin jätskiareenalla näytetty pitkää nenää. Jos Pirkat, Rangers Ja M-Team kaatuvat kevätkaudella niin sitten black horse on playoffissa, kaikkien kaatoon ei Seppo kuitenkaan usko koska divari on tasainen sarja. Sijoille 9-10.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös