Pääkallo.fi

Seppo Talon divarin joulutodistukset: EV AKATEMIA: "Mosan kierrätyskeskus floppaa taas"

Viestejä
76
Alkukauden onnistuja: Aleksis Hanhisalo. Hanhisalo on läpikäynyt ErVi:n junnupolun ja mahtui viime kaudella kahteen divarimatsiin rosteriin. Tällä kaudella Hanhisalon pääasiallinen paikka on ollut kuitenkin divari, ja divariotteluita onkin vyöllä jo 14 versus a-junnujen 9 sm-aloitusta. Tehojakin on naputeltu, nimittäin yli pinnan per peli. Hanhisalo on pelirohkea nuori kaveri, joka on ulottuva ja mailalla varma. Myös kantista veto lähtee vihaisesti, mikäli tilaa annetaan. Hanhisalon peliä varmasti vaikeuttaa ErVi Akatemian perusongelma, joka on kokoonpanon jatkuva vaihtuminen. Myös Tenhosen veljekset Daniel ja Benjamin voisivat ihan yhtä hyvin tulla mainituksi tässä sarakkeessa, ja taisipa kumpikin jo päästä edarinkin kokoonpanoon ainakin yhdessä liigamatsissa. Hanhisalon tulee miettiä tulevaisuuttaan tarkasti, sillä ErVi:ssä ei ole helppoa saada vakituista pelipaikkaa etenkään edarista, ja divarin paikkaakin joudutaan varmasti puristelemaan pitkälle kevääseen.

Tulevaisuudenkuvat: ErVi Akatemia on saanut pelastusrenkaita viime vuosien aikana yllättäviltä tehoilta. Jos Seppo ei väärin muista, aikanaan SB Vaasan sarjasta luopuminen taisi pelastaa Akateemikot takaisin divariin, ja toissa kaudella puolestaan Merikoski voitti paras kolmesta pelattavan divarikarsinnan ensimmäisen ottelun kotonaan, mutta ErVi taikoi ensin kotonaan tasoittavan voiton 1-1:een, ja kävi naaraamassa sarjapaikan pikkuhikoilun jälkeen Merikosken vieraana ratkaisevassa kolmannessa koitoksessa. Viime kaudella asema olisi jälleen ollut karsija, mutta korona säästi joukkueen tuskapeleistä SB Vantaata vastaan, ja molemmat jäivät divariin tällekin kaudelle. Jokaisen täytyy ymmärtää, että loputtomiin ei tälläinen rimaa hipoen tuuri kanna. ErVi:llä on iso mietintä ketkä joukkueen farmisopparin myötä jätetään loppukaudeksi Akatemiaan ja ketkä puurtavat edarin mukana. Tomi Rastas on hyvä valmentaja, mutta Rastas on niin monen joukkueen mukana että on vaikea jakaa huomio noin laajalle alueelle, etenkin kun rosterikin elää koko ajan- pelistä toiseen.

Miten Akatemia maalaa: Maalaa yllättävän kaukaa, kantilla on jompikumpi Tenhosen veljeksistä tai Hanhisalo. Kantit on otettava pois, sillä ne on koko joukkueen vahvuus- ei pelkästään edellämainittujen. Maalin edessä nuorella joukkueella on sitten luonnollisesti vaikeampaa, myös omassa päässä. Kaius Karhulahti on miehen kokoinen, mutta ei sellainen pelote jolla mennään kuuhun.

Keneltä voi odottaa lisää: Luukas Huolman on petrannut viime kierroksilla, ja peliaikaa voi olla luvassa enemmänkin kevättä kohden. Täten myös tehosarake saattaa komistua. Vain 3 peliä mukana ollut Lauri Laine kuuluu aiemmin mainittuihin farmipelaajiin, tehot 4+4 = 8 noissa otteluissa ovat olleet komeat, mutta ErVi:n peluutusta ei kukaan osaa päätellä- jää siis nähtäväksi Laineen loppusijoituspaikka kevään ajaksi. Konsta Kupelan kanssahan Laine on tottunut pärjäämään divarin zembaloissa.

Erityismaininta: Joukkue on peluuttanut 44 pelaajaa, kun toiseksi eniten divarissa pelaajavipua ovat venyttäneet Sb Vantaa ja Hawks - yhteensä 32 pelaajan verran per pumppu. ErVi:n toiminta tässä suhteessa on juuri omannäköistä, mutta toisaalta pitäisi miettiä kuinka pelaajat motivoituvat kun pelikaveri rinnalla vaihtuu koko ajan. Jos menestystä tulisi enemmän, myös pelaajaruletille luulisi löytyvän enemmän ymmärrystä- mutta nykystatseilla tyytymättömiä pelaajia on varmaan koko liuta. Myös viiden tsekin tuonti koronasyksynä nostatti pääkallon hiljaista keskustelupalstaa myöten kohtalaista mölinää. Kukapa haluaa maksaa penkillä olosta- syynä korona, valuutta koruna. Onneksi kytkin nousi Tsekkipelureitten osalta, ja Matej Havlasin muutamaa taidokasta rankkarimaalia lukuunottamatta tuloskin oli luokkaa kehno miinus.

Miten keväällä käy: Jos farmipelaajia jää kevääksi isompi katras, joukkue voi olla karsijan paikalla. Jos taas joukkue luottaa jatkuvaan muutokseen, on hyvin lähellä että käy kylmät, niin liki on edellisvuosina käyty divarin reunaa. Koko organisaatiosta välittyy kuva, että divarin paikka on toissijainen, ja siihen satsataan hyvin vähän. Huvittavaa on etenkin se, että säilyisi jos haluaisi, mutta hillitön rotaatio tekee veneeseen vuodon.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös