Pääkallo.fi

Seppo Talon divarin joulutodistukset FBC TURKU: "Sokka kohti F-Liigaa"

Viestejä
91
FBC TURKU:

-alkukauden onnistuja: Saku Hirmasto. Kolmas kausi keltaisessa sukellusveneessä toden sanoo. Hirmasto on pinnan päässä kaikkien aikojen omasta piste-enkastaan kun joulutauolle lähdetään, ja on tärkeä palanen FBC:n tulevaisuuden menestyshaaveissa. Espoolaiskasvatti on hakenut rooliaan Turussa, ja nyt alkaa olla valmista. Jatkossa peliaikaa ja myöskin ylivoimavastuuta tulee lisää, niin jatkoa rallattelulle on helppo povata. Salibandyssä kuten muussakin urheilussa pätee sama mantra: Pääse paikoille ja hyvä tulee. Hirmasto hakeutuu entistä rohkeammin ykkössektoriin ja loput luetaan pörssistä.

- tulevaisuudenkuvat: FBC Turku on pitkään puhunut Santeri Raatarilan ja Antti Väärin suulla prosessista, ja siitä miten yksittäinen divarin ottelu on aivan hailee, kun puhutaan pelillisestä valmistautumisesta F-liigaa kohti. Liigan ja isojen seurojen uudet suunnitelmat liigan supistamisesta 12 joukkueeseen ei varmasti loppupelissä ole FBC:n mieleen, sillä pitää muistaa että jatkossa paikka liigassa on hankala saavuttaa- ja vielä hankalampi pitää. Liigassa komeita parinkymmenen kihauksen kausia pelannut Antti Vuorinen, ja Tepsin junnupolun läpikäynyt Matias Kallio ovat todella soivia pelejä divariin ja sen loppuhuipennukseen, mutta f-liigan johtoryhmän kaavailemaan kovatasoiseen liigaan pitää ottaa vielä steppi lisää. Jaakko Hautamäki kärsii tässä "Jani Hyytiäis-syndroomasta" eli jalat eivät liigaan enää piisaa, joten vahvistuksiakin tarvitaan jos submarinen potkurit pitävät kevään myrskyisissä paras kolmesta pleijareissa.

-miten FBC maalaa: Joukkue hankkii aktiivisella pelitavallaan ylivoimapelin, ja Matias Kallio on lapa pystyssä vasemmalla sivustalla. Suoraan syötöstä paukkuu, ja kädet on kohti Turun komean hallin kattoa.

keneltä voi odottaa lisää: Aleksi Havian nousujohteinen ura FBC:n paidassa on kärsimässä inflaatiota, kun 22/28/43 pisteen kaudet ovat vaihtuneet viime kauden kymmeneen, ja tämän kauden toistaiseksi voimassa oleviin 9 pisteeseen. Itse asiassa kyse on Jokerit lätkän ilmiöstä, sillä kun joukkueeseen hankitaan kovemman profiilin pelaajia niin "kaikkien tehot" ottavat snadaria laskua. Havian kohdalla kyse on ratkaisuminuuttien vähenemisestä ja tottumisesta uudenlaiseen rooliin. Olisiko jossain toisessa joukkueessa ensi kaudella kasvojenpesun aika? Myös ex- Djurgården Kasperi Kantosen alkaa olla viimeinen hetki antaa näyttöjä onko hän kovan luokan divaripelaaja, vai pystyyn vanheneva joskin käytännöllinen hengenluoja-pukukoppipelaaja.

Erityismaininta: Joukkuehenki näyttää Turun keltaisella ylpeydellä olevan erinomainen. Tämä näkyy esim. alkulämmöissä joissa yhtenäinen joukkue suorastaan huokuu hyvää henkeä. Joukkue mölyää enemmän kuin keskimääräisen divarijoukkueen ultras-katsomo, ja samoin joukkue tuulettaa onnistuneita peittoja siinä missä SuomiSarja- joukkue urheiluruutumaaleja. Henki saa arvosanan 10-. Siitä ei ole ainakaan haittaa kun kevättä kohti mennään

Arvio miten keväällä käy: FBC on runkosarjassa kahden joukossa, mutta vastustajan valinta pleijareihin ei ole helppo. Joukkueen olisi ostettava itselleen kevään menestyjän kasvot, ja tähän prosessi on tähdännytkin. Veikkaan välieriin, mutta sitten tulee nuhaa "joltakin ennakkopapereissa altavastaajalta".
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös