Pääkallo.fi

Seppo Talon divarin joulutodistukset HAWKS: "Kantti Aarnioita jengi täynnä"

Viestejä
93
HAWKS:

alkukauden onnistuja: Eetu Isometsä. Isometsä on tehnyt näyttävän sisääntulon salibandyareenoille. Lohjan Salibandyssä ilmeisesti aiemmin puttaillut golf-ammattilainen otti koronan vuoksi kopin mahdollisuudesta saapua Petteri Bergmanin siipien suojaan Haukka-areenalle. Isometsä on painanut pinnan per peli, mutta kaikkea ei ole vielä ulosmitattu. Kyseessä on divarin nopeimmat jalat, ja sitkeydestä ei voi kuin antaa kymppiplussan. On aivan turha harhauttaa Isometsä kahville, koska hetken perästä on temppu toistettava, koska polkukone höökii uudestaan kimppuun. Mielenkiintoista onkin nähdä miten kun korona-aika helpottaa, kuinka paljon Eetu antaa salibandylle aikaa versus Golf. Potentiaali on joka tapauksessa mallia taivas.

Tulevaisuudenkuvat: Hawksilla on hyvä junioriputki, ja siinä mielessä malliesimerkki monelle seuralle. Kuten eilen kirjoitin Pirkat on tässä varmaan koko dirretsun parhaassa asemassa, mutta ei oman - vaan Classicin junnuputken ansiosta. Omaa junioriputkea kun katsoo, niin Hawks on tässä timanttikategoriaa. Joukkueeen parhaat vuodet ovat edessäpäin, ja Bergman valmennuksessa on sellainen nimi että imua seuraan varmasti nuorilla pelaajilla on. Bergman tunnetaan nimenomaan nuorten pelaajien kehittäjänä, eikä apukaksikko Nissinen ja Liljelundkaan salibandyJonneille tuntemattomia ole. Itse asiassa Nissinen on varmastikin divarin kovameriittisin "kakkoskoutsi". Viisasten kivi täytyy Alakiventiellä löytyä vain sen suhteen, kuinka korona-ajan jälkeen saataisiin sama määrä yleisöä edarin lehtereille, kuin vaikkapa saman seuran a-junnujen kovimmissa kapinoissa. Sama tietty pätee vaikkapa Liiga-Tepsiinkin, a-junnujen kevään karkelot ovat katsomokultturin ihannoijille suorastaan karkkia verkkokalvoille.

Miten Hawks maalaa: Väsymätön määrä kanttaajia jotka kiertävät tarvittaessa kaksi rundia vastustajan maalin ympäri ennenkuin optimaalinen kanttivedon paikka löytyy. Jos ensimmäinen ei onnistu, niin vuoronumerokone on kipinöinyt käytössä ja seuraavaa ukkoa uuniin kantille. Näillä jätkillä meinaan kantti kestää.

Keneltä voi odottaa lisää: Eetu Isometsä pelaa vasta ensimmäistä kauttaan kirkkaissa saleissa, joten lähivuosina pistekertymät vain komistuu jos mies päättää pelata salibandyä jatkossakin. Heitetään katiskaan myöskin Tuomas Nylander, joka onj pelannut vasta 8 peliä mutta aikanaan on osoittanut pärjäävänsä divarissa kevyesti. Nylander on juuri sitä pelaajatyyppiä, joka pöljänä päivänä voittaa pelit yksin. Jos siis muutaman vuoden tauko alasarjoissa ei osoittaudu virheliikkeeksi. Jollekin meinaan osoittautuu.

Erityismaininta: Haukkapesän valoshow ennen ottelun alkua ja erätauoilla on viihdyttävä lisä, kun halutaan että lajikulttuuri kehittyy. Juuri tälläisiä elementtejä tarvitaan, ja on paskapuhetta ettei divariseuroilla ole varaa vaikkapa savukoneeseen. Aivan varmasti on massia vaikka koronakaudellakin, kunhan on tahtoa. Tällä hetkellä ainut jolla on ollut varaa Savuun, on ollut SB Vantaa (Sori Tuomas Sepen huumori ;))

Arvio miten keväällä käy: Hawks ei missään nimessä ole suora putoaja, eikä toiseksi viimeinen. Sen sijaan jollekin seuraavasta poppoosta : Hawks, Josba. LNM, ÅIF on tarjolla vielä keväälle kakkaa karsintojen muodossa. Hawksin syyskierros kuitenkin sujui alussa mollivoittoisesti sillä joukkue kohtasi alkuun kaikki pahimmat ja vaarallisimmat jengit. Seppo ei ole asiaa tarkastanut meneekö kevätrundin ohjelma samaa rataa, mutta jos menee niin Hawks petraa viimeisillä kierroksilla ja Sepen veikkaus on että on juuri viivan yllä suoran säilyjän paikalla. Jos taas Bergmanin kehitystehdas toimii kuin koronarokote ohistuskaistalla, voi joukkueen loppusijoitus olla yhdeksäskin.
 
Viimeksi muokattu:

yyz

Viestejä
479
Tulevaisuudenkuvat: Hawksilla on hyvä junioriputki, ja siinä mielessä malliesimerkki monelle seuralle...
Omaa junioriputkea kun katsoo, niin Hawks on tässä timanttikategoriaa.
Monessa asiassa samaa mieltä kirjoittajan kanssa, mutta tuon lainatun osuuden kanssa mennään kyllä metsään.

Kun katsoo Haukkojen junjiorijoukkueiden sarjoja ja sijoituksia omissa sarjoissaan ei heidän junioriputkeaan (A-junioreita tietyin varauksin lukuun ottamatta) ainakaan laadun puolesta voida hyvällä tahdollakaan kutsua timanttiseksi.

C2 (2006) Etelä-Suomen aluesarja, sjoitus; sijat "ynnä muut".

C1 (2005) C1 - Divari, sijoitus 10., kymmenen pistettä jatkopeleistä.

B (2003-2004) B - Divari, sijoitus 9., kuusi pistettä jatkopeleistä.

A (2002-2000) ASM, sijoitus 7.

Samalla voidaan myös kyseenalaistaa ajatus ”omasta” junioriputkesta sillä käytännössä kaikki Haukkojen (ja varsinkin lähiaikoina Divari-ikään tulevat) juniorit ovat toisten seurojen kasvatteja.
Pelaajapolku on toki periaatteessa kunnossa, koska kaikkiin ikäluokkiin löytyy joukkueita, mutta putken laadukkuudesta se ei vielä kerro mitään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös