Pääkallo.fi

Seppo Talon divarin joulutodistukset: Josba : Jospa vanhat ajat palaisivat

Viestejä
85
JOSBA:

alkukauden onnistuja: Lauri Piironen. Piirosen kaudet B:n sm-sarjassa eivät vielä silmiä hivelleet. Nyt Maali-Late on lyönyt itsensä läpi myös miesten sarjoissa, joskin mustan kanavan (teksti-tv) pörssisivulla esiintyvistä Piironen on ainoa jolla plusmiinus saldo liitelee Pfizerin koronarokotteen lämpötiloissa. Tähän ei pidä kuitenkaan tarttua liikaa, sillä vaikkapa kiekkoliigassa tai KHL:ssä ihan änäriä myöten alemman kastin joukkueissa on kärkijätkiä, joilla plusmiinus on vähän-sinne-päin mutta palkkakuitissa on kuitenkin muheva summa massia. Tämä perustuu siihen, että ylivoimapelin plussia ei statseihin lasketa, ja jos otat Turkua vastaan vieraissa yhdessä pelissä -6 ja hoidat kuuden pinnan pelissä ErVi akatemian paljain käsin, on palkkashekki tasan tarkkaan ansaittu. Kaikki joukkueet eivät voi voittaa kaikkia joukkueita joka pelissä, ja tehot yhdistettynä Piirosen -2 saldoon on tämän kastin joukkueelle kelvollinen. Enemmän apua kuin haittaa joukkueelle, kun katsotaan joka kulmasta. Tuskin kukaan väittää, että ilman Piirosta kevätkausi menisi maukkaammin. 18 +4 on saldona sellainen, että Joensuun areenassa moni muukin kuin kahviossa käynyt katsoja, on nauttinut Cafe Laten.

Tulevaisuudenkuvat: Josba on tietenkin iso tekijä alueellisesti junnusarjoissa, mutta jatkuva kähinä kulisseissa vaikkapa LeBan kanssa ei ole hyväksi pitkässä juoksussa. Katsokaa esimerkki vaikkapa naapurista, NST ja PoNoVo tekivät laihan sovun, ja nyt on käsissä ihan jees pumppu: SaiPa. Josballa on samat ongelmat kuin monella muulla maakunnan orkesterilla, eli mahdolliset opiskelukuviot sotkevat joukkueen rakentamista joka ikinen vuosi. Jos olisin itse Josban taustoilla, hommaisin Joensuuhun tasan sellaisen opintolinjan minkä Piironen tilaa. Alkaisi seuraavana syksynä, ja olisi normaalia pidempi opintoaika, jotta mies saataisiin pidettyä kaupungin ilona kauan. JetSet Baarissa sitten olisi mitä muistella.

Miten Josba maalaa: Kotona maalaa ja vieraissa ei. Kotona Josba pystyy hoitamaan joukkueen kuin joukkueen, mutta tämän joukkueen ehdoton plussa on se, että se pärjää hyvin juuri kuuluisissa "kuuden pisteen otteluissa". Antti Ruokonen on oikea velho mentoroimaan Piiroset juuri näihin kamppailuihin, minkä pisteet ovat myös 3, mutta ne ovat silti taulukossa arvokkaampia kuin satunnainen LNM-temppu eli vierasryöstö Karhujen tai Turun vieraana. Kolikolla on myös kääntöpuoli, kaikki joukkueet haluavat menestyä Josbaa ja Anttia vastaan, sillä Ruokosen kiehuminen aitiossa on persoonallisen viehättävää katsottavaa. Sepe ei haluaisi töihin siihen vanhainkotiin, jossa yövuoro alkaisi kiukkuisen Ana Ruokosen lääkkeidenotolla.

Keneltä voi odottaa lisää: Pesis on perseestä, ja Kiteen Pallo saadaankiin aasinsillan kautta tähän ketjuun. Lehtiniemi Brothers Eetu ja Juuso kävivät läpsyttelemässä Kiteellä kakkosta hetken, ja kas kummaa paluun jälkeen saatiin kaksi divarissa vaikeuksissa olevaa pelimannea, kun kehityskäyrä näytti pari vuotta sitten vahvaa ylöspäin menoa. KiPa pärjää kakkosessa, mutta tälle kaudella nähtiin HIFK- mainen itku ja matkustuskielto kuin Sosiaali ja terveysministeriön antamana, ja syy Suomi- Sarja ja bussi. Ei ihme että bussiyhtiöitä niitetään konkurssiin kun KiPa ja HIFK ovat olemassa. Huippupelaajalle välikausi jengissä mallia M-Team Smurffit, ja takaisin ei ole tulemista. Sami Partaset ja Tapio Niskaset pysykööt kotona, KiPa pelannee jatkossa vain kotipelit itäisessä kakkosessa, jos tätä asennetta jalostetaan jatkossa. Silti Lehtiniemillä voi olla annettavaa, kunhan KiPa lippis jätetään himaan ja jätkät jatkavat vuodesta 2018 ja samalla röyhkeällä haastoasenteella.

Erityismaininta: Kaapo Tähkä. Kerrassaan maaginen pelimies on kova luu myös tanssilattialla. Koska Sepe on keski-ikäinen kölimies, paras tapa lähteä baariin on ottaa Tähkä Wing-Maniksi, jos tehoille haluaa. Showmies on showmies joka paikassa, ja jos Tähkä päättää joskus lopettaa komean uransa- on hänelle roolikin pedattuna, Suomen Magic Mike. Tähkä on tärkeä palanen Josban paletissa, jatkot tietty riippuvat paljolti siitä mihin Janne- isän karavaani kulkee jatkossa. Isä-Tähkällä varmasti on kysyntää muuallakin kuin Joensuussa, kun valmentaminen on alkanut maistumaan. Kasperin taidot ovat divarin top 3:ssa, siitä respect ja hattu päästä.

Arvio miten keväällä käy: Josba on sitkeä, ihan kuin Eetu Isometsä mutta joukkueen muodossa. Josba voitta jatkossakin riittävän määrän kuuden pisteen otteluista ja Joensuussa jatketaan jälleen divaria ensi sesongilla. Playoffiin ei taida joukkueen vene vuodoista johtuen kantaa, mutta tälle rosterille sijat 9-10 ovat realismia ja näin myös tapahtuu.
 
Viestejä
15
Olisiko Juho Väisäsen tekstejä yleensä kauden jälkeen ja ennen kautta seuran sivuilla. Niissä ainakin vakuutellaan miten hyvä seura on jne. vaikken nyt niin tarkkaan niitä enää muista. Silti tulos jää monesti aika vaisuksi. Ainakin itseluottamusta löytyy siitä plussaa. Mieluummin ehkä kentällä ne näytöt kuin puhumalla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös