Pääkallo.fi

Seppo Talon divarin joulutodistukset: Karhut . "Mitä Jerkumpi sen Herkumpi"

Viestejä
76
Karhut:

Alkukauden onnistuja:
Tomi Jerkku. Jerkku palasi viime kauden Lasb-visiitin jälkeen takaisin kotikonnuille ja tuloksena on Karhujen sisäisen pörssin kärkipaikka. Todennäköisesti parasta Beef-Jerkkua ei ole vielä nähty, sillä nuori pelaaja on viime kautta lukuunottamatta ottanut joka vuosi askeleen eteenpäin. Viime vuosikin todennäköisesti kehitti pelaajaa, vaikka tehot hieman edellisestä Karhuliigakaudesta laskivatkin. Tänä vuonna Jerkku palasi Poriin isoon rooliin, sillä viime kauden "flopin" jälkeen Karhut on jälleen saanut kasaan mukavan nipun, ja ainakin pressissä Jerkku on kertonut haluavansa olla pala prosessia jolla Karhut palautetaan loiston vuosiin. Ja tällä ei siis tarkoiteta naisten näppärää F-liigajoukkuetta.

Tulevaisuudenkuvat: Karhut on tällä kaudella jälleen "tosissaan" liikkeellä, ja itse asiassa tämän kevään mahdollinen liiganousu varmasti olisi tekijä jolla Juuso Ahola vielä saataisiin sitoutettua Poriin. Muussa tapauksessa Aholan puhelin rallattaa keväällä ja saattaa olla että salattuja linjoja pitkin yhteydenottoja tapahtuu jo alkutalvesta. Kaukaa viisaana jos olisin 020202 palvelun omistaja, laittaisin Aholan liittymän numerotiedustelulle kalliimman hinnan, ja nettoaisin sillä. Divariseuroille meinaan on niin tuttu tunne, että on kiva kehittää hyvä pelaaja- mutta parasta olisi kehittää juuri niin hyvä ettei se liigaan mahdu, vaan on juuri omalle paikkakunnalle sopiva ykkösketjun mies vuosikymmeniksi. Tätä pykälää Ahola ei täytä, vaan lähtee viimeistään vuoden päästä kävi miten kävi. Muuten Karhuissa on hyvä pöhinä, sillä joukkueen pelaajat eivät pörssin kärkikahinoita täytä, vaan nimenomaan tasaisella betonijyrällä jakavat tehot tasaisesti, jokaisen ei tarvitse onnistua jokaisessa ottelussa ja silti joukkue pärjää. Ainakin tänä keväänä. '

Miten Karhut maalaa: Viime kauden taktiikka Jankke Virtala kaventaa 4-10:een on muuttunut. Nykyään Karhut maalaa niin laajalla rintamalla, ettei ketään oikein passaa jättää vapaaksi. Jokainen uhka on mahdollisuus.

Keneltä voi odottaa lisää: Vaikka Juuso Ahola on kirkkain kulmakivi Karhujen palapelissä, 9+9 tehot ovat hänelle "ohuet" ja ne voidaan tuplata, jopa triplata kevätkierroksella, kun rinnalle löydetään sopivat ketjukaverit. Eli lisää voi hyvinkin olla tulossa, ja se vain parantaa Karhujen chansseja.

Erityismaininta: Porilainen Hesarissa. Eero ja Heikki Vanhatalo ylittivät uutiskynnyksen, ja olivat viime viikolla hesarin kalleilla palstamillimetreillä viihdyttämässä. Eero Vanhatalon viime kausi divarissa oli sellainen, että jatkoa seuraa. Nuori eteenpäinmenevä pelaaja voi maatiloineen olla juuri sellainen pelaaja, josta on juuri Karhuille isoa iloa pitkään. Ja sitten kun maatyöläinen lopettaa, on hänellä edelleen porissa VanhaLato.

Arvio miten keväällä käy: Joukkue on salaa saanut vanhoja Karhuja takaisin rosteriin, ja on myrkyllisempi kuin moni kuvittelee. Kotona tulee olemaan kova, etenkin jos Porilainen hullu yleisö saadaan lehtereille kevään tiukkoihin zembaloihin. Vähintään välieriin, dirren finaalit Sepon veikkaus. Karhut on kova paineisissa peleissä, ja keväällä tämä on kovaa valuuttaa. Playoff - juna menee varmaan niin, että kotona voittaa keveämmin ja vieraissa tulee juuri sellainen "nuhainen-voitto" mallia 3-4 joka juuri piisaa tälläisiin tarkoitusperiin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
499
Hyvää tekstiä kyllä 👍 itse nostaisin tuohon "Keneltä voi odottaa lisää" osioon Janne Kuusiluodon. Viime kaudella kuitenkin yli piste per peli ja 16 maalia. Tällä kaudella 13 otteluun vain 7 pistettä ja 2 maalia. Itse odottaisin huomattavasti enemmän.

Erityismaininnan ansaitsee myös mielestäni Karhujen puolustuspelaaminen. Joukkue on päästänyt vain 60 maalia, joka on 11 vähemmän kuin toiseksi vähiten päästäneet FBC Turku ja SaiPa, joista SaiPa vieläpä pelannut 2 peliä vähemmän. Puolustus- ja maalivahtipelaaminen on ollut isona tekijänä Karhujen tämän kauden menestyksessä. Karhujen maalivadit ovat torjuntaprosenteissa sarjan 3. ja 4. ja Vonk useamman ottelun pelanneista ykkösenä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös