Pääkallo.fi

Seppo Talon divarin joulutodistukset Koovee: " KUU SIURUSTA KESÄÄN"

Viestejä
91
KooVee.

alkukauden onnistuja: Jani Rajala. Jere Oksanen johtaa koko sarjan pistepörssiä, mutta nyt Seppo katsoo kokonaisuutta. On hienoa nähdä miten rikkinäisille liigakausille kasvot antanut Rajala on vihdoin selättänyt jalkaongelmat, ja viime kauden enkat eli 34 paunaa KooVeen paidassa painetaan tänä keväänä uusille kymmenluvuille. 13+14 tehot summannut Rajala ei suoranaisesti säkenöi kentällä, mutta mustan kanavan eli teksti-tv:n sivuilla usein toistuva nimi kertoo toista. Säkenöinnillä siis haen Juuso Kekin 4+5 kaltaisia iltoja, joilla saa nimeä enemmän kuuluviin- mutta tämä ei ole siis Rajalalta mitään pois. Tasaisen hyvä suorittaminen on joskus jopa paremman pelaajan merkki, kuin vaihtelevat 4+5 ja 0+1 pelin illat. Rajalan plusmiinus on KooVeessa +26, kun seuraavaksi parhailla eli Ville Kangasmäellä ja Aapo Mäkelällä kyseinen saldo on +14. Tämä kertoo siitä, että Rajala on pelannut eri koostumuksissa ja tehnyt jokaisesta kentästä paremman ollessaan itse mukana. Poikkeuksellisen hieno ominaisuus.

Tulevaisuudenkuvat: Japi Riihimäen porukan kotihalli vaihtui matkan varrella, ja AutoCenterin komea videohuone vaihtui vähemmän kirkkaisiin saleihin. Spiral ei missään nimessä ole f-liigan profiilinnostoa vaativan johtoryhmän mieleen, joten ainakin liigan päälliköiden päällimmäisin toive ei liene KooVeen nousu. Liigassa on johdon mielestä Tampereen seudulla jo riittävä edustus, ja komeat puitteet ovat aina toiveissa, kun nousijasta puhutaan. KooVeessa on itse asiassa niin paljon jopa liigakokemusta, että se lienee keväällä valtti. Kyse onkin lähinnä siitä, kuinka kiivaasti entiset liigajyrät haluavat vielä yrittää f-liigan BilleBeino hupparia päälleen, koska se tarvitsee lisää satsausta siviilielämän kustannuksella. Nykytaloustilanteessa myöskin KooVeen taustojen tahto lienee arvoitus, olisiko parempi ensin varmistaa paikka divarin eliitissä ja harkitun nuorennusleikkauksen kanssa yrittää paikkaa liigassa vasta muutaman vuoden perästä.

Miten KooVee maalaa: Divarin varmasti yksi laajimmista repertuaareista, eli vaikeaa Sepollekin kuvailla kuinka se tapahtuu. Sanotaan näin että kun Petteri Puustinen maalaa kerran, sinä iltana annetaan useamman maalin edestä Korva-Puustia vastustajalle saman pelaajan toimesta, muutoin Jere Oksanen hiipii salaa maalipaikalle ja iskee yllättävän vaarattoman näköisestä tilanteesta täplän tauluun.

Keneltä voi odottaa lisää: Kerrankin helppo: 1991 syntynyt Lassi Ylisiurunen muistetaan Kooveen liigasta, ja taisi mies nauttia kovaa liksaakin niihin aikoihin. Paluu muutaman vuoden jälkeen divariin ei ole kellekään enää tänä päivänä piece-of-cake mutta Ylisiuruselta voisi odottaa ehdottomasti enemmän. Samoin liigassa parinkymmenen paunan kausia vielä pari vuotta sitten naulaillut Samuli Segerman on ollut tehoiltaan pienehkö pettymys. Kumpikin omaa eväät nostaa tasoa kun kovat pelit alkaa, ja jos näin käy niin KooVee on entistä pahempi kanto monen kaskessa.

Erityismaininta: Jesse Vainio seisoo vaihtoaitiossa käytännössä koko pelin, ja savuaa ensimmäisestä minuutista lähtien kuin vanhan-ajan höyryveturi. Kannustaa omia, mutta välillä tuntuu ettei ole tyytyväinen tuomareihin edes siinä tapauksessa että saa itse vaparin. Elää tunteella, siinä ei ole mitään väärää. Viihdyttävä pelaaja kerrassaan.

Arvio keväästä: Liigajyrät syttyvät pudotuspeleihin, mutta liigaan asti nouseminen ei välttämättä ole se suurin fokus. Itse asiassa varmaan monelle helpotus, jos pelit päättyvät alkukierrosten mukavien voittojen jälkeen viimeisessä vaiheessa urheaan "kakkossijaan", vaikkapa vasta siinä viidennessä ja ratkaisevassa pelissä. Jos haluaisi, voi voittaa koko dirren ja ottaa paikan siellä missä BilleBeino laittaa logon uusiksi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös