Pääkallo.fi

Seppo Talon divarin joulutodistukset: Rangers "Nuorennusleikkauksella hissun Kissun kohti divarin kärkeä"

Viestejä
93
Rangers:

Alkukauden onnistuja: Kristian Lamminen. Oilersin junioriputkessa parhaimpana vuotenaan A:n sm-sarjassa 50 paunaa takonut Kissu Lamminen tuli muutaman vuoden Oilersin edarissa roikuttuaan Kirkkonummelle, jossa miehellä on meneillään kolmas sesonki. Tällä kaudella puolimatkan krouvissa on taottu jo omat "divarin pörssienkat", viime kauden 16 pinnaa on ollut paperia kun joulutaukoon mennessä kasassa on jo 24 täplää. Onnistujia tarvitaankin, sillä Rangersin menetykset viime vuosilta ovat olleet joukkueen ylläpitämät voimat Samuli Alaluusua ja Teppo Salo, joten menetykset eivät ole olleet missään mielessä pienen mittakaavan juttuja. Kirkkonummi on kärsinyt huippusarjoissa koronatilanteessa kaikista eniten, sillä joukkueella on kasassa jo kolme karanteenia jouluun mennessä. Kohta on pommarissa jo kasassa Stokiksen ja Tegnellin haikailema laumasuoja, tai sitten joukkueen nimi ehdotetaan vaihdettavaksi Kirkkonummi Virus Slingsiksi.

Tulevaisuudenkuvat: Alaluusuan ja Salon kaltaisia talentteja ei joka vuosi kasva puissa, mutta joukkueella on perinteisesti hyvät suhteet Espoossa ulospullahtaviin A:n sm-sarjapelaajiin. Rangersin markkinatilanne on tässä suhteessa divarin paremmalla puoliskolla, ja Rangersin vahvuus on myöskin tietyllä tavalla materiaalin laajuus. Joukkueessa on monta pelaajaa, jotka pystyvät voittamaan pelejä- ja Rangers ei ole tällöin vain muutaman miehen onnistumisten varassa. Näkisin, että kovaa kotietua nauttiva Rangers on jatkossakin divarin seuraajien ilona, ja on pudotuspeleissä vakiopanelistina.

Miten Rangers maalaa: Kirkkonummi iskee laajalla rintamalla, mutta jos haluatte peruskuvion tietää niin Seppo kertoo että ylivoimalla pallo on Erik Heleniuksella, ja poikkikentän syötöstä ladataan palloa pömpeliin. Variaatio toimii kumpaakin suuntaan, eli Helenius pystyy olemaan poikkarin maalaaja tai syöttäjä, joka tekee kuviosta hitusen vaikeammin kiinniotettavan.

Keneltä voi odottaa lisää: Ville Leskinen. Leskinen omaa Hawksin Eetu Isometsän ohella divarin nopeimmat kintut. Pommarin Bolt kiertää kompaktilla olomuodollaan Kirkkonummen prisman jouluruuhkassa ostoslistoineen korit täyteen nopeiten, vaikka lähtisi tuntia muita myöhemmin kierrokselleen. Leskinen on myöskin aivan turha harhauttaa kebabkioskille, sillä kolme askelta myöhemmin hän on jälleen kiertänyt puolustusasentoon harhauttajan etupuolelle. Teräväjalkainen Leskinen voisi hieman rohkeammalla pelityylillä saada paikkoja myös hyökkäyspäässä, ominaisuudet puoltavat tätä vahvasti.

Erityismaininta: Rangers aloitti kuluvan kauden viiden voiton straadalla, mutta sittemmin on ollut vaikeampaa. Esim. FBC Turkua vastaan joukkue oli vailla mahdollisuuksia ja esim ÅIF:n vieraana joukkue kesti maalin vierasvoittoon, vaikka olikin kaksi jälkimmäistä erää suorastaan purjeessa. Rangersin tulossarakkeessa hämää tosin muita vähäisempi pelimäärä, ja joukkue pystyy kasvattamaan pistetiliään tasaisesti, useamman tappion putkea Seppo ei näe joukkueelle mahdolliseksi.

Miten keväällä käy: On M-Teamia laadukkaampi joukkue, joten menee ainakin Tiimin ohi ja myös Pirkkasirkus saatetaan ohittaa vasemman kaistan kautta. Kotietu olisi joukkuelle tärkeä, mutta se vaatii sitten voittoja kevätkierroksella myös kärkiporukoista. Varma playoff-jengi, ja siellä on sitten periaatteessa ihan kaikki mahdollista.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös