Pääkallo.fi

Seppo Talon divarin joulutodistukset Saipa: "Jengillinen Ripari-ikäisiä + Sipari"

Viestejä
98
Alkukauden onnistuja: Tämä on Saipan osalta helppo nimetä: Oskari Möykkynen. NST:ssä divaria jo 2016-2018 tahkonnut nuorukainen on ryöstänyt pajatson, sillä paluu kahden ihan ok- Indians kauden jälkeen on ollut idässä jymymenestys. Divarin kiihkeän pistepörssin kolmospaikka on handussa kun Möykkynen on möykyttänyt viiteentoista matsiin kolmekymmentä paunaa, 3 ottelua enemmän pelannut Koovee-kaksikko Jani Rajala (31) ja Jere Oksanen (37) ovat vielä toistaiseksi edellä, rästimatsien jälkeen kultakypärä voi olla jo vaihtanut omistajaa. Nuorempi Möykkynen kellottaa isot minuutit, ja on keväällä isossa roolissa. Teoriassa Saipalla on niin tiukat kärkijätkät Kekki, Möykkynen ja Niemelä että näiden onnistuessa playoffissa voi tapahtua mitä tahansa. Möykkysen kohdalla nähdään sama mikä aikanaan vaikkapa ÅIF:n Tuomas Liukolammessa, että Indiansin parin vuoden koulu tekee pelimiehiä, vaikka Inkkareissa peliminuutit olisivatkin kiven alla. Tosin kaikille tälläinen treenikoulu ei sovi, vaan kehittyäkseen tarvitaan lisäksi peliminuutteja. Seuraavana siellä ovat kasvamassa korkoa Rangersin kultapojat Teppo Salo ja Samuli Alaluusua sekä ex-NST Samuli Huppunen. Korjaan, ensimainittu on tietenkin Seppo Talo ;)

Tulevaisuudenkuvat: Saipan tulevaisuudenkuvat ovat kohtuullisen hyvät. Fuusio NST:n ja PoNoVon kesken oli järkiliike, ja tähänhän Seppo ottikin jo kantaa riitapukarien Josban ja Leban analyysissä. Rajoitetuilla markkinoilla on joka kevät pelkona, että joku pelaa liian hyvän kauden ja lähtee ja termikin tälle Itä-Suomalaiselle tempulle löytyy: "Tekee Kovaset". Kovasen taksifirma on korona-aikana kovilla, mutta Joonatanin kuljetusfirma kukkii kelmeästi liigan suunnalla. Pitääkseen Juuso Kekin joukkueen lienee noustava viimeistään vuoden kuluttua, ja se voi olla että siltikään ei piisaa. Jos Kekki ilotulittaa kevällä viimevuotista ilosanomaa, niin puhelin pirraa ja sen kanssa on vaan Saipa-johdon elettävä. Ja sitten vaikka kirkkain timantti Kekki lähtisi ,niin muista runkopelaajista on pidettävä kaksinverroin kovemmin kiinni.

Miten SaiPa maalaa: Pallo on Kekillä joka on jo monta sekuntia etukäteen tsekannut Jere Niemelän mahdollisen sijainnin ja poikkareita näiden kahden herran välillä voidaan nähdä vielä pari lisääkin ennenkuin Niemelä niittaa suoraan syötöstä. Moni tutkapari tekee tätä ylivoimalla kiitettävästi, mutta Kekki ja Niemelä ovat tässä erinomaisia myös "pitkän hyökkäyksen ollessa käynnissä". Kekki pystyy myös mutkittelemaan tiensä kulmasta maalille parin kolmen vihulaisen välistä. Monipuolisuudellaan hemmetin vaarallinen kaveri.

Keneltä voi odottaa lisää: Julius Huppunen. Samuli Huppusen nuorempi painos voisi parin vuoden sisään nostattaa tehoja lähemmäs viime kauden isobroidin tykkilukemia, komeat 65 paunaa aiheuttivat siirron Indiansin kehityskouluun, jossa mennee pari vuotta ennenkuin todellinen koulutusohjelman taso nähdään. Petri Timosen mankeli koulii pelimiehiä, jokainen harjoitus on laadukas sillä rosterissa on paljon kovia pelimanneja, ja näiden kanssa reenatessa tahtoo kehittyä kuin itsestään. Heitetään tähän sitten keneltä voi odottaa vähemmän, Jarno Pensikkala on pelannut kelpo syyskauden ja takonut lähes pinnan per peli mutta Seppoa Pensikkalan Diesel-mäisyys ei sytytä liekkiin. Pensikkalan plusmiinus on pakkasella, ja kevätsesongilla taso tippunee napsun. Pensikkala nauttii divariin kovaa FBC-mainetta, mutta sankariteot tehdään kentällä, eikä vanhalla CV:llä. Diesel putputtaa talvikeleillä näet. Pensselit tosin Pensselikkalla ovat dirren kovimmat, nyt kun Tino Nivala kairaa liigassa vastaavalla tittelillä.

Erityismaininta: Otsikossakin mainittu 91-syntynyt kenttäpelaajien nestori Mikko Sipari on pelannut yhteensä 123 liiga ja divariottelua ja hänellä on pakko olla apuja vaikkapa koppipelaajan muodossa. Nahkeat tehot ja nahkea liike ovat sellainen kombo, että Seppo määräisi kunnon paineen koko matsin ajaksi Siparin päälle. Mutta siellä on pinnan alla oltava jotain, oltava jotain.....

Erityismaininta 2: SaiPan ennakkoluuloton taustaheebo Ding Ma oli lähellä Risto Kauppisen syöksemistä vip-tiloista normikatsomoon liiton vaalissa. Tulos yllätti monet, mutta ennakkoluuloton kampanja meinasi jo nyt päättyä ilotulitukseen. Seuraavalla kerralla kun nimi jo ollut "uunista ulkona" ja kampanjaa päästään hiomaan koko välikausi niin voitto alkaa olla jo todennäköinen. Lienee selvää, että Kauppista jo pelottaa kahden vuoden kuluttua monopolista nostettava kortti on se sitten Sattu Ma, tai Yhteis Ma- varmaa on vain se ettei Kauppinen saa enää yhtään Sii Ma.

Miten keväällä käy: SaiPa menee vähintään välieriin, paitsi jos erehtyy valitsemaan ÅIF:n. Siis edellyttäen, että ÅIF kirkkaan salin karkeloihin mahtuu. Ei kannata langeta samaan ansaan montaa kertaa, ja eiköhän tieto ole periytetty myös Mikael De Annalle. Ja tässä De Annan saman tiedon mustana valkoisella. Divarin Finaaleissa voi käydä mitä vaan, nuori ja nälkäinen Saipa ei ole vailla saumaa edes mahdollisessa liigakarsinnassa, joukkue on hyvänä pelipäivänään ihan Tiikereiden tai Jymyn tasoinen rytmiryhmä tai korkeintaan napsun alle.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös