Pääkallo.fi

Suomisarja 2021-2022

Viestejä
18
Viestejä
12
Ennakkomme "mysteerisarjasta":


Siis hetkinen. Ymmärsinkö nyt tuon jutun perusteella oikein, että joukkueita on lohkojen kesken hyvinkin eri määrä ja ainoastaan putoajien määrä muuttuu - ja jos kyllä, niin mitä Alakiventiellä on vedetty kun kyseistä sarjasysteemiä on kehitetty?

Käytännössä siis A-lohkossa on jäljellä 10 joukkuetta, eli sijoille 9-10 sijoittuneet karsivat paikasta, eikö? Vastaavasti 13 joukkueen B-lohkossa on 2 karsijaa ja 3 suoraa putoajaa. Joukkuemäärällä ei kuitenkaan ole merkitystä nousukarsijoiden määrään, vaan siihen on varattu 2 paikkaa joka lohkoon.

Tässä on nyt ihan oikeasti pohdinnan paikka. SB Vantaa siirrettiin käsittääkseni etäisyyksien perusteella B-lohkoon ja lopputuloksena 5/13 (38%) joukkueista putoaa tai karsii alaspäin, ylöspäin yrittää 2/13 (15%). A-lohkossa luvut ovat 2/10 (20%, nämäkin karsivia, eivät suoraan tippuvia) sekä 2/10 (20%).

Mitään en mistään tiedä, mutta voiko noita lohkoja missään määrin kutsua tasaväkisiksi? Varsinkin tuo, että B-lohkon joukkueista parhaimmillaan 38% voi menettää sarjapaikkansa, kuulostaa omaan korvaan todella hurjalta. Ei kai tuollaista suhdelukua esiinny missään muussa sarjassa? Ymmärrän kyllä matkaperustelut ja sarjoista vetäytymiset, mutta eikö eriävistä joukkuemääristä huolimatta lohkoista voisi edes yrittää tehdä tasapuoliset keskenään? Nyt on kirjaimellisesti menty siitä mistä aita on matalin, ja B-lohkoon lisätyt joukkueet on surutta lisätty jonon hännille.

Tästä tutkiva journalisti @joelsiltanen koppia. ;)
 
Viestejä
12
Jatketaan nyt vielä itsepuhelua, koska eihän kritiikki ole mitään ilman ratkaisuehdotuksia. Tässä on liittoon valmis formi jolla nousevien ja tippuvien kokonaismäärät säilyvät nykyisellään, mutta lohkot pysyvät edes kohtuullisen tasaväkisinä. Saa käyttää.

A-lohko
2 nousukarsintoihin (20%)
2 karsii alaspäin (20%)
1 suora putoaja (10%)
= maksimissaan sarjapaikan voi menettää 30% joukkueista

B-lohko
2 nousukarsintoihin (15%)
2 karsii alaspäin (15%)
2 suoraa putoajaa (15%)
= maksimissaan sarjapaikan voi menettää 30% joukkueista

C-lohko
2 nousukarsintoihin (18%)
2 karsii alaspäin (18%)
1 suora putoaja (9%)
= maksimissaan sarjapaikan voi menettää 27% joukkeista.

Käytännössähän tuossa siis ainoa muutos on se, että yksi suoran putoajan paikka siirtyy B-lohkosta A-lohkoon. Nousukarsintohin menevien jakoa ei voi nykymallissa saada tasapainoisemmaksi.

Ei tuokaan täydellinen ole, mutta ei tuossa ihan hirveän suuri matemaatikko tarvitse olla huomatakseen, että tasapainoisempikin systeemi nykyisillä joukkuemäärillä olisi haluttaessa mahdollinen.
 
Viestejä
34
Ennakkomme "mysteerisarjasta":


Yhden ”ylimääräisen” kakkosdivarivuoden jälkeen Suomisarjaan tuleva HIFK on tälle sarjatasolle todella kokenut ja nimekäs ryhmä, mutta se on harjoitellut vasta elokuun puolivälistä alkaen, eikä touhu muutenkaan ole ehkä sitä kaikkein totisinta. Kausi näyttää, miten pitkälle tällaisella reseptillä on mahdollisuus edetä.

HIFK-SBS Wirmo 8-4. Ihan hyvin näyttää resepti tehoavan. Ainakin aluksi. :LOL:
 
Viestejä
14
Mysteeri sarjan ennakossa uumoiltiin Kouvolan Susien joutuvan useammankin joukkueen raatelemaksi. Jyväskylässä Sudet vältti hirvivaaran ja otti ennakkoluulottomalla pelillä 6-8 voiton ja vei pisteet sarja-avauksesta Kouvolaan.
 
Viestejä
2
Sc Wolves kaatoi keravalla Blackbirdsin 5-7. Kuulemma kentällisen verran puuttui rosterista pelaavia pelaajia. Itse nostaisin ehkä jopa wolvesin sarjan mustaksi hevoseksi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös