Pääkallo.fi

Tsekit Ervissä, upeaa toimintaa.

Viestejä
56
Mielestäni hienoimpia oivalluksia ottaa kentällinen tsekkipelaajia mukaan ErVi akatemiaan viemään muiden pelipaikat. Siinä jää kentällinen pelaajia ulos jok amatsista. Mielenkiintoiseksi tilantee tekee se että varsinaiset pelaajat on kuukausi maksuillaan olettaneet että pelipaikkakin löytyisi hyvien hajoittelu esitysten jälkeen mutta pelipaikat viekin ulkomaan ihmeet.

EräViikingit mainostaa itseään parhaanan pelaajapolkuna kohti liigapelejä mutta tämä tuhoaa sen mahdollisuuden todella monelta pelaajalta. Katsokaa vaikka ErVi A.n ja Akatemian ottelupöytäkirjoja 30 pelaaja jätetty ulos ja tsekit otettu tilalle viemään muiden pelipaikat ja näytön paikat.

Pelaajien kehityksen kannalta olisi juuri tuossa vaiheessa saada kovia pelejä jotka kehittää pelaajaa parhaiten. Nyt ne jää niin monelta pelaajalta kokonaan väliin kyseisessä seurassa.

Olikohan pelaajille kerrottu kauden alussa että tällainen mahdollisuus voi tulla että joutuu maksumiehen rooliin? Miten valmennus on viestinyt tämän pelaajille...
 
Viestejä
137
Alkuun disclaimer: En ole tutustunut tarkemmin ErVin tilanteeseen. Jos tosiaan on niin, että kausimaksuilla rahoitettuun joukkueeseen sponsoroidaan peräti 5 ulkomaalaista ja kokoonpanosta tippuu sitä kautta 5 joukkueeseen kuuluvaa pelaajaa, on toiminta minunkin mielestäni kyseenalaista.
 
Viestejä
499
Eikös EräViikingeillä ole yhteistyö jonkin tsekkiläisen seuran kanssa ja sieltä oli viime kaudellakin pari nuorta EräViikinkien mukana? Vastaavasti pari EräViikinkien junnua pääsi Tsekkeihin pelaamaan viime kaudella.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
137
Eikös EräViikingeillä ole yhteistyö jonkin Tsekkiläisen seuran kanssa ja sieltä oli viime kaudellakin pari nuorta EräViikinkien mukana? Vastaavasti pari EräViikinkien junnua pääsi Tsekkeihin pelaamaan viime kaudella.
Nyt sinne suuntaan ei ketään lähde kun ei sarjatoimintakaan ole siellä käynnissä. Tässä ei siis ole kyse mistään vaihto-ohjelmasta.
 
Viestejä
13
Ei ole Tsekkeihin menijöitä. Kun korona jyllää.

On kyllä Äärimmäisen epäeettistä peluuttaa kentällistä tsekkejä ja maksattaa ne pelit omilla pelaajilla jotka istuu penkillä!!! Tämä ei toimisi missään muussa seurassa!!!
 
Viestejä
428
Tätä maksupuolta minäkin mietin, kun kuulin ensi kerran näistä tsekkivahvistuksista. Aikamoinen pyllistys omille pojille ja näiden vanhemmille, jos he maksavat tämän sirkuksen ja purevat tuppea vaihtopenkillä tai ovat poppareilla.
 
Viestejä
12
No jos itse pelaisin joukkueessa, niin olisin vain iloinen asiasta, että saadaan kovempi joukkue. Ennemmin lähden voittamaan kun häviän. Ja heti sieltä komea voitto Pirkoista napsuikin. Ja ei minusta pidä kenenkään pahastua, että vilttiketju saattoi nyt kutsuakin. Se tarkoittaa vaan sitä, että kahta kovemmin treeniä jatkossa. Tulokset kyllä seuraa perässä.
 
Viestejä
13
Tämä on sitä Voiton tavoittelua, keinolla millä hyvänsä. Ja näin tukalassa tilanteessa ErVi ja Vastuuvalmentaja ei ole ennen ollutkaan. Tulosta ei tule vaikka materiaalia riittää kolmeen joukkueeseen... Putoaminen on ollut kaksi edellista kautta ihan hilkulla ja jopa liiga pelaajia on tarvittu että putoamista ei tapahtunut. Paras peli ilman ulkomaan ihmeitä tuli kun vastuuvalmentaja oli poissa, eli karanteenissa.

Varmaa on että kyseisestä joukkueesta jäi nyt kentällinen n 5 pelaajaa ulos jotka tuskin saa edes näytön paikkaa. Todella harmi heidän osalta, missä tahansa muualla olisi helposti pelaavassa kokoonpanossa ja hankkimassa kokemusta kovemmista peleistä. Kokonainen kausi on piiiitkä aika olla poissa tosi toimista... Näin toimii ErVi!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
83
En tiedä olenko ainut joka ei näe tsekkien tuloa ainoastaan negatiivisena asiana. Jossain toisessa ketjussa taidettiin päivitellä Ervin A/Akatemia pelitahtia (marraskuussa muistaakseni 10? peliä yhteensä)= tällä tahdilla ts. joka kolmas päivä peli. (Saatan olla tässä hyvinkin väärässä lukujen puolesta). Ei sieltä Tsekeistä kuitenkaan mitään turhia pelaajia tullut vaan ihan laadukkaita pelimiehiä niin ASM-sarjaan kuin myös Divariinkin. Paljon puhuttu että "vievät viiden pelaajan paikan rosterista" mutta kyllähän tuolla pelejä riittää eikä mahdollisuuksien mukaan kärkipelaajia tarvitse kuluttaa aivan loppuun. Tähän lisäksi mahdolliset loukit yms mistä palstalaisilla, minut mukaanlukien, tuskin hirveästi tietoa.

Kustannuksista en tosiaankaan tiedä, olettaisi nyt että tuskin rahat suoraan pelaajien kk-maksuista tulevat. Mahdollisesti pieni osa, mutta mielestäni turha lähteä Erviä lynkaamaan ihan suorilta käsiltä.
 
Viestejä
56
Tsekit on toki seuralle positiivinen asia mutta yksittäiselle pelaajalle joka on kynnyksellä nousta pelaavaan kokoonpanoon täysin epäreilu teko ja todella epäeettistä jos siitä ei olla ilmoitettu etukäteen!

Paljonkohan kuukausimaksut muuten on A.ssa ja Akat? Tiedän että muissa seuroissa se on 80-150. Ja olen kuullut että ErVissä noin 2.n kertainen jos esim elokuusta asti on laskutettu 3 kk n.200/kk eli yht 600,- ja lupailtu pääsemistä tositoimiin jossain vaiheessa kautta ja niin ei ole tapahtunut niin toiminta ei ole kestävällä pohjalla mitenkään.

Kestävällä pohjalle ei ole myöskään kun ulkomaan ihmeet jossain vaiheessa häipyy esim vuoden vaihteessa... Silloin on joukkue täynnä kokemattomia pelaajia kun muissa joukkueissa näin ei ole. Yht äkkiä ollaankin täysin vastaantulijoita pelillisesti. Ja muut joukkueet 1/2 vuotta edellä. Myös Joukkue hengen laimentuminen on iso ongelma. Jopa 1/2 kautta voi olla tässä vaiheessa kehitystä ja muiden elämäntilanteiden painostuksessa riittävä syy siirtyä pois lajin parista.

Ja aikasemmasta ketjusta joku osasi osuvasti mainita: "Erässä pitäisi nyt miettiä miksi täytyy lähteä muualle jalostuakseen aikusten liigapelaajaksi. Toinen kysymys on sama kuin Oilersin kohdalla. Miksi lähtijät eivät pääsääntöisesti koskaan palaa takaisin? Edes kiitollisuudesta uransa loppupuolella, kun ollaan vielä lajin eliittiä. Erän ja SSV:n fuusio paljasti raa´an totuuden siitä kuinka epämiellyttävää monille pelaajille on pelata mosan nutussa. Jotkut kieltäytyi heti ja pari muuta yritti kauden/kaksi ja totesi ettei pysty. Onko isot seurat niin suuruutensa sokaisemia etteivät osaa asennoitua pelaajan asemaan, vaan ajattelevat että onhan noita tulijoita? Menköön, ei kaivata."

Yksi hyvä esimerkki on Miska Mäkinen, kuukauden pelaaja ja ansaitusti, hyvä joka osa-alueella ja teki ison päätöksen muutama vuosi sitten hakea vastuu roolia ja se kannatti. Mitä jos olisi jäänyt Erviin...
 

yyz

Viestejä
356
Tämä koko ketju on kyllä taas mainio osoitus suomalaisesta mentaliteetista.
Kaivetaan kaikesta mieluummin heti jotain negatiivista ja toitotetaan sitä "totuutena" vaikka faktat olisi kuinka metsässä tahansa.

ErVi A/Akatemian sarjakokoonpanossa on kaikkiaan 48 kenttäpelaajaa mukaanlukien nämä viisi tsekkiä.
Näistä pelaajista 24 on joko loukissa tai armeijassa tai pelaa ”pysyvästi” joko F-Liigassa tai B junioreissa.
Jäljelle jää siis 24 kenttäpelaajaa (samat tsekit mukaanlukien).

Ilman tsekkejä ErVillä olisi siis ollut käytettävissä 19 kenttäpelaajaa joilla olisi pitänyt klaarata 15 peliä 33:ssa päivässä ja toivoa, ettei vaan tule lisää loukkia tai sairastumisia.
Näytä minulle seura/joukkue/valmentaja, joka ei tuollaisessa tilanteessa olisi mielellään ottanut apua helpottaakseen pelaajien taakkaa, kun tuohon otteluohjelmaankin vaikuttamisen mahdollisuudet ovat suhteellisen rajatut, eikä koronan vaikutuksia voinut kukaan ennakoida.

A:ssa ja Divarissa tulee pelejä pelkässä runkosarjassa kaikkiaan 48 kappaletta, joten aivan varmasti kaikille riittää pelejä ja näytön paikkoja!

Kiva olisi myös tietää kuka ErVin organisaatiosta on kussut Kolkkiksen muroihin niin pahasti, että sitä jälkiangstia pitää purkaa täällä viestikaupalla jo yli parin vuoden ajan?
 
Viestejä
13
Se että omista pelaajista ei saa kasvatettua vastuupelaajia on kyllä iso ongelma. Silloin pitäisi kiinnittaa huomiota valmennukseen. En usko että pelaaja määrä tai taso on se ongelma. Jotenkin vaan se hiipuminen alkaa C.stä tai viime B.stä ylöspäin.
 
Viestejä
83
Se että omista pelaajista ei saa kasvatettua vastuupelaajia on kyllä iso ongelma. Silloin pitäisi kiinnittaa huomiota valmennukseen. En usko että pelaaja määrä tai taso on se ongelma. Jotenkin vaan se hiipuminen alkaa C.stä tai viime B.stä ylöspäin.
Puhutko nyt edustuksesta vai A/Akatemiasta? Edustusta on jo ruodittu mutta en siltikään kykene uskomaan että nämä 5 tsekkipelaajaa nyt ratkaisevat kuitenkaan isossa kuvassa mitään. A/Akatemiaan on kuitenkin vastuupelaajia tullut ihan hyvälläkin tahdilla, osa liigan mukana ja osa lähtenyt muualle, osalla vielä kasvu kesken. Se, että C-ikäluokassa on vahva joukkue ei tarkoita sitä että jokainen näistä olisi tulevaisuuden liigapelaajia. Osa varmasti.
 
Viestejä
428
Herää kysymys, että onko tollaisen ErVi A/Akatemian paletin pyörittämisessä mitään järkeä. Jos on peli joka toinen päivä, niin eihän siinä ehdi koskaan harjoitella. Tai korkeintaan umpiväsyneenä. Voisiko ajatella, että tämän takia ei sieltä omista junnuista juuri tule tähtiä liigajoukkueeseen, vaikka tavoite lienee päinvastainen.
 
Viestejä
499
Herää kysymys, että onko tollaisen ErVi A/Akatemian paletin pyörittämisessä mitään järkeä. Jos on peli joka toinen päivä, niin eihän siinä ehdi koskaan harjoitella. Tai korkeintaan umpiväsyneenä. Voisiko ajatella, että tämän takia ei sieltä omista junnuista juuri tule tähtiä liigajoukkueeseen, vaikka tavoite lienee päinvastainen.
Tämä nyt ei taida erota oikeastaan mistään joukkueesta. Korkeintaan siinä, että ErVillä tämä akatemia pelaa divaria, kun muualla Suomisarjaa tai 2. divaria. Eiköhän lähes jokaisen seuran A-juniorit pelaa myös jollain tasolla miesten pelejä. Osa on jopa B-juniori ikäisiä ja pelejä tulee vielä sielläkin.
 

yyz

Viestejä
356
Herää kysymys, että onko tollaisen ErVi A/Akatemian paletin pyörittämisessä mitään järkeä. Jos on peli joka toinen päivä, niin eihän siinä ehdi koskaan harjoitella. Tai korkeintaan umpiväsyneenä. Voisiko ajatella, että tämän takia ei sieltä omista junnuista juuri tule tähtiä liigajoukkueeseen, vaikka tavoite lienee päinvastainen.
Ei se joka kausi tällaista ole.
Tällä kaudella vain MM tauko ja korona aiheutti ruuhkaa.
 
Viestejä
499
Tepsissä ei pelata. Filosofia hieman erilainen.
TPS taitaakin olla poikkeus. Kaikilla muilla Fliiga seuroilla on 2-joukkue/farmijoukkue, joissa melko varmasti (en nyt ole asiaan tutustunut) pelaa A-juniori-ikäisiä pelaajia. Eli tässä mielessä ErVin tekemiset eivät ole mitenkään poikkeuksellista.
 
Viestejä
56
Maaottelut piti olla tauolla. Mutta kuinkas ollakkaan äsken pelattiinkin Suomi vastaan Tsekit matsi! Valko sinisissä pelaava suomi voitti Sini-mustat Tsekin 9 : 8. Peli aaltoili melkoisesti ja vastustaja rappasi mm maalivahdin. Selviten siitäkin ilman jäähyä. Tsekki tippui kyydistä tokassa erässä mutta pääsi mukaan taas kolmannessa mutta ei vaan riittänyt Tsekki Miehillä.
 
Viestejä
56
Maaottelut piti olla tauolla. Mutta kuinkas ollakkaan äsken pelattiinkin Suomi vastaan Tsekit matsi! Valko sinisissä pelaava suomi voitti Sini-mustat Tsekin 9 : 8. Peli aaltoili melkoisesti ja vastustaja rappasi mm maalivahdin. Selviten siitäkin ilman jäähyä. Tsekki tippui kyydistä tokassa erässä mutta pääsi mukaan taas kolmannessa mutta ei vaan riittänyt Tsekki Miehillä.

Aika vähän vaan ollut juttua että maaotteluita pelataankin taas.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös