Pääkallo.fi

Valtakunnallisten sarjojen aikuisjoukkueiden kustannukset

Viestejä
6
No niin, tämä ilmeisesti ikuisuus kysymys aikuis joukkueiden kustannuksista, mikäli välimatkat ovat pitkiä.

Jokainen joukkue varmasti haluaisi pelata mahdollisimman paljon vaikka kävelymatkan päässä, jos se vain suinkin olisi mahdollista.

Mitä itse olen säbässä pohjoisessa ollut mukana, niin pelkästään alueellisten alimpien sarjojen pelimatkat ovat olleet pahimmillaan n. 380 -500 km Siis esim. alimmassa naisten sarjassa. Sama pätee myös miehiin.

Eli kustannukset jo pelkästään aloittelevalla joukkueella voivat matkojen suhteen olla huikeat. Ei pääse välttämättä päivä reissulla.

Näin ollen parin kolmen sadan kilometrin lisäys ei Pohjoiselle välttämättä ole niin ylitsepääsemätön ongelma valtakunnallisella tasolla - mutta huikeasti lisäkustannuksia dekin tuo toki.

Vaikein yhtälö on ylläpitää kilpailukykyistä joukkuetta vuosi toisensa jälkeen - kun suhteutetaan väkimäärä etelään.

Työtä pelaajat ja taustat tekevät jatkuvasti - raha ei kasva puussa, vaan se on ansaittava jostain. Talkootunteja kertyy harjoitusten ja peliteissujen lisäksi huomattava määrä - mikä sinänsä on jo huikea hatunnosto joukkueille ja pelaajille.

Toinen asia on se, että pohjoisen joukkueet joutuvat reissaamaan huomattavasti enemmän kuin muut. Pelireissuja pohjoiseen on huomattavasti vähemmän per joukkue valtakunnallisella tasolla kuin pohjoisesta etelään.

Lisäksi tasokkaat treeni hallit ja pelipaikat ovat pohjoisessa kortilla. Ja jos niitä saa, niin ne todellakin nykyisin maksavat.

Ja kyllä - tällekin asialle pitäisi yhdessä pyrkiä tekemään jotakin

Summa summarum - täällä pohjoisessa voidaan välillä pari ärräpäätä päästää, mutta se helpottaa vain tilapäisesti - paksu lompakko tai ylimääträinen työnteko, talkoot ja hemmetinmoinen markkinointi ovst ainoa avain pystyä edes yrittämään päästä tai olla valtalunnallisella tasolla. Ja siihen on jokunen joukkue kuitenkin pystynyt. Iso iso hatunnosto näille jokaiselle - niin junnu kuin myös aikuis osastolla -joukkueesta, iästä ja sukupuolesta riippumatta <3

Well done everybody!!!

Ylpeä jokaisesta näistä joukkueista!
 
Viestejä
5,708
Olen täysin samaa mieltä näistä. Toivoisin, että jokainen katsoja maksaisi kuuliaisesti lippunsa ja käyttäisi esimerkiksi kioskipalveluita joukkueiden otteluissa. On hyvä muistaa, ettei se kolmen euron kahvikupin hinta ole ainoastaan sinulta pois, vaan se on myös sille myyjälle lisää.

Vaikka tuo pohjoisessa korostuukin, niin ei se aina ihan helppoa ole muillakaan. Itä-Suomessakin matkat voivat olla varsin pitkiä.

Se on meidän jokaisen maksavan tahon vastuulla, että nämä joukkueet pysyvät pystyssä. Tukekaa kun voitte, oli se sitten rahallisesti, vapaaehtoistyöllä tai muuten, kaikki tuki on arvokasta!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös