Pääkallo.fi

Viikon kysymys: Minkä arvosanan annat liigan kasvojenkohotusprosessille?

Minkä arvosanan annat liigan kasvojenkohotusprosessille?

 • 10

  Ääniä: 2 2.7%
 • 9

  Ääniä: 4 5.5%
 • 8

  Ääniä: 11 15.1%
 • 7

  Ääniä: 13 17.8%
 • 6

  Ääniä: 22 30.1%
 • 5

  Ääniä: 12 16.4%
 • 4

  Ääniä: 9 12.3%

 • Äänestäjiä
  73
 • Poll closed .

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2,396
Viikon kysymyksessä ei haeta pelkästään kyllä- tai ei -vastausta, vaan tällä kertää annetaan arvosanoja kouluarvosana-asteikolla 4-10.

Viime viikolla julkaistiin uusi ja uljas F-liiga, joka sisältää jatkossa sekä miesten että naisten ylimmät sarjaportaat. Kaksivuotisen prosessin aikana muita niin sanottuja uudistuksia ovat olleet Salibandyliiton sekä F-liigaa kaupallisesti hallinnoivan SSBL oy:n selkeämpi eriytyminen toiminnallisesti, joka näkyy varsinkin erillisinä some-kanavina ja erillisinä verkkosivuina. Sen lisäksi F-liiga muutti visuaalisen ilmeensä.

F-liigalla on tavoitteena ottaa kansainvälisellä kentällä yhä vahvempaa otetta ja se pyrkii siihen, että Suomen liiga on maailman arvokkain salibandyliigabrändi vuoteen 2028 mennessä. Samalla se aikoo olla tavoittavin sisäpalloilulaji kotimaassa.

Minkä arvosanan annat tälle prosessille tähän mennessä?

Perustelut ovat aina tervetulleita, vaikka aiheesta on käyty jo kohtalaisen paljon keskustelua!
 
Viestejä
321
Plussat:
- nettisivut
- ylipäätään tunnistettava oma brändi

Miinukset:
- nimi
- ylimalkaisia tavoitteita ja visioita
- logo
- värimaailma sinänsä selkeä, mutta hieman outo valinta
 
Viestejä
54
Annan arvosanaksi vitosen.

Positiivista:

+ Nettisivut
+ Uusi tulospalvelu (vaikea vielä sanoa toiminnasta mitään)

Negatiivista

- Nettisivut lajin pääsarjalle vuonna 2020
- Nimi, ulostulo, abstraktius, lähinnä kaikki mielikuvat mitä "F-liiga" herättää
- "F-liigassa on 30 joukkuetta"
- Kansainvälistyminen Aasiaan
 
Viestejä
73
Kouluarvosana 5-, positiivisia tästä on vaikea löytää, vaikka sivuosumina saatettiin saada hyvä nettisivu ja tulospalvelu.
 
Viestejä
2
Plussat:
- en keksi

Miinukset:
- Nimi ja logo ei kerro mitään lajista, joka sinällään lajina kaipaisi lisää tunnettuutta ja näkyvyyttä ihan kotimaassakin. Tätä nimeä ja ilmettä täytyy siis selitellä.
- Logon ilme ja värimaailma ei myöskään viesti lajista tai Suomesta (kuten minusta aiempi teki), mutta sen sijaan muistuttaa nyt vahvasti erään Itä-Helsinkiläisen seuran ilmettä ja myös erään suomalaisen salibandyvararusteita valmistavan brändin ilmettä!
- F-kirjaimesta tulee mieleen ensimmäisenä ihan muu kv tunnettu sana kuin Floorball (ja mitä näitä nyt oli muita asioita, joita sen oli tarkoitus viestiä). Tästä riittää varmaan paljon vitsejä ja nolottaa tämä asia erityisesti pelaajien puolesta, joiden pitäisi ylpeänä kertoa, missä pelaavat. Mutta ei tämä nimi kiva ole näin faninkaan suuhun.
- Nimeen on sotkettu kahta kieltä. Floorball League tai Finnish Floorball League olisi ollut jo ymmärrettävämpi versio kv-tavoitteita ajatellen.
- Nimen monet eri versiot ja kirjoitusasut eri kanavissa (fliiga, F-liiga, F-Liiga, f-liiga...)
- Miten erotellaan naisten ja miesten liiga, koska sille on tarvetta kyllä ihan konkreettisesti erilaisissa yhteyksissä, vaikka sinänsä on hyvä tavoite yrittää esittää niitä tasa-arvoisina.
- Muutoksen epämääräisillä ja mahtipontisilla tavoitteilla ja visioilla pilataan hyvä pohja, jota jo ehkä oli. Brändityö on pitkäjänteistä ja sitkeää ja brändiuudistukset pohjautuvat yleensä vahvasti jo olemassa olevaan. Tässä en nyt näe sellaista kehityskulkua.
- Miksi tässä työssä ei otettu laajemmin mukaan pelaajia tai faneja? Nyt tulee julkisuuden kautta se kuva, että lähinnä Peter Vesterbacka on päässyt tässä valloilleen, ja niiltä ihmisiltä, joita tämä eniten koskee (pelaajat, lajin parissa muutoin työskentelevät ja fanit), ei ole kysytty tai otettu mukaan. Lopputulos aiheutti vaan suurta hämmennystä ja ihmetystä. Vaikuttaa siis enemmän pienen kabinettiporukan puuhastelulta kuin valtakunnallisesti (saati kansainvälisesti) merkittävältä brändiuudistukselta.

Loppukaneettina sanoisin:
'if it ain't broke, don't fix it'
 
Viestejä
67
En ota kantaa itse nimeen ja logoon, voivat osoittautua ajan saatossa ihan toimiviksi, vaikka juuri nyt ei siltä vaikuttaisikaan.

En tiedä ovatko rahat loppuneet kesken vai onko säästetty ja ostettu pelkästään uusi logo, mutta mikä ihme kuvituskuva tässä uutisessa on: Historiallinen päätös: Salibandyliiga on nyt F-liiga! - F-liiga
UUDEN F-liigan logo jo rispaantuneessa lipussa tummien pilvien alla? En tiedä onko symboliikkaa tullut tahattomasti, mutta ei tuota ainakaan loppuun asti ole mietitty. Lanseerauksen jälkeen pitäisi kaikki ulostulot olla särmiä, pirteitä ja valitun linjan mukaisia, pelkkä "mahtipontisuus" ei vain riitä. Ilmeisesti mitään linjaa ei ole.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös