Pääkallo.fi

Viikon kysymys: Nähdäänkö Sveitsin MM-kisoissa jokin muu finaali kuin Suomi-Ruotsi?

Viikon kysymys: Nähdäänkö Sveitsin MM-kisoissa jokin muu finaali kuin Suomi-Ruotsi?

  • Kyllä

  • Ei


Results are only viewable after voting.

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4,643
Suomi vastaan Ruotsi on ollut miesten salibandyn klassikko jo pitkään.

Itse asiassa edellisen kerran jokin muu finaali kuin Suomi-Ruotsi pelattiin vuonna 2004. Vuodesta 1996 lähtien Sveitsi ja Tshekki ovat olleet finaalissa molemmat kertaalleen (1998 ja 2004). Ruotsi on ollut finaalissa aina ja on voittanut yhdeksän MM-kultaa. Suomen miehillä on plakkarissa neljä MM-kultaa.

Entä nyt vuonna 2022? Tshekki on tehnyt pikku hiljaa nousua kohti salibandyn huippua, ja paikoin Sveitsikin on ollut välierissä lähellä finaalipaikkaa. Esimerkiksi viime kisoissa Suomi kaatoi Tshekin aivan viime hetkien maalilla.

Tshekki on voittanut kaksi viimeistä U19-ikäluokan kultaa ja olisiko siitä jo nyt kiilaamaan jopa finaaliin? Entä Sveitsi?

Jos on sitä mieltä, että finalistit eivät muutu vielä näissä kisoissa niin voit perustella myös milloin näin tulee käymään, ja tippuuko sieltä ensin Suomi vai Ruotsi.

Viikon kysymys: Nähdäänkö Sveitsin MM-kisoissa jokin muu finaali kuin Suomi-Ruotsi?

MM-joukkueet löytyvät tästä ketjusta
 

FBI

Viestejä
139
Suomi ja Tsekki/Sveitsi. Ruotsi floppaa ja meidän Classicin pelaajat pelaa ekan kerran kunnolla tällä kaudella kun Kailiala tällää jokusen ekaan peliin. Liiga on ollutkin sellaista surffia että Kivilehdollakin varmaan valmentajana etu kun pelaamisesta niin vähän aikaa. Tietää ettei ennen MM finaalia oikein nappaa.
 
Viestejä
925
Kaksi parasta maata ja salibandyliigaa Suomi / Ruotsi ja siksi toivon näiden pelaavan finaalissa vastakkain.

Itse toivoisin juuri tästä syystä, että finaali olisi jokin muu.

En usko, että (miesten) jalkapallossa oltaisiin tyytyväisiä, jos finaalissa pelaisivat aina (esim.) Espanja ja Englanti. Tai miesten jääkiekossa Kanada ja USA. Naisten puolella tämä enimmäkseen jo toteutuu, kun Kanada ja USA jakavat keskenään kaksi kirkkainta mitalia ja muut maat kilpailevat siitä, onnistuvatko viemään Suomelta pronssin.

Jos salibandysta halutaan tehdä oikeasti kansainvälinen laji, se vaatii leveämmän kilpailun myös lajin kärkeen. Vuosia ollaan puhuttu neljästä kovasta maasta, mutta edes ne eivät ole vielä keskenään tasavertaisia. Kovista kv-peleistä kyllä keskustellaan, mutta kyse on rehellisyyden nimissä ollut siitä, voittaako Suomi vai Ruotsi kultaa ja kuinka vaikeaa Sveitsin ja Tsekin voittaminen on välierässä. On hienoa, että kisoissa on maita laajalla otannalla, mutta jonkun alkulohkon Tanska-pelin kovuus on vähän suhteellinen käsite.

Nythän tilanne on se, että kultamitaleista 100 % (Ruotsi 69 %, Suomi 31 %) on jaettu kahdelle maalle. Hopeamitaleita on saanut neljä maata, mutta niistä 85 % on jaettu Suomelle (54 %) ja Ruotsille (31 %). Pronssia on saanut neljä maata, joista 54 % Sveitsille ja 23 % Tsekille. Kaksi yllätyspronssia on napannut Suomi ja yhden Norja, mutta ensimmäisestä on aikaa 18 ja jälkimmäisestä 26 vuotta.

Tilastojen kannalta miesten salibandyn MM-kisoissa eletään naisten jääkiekon kaltaisessa maailmassa, jossa Kanada ja USA ovat vieneet 100 % kultamitaleista. Suomella on yksi hopea, mutta muuten hopeamitaleista 57 % on jaettu USA:lle ja 38 % Kanadalle. Pronssia on sentään voittanut kuusi maata, joskin 62 % niistä on ottanut Suomi.

Tldr; toivoisin, että finaali ei ole Suomi-Ruotsi. Kannatan sujuvasti molempia, mutta vaihtelu piristäisi lajia. Ja ei, missään tapauksessa en dissaa arvokisoja. Pelaaminen ja siellä menestyminen ovat kovia suorituksia joka tapauksessa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös