Pääkallo.fi

Viikon kysymys: Pidätkö Champions Cupin uudistusta hyvänä?

Viikon kysymys: Pidätkö Champions Cupin uudistusta hyvänä?

  • Kyllä

  • Ei


Results are only viewable after voting.

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,111
Salibandyn Champions Cup uudistuu kaudelle 2023-24. Mukaan tulee kahdeksan joukkuetta neljästä lajin kärkimaasta eli Sveitsistä, Tshekistä, Suomesta ja Ruotsista ( 2 per maa).

Alueeellisessa puolivälierävaiheessa suomalaisjoukkueet kohtaavat koti- ja vieraspeleissä ruotsalaiskollegat. Tshekkiläiset ja sveitsiläiset joukkueet pelaavat puolivälierät vastakkain. Välierävaiheessa parit arvotaan, puolivälieristä eteenpäin päässeistä joukkueista. Välierissäkin pelataan koti- ja vieraspelit, mutta finaali on yksiosainen.

Tiettävästi elokuussa alkava uusi Champions Cup on kerännyt kritiikkiä varsinkin kustannustasonsa vuoksi. Aiemmin Champions Cup on pelattu yhden viikonlopun turnauksena. Toisaalta sitä on kiiteltykin siitä, että seurajoukkueturnausta viedään vihdoin uskottavampaan suuntaan lyhyen viikonlopputurnauksen sijaan.

Aihetta on spekuloitu aiemmin esimerkiksi Pääkirjoituksessa ja KalloCastissa. Mitä mieltä sinä olet?

Viikon kysymys: Pidätkö Champions Cupin uudistusta hyvänä?
 
Fqi-o17WcAQNyvB

Tämä kuva saattaa kiinnostaa kanssakirjoittajia.
 
Viestejä
11
Fanina peukutan isosti ja odottelen vesi kielellä. Mieluummin ravaan näissä peleissä useamman kerran kuin käytän koko vuoden matkabudjettini Singaporen MM-matkaan.
Ja sitten taas ... mietityttää, miten seurat tämän taloudellisesti klaaraavat. Myös aikataulullisesti näyttää aika hurjalta tämä kehitys, että elo-syyskuulle tulee yhä vaan lisää kovia pelejä/turnauksia.
Tsekkien aloitteesta tuo eteläisempi lohko aloittaakin vasta syyskuun puolivälissä. Saa sitten nähdä, millainen yhtälö tästä taloudellisesti muodostuu ja lähtevätkö kaikki seurat tähän mukaan. Mikään pakkohan tähän ei ole osallistua, vaikka mestaruuden tai Cupin voittaisikin.
 
Viestejä
981
Onko muuten selvinnyt, että mitkä joukkueet pääsevät osallistumaan tuohon Suomesta? Mestari ja Cup-mestari? Jos sama joukkue voittaa molemmat niin kuka...?


"Maat saavat päättää onko mukana kultajoukkueen lisäksi esimerkiksi cup-mestari tai runkosarjan voittaja. Senkin jälkeen jos joukkueet ovat samoja voi paikan ottaa kauden hopeamitalisti. Suomessa mestarin lisäksi mukaan pääsee cupin voittaja rankingin kakkosena. Jos joukkue on sama, ottaa paikan SM-hopeamitalisti. Tällä hetkellä Pääkallolla ei ole varmaa tietoa miten kukin maa on päättänyt näiden seikkojen suhteen."
 
Viestejä
11
Onko muuten selvinnyt, että mitkä joukkueet pääsevät osallistumaan tuohon Suomesta? Mestari ja Cup-mestari? Jos sama joukkue voittaa molemmat niin kuka...?
Tuon tuoreen IFF:n hallituksen kokouspöytäkirjan liiteviidakosta löytyy tieto, että kaikki maat ovat päätteneet, että mukaan lähtee ensisijaisuusjärjestyksessä 1) sarjan voittaja, 2) cup-voittaja. Kolmanneksi vaihtoehdoksi muut maat asettivat sarjan kakkosen, mutta Ruotsi cupin kakkosen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös