Pääkallo.fi

Viikon kysymys: Pidätkö F-liigan draftia hyvänä uudistuksena?

Viikon kysymys: Pidätkö F-liigan draftia hyvänä uudistuksena?

  • Kyllä

  • En


Results are only viewable after voting.

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,111
F-liigan draft-tilaisuus järjestettiin 17.5. Lempäälän Bläk Boksissa. Tilaisuudessa varattiin 36 pelaajaa kaikkiaan 12 miesten liigajoukkueeseen.

Kolmella kierroksella kaksi olivat niin sanottuja normaaleita varauskierroksia, ja yhdellä kierroksella piti varata pelaaja jostain top4-maiden ulkopuolelta. Itse tilaisuuden perusteella ainakin neljä pelaajaa pelaa ensi kaudella. Ainakin osa liigajoukkueista neuvottelee draftattujen pelaajien kanssa.

Draftia ruodittiin laajemmin tämän viikon pääkirjoituksessa, ja se on luettavissa täältä:

Pääkirjoitus: Draft ei ole niin surkea kuin somessa väitetään, mutta ei myöskään niin hyvä kuin markkinoidaan

Joka tapauksessa draftia ollaan jatkamassa ja ensi kaudella mukaan tulevat tiettävästi naisten liigajoukkueet. Mitä sinä olet mieltä nyt nähdyn ja koetun perusteella: Onko draft hyvä uudistus vai ei? Mitkä asiat siinä sakkaavat ja mitkä asiat ovat hyviä?

Lisää draftista täällä
 

rolle

Urheilu on tarinoita, tai urheilun kiinnostavuus on paljon tarinoissa.
F- liiga draft oli laadultaan aivan hyvä ja kannatettava, sw todennäköisesti lisäsi lajin kiinnostavuutta jonkun verran ( myös esimerkiksi HS urheilusivut noteerasivat).

Lisäksi toki niin että draftissa/ valintatilaisuudessa oli monia erittäin laadukkaita pelaajia.
 
Viestejä
123
Draft-konsepti ihan hyvä. Kaksi varauskierrosta parempi kuin kolme, sillä pelaajamassa maailmanlaajuisesti on säbässä varsin ohutta. Kolmas kierros voisi olla vapaaehtoinen, jos haluaa käyttää sen. Top4 ulkopuolinen varauspakko kuitenkin pois.

Suomalaispelaajiakin voisi ehkä tuoda mukaan, mutta tarkoilla säännöillä, esim muiden liigaorganisaatioiden alaisista joukkueista tai farmijoukkueista ei saisi varata, mutta muuten kyllä.
 
Viestejä
5
Draft toimii jos sarjalla jos on vetovoimaa saada absoluuttisesti paras talentti. Niin pitkää ku menää amatöörisarjalla niin ei draftia jos ois rahaa palkata pelurit pelaamaan, vois olla toimivampi.
 
Kun ko tapahtumasta käytettiin termiä "draft" niin sitten odotukset olivat kuten tämä olisi ollut "oikea" draft-tilaisuus ja sitäkautta tämä aiheutti (oikeutetusti) ennakkoon naureskelua niin lajin sisältä kuin eritoten ulkopuolelta.

Sen sijaan jos ko tapahtumaan olisi käytetty jotain toista termiä, niin tämähän olisi ollut erinomainen konsepti sillä varsinainen tapahtumahan oli suht tyylikäs ja hyvin toteutettu ja laji sai kivasti näkyvyyttä.

Mutta tosiaan harmi, että päätettiin käyttää termiä "draft" tähän kokonaisuuteen sillä laji olisi voinut kehittää kokonaan oman juttunsa.
 
Viestejä
199
Draftin kautta ja sen innoittamana on tehty sopimkuksia pelaajien kanssa. Tuo kansainvälisyyttä F-liigaan ja lisää kiinnostusta Suomessa ja muissa maissa. Itse tilaisuudessa ihmettelin tyhjiä katsomoita. Missä gaalavieraat oli silloin?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös