Pääkallo.fi

Viikon kysymys - pitäisikö Pääkallo.fi:n vaihtaa nimeä?

Pitäisikö Pääkallo.fi:n vaihtaa nimeään?

  • Sama vanha Pääkallo

    Ääniä: 35 83.3%
  • Uusi vaihtoehto, mutta mikä?

    Ääniä: 7 16.7%

  • Äänestäjiä
    42
  • Poll closed .
#1
Aina aika ajoin nousee esille keskustelua siitä, että Pääkallo.fi voisi vaihtaa nimensä joksikin muuksi.

Nyt joka tapauksessa voi avata sanaisen arkkunsa ja äänestää, että pitäisikö meidän pitäytyä nykyisessä nimessä vai vaihtaa se johonkin uuteen? Jos toivot vaihtamista, niin oletan, että tarjoat myös selkeän vaihtoehdon nykyiselle. Tämä kysely ei johda nimen vaihtamiseen, eikä sellainen ole juuri nyt agendalla, mutta on mielenkiintoista kuulla mikä on isomman joukon mielipide.

Edit: Nimen etymologiasta lisää täällä:


Viikon kysymyksiä voidaan laittaa ilmoille jatkossakin, jos nämä herättävät kiinnostusta.
 
Viimeksi muokattu:
#5
Niinkuin ylempänä mainittu, on Pääkallo lajiyhteisössä aika vakiintunut nimi, mutta lajin ulkopuolisille ei sano mitään lajiin liittyvää mikä on tietty miinus. Esimerkiksi melkein kaikissa NHL-julkaisuissa on sana "hockey" tai "NHL" jo nimessä, esim. The Hockey News.

En osaa suoraan sanoa miten saisi lajin varsinaiseen nimeen mukaan, joku "Salibandy-lehti" tms. on ehkä vähän liian geneerinen. Mutta mitä voisi tehdä, olisi että Pääkallon nimen ja logon ja bannereiden yhteydessä lukisi aina slogan tai muu värssy joka kertoo mikä homman nimi, esim. "Salibandyn erikoislehti". Laitan tähän alle vielä esimerkkihahmotelman. Mielestäni olisi siis tärkeää, että sana salibandy ilmenisi jollain tavoin säbäpiirien ulkopuoliselle väestölle, kun törmäävät Pääkallon juttuihin tai logoon vaikka Facebookissa.

Pääkallo.PNG
 
#6
Pääkallo ei salibandyyn varsinaisesti toki liity, mutta en näe sitä kovin kummoisena ongelmana. Kaikki salibandyn piirissä Pääkallon tuntevat ja se on hyvin mieleenpainuva nimi. Mitä nimen vaihdoksella haluttaisiin saavuttaa?

Lätkän puolella on "Jatkoaika", eikä se mitenkään tietysti erityisesti kiekkoon liity. Samoin monella muulla urheilusaitilla nimi ei suoraan sisällä lajia mainittuna. Pikemminkin niin, että ne saitit, joiden pitää olla näitä "Suomikoris" "Suomikiekko" "Suomisalibandy" eivät ole niin vahvoja, että tulisivat toimeen muulla nimellä.
 
#8
Nimen etymologia oli aika hauska. Mää oon aina luullut, että nimessä on kyse niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin viittauksesta "olla pääkallopaikalla."

Nyt olen vielä enemmän nimenvaihdosta vastaan!

Ylempänä oli hyviä perusteluita. Muidenkaan foorumien nimet ei suoraan viittaa lajiin. Sloganilla voi tarvittaessa paikkoa. Ja jos nimi ois "Salibandyjotain" ni se ois kuitenkin jotenkin paska...
 
#9
Jos rakas lajimme haluaa joskus eroon koululiikuntaimagostaan, olisi lajin ykkösmedian hyvä vaihtaa nimeä. Laji on helpompi mieltää vakavasti otettavaksi urheiluksi, jos sen suurimman mediakanavan nimi viittaa itse lajiin, eikä larppaamiseen ja leikkimiseen.
 
Tykkää tästä: zuum
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.