SSV:n dynastia murtui – SPV on Suomen mestari kaudella 2011-2012!

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

SPV on voittanut salibandyn miesten Suomen mestaruuden. SPV voitti SSV:n finaalisarjassa voitoin 3-2.

Sunnuntaina pelattu viides ja ratkaiseva finaali kirjattiin SPV:lle lukemin 4-2. Voittomaalin iski viimeisessä erässä lähietäisyydeltä Sami Koski. Maalin lisäksi Koskelle kirjattiin ottelussa kolme syöttöpistettä.

Mestaruus on SPV:n seurahistorian ensimmäinen. Tämä oli SSV:lle yhdeksäs peräkkäinen finaalipaikka ja helsinkiläisjoukkueen saldona näistä finaalisarjoista on seitsemän kultaa ja kaksi hopeaa.

Seinäjoella oli viidettä finaaliottelua seuraamassa lähes kolme tuhatta katsojaa.

Mikko Hyvärisen kuvat ottelusta

62 comments

  1. Onnea SPV:lle!

    Ja onnea Pääkallolle. Kuinka monta vuotta te sitä dynastian murtumista oottekaan odottaneet…?

    Tosin en nyt tiedä, onko yhden erän häviö 2:lla maalilla nyt niin kova dynastian murtuminen…

    Eiköhän SSV tuu tuolta hyvin lujaa takas kiistattomalle kärkipaikalle. Niinkuin kävi kun hävisivät Oilersille finaalit 2006.

  2. Paljon onnea SPV liigamestaruudesta 2012!!! Kiitoksia erityisesti Tommi Koponen! Kiitos Seinäjoki ja koko pohojanmaa:D Nyt voi juhlistaa hieman:D

  3. Kyllä komiat pärjää aina! Onnittelut Pohojanmaalle! Oli se jo aikakin.

  4. Onnea SPV! Olihan se jo aikakin viedä se mestaruus sieltä pääkaupunkiseudulta jonnekkin muualle.

  5. Onnea spv, oikea voittaja, muutenkin oli hyvä kausi liigassa

  6. Kyllä tuomarilinja suosi Speveä. Jäähyt olisi pitänyt mennä vähintään tasan, mutta nyt SSV vain istui. Ei näin.

  7. Onnitelut SPV:lle mestaruudesta!

    Naisissa Pro ei pystynyt kampeamaan Classicia valtaistuimelta, mutta SPV pystyi syöstämään SSV:n vallasta. Tarvittavaa vaihtelua SPV:n voitto.

    Sikälikin hienoa, että ei tarvinnut katsella sitä Kurren kekkalointia tänä keväänä.

  8. Kyllä on huono häviäjä joka kehtaa väittää että tuomarit oli SPV:n puolella!! Olen puhunut!!

  9. Onnea SPV ! Tosiaan oli ilo katsoa Koposen vilpitöntä juhlintaa, toista olisi ollut Kurren kummalliset kuviot.

  10. Onkohan missään muussa lajissa vastaavaa jatkuvaa tuomareista itkemistä? En ole törmännyt.

    Joillakin menee kaikki energia tuomarien toiminnasta purnaamiseen. Mikseivät tuomitse itse, kun ovat niin tuomaroinnista kiinnostuneita? Parantakaa tapanne ensi kaudelle.

    Hieno peli, hieno laji. Paras voitti, vaikka en Speveä diggaakaan.

  11. GoGo-mies nyt juhlitaan!! tai mee nukkumaan tuomareiden kuva kainalossa…

  12. ”Onkohan missään muussa lajissa vastaavaa jatkuvaa tuomareista itkemistä? En ole törmännyt.”

    Kannattaa vaikka seurata sellaisia pikkulajeja kuin jalkapallo tai jääkiekko. Jää sählyfanien jupinat aika kirkkaasti kakkoseksi…

    Onnea Spevelle! Kyllä SSV:kin näytti kovuutensa taas, mutta aina ei voi voittaa!

  13. Oli hienot finaalit ja ei se SSV vaan ikinä helpolla taivu. Hyvä että lainasivat kannua välillä kehän ulkopuolelle:) Hyvä SPV!!

  14. Hyvä hiiri, kato pleijjareiden jäähytilastoa ja kato ketä tuomarit on suosinu. Järven olis yksin pitäny istua väh 5 jäähyä enemmän. Kaks hylättyä maalia ja silti speve mestari…jeees. Menikö se niin et viis finaalia ja ssv mestari?

  15. Toivottavasti nyt nää kristillisyyttä dissaavat viestit jää historiaan jos ei muuta niin kunnioituksesta Mestareita kohtaan jos ei muita arvoja osaa kunnioittaa

  16. onnittelut SPEVE! paras joukkue voitti. HIENO PÄIVÄ SUOMALAISELLE SALIBANDYLLE!

  17. Paljon onnea Seinäjoelle, toivottavasti koko kaupunki juhlii siellä voittoanne joka oli ansaittu, kaikilla mittareilla paras joukkue 2012!!

  18. Loitavaa Speve!! Paras voittaa aina ja tänä vuonna se ei ollut SSV. Huikea peli SPV:ltä, paketti ei hajonnut missään vaiheessa ja tuloksena ansaittu mestaruus! ”Onnea SVP:lle”:lle eikös salibandyssa ole kolme erää? 😉 Sitä viimestä ei parane mennä häviään jos haluaa voittaa.
    Ykköskenttä pelasi loistavan pelin ja ratkaisi. Valmennus oli hereillä ja piti ”superkentän” pois ratkaisupaikoilta. Tiitulle pisteet rehdeistä onnitteluista ja yleisön muistamisesta!

  19. JZ

    ”Kannattaa vaikka seurata sellaisia pikkulajeja kuin jalkapallo tai jääkiekko. Jää sählyfanien jupinat aika kirkkaasti kakkoseksi…”

    Joopa joo ja seli seli. Olen pitänyt salibandyihmisiä vähän muita fiksumpina.

    Käykää tuomareiden tuomioista valittamisesta orgasminne saavat kesän aikana tuomarikoulutus. Ainakin opetelkaa tekemään muuta kuin valittamaan muiden tekemisistä. Tehkää ite. DO IT!

  20. Mestari on selvillä joten pulinat pois. Isot onnittelut täältä!

    Kyllä oli mielestäni huikeat finaalit jälleen kerran. Kovaa vääntöä täydet 5 peliä joka mielestäni kertoo sen, että täysin oikeat joukkueet olivat finaaleissa.

  21. LÖYDETTY Vuosaaren Shelliltä mailakassi. Sisällä revityt kultaiset Elvis-asusteet, yksipyöräinen ja karaokelaitteet.

  22. Hienoa SPV! Uusi dynastia on alkanut ja pytty ei palaa kehä kolmosen sisäpuolelle toivottavasti moneen vuoteen. 🙂

  23. Meidän jengi ei huonolle tippunut puolivälierässä..tippu mestareille…Onnea Speve..ja sitten seuraavaksi euro-cup..ja iso käsi JORILLE..mahtaa maistua…MESTARUUS !!

  24. Dynastia murtuu, hyväksi lajille ja kaikkea muuta lööperiä. Murtuuko dynastia finaalitappion myötä? Suosittelen vilkaisemaan 2000-luvun saavutuksia. Dynastiaan oikeuttavaa statusta ei saavuteta vielä yhdellä mestaruudella.

    SPV oli erinomainen läpi kauden ja ansaitsi mestaruutensa. ” KOKO ” maan toive oli saada uusi mestari – miksi? Suomalaisen ihmisen ikävään luonteenpiirteeseen vain kuuluu kateus ja toive hyvän sulamisesta heikommaksi.

    Myllypuroa myöten toivottiin mestarin vaihtuvan ja nyt siellä varmaan naulataan kattoa kiinni illan ilakoinnin jälkeen.

    SSV on upea joukkue ja samaa voi sanoa SPV:stä. Hopeamitalistienkaan kausi ei sujunut kovin huonosti. Saavutuksina Eurocupin voitto ja hopea, dynastia on edelleen samalla joukkueella!

  25. Onko missään sb liigan pelissä ollut vastaavaa tunelmaa ikinä??? Mahtava joukkue, mahtavat taustat, upeat fanit, mieletön show. POHJANMAA.

  26. Joensuun jäähallissa 7.4.2002 oli yleisöä 5580. Siitä on paha panna paremmaksi vieläkään. Silloin oli tunnelma varmaan samanlainen kuin Seinäjoella sunnuntaina, paitsi että huutajia oli enemmän kuin kaksi kertaa enemmän. Josban vastustaja taisi olla Oilers.

  27. Onnea SPV:lle, Upea kausi ja kauden päätös! Näkee mestaruuskannukin vähän suomea välillä, matkailu avartaa!

    Ensi kaudella tullaan ja haetaan kannu takasin tänne kehä III:n sisäpuolelle, joten treenatkaahan ahkerasti, että joudutaan vähän näkemään vaivaakin 😉

  28. GoGo: ”Joopa joo ja seli seli. Olen pitänyt salibandyihmisiä vähän muita fiksumpina.

    Käykää tuomareiden tuomioista valittamisesta orgasminne saavat kesän aikana tuomarikoulutus. Ainakin opetelkaa tekemään muuta kuin valittamaan muiden tekemisistä. Tehkää ite. DO IT!”

    Mahtavia perusteluja. Tällä logiikalla kukaan ei saisi kommentoida peleistä mitään. Sehän sitä lajikulttuuria luokin.

    Jos tämä täysin normaali penkkiurheilukäytös ahdistaa, niin suosittelen pysymään siellä ”muita fiksumpien” fanien joukossa.

  29. Joensuussa on varmasti ollut 2002 finaaleissa hieno tunnelma. Lajinkin kannalta olisi mahtavaa, jos finaaleissa olisi molempien joukkueiden kannattajia. Kuvitelkaa millainen olisi tunnelma Josba vs. SPV finaalisarjassa! Kurre taisi olla ainoa SSV:n fani, joka Seinäjoella tänä vuonna kävi. Myös Vantaan ja Helsingin ottelut näytti kovin punaasilta.

  30. telkkarin välityksellä näytti tunnelma aika vaisulta loppujen lopuksi. Ei se katsojamäärä tee vielä tunnelmaa.

  31. Hyvin sopii speveläisille noi lasit. Tekee niistä itseään fiksumman näkösiä.

  32. Telkkarikuvaus epäonnistui fiiliksen näytössä. Varmasti oli Joensuussakin makee tunnelma aikanaan ja hyvä niin. Vilpitön riemu valtasi kuitenkin Areenan ja tunnelma oli loistava. Turha vertailla hienoja asioita.

  33. ”SPV oli erinomainen läpi kauden ja ansaitsi mestaruutensa. ” KOKO ” maan toive oli saada uusi mestari – miksi?”

    Ei omalla kohdallani ainakaan ole kysymys kateudesta, vaan yksinkertaisesti siitä syystä, että lajin seuraaminen on aika ajoin ollut kovin tylsää kun SSV on dominoinut kenttiä mielin määrin. Siinä olet toki oikeassa, että Dynastia ei vielä tähän kaatunut, kunhan vain hieman horjahti.

    Yhtä kaikki, lajille ON hyväksi, että mestari välillä vaihtuu, vaikka SSV ei kaukana tälläkään kertaa ollut mestaruudesta. Vertaa vaikka kiekkoon: olisiko liiga lähellekään niin kiinnostava, jos yksi ja sama joukkue – esim. TPS – veisi mestaruudet vuosi toisensa jälkeen. Tepsi-faneille ehkä, mutta muu Suomi ihan tasan tarkkaan toivoisi jonkun toisen joukkueen voittoa, vaikka se joukkue ei olisikaan oma suosikki..

  34. Voi Keke kyllä siellä paikan päällä tunnelmaa riitti. Telkkari ei voi sitä välittää.

  35. Jortikan tuplatriplat, 1989–1991 ja 1999–2001, olivat täyttä hunajaa, kuten myös SSV:n viiden voittoputki.

    Vuosina 1989–2001 TPS oli 11 kertaa jääkiekon SM-finaaleissa ja voitti niistä kahdeksan. Saavutukselle vetää vertoja vain SSV:n menestys salibandyssä. Vuosina 2001-2012 10 kertaa SM-finaaleissa ja voitti niistä kahdeksan.

    Siinäpä pureskeltavaa kelle tahansa lätkähemmolle tai säbäniilolle.

    Aikaanaan kaikki pitkät voittoputket päättyvät, kuten kävi myös naisten lentopallossa LP Viestin ennätykselliselle 114 ottelun voittoputkelle.

    Kilpailu SM-liigan kirkkaimmista mitaleista tulee olla kovaa ja suomalaisen salibandyn kehitykselle on hyvä, että ensi kaudeksi ”salibandymesenaatti” Kurre Westerlund joutuu lyömään pöytään kovempia panoksia, jotta valtikka palautuisi SSV:lle.

  36. Lajille hyväksi? MM-kultaakin hehkutettiin tärkeäksi tekijäksi suomalaiselle salibandylle. Miten se on näkynyt? Mitä hyvää on spv:n voitossa, miten se vie lajia eteenpäin? Nyt kannattaa muutama lippu ostaa myllypuron väelle viikkarille ja hypätä naapuriin katsomaan ottelutapahtumien & finaalien järjestämisestä.

    Meidän lajille olisi hyväksi mieluimmin vaihtaa väkeä norsunluutornista, siellä on suurin osaamisen puute. Nimenomaan lajin lippulaivan eteenpäin viemisessä. Tämä on surkeassa jamassa. Nyt pelejä viedään areenoille, joissa kapasiteetista saadaan täytettyä kolmannes. Hyvä kuva ulospäin..Itse näyttäisin täyttä hallia ( areenat vantaa & seinäjoki ).

    Laji on hyvä, mutta nyt pitää herätä ja tehdä kaikki voitava sen markkinoimiseksi jatkuvalla höngällä. Nyt laitetaan se ilmoitus muutaman kerran vuodessa iltikseen ja siinä…Itse tuote on aika hyvä.

  37. Ssv taitaa olla ainut seura, jolla on aina ollut jonkun sheikin rahaa millä mällätä. Ensin vienolan ja myöhemmin kurren.

  38. TPS-fani kiteyttää miks lajille todellakin vois olla hyvä, että mestari vaihtui. Jos vaikka saadaan Kivilehtoa ja muita Suomeen osittain tämän takia. Missään pelkässä ”vaihtelu virkistää” -perusteissa ei ole järkeä, se on ihan turhaa mussutusta. Tietysti tämä voitto voi myös pohjanmaalla lajin suosiota nostaa. Helsingissä se tuskin sitä kuitenkaan tiputtaa, eikä SSV:n voitto varmaan sitä kovasti olis enää nostanu. Ihan hyvä myös nähdä vähän nuorempaa kastia ratkaisemassa otteluita.

  39. Seinäjoki Areena oli LOPPUUNMYYTY. Sinne ei yksinkertaisesti olisi mahtunut enää porukkaa lisää. Etukäteen puhuttiin ettei Areenaan saada tunnelmaa, kun on niin iso halli, mutta mitä vielä!
    Enpä ole vielä tuollaisessa urheilutapahtumassa ollut, missä väki taputtaa suurimman osan ottelua, mahtavaa! Hartwall Areena viime vuonna oli täysin virhe, jos katsojia on vaan parituhatta. Vantaan Energia-areena on mahtava halli, mutta sielläkin oli yllättävän vähän katsojia. Jos ei muualla eli Hesassa osata ottaa kaikkea irti SM-kullasta, niin aivan varmasti Seinäjoella tästä nautitaan ja se ammentaa positiivista virtaa noiden nuorten säbäilijöiden omaan tekemiseen ja koko kaupungin julkisuuskuvaan… Ei näkynyt pukuhuoneissa alkoholia eikä nuuskaa, vaan aidosti iloitsevia nuoria ja vähän vanhempiakin mitalisteja!

  40. Ei dynastia murru yhteen (tai kahteen) finaalitappioon. Yhdeksän vuotta putkeen finaaleissa ja vasta toinen tappio. Oilersia vastaan v. 2006 ei ollut mitään jakoa mutta nyt tarvittin viisi peliä mestaruuden ratkeamiseen. Monet ovat kommentoineet SSV:n peliä tylsäksi ja pelillisiä ansioita mitättömiksi (verrattuna SPV:hen?), mutta on se kumma jos noinkin huonolla pelillä ollaan yhden erän päässä Suomen mestaruudesta (mitä se kertoo muiden joukkueiden tasosta, jos väitteissä olisi perää?).

    Totuus on että SPV oli parempi ja ansaitsi mestaruutensa. SSV pelasi omalla tasollaan vain hetkittäin ja materiaalin kapeus tuli tylysti esiin etenkin kun monet SSV:n pelaajat pelasivat alle tasonsa. Kiviranta ja Koski, siinä finaalisarjan todelliset pelimiehet. Peliveljillä onkin edessään menestyksekäs tulevaisuus jos työnteko maistuu jatkossakin.

    Silti, uskokaa pois että ensi vuoden finaaleissa nähdään jälleen SSV. Ykköskenttä jatkaa, vahvistuksia tulossa ja koko jengi treenaa varmasti entistä paremmin motivoituneena. Sikäli tämä tappio saattoi tehdä koko organisaatiolle vain hyvää, nähtiin ettei mestaruuksia aina voiteta ilman omaa parasta suoritusta.

  41. Kari Jinnunen: ”Kurre Westerlund joutuu lyömään pöytään kovempia panoksia, jotta valtikka palautuisi SSV:lle.” tämä oli kiteytys 😛

  42. ” Sammakolle ”. Kurre ei joudu laittamaan panoksia pöytään, sinne halajaa pelaajat menestyksen perässä. Suuret luulot huikeista korvauksista ovat hölmöjen luoma kupla.

    SPV on se joukkue, joka on panoksia laittanut huimasti pöytään saadakseen haluamansa ja nyt sen sai. Siitä kertoo kiistattomasti mahdollisuus edes neuvotella Mika Kohosen kanssa. Näin tämä homma toimii, mestaruuden saadakseen on joukkueiden tehtävä kovia panostuksia kovan tekemisen lisäksi.

  43. Olkaa huoletta, me SPV:n fanit hoidamme kyllä oman osamme katsomon täyttämisessä. Sunnuntaina Areena oli loppuunmyyty, aivan kaikille ei riittänyt istumapaikkoja. Eiköhän Seinäjoella tässäkin asiassa yritetä vielä parantaa, tervetuloa siis katsomaan finaaliotteluita Seinäjoelle myös ensi vuonna.

  44. Jinnunen hei, täällä päin ei olla huolestuneita siitä että salibandy jäis jotenkin muiden lajien varjoon tai marginaaliasemaan tms. SPV:n juniorijoukkueisiin on pitkät jonot. Miesten pelehin jonot. Liput loppuivat viimeisestä finaalista. Väkeä tuli kauempaa ja kauempaa. Teron hymystä päätellen se vois ajatella kans täällä pelaamista. Miten Jinnunen lajia viedään eteenpäin?

    Areenaan olisi saanut enemmän ihmisiä vain korkeammalla lisäkatsomorakenteella. Katsomotiloja ei ole rakennettu noin isoa urheilutapahtumaa varten. joku konsertti menee, kun porukka istuu lattialla ja esiintyjät lavalla.

  45. Seinäjoki Areena oli loppuunmyyty tällä katsomorakenteella. Sinne on helposti rakennettavissa katsomot vaikka 5000 hengelle, jos vaan rahat riittää moiseen.

  46. ”Mitä hyvää on spv:n voitossa, miten se vie lajia eteenpäin?”

    SPV on monella muullakin tavalla kuin pelkästään pelillisesti esimerkkinä muille joukkueille. Osoitti, että kun asiat hoidetaan sekä kentällä että kentän ulkopuolella mallikkaasti, niin se tuottaa tulosta. SPV on varmasti liigan kovakuntoisin joukkue, ja toivottavasti tämä edesauttaa sitä, että jatkossa nähdään entistä kovakuntoisempia pelaajia ja joukkueita. Peli muuttuu vauhdikkaammaksi ja vauhtia riittää kolme erää. Takana ovat pakki-pakki-syöttelyt ja tylsä hierominen, nyt mennään eteenpäin! Se on katsojaystävällistä peliä. Kosken ja Härkösen kaltaiset taiturit osaavat myös viihdyttää, Kosken jalkakikkoja ei tosin pleijareissa enää näkynyt, Härkösen spinaroundeja sen sijaan silloin tällöin.

    Osittain vastausta kysymykseen voi hakea myös ”SPV-ystävä” Lasse Riitesuon blogikirjoituksesta: http://paakallo.fi/2012/02/hattu-pois-paasta-ja-kumarrus/

    Ja tuskin Happeekaan on ainoa joukkue, joka ”seuraa” SPV:n esimerkkiä, ja on varmasti monessa asiassa edelläkin.

    Tälle kaudelle tullutta jättiscreeniä ja siltä näkyviä pelaajaesittelyitä ja hidastuksia ovat vastustajajoukkueen pelaajatkin ihastelleet, puolittain salaa oman otteluun keskittymisen lomassa.

    Tuossa nyt nopeasti muutama mieleen tullut asia.